התלבטות בין אוזניות

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
IamEzio פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #1 

הסיפור כזה, לפני כמה שנים רכשתי SRH440 של Shure, אחרי שנה בערך הוחלפו באחריות, את הזוג החדש יותר שבתי אחרי מספר חודשים וקניתי עוד פעם את הSRH440 , הרכבתי להם פדים של SRH840 בשביל הנוחות ומאז עברו שנתיים והHeadBand מתחיל להתפורר ובאופן כללי אחרי כל כך הרבה זמן עם הדגם הזה אני מרגיש שצריך שידרוג, אני אוהב את הSRH440 , מההתחלה רכשתי אותם כי ידעתי שזה דגם מאוד טוב ויכולתי לחיות עם המחסור בבאסים ,אבל עבר הרבה זמן והתפנה קצת תקציב למשהו טוב יותר, כרגע ההתלבטות היא בין הHD 598 לבין הSRH940..

הSRH940 כנראה השדרוג הכי ישיר מהSRH440 שלי, הבנתי שהם קלות להנעה, מפורטות ומאוזנות עם דגש עם הMID-HIGH , החסרונות שראיתי הם בעיקר נוחות ואיכות הבניה הלוקה בחסר.

מצד שני הרבה זמן אני רואה את הHD 598, מאוד קוסם לי הרעיון של אוזניות פתוחות וכל מה שזה נותן לאיכות השמע, קראתי עליהם לא מעט ,וקיבלתי את הרושם שהם מאוד טובות למחיר שלהם, גם מאוזנות יחסית אבל עם חתימת סאונד שונה, עם צליל היקפי ופתוח יותר, הם לא באסיות אבל הבנתי שכן מקבלים באס "מורגש יותר" עם יותר נפח.

השימוש הוא מאוד כללי, אני משתמש באוזניות בחיבור למחשב (לטלפון יש לי Momentum IEM שקניתי לפני כשנה) צופה בסרטים, סדרות, גיימינג והכי חשוב אני מניח שומע מוזיקה מג'נרים שונים ולא משהו ספציפי וקיבלתי את הרושם שהHD 598 טובות במצבים האלו, הרעיון של Open Back קצת מפחיד בגלל הSound Leakege אבל אני מניח שזה לא באמת מה שימע ממני לקנות אותם. אשמח ליעוץ וחוות דעת שונות .

eyal1983
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3449
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 281 פעמים

שליחה #2 

היו לי השור 440, ואחרי כן היו לי השור 940 (עם מגבר ישן ופשוט של פיו)
כיום יש לי HD598.

ה 940 היא מפלצת פירוט... לוקחת את ה 440 ומשדרגת אותן בכל היבט בסאונד.
השור 940 אנליטית מבלי להיות בעלת טון קר (ה 440 קרירה יותר).
שים לב דווקא שה 940 דוקרת יותר בגבוהים מאשר ה 440, אז כדאי שהמדיה שלך תהיה סופר איכותית.
המידים שלה קצת קדמיים. יש לה במה קטנה.
זאת אוזניה סגורה; אף אחד לא שומע כלום. ואף אחד גם לא מפריע לך עם הדברים שלו.
היתה לי בעיה עם הנוחות שלה, אז החלפתי פדים ל-"ולור", ואז עטפתי את הקשת בנייר ספוג דק לבן כזה.
נראה מכוער אבל לפחות היה נוח.
הסאונד שלה השתפר דווקא רבות עם הגברה. בלי זה- הן נשמעת סביר, אבל כמו אוזניות פשוטות יותר.

ה 598 (יש לי כיום, משתמש בהן בעיקר לסרטים ולמוסיקה באיכות ממוצעת) -
בהשוואה לקודמת, היא הרבה פחות מפורטות,
הבאס שלה משמעותית חזק יותר (גם בכמות וגם בהשפעה), אך יש לו פחות טקסטורה ובכלל יש שם פחות פירוט בכל תדר.
גם לה יש מידים קצת קידמיים.
עוד, ה 598 חמה בהרבה מה-940. לפעמים יותר מדי. סולחנית משמעותית לעומת ה 940, לכן מעולה לסרטים.
ממש לא רגועה ואיטית כמו ה 600 (סדרה מעל) למשל, אבל בהחלט יכולה להיות על האוזניים שלך בזמן שאתה עושה דברים.
בווליום נמוך היא לא תעייף אותך.
יש לה במה לא רעה, כמובן שיותר גדולה מזאת של ה 940.
הנוחות בלתי ניתנת להשוואה => ה-598 משמעותית נוחה יותר ליד ה 940.
היא אוזניה פתוחה... שומעים מה אני שומע ואני שומע מה אחרים עושים לידי, לטוב ולרע.
ללא הגברה, דרך הטלפון, נשמעת בהחלט סבירה.

טוב, לסיכום
ה 940 היא האוזניה עם הצליל המדויק והאודיופילי יותר. הסאונד יישמע יותר גדול אם בעתיד תוסיף מגבר.
ה 598 היא אוזניה שיודעת בגדול לעשות הכל, כל עוד אתה יודע את הגבולות שלה.

IamEzio פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס

שליחה #3 

זה בערך מה שגם אני הבנתי מכל החפירות באינטרנט, יש פה בהחלט שיקול של האם לשדרג את הסאונד שאני כבר רגיל אליו, או ללכת הצידה למשהו קצת שונה, ה940 מקבלות הרבה ביקורות טובות לגבי הסאונד בשביל הקטגוריה הזאת של סגורות מוניטוריות, מנגד גם ראיתי המון תלונות על איכות בניה ונוחות , מה שנראה שה598 עושות הרבה יותר טובות, שיקול נוסף הוא שיש לי כבר זוג אחד של Shure ואם אני אבחר ב940 אז אני אחליף אותן לגמרי, מצד שני אני מסתכל על ה598 יותר כזוג ראשי שה440 יוכל להיות תוספת אליהם, אולי הם "זולות" יחסית אבל אחרי כל כך הרבה זמן אני מאוד אוהב ו"רגיל" לסאונד שלהן וקצת חבל לי לוותר עליהן לגמרי. עניין נוסף פה הוא המחיר את ה598 SE (השחורות שמגיעות עם שני כבלים) אפשר להזמין בערך ב660-730 תלוי במשלוח מאמזון גרמניה עד כמה שאני ראיתי שזה זול משמעותית מה1000+ שדורשים עליהם בארץ (וגם זה חנויות במרכזות שממילא אין לי היכולת הפיזית להגיע אליהם מהדרום) , מנגד ה940 לא מקבלות שום הנחות ונמכרות ב230 פאונד לעומת 160 פאונד ל598 .
החסרון הכי גדול שלהם מבחינתי זה באמת הדליפה של הסאונד, אבל כל עוד זה לא מפריע לאנשים בחדרים אחרים בבית אני לא רואה את זה כבעיה גדולה.

סך הכל אני מניח שמשתיהן אני אהיה מרוצה, אם זה מה940 שתשדרג לי את הסאונד או ה598 שתשמע שונה ואולי מעניין יותר ,אוסף המוזיקה שלי כולו בFLAC בעיקרון ואני משתדל לשמור עליו ככה שזה לא בעיה , רק המקור הוא בעיה, עם הכ.קול המובנה (שלמזלי לא כזה רע בלוח אם הספיציפי שלי, אבל עדיין...)
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

alkobi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 371
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #4 

היה לי 440 שדרגתי ל 940
יש שיפור אבל עדין דומה מאוד
לדעתי תנסה אוזניות פתוחות יותר כייף באוזן

IamEzio פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס

שליחה #5 

ה598 הוזמנו, יצא קצת יותר ממה שרציתי אבל אני מקווה לקבל אותם בשבוע הבא.

IamEzio פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס

שליחה #6 

לעדכן, קיבלתי את האוזניות, החבילה של אמזון היתה קצת חבוטה, אבל האוזניות נשמעות בסדר, לגבי הסאונד עצמו, נחליט בהמשך ..

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”