לפני פגישה קבלן חשמל - כמה שאלות
-
צפיד
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2856
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 64 פעמים
עברתי על לא מעט שרשורים למתחילים...
שתי שאלות עדיין פתוחות :
1. הבנצי שצריך לבקש אפס בכל נקודה - שאלתי את הקבלן חשמל והוא אמר
שברור שיש אפס בכל נק, לדעתי הוא לא הבין אותי
ויש סיכוי שכם אני לא הבנתי - הכוונה למינוס נוסף בכל נקודה ???
2. ככל הנראה איןקופסאות גוייס במפרט אלא קופסאות רגילות ,
האם זה יספיק ?
שתי שאלות עדיין פתוחות :
1. הבנצי שצריך לבקש אפס בכל נקודה - שאלתי את הקבלן חשמל והוא אמר
שברור שיש אפס בכל נק, לדעתי הוא לא הבין אותי
ויש סיכוי שכם אני לא הבנתי - הכוונה למינוס נוסף בכל נקודה ???
2. ככל הנראה איןקופסאות גוייס במפרט אלא קופסאות רגילות ,
האם זה יספיק ?
- Huvenster
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1031
- שם מלא: huvenster
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 36 פעמים
כשאמרת לו נקודה הוא כנראה התכוון לנקודת חשמל (שקע) שאליה בכל מקרה מגיעים פאזה (חום), אפס (כחול) והארקה (צהוב ירוק).
אתה צריך לבקש שלקופסאות של מתגי התאורה יגיע גם פאזה וגם אפס.
כשאתה אומר קופסאות רגילות הכוונה ל-55? יש היום באלו עמוקות יותר, תבדוק איתו אם אפשר אותן במקום הסטנדרטיות ואם זה מקשה עליו שאתה תספק לו אותן.
אתה צריך לבקש שלקופסאות של מתגי התאורה יגיע גם פאזה וגם אפס.
כשאתה אומר קופסאות רגילות הכוונה ל-55? יש היום באלו עמוקות יותר, תבדוק איתו אם אפשר אותן במקום הסטנדרטיות ואם זה מקשה עליו שאתה תספק לו אותן.
- moshearviv
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 113
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 17 פעמים
לגבי אפס בנקודות
היום חלק מהחשמליים מעבירים פאזה אפס ןהארקה דרך המפסק תאורה פשוט תוודא איתו שזה המצב.
לגבי קופסאות רגילות 55 הן ממש לא מספיקות מבחינת עומק ורוב הסיכויים שתצטרך להעמיק אותן או מלכתחילה לבקשה קופסאות עמוקות יותר. יש בתים שבהם עשו טיח ממש ממש עבה ובגלל זה יוצא שיש עומק לקופסא אבל בהנחה ועשו עבודה נורמלית עומק הקופסא לא מספק בשביל להכניס פנימה את המודול. אל תשכח שהוא די עדין ומחוברים אליו לפחות ארבע חוטים ככה שכל ניסיון לדחוף אותו בכוח עלול לשבור אותו.
לגבי קופסאות רגילות 55 הן ממש לא מספיקות מבחינת עומק ורוב הסיכויים שתצטרך להעמיק אותן או מלכתחילה לבקשה קופסאות עמוקות יותר. יש בתים שבהם עשו טיח ממש ממש עבה ובגלל זה יוצא שיש עומק לקופסא אבל בהנחה ועשו עבודה נורמלית עומק הקופסא לא מספק בשביל להכניס פנימה את המודול. אל תשכח שהוא די עדין ומחוברים אליו לפחות ארבע חוטים ככה שכל ניסיון לדחוף אותו בכוח עלול לשבור אותו.
-
צפיד
-
- חבר ותיק

Re: לגבי אפס בנקודות
·או קי נפגשתי עם היועץ חשמל,moshearviv כתב:היום חלק מהחשמליים מעבירים פאזה אפס ןהארקה דרך המפסק תאורה פשוט תוודא איתו שזה המצב.
לגבי קופסאות רגילות 55 הן ממש לא מספיקות מבחינת עומק ורוב הסיכויים שתצטרך להעמיק אותן או מלכתחילה לבקשה קופסאות עמוקות יותר. יש בתים שבהם עשו טיח ממש ממש עבה ובגלל זה יוצא שיש עומק לקופסא אבל בהנחה ועשו עבודה נורמלית עומק הקופסא לא מספק בשביל להכניס פנימה את המודול. אל תשכח שהוא די עדין ומחוברים אליו לפחות ארבע חוטים ככה שכל ניסיון לדחוף אותו בכוח עלול לשבור אותו....
הוא אמר שיש קופסא שוודית בעומק 7 ס"מ שלדעתו עמוקה מספיק ,
מה דעתכם?
לגבי ארון תקשורת( סוג,מידות וכ')
האם יש המלצות כלשהן?
יש לי בערך 15 נקודות רשת שיגיעו לארון תקשורת ,
בארון תקשורת יהיו המודם סוויץ + בקר של הבית חכם (או שלא?).
- moshearviv
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 113
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 17 פעמים
לגבי הקופסא חשמל
קופסא שוודית זו קופסא ששמים בתקרה בדרך כלל ויש לה יציאות של צינור מכל הצדדים ומקום לבורג במרכז לטובת מכסה לא נראה לי שאפשר להתקין אותה בקיר בקלות אלא אם הוא נחמד ויגזור את היציאות של הצינורות ואת המקום של הבורג שבולט מתוך הקופסא.
ובכל מקרה 7 ס"מ עומק זה מעולה.
צירפתי תמונה של קופסא שבדית אלה אם הוא התכוון למשהו אחר...
נ.ב אתה לא עושה קופסאות גביס??
דרך אגב עד כמה שזכור קופסא שוודית היא ברוחב 70 מ"מ ולא 55 מ"מ כמו קופסר של שקעים מה שאומר שיהיה בעייתי להתקין בתוכה אביזרים (שקעים,מפסקים וכו) כי הם לא יתפסו טוב
ובכל מקרה 7 ס"מ עומק זה מעולה.
צירפתי תמונה של קופסא שבדית אלה אם הוא התכוון למשהו אחר...
נ.ב אתה לא עושה קופסאות גביס??
דרך אגב עד כמה שזכור קופסא שוודית היא ברוחב 70 מ"מ ולא 55 מ"מ כמו קופסר של שקעים מה שאומר שיהיה בעייתי להתקין בתוכה אביזרים (שקעים,מפסקים וכו) כי הם לא יתפסו טוב
- hipoo
- חבר ותיק

- תגובות: 2125
- שם מלא: hipoo
- נתן תודות: 537 פעמים
- קיבל תודות: 107 פעמים
Re: לגבי הקופסא חשמל
@moshearviv
·
משה צודק...
אני רק מחזק את מה שהוא אומר.
קופסא שוודית היא 70 מ"מ ולא 55 ואין סיכוי שישתמשו בהם עבור אביזרים קרי מפסקים ושקעים, המהנדס כנראה התכוון לנקודות המאור בתקרה (כפי שמשה כתב) ולא לנקודות המפסקים עצמם שהן נמדדות כחלק מנקודת המאור.
אם אתה לא משתמש בקופסאות כדוגמת גוויס אז אתה צריך לבקש שלכל הנקודות בקירות יהיו קופסאות 55 עומק זה השם של הקופסאות 55.
בהצלחה
·
משה צודק...
קופסא שוודית היא 70 מ"מ ולא 55 ואין סיכוי שישתמשו בהם עבור אביזרים קרי מפסקים ושקעים, המהנדס כנראה התכוון לנקודות המאור בתקרה (כפי שמשה כתב) ולא לנקודות המפסקים עצמם שהן נמדדות כחלק מנקודת המאור.
אם אתה לא משתמש בקופסאות כדוגמת גוויס אז אתה צריך לבקש שלכל הנקודות בקירות יהיו קופסאות 55 עומק זה השם של הקופסאות 55.
בהצלחה
* עובדה ידועה היא, שהאנשים שהכי רוצים לשלוט על אנשים הם, מעצם העניין, הכי פחות מתאימים לעשות זאת.
כל אחד שמסוגל להגיע לכך שיתמנה לנשיא, אסור בשום אופן להרשות לו לקבל את התפקיד.
-
צפיד
-
- חבר ותיק

·הבנתי ש55 זה לא מספיק..אתה אומר שכן?hipoo כתב:@moshearviv
·
משה צודק...
בהצלחה...
ליועץ אמרתי שאני צריך קופסא עמוקה מ55 מ"מ לכל המתגי תאורה/שקעים אז הציע לי את הקופסא השוודית 70 .
יש המלצות לארון חשמל ל12-16צרכנים + מודם+בקר לבית חכם?
- hipoo
- חבר ותיק

- תגובות: 2125
- שם מלא: hipoo
- נתן תודות: 537 פעמים
- קיבל תודות: 107 פעמים
·צפיד כתב:·הבנתי ש55 זה לא מספיק..אתה אומר שכן?......
ליועץ אמרתי שאני צריך קופסא עמוקה מ55 מ"מ לכל המתגי תאורה/שקעים אז הציע לי את הקופסא השוודית 70 .
יש המלצות לארון חשמל ל12-16צרכנים + מודם+בקר לבית חכם?...
סורי, אולי לא הייתי ברור.
55 הוא קוטר הקופסא עבור אביזרים כגון מפסקים ושקעים (כוח, טלויזיה, טלפון וכו')
העומק משתנה, יש קופסא 55 (קוטר) רגילה ויש קופסא 55 שנקראת קפסאת עומק, העומק שלה הוא בעצם פי 2 מקופסא 55 רגילה.
תרגיש חופשי לשאול שוב, או לשאלות נוספות...
* עובדה ידועה היא, שהאנשים שהכי רוצים לשלוט על אנשים הם, מעצם העניין, הכי פחות מתאימים לעשות זאת.