שרשור תגובות: המציאות המדומה (Virtual Reality) מגיעה לטלוויזיה

חדשות ועדכונים של HT Magazine
שלח תגובה
lior_burg פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 28
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

למאמר: המציאות המדומה (Virtual Reality) מגיעה לטלוויזיה

תמונה
טכנולוגיית ה- Virtual Reality הפכה בשנים האחרונות יותר זמינה , אך בעיקר יותר מדוברת, בקרב הקהל הרחב.
האם תעשיית הטלוויזיה יכולה להיות המדיום שיגרום לטכנולוגיה הזו לפרוץ בענק למיינסטרים?

nirmv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1417
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 115 פעמים

שליחה #2 

אז לא לקנות טלוויזיה oled 4k "75?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78920
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #3 

מעניין, לא הכרתי את מרבית האופציות האלה...

@nirmv

נראה לי שבשנים הקרובות VR יתפוס יותר נפח ויהפוך יותר מיינסטרים. בינתיים זה בעיקר הזרזיפים הראשונים שמסמנים מגמה.

nirmv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1417
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 115 פעמים

שליחה #4 

השאלה מה יקרה קודם, טלויזית החלומות שלי תהיה בת השגה, או שכולם ישבו בסלון עם קרטון על הראש... נראה... :)

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3906
נתן תודות: 323 פעמים
קיבל תודות: 118 פעמים

שליחה #5 

קניתי לפני שבוע משקפי vr סיניים. הרעיון דומה לקארדבורד אבל עם רצועות ראש. לא הכי נח בעולם והתמונה לא הכי איכותית אבל זה כבר נובע מהטלפון הישן שלי.
אני מניח שעם מכשיר שיש לו מסך איכותי יותר החוייה תהיה יותר מוצלחת.
למרות שחוויית הvr היתה מאד בסיסית הפוטנציאל ברור. זהו סוג אחר של מדיה שמאפשר לחוות דברים אחרים למרות שהתמונה לא כל כך טובה. שימוש באוזניות תורם הרבה לתחושת המעבר למציאות אחרת.
אני לא חושב שvr יחליף את הטלוויזיה. מה שמשפיע בעיקר היא תחושת אי הנוחות על הראש. מוצר איכותי יותר יכול לשבת זמן ארוך מבלי לגרום לאי נוחות אבל עדיין קיימת לכל אחד מגבלה. הכיוון הכללי של צפיה במספר מקורות בעת ובעונה אחת כמו טלוויזיה סמארטפון טאבלט וכו' גם הוא מנוגד לחוויית הvr שעוטפת הכל.
Enjoy the Silence

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73355
שם מלא: ערן
נתן תודות: 647 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #6 

כרגע משקפי ה VR היחידים (למעט אלו של סמסונג שלא רלוונטיים מכיוון שהם מיועדים רק לסמארטפונים שלהם) שיש להם תמחור ויכולת להזמנת מוצר הם ה Oculus Rift. בהתחשב בכך שהמחיר שלהם הוא 599$ - לא נראה לי שהמילה "מיינסטרים" נכנסת לאותו המשפט. הרי זה לא יחליף לאף אחד את הטלוויזיה בקרוב, ואני לא מכיר הרבה אנשים שישקיעו עוד 600$ על עוד מכשיר לצפייה בטלוויזיה, ולא משנה כמה "מדליק", ו"ייחודי" הוא. אז אכן, אנחנו בהחלט בכיוון הנכון, אך עד שהמחיר לא ירד מעט אני לא רואה את זה תופס תאוצה.

lior_burg פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

@nirmv
·אני חושב ש(בהמשך) ימצאו דרכים להפוך את ה"קרטון על הראש" לקטן, נוח ולאלגנטי הרבה יותר. כמובן שרק ביקוש כולל למוצר מסוג זה יניע ויזרז את התהליך.

lior_burg פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

@OferL
"אני לא חושב שvr יחליף את הטלוויזיה"
אני מסכים, זה גם לא מה שנאמר. אני כן חושב אבל שה VR יהפוך לסוג של מוצר משלים לחוויה הטלוויזיונית.

בנוגע לאי הנוחות, ראה תגובה למעלה :)

העלית נקודה מעניינית בהקשר של צפיה במספר מקורות בעת ובעונה אחת. אני חושב שבמקרה הזה או שהחוויה תהיה כל כך אמיתית עוצמתית שהצורך הזה לא יהיה קיים <אם כי גם בעולם האמיתי באמת זה קורה :) > או שהפתרון יגיע מחווית VR "כפולה" שתתפרש על פני יותר מ"מקור צפיה" אחד.

lior_burg פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

@Huber

לגמרי עוד רחוק מהמיינסטרים...אבל כפי שנאמר פה בתגובות מדובר בזרזיפים ראשוניים...
כפי שרשמתי, אני מסכים שזה לא *יחליף* את הטלוויזיה. אבל לדעתי הטלוויזיה היא שתעזור לטכנולוגיה לתפוס תאוצה ולמחיר לרדת, וכיו"ב.

·

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”