שלום לכולם
ברשותי בזרה ג'וליה בת חצי שנה שנרכשה באספרסו שופ איטליה , לפני כשבוע ביצעתי לה ניקוי ראש בעזרת פילטר עיוור ומאז ראש המכונה אינו חם , המים שיוצאים מברז המים החמים הם כן חמים אבל אינם רותחים ,הראש עצמו אינו רותח כפי שהיה לפני הטיפול , אני מסוגל לגעת בראש ביד ולא לקבל כוויה
שלום לכולם
ברשותי בזרה ג'וליה בת חצי שנה שנרכשה באספרסו שופ איטליה , לפני כשבוע ביצעתי לה ניקוי ראש בעזרת פילטר עיוור ומאז ראש המכונה אינו חם , המים שיוצאים מברז המים החמים הם כן חמים אבל אינם רותחים ,הראש עצמו אינו רותח כפי שהיה לפני הטיפול , אני מסוגל לגעת בראש ביד ולא לקבל כוויה
קרה לי משהו דומה. המים בדוד חמים ויש הקצפה אבל הראש נשאר קר.
מה שהיה אצלי זה סתימה קטנה בצינור מים שעובר דרך הראש, זה נפתר במעבדה עם חומר מסיר אבנית כלשהו.
עוד סיבה שראיתי זה שיכול להתקע שם אוויר מה שנקרא Thermosyphon Stall.
נכון להיום הריכוך הוא מרכך חיצוני בברז המרכזי משהו גדול כזה עם גולות לבנות בפנים , אמור להיות מקצועי .
בבית אני משתמש גם עם בריטה , מזכיר שהמכונה בת חצי שנה , והבעיה התעוררה לאחר ניקוי הראש עם פילטר עיוור .
מרכך עם גולות לבנות זה סיליפוס. לא ממש מתאים למכונות אספרסו. סיליפוס מונע מהאבנית מהלהיצמד לדפנות הצנרת, זה לא עוזר לדוד.
בראש E61 מכני יש הפרדה בין החלק התחתון (שעליו מופעל לחץ כשעושים ניקיון עם בקפלאש) והחלק העליון שבו יש תרמוסיפון דרך הפטרייה.
תראה מה לחץ הדוד וכשהמכונה קרה אפשר לפתוח את הפטרייה ולראות מה הולך שם: http://coffeetime.wikidot.com/the-myste ... p-mushroom
מקווה שלא נכנס לדוד חומר מסיר אבנית..
ניקוי אבנית במחליף חום דורש תשומת לב וביטול חיבור הברז החשמלי לדוד. אחרת, יש סיכוי שיכנסו מים לדוד בתהליך.
נשמע ממש מוזר שאחרי שנה וחצי תהיה בעית אבנית קשה. ממליץ להפסיק להתעסק עם חומרים רעילים ופשוט לדאוג למים עם קשיות נמוכה ממרכך.
אם אני מבין נכון את תהליך ניקוי האבנית במכונת מחליף חום אזי לאחר מילוי המים והחומר במיכל הידית היחידה שמשתמשים בה להעברת מים היא מצערת החליטה ולא ידית ההקצפה או המים החמים וכך בעצם לא מגיע חומר לדוד אלא רק לצינור שעובר דרכו.
kobbi כתב:אם אני מבין נכון את תהליך ניקוי האבנית במכונת מחליף חום אזי לאחר מילוי המים והחומר במיכל הידית היחידה שמשתמשים בה להעברת מים היא מצערת החליטה ולא ידית ההקצפה או המים החמים וכך בעצם לא מגיע חומר לדוד אלא רק לצינור שעובר דרכו.
...
·מה שתיארת נכון אבל חלקית. כי אם לא תדאג לנתק את המדיד של גובה המים בדוד יש סיכוי טוב שבמהלך ניקוי האבנית כשיש לך חומר במיכל המים הוא ייכנס לפעולה ואז מים עם חומר ( מלח לימון) ייכנסו לדוד ויתערבבו עם המים שכבר יש בדוד.