שלום רב,
בתחילת חודש ינואר קבלתי מגבר חדש - ימאה V679, לאחר שלב המגבר הישן שלי (דנון AVR-2307) נדם.
את המגבר החדש חברתי לרמקולים עם הכבלים שהיו מחוברים לדנון וגם חברתי לטלווזיה עם אותו כבל HDMI שבזמנו חיבר בין הטלווזיה למגבר (דנון...) - דבר לא נישתנה מילבד המגבר.
אני ניתקל בתופעה מוזרה... כאשר אני צופה בטלווזיה שמחובר למגבר, המגבר ניראה כאילו הוא קולט אות חדש (סוג סראונד או INPUT כלשהו) וזה גורם לנתק של הקול ל2-3 שניות וגם לחיבור מחדש של הטלווזיה (זה ניראה כאילו המגבר עושה לעצמו ריסטארט למרות שהוא דולק כל הזמן הזה)...
הדבר קורה כאשר: המזגן באותו חדר עובד ברקע (הפעלתי אותו על חום בימים הקרים).
וקרה לי גם כאשר הפעלתי את האור במיטבח - 2 מנורות פלורסנט ארוכות.
חשוב לציין:
המזגן נימצא בקיר ממול לקיר שאליו מחובר המגבר.
המטבח נימצא בצד השני של הבית, לא על אותו פחת, יכול להיות שעל אותה פאזה (יש לי תלת-פאזי בבית).
חברתי את המגבר לחשמל כאשר באמצע ישנו מגן ברקים זול של GPT.
שום דבר לא פתר את הבעיה...
האם יש למישהו מושג מזה יכול להיות? מישהו אולי ניתקל בתופעה??
בעיה עם מגבר ימאה V679
- Huvenster
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1031
- שם מלא: huvenster
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 36 פעמים
מה שאתה מתאר נקרא - hdmi handshake
שבו יש הפרעה לסיגנל הדיגטלי, הרסיבר מאבד אות ואז חוזר האות.
המיקום הפיזי של נקודות החשמל לא בהכרח אומר שהמכשירים השונים לא יושבים על אותו המאמ"ת (מפסק בלוח חשמל), תעשה בדיקה, תוריד את כל המאמ"תים, ותעלה אחד אחד ותראה מה יושב על כל אחד,
לפי מה שאתה מתאר אני משער שהמזגן והרסיבר יושבים על אותו המאמ"ת וכל עם שהמדחס נכנס לפעולה יש הפרעה לסיגנל..
שבו יש הפרעה לסיגנל הדיגטלי, הרסיבר מאבד אות ואז חוזר האות.
המיקום הפיזי של נקודות החשמל לא בהכרח אומר שהמכשירים השונים לא יושבים על אותו המאמ"ת (מפסק בלוח חשמל), תעשה בדיקה, תוריד את כל המאמ"תים, ותעלה אחד אחד ותראה מה יושב על כל אחד,
לפי מה שאתה מתאר אני משער שהמזגן והרסיבר יושבים על אותו המאמ"ת וכל עם שהמדחס נכנס לפעולה יש הפרעה לסיגנל..
הכל נכון, אני מאמין שהמגבר והמזגן+מדחס יושבים על אותו פחת.
השאלה היא מדוע המגבר הישן שלי מדגם דנון עבד ללא דופי ואילו הימאה החדש עושה בעיות?
האם כבל HDMI עם סיכוך יותר גבוהה יפתור את הבעיות? האם יכול להיות שמדובר במגבר תקול?
השאלה היא מדוע המגבר הישן שלי מדגם דנון עבד ללא דופי ואילו הימאה החדש עושה בעיות?
האם כבל HDMI עם סיכוך יותר גבוהה יפתור את הבעיות? האם יכול להיות שמדובר במגבר תקול?