בהמשך להמלצתו של @morgi23 ולאחר התייעצות, בחרתי לרכוש 2 רכיבים מבית Nodon:
- Soft Remote: באתר EuroX10 ובאתר Vesternet
הערה: השלט קיים במגוון צבעים - ראו כאן . - Octan Remote: באתר EuroX10 ובאתר Vesternet
שני השלטים מופעלים על-ידי סוללה, מאוד קטנים, נוחים לאחיזה ולשימוש (אני אפרסם תמונות בהמשך).
אחד הדברים שמאוד אהבתי בהם הוא המגנט שבתוכם, דבר המאפשר להצמיד אותם לכל פריט מתכתי (דלת פלדה, מקרר וכד').
הOctan מגיע גם עם "בית": את ה"בית" ניתן להצמיד לקיר (עם דבק דו-צדדי המגיע איתו או בעזרת ברגים), ואת השלט ניתן להצמיד ל"בית" בעזרת המגנט.
הנה תמונות שמצאתי באינטרנט, על-מנת להמחיש (כאמור, אפרסם תמונות שלי מאוחר יותר):
[imgbig]http://techno-bidouille.com/wp-content/ ... octan1.jpg[/imgbig]
[imgbig]http://www.domotique-store.fr/1769-thic ... z-wave.jpg[/imgbig]
למעט המראה החיצוני, השלטים בעלי יכולות זהות.
היה מאוד קל לצרף את השלט לרשת הZ-Wave, על-פי הוראות המודול.
השלט יודע לעבוד באחד משני מצבים ראשיים (אשר כל אחד מהם מתפצל למצבי משנה):
- Standalone Mode - בעצם מדובר על שימוש בAssociations, כך שהשלט מתקשר ישירות מול הרכיבים עליהם הוא שולט, ללא שימוש בבקר.
לא ניסיתי להשתמש במצב הזה, אך מקריאה הבנתי שהוא צורך יותר סוללה.
במצב זה ניתן להגדיר: - שכל כפתור בשלט שולט על רכיב אחר (סה"כ 4 רכיבים)
- שכל שני כפתורים שולטים על אותו רכיב, למשל: כפתורי ה"+" וה"-" שולטים על הדלקה / כיבוי של מנורה (סה"כ 2 רכיבים).
- Gateway Mode - השלט מתקשר מול בקר, והבקר מתקשר מול הרכיבים השונים.
במצב זה יש חסכון בסוללה, וגם יש גמישות גדולה יותר בכל הנוגע לפעולות אותן יבצעו הכפתורים.
גם במצב זה ניתן להגדיר מספר חלופות: - לחיצה על כל כפתור בשלט מטופלת בפני עצמה ( סה"כ 4 סצנות / לוגיקות).
- בכל כפתור יש הפרדה של 4 סוגי לחיצות: לחיצה קצרה, לחיצה כפולה, לחיצה ארוכה, שחרור לחיצה ארוכה (סה"כ 16 סצינות / לוגיקות).
לא ניסיתי להשתמש בכל 4 סוגי הלחיצות, אך לא ברור לי איך מבצעים "לחיצה ארוכה" מבלי להפעיל "שחרור מלחיצה ארוכה".
קיים ברשת דף הסבר , על כל החלופות.
דף ההסבר מוכוון לVeraEdge ו-UI7. אני משתמש בVeraLite ו-UI5, אז בפועל הצלחתי להגדיר בהצלחה רק את המצב האחרון, המאפשר שימוש ב4 סוגי לחיצות, למרות שבפועל אני משתמש רק בלחיצה בודדת על כל כפתור.
כמו כל הלוגיקות אצלי במערכת, הגדרתי הכל בעזרת PLEG: הPlugin מזהה איזה מהכפתורים נלחץ ומבצע את הלוגיקה שהגדרתי.
את הSoft Remote שמתי בחדר של הבן, ושם כל כפתור שולט על אחד מהרכיבים בחדר, הPLEG בודק אם אותו רכיב דלוק או כבוי ומשנה את המצב שלו.
את הOctan Remote שמתי על דלת היציאה מהבית. שני כפתורים משמשים לפתיחת / סגירת כל התריסים בבית, כפתור אחד משמש ליציאה מהבית (כיבוי אורות, מערכות מולטימדיה וכו') והכפתור האחרון משמש להעברת הבית ל"מצב שינה" (סגירת תריסים מסויימים, הדלקת תאורה ללילה וכו').
אני מבטיח לצלם ולשלוח תמונות בהן המודול סמוך למשהו שיאפשר להבין גם מה גודל המודולים.
אם יש שאלות - אשמח לענות.