smartTV, סטרימר, מיניPC, מה לקנות?

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
נליפ פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 26
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,

אני צריך עזרה, ומקווה שכאן יש מומחים שיכולים לעזור :)

אני רוצה לקנות טלויזיה חדשה, והנה ההתלבטות שלי -

1. אני רוצה להיות מסוגל לראות סרטים שהורדתי, לדוגמא ב- popcornTime
2. אני רוצה שהילדים יוכלו לראות סרטים ב- youtube
3. אני רוצה שהילדים יוכלו לשחק במשחקי flash, (אתרים כמו קיזי, פריב וכו')
4. אין לי בעיה להוציא קצת יותר כסף, אבל אני רוצה להיות בטוח שאני מוציא אותו על הדבר הנכון :)

יש לי טלויזיה ישנה, לא חכמה, ועד היום, היינו מחברים לפטופ ב- HDMI כשרצינו לעשות משהו מהדברים הנ"ל.

חשבתי שהיות וממילא אני קונה טלויזיה, אקנה smartTV ולא אצטרך יותר לחבר מחשב.
אבל מהמידע שהצלחתי לאסוף עד עכשיו, אני מבין כמה דברים:

1. SmartTV לא תומכות ב- flash ואין אפשרות להוסיף תמיכה
2. המעבדים שלהן חלשים, וגלישה באינטרנט היא די סיוט
3. טלויזיה שאינה סמארט עולה בערך 500 ש"ח פחות מטלויזיה בעלת אותם מאפיינים, שהיא כן סמארט.
4. יש היום סטרימרים שהם בעצם מחשבים, שיכולים לתת לי מענה טוב יותר, ואולי המחיר של טלויזיה לא סמארט + סטרימר יהיה בערך כמו של טלויזיה סמארט(?)

אבל אז התחלתי לקרוא על miniPC, סטרימר ו - HTPC, ואני הולך ומסתבך :)

1. איזו מערכת הפעלה עדיפה? האם חשוב שזה יהיה windows? האם כדאי להמנע מאנדרואיד (קראתי שהיא לא בשלה עדיין)?
2. נראה לי שחשוב שתהיה מערכת קירור פסיבית, כדי שזה לא ירעיש בסלון כמו המחשב השולחני שיש לי בחדר העבודה... אני צודק, או שזו לא כזאת בעיה?
3. האם צריך דיסק של כמה טרה-בייטס, בשביל לאחסן את הסרטים שאני מוריד? האם אפשר להתקין על המחשבים האלה תוכנה כמו popcorn? או שאני ממשיך להוריד למחשב בחדש השני, והסטרימר ניגש לתיקייה במחשב השני, דרך ה- wifi?
4. מה ההבדל בין סטרימר ל- מיניPC ל- HTPC? או שאלה שמות שונים לאותו הדבר.
5. האם יש מכשירים כאלה, מוצלחים, בפחות מאלף שקל?

אם יש כאן מישהו שהתחבט בבעיה דומה, ויש לו תובנות שהוא יכול לחלוק, אני אשמח מאוד.

תודה

offerbk1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1974
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 163 פעמים

שליחה #2 

משחקי פלאש אני חושב שיכולים לרוץ רק על מחשב. אולי אני טועה...
הדעה שלי היא שטלוויזיה היא קודם כל צריכה להיות עם התמונה הכי טובה שאפשר כי טלוויזיה עולה אלפי שקלים. אחר כך אם הSMART לא מספיק טוב מוסיפים קופסה בכמה מאות.
התמונה צריכה להיות טובה להרבה שנים. דרישות של SMART יכולות להשתנות בעוד שנתיים ואז תקנה קופסה חדשה בכמה מאות. להחליף טלויזיה כי לא רואים מספיק יפה יעלה לך כמה אלפים.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #3 

ברוך הבא לפורום!
אני מניח שכבר העפת מבט במדריך החומרה אשר בראש הפורום, שם גם תוכל למצוא את ההבדלים בין הסוגים השונים.
אם חשוב לך שהקירור יהיה פסיבי, לדעתי מיני PC של eGlobal יכול להתאים לך.
אפשר גם לשקול את אחד מדגמי ה-NUC של אינטל, שאמנם יש לו מאוורר אך הוא שקט למדי (לפחות כאשר הוא לא הספיק לצבור אבק ושחיקה).
על פי הצרכים שציינת, נראה שמערכת ההפעלה היחידה שתתאים היא Windows.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

eliran8s
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 263
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #4 

@נליפ
·
אהלן
אכן עדיף מיני-מחשב ייעודי מאשר SMART-TV.
לטלויזיות סמארט יש יכולות יחסית "מנוונות".

לגבי מערכת הפעלה לדעתי עדיף WINDOWS מאחר ואז אתה מקבל מחשב לכל דבר , ויכול לעשות איתו עוד דברים מלבד לראות סרטים . (מערכת ההפעלה היא מערכת הפעלה מלאה שאתה רגיל אליה במחשב ) , ובנוסף שיתוף הקבצים ברשת הביתית הוא אינטגרלי ונוח יותר.

הנה 2 דגמים מומלצים (עם לינקים) :

1. VOYO2 - דגם מוצלח מאוד. מגיע עם נפח אחסון של 96 גיגה (תוכל להוסיף נפח אחסון על ידי כרטיס זכרון נוסף (כמו זה שיש בסמארטפון) , או על ידי חיבור של DISK ON KEY או דיסק חיצוני ליציאת ה USB שלו ) .
הוא מגיע עם סוללה מובנית (ממש כמו בלפטופ) ששומרת עליו ממקרים של הפסקת חשמל פתאומית \נפילת מתח , וגם מאפשרת לנייד אותו בבית מבלי לכבותו )

2. VOYO 3 - "אחיו הגדול" של הדגם מלמעלה. דגם חדש דנדש מהימים האחרונים - מגיע עם מפרט חזק יותר ועם נפח אחסון גדול יותר (128 גיגה) , אך עם זאת עולה יותר (ההפרש לדעתי מוצדק).
שים לב - הדגם הזה אינו כולל סוללה מובנית כמו בדגם VOYO 2 , במידה והדבר חשוב לך .

נליפ פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

@pixies
·
תודה על התשובה.

כן, קראתי את המדריך. הוא מאוד מקצועי מפורט, אבל, כנראה מפני שהנושא חדש לי, היו לי כמה שאלות יותר בסיסיות.

שאלה לגבי הקירור - הבסיס שלי להשוואה, הוא מחשב הדסקטופ שיש לי, שכל כמה חודשים צריך להחליף לו את המאוורר, כי הוא עושה רעש די חזק. היות וזה יהיה בסלון, חשוב לי שיהיה שקט. האם הרעש שעושה מאוורר של מחשב-מיני דומה לזה של דסקטופ? אם כן - אז כנראה שחשוב לי שזה יהיה קרור פסיבי.

נליפ פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

@eliran8s
·
תודה שהקדשת מזמנך.
אלה המלצות מועילות.

כמה שאלות, וסליחה אם הן טריויאליות, אבל אני מנסה לעשות לעצמי סדר בראש :)

1) אם אני מוריד סרטים למחשב השולחני בחדר הסמוך, באמצעות תוכנה כמו פופקורן-טיים, האם המיני-מחשב (ה- voyo לצורך העניין) יוכל לנגן את הסרט במהירות וברציפות דרך ה- wifi, או שיש יתרון של ממש בדיסק מקומי שעליו נמצאים הסרטים? במילים אחרות - מהי מידת הנחיצות, או היתרון, בדיסק מקומי גדול יותר? או שאולי בכלל הרעיון הוא להתקין את הפופקורן-טיים על המיני-מחשב, והמחשב השולחני פשוט יוצא מהמשוואה?

2) רק כדי שיהיה לי מושג כללי - מחשב כמו ה- voyo3, עם windows, שימושי באופן דומה למחשב שולחני? מה עוצמת המחשוב שלו? הוא יכול לשמש לכתיבת מסמכים, מיילים, הכנת מצגות וכו', או שאפשר לגלוש באינטרנט, וזהו פחות או יותר...
נערך לאחרונה על ידי נליפ ב 31/01/2016 21:50, נערך פעם 1 בסך הכל.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20184
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

@נליפ
במחשב שולחני אין צורך להחליף מאוורר כל כמה חודשים.
המחשב מתמלא באבק עם הזמן, אז צריך מדי פעם לנקות אותו. ואז המאוורר לא ירעיש. יש גם גופי קירור טובים יותר עם מאווררים שקטים שעושים את העבודה יופי.
אם יש לך מאוורר שמתחיל להרעיש, מעין רעש מכאני ולא בגלל שהוא מסתובב מהר יותר מבעבר אתה כנראה קונה מאווררים סוג ז'. מאוורר נורמלי יחזיק בלי בעיה ובלי רעשים שנים ארוכות.

אם אתה רוצה שקט וראש שקט אז תקנה מחשב עם קירור פאסיבי.
הVOYO נראים לי פאסיביים לחלוטין, אבל אני לא בטוח. יש בשוק מחשבים עם קירור פאסיבי בשם eglobal. קניתי אחד והוא איכותי מאד ולא מוציא שום צליל מאחר ואין בו חלקים נעים בכלל. הבעיה איתם שהם דורשים התקנה של מערכת הפעלה בנפרד. אפשר לבקש מהמוכר מערכת הפעלה בתוספת תשלום קטנה, צריך רק לבדוק אם הם מציעים גם גרסאות חוקיות של וינדוס (בתוספת תשלום כמובן).
http://www.aliexpress.com/item/Windows1 ... 21772.html

לגבי ניגון סרטים דרך הWIFI, זה תלוי באיכות הסרט (גודל קובץ וקצב הנתונים שלו) ובאיכות האות שהVOYO יקבל מהראוטר.
לרוב סרטי 720P ו1080P (שהם לא בלו ריי) בטוח לא צריכה להיות בעיה. אם תחבר את המחשב לרשת 5G הסיכוי שזה יפעל כמו שצריך יגדלו.
חסרון שאני רואה ב-VOYO זה שאין להם חיבור לרשת קווית בכלל. כך שאם בעתיד תרצה או תראה שאתה צריך לחבר את המחשב קווית לרשת, אתה לא תוכל. מצד שני המחשב קטן ותופס מעט מאד מקום.

המעבד שלו איטי, אבל לדברים פשוטים כמו אופיס ואינטרנט הוא יהיה בסדר. לא שיא המהירות וכמובן גם לא ישתווה למחשב שולחני, אבל יהיה בסדר.
הסלרון שקישרתי אליו למעלה יהיה מעט יותר מהיר, אבל לא בהרבה.

eliran8s
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

@נליפ
·
1. במידה ואתה מוריד סרט למחשב השולחני , אכן המיני מחשב אמור לנגן את הסרט במהירות וברציפות.
בייחוד מחשב ה VOYO 3 שמצויד בכרטיס אלחוטי WIFI חזק .

- היתרון בנפח אחסון הדיסק מקומי גדול יותר הוא שאתה יכול לאחסן בו יותר תוכן .

- לדעתי עדיף להתקין את הפופקורן טיים על המיני מחשב ,זו משימה שהמיני מחשב אמור ויודע להתמודד איתה בכבוד בלי הצורך בשימוש במחשב נוסף .

2. מחשב כמו ה VOYO 3 יתפקד כמחשב לכל דבר בשימושים נפוצים כגון OFFICE , קריאת וכתיבת מיילים , גלישה באינטרנט , צפייה בסרטים , הכנת מצגות , שמיעת מוזיקה וכיו"ב . המפרט הטכני שלו הוא טוב ומספק .

raanantz
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #9 

מניסיון עם טלוויזית אנדרואיד חכמה של פיליפס 6550 ושימש במיניקס x8 plus
אין בכלל ספק לדעתי, טלוויזיה חכמה לא נותנת מענה מספק!

הטלוויזיות החכמות מריצות מערכות הפעלה מנוונות )אנדרואיד TV או מערכת יעודית) שלא מאפשרות התקנה של אפליקציות באופן חופשי ו Google Play עם מגוון קטן של אפליקציות.
לך על סטרימר/מחשב חיצוני.
תבחר את אחד מהמומלצים והכי חשוב קופסא שיש לך פורום מפתחים ותמיכה טובה ועדכונים שוטפים.
יכולת הסטרמה מהמחשב, קצב של wifi מספק בהחלט אם יש קליטה טובה.
ו... נסה קודי ואולי תשתכנע שכבר לא צריך להוריד מראש את הסרטים :)

נליפ פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

@eliran8s
·
שוב תודה.

קראתי קצת על ה- voyo ואני רואה שיש הרבה תלונות על התחממות. לא הצלחתי להבין איזה מנגנון קרור יש לו, אבל נראה שהוא לא עובד טוב. האם אתה ממליץ על ה- voyo מניסיון? אם כן - האם נתקלת בבעיית התחממות?

raanantz
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #11 

יש לי נסיון רק עם minix x8 שמריץ אנדרואיד
ו z64w שמריץ ווינדוס
שניהם טובים.
תלך רק על מומר שהרבה אנשים ממליצים עליו ויש לו פורום תמיכה רחב
אני לא מכיר את החברה שציינת

eliran8s
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

@נליפ
·לי יש בבית VOYO2 והוא עובד בסדר גמור . לא קרה לי שהוא נכבה או נתקע לי כתוצאה מהתחממות יתר .
כשאני מאמץ אותו הוא מתחמם קצת , אבל לא ברמה שצריך לדאוג בה או לנקוט בה צעדים כמו לכבות אותו או להפסיק להשתמש בו .

על איזה VOYO קראת ביקורות? על הדגם הראשון VOYO 1 או השני VOYO 2 ?

על VOYO 3 אני מניח שעדיין אין ביקורות מאחר וזה מוצר חדש מאוד שרק עכשיו החל להמכר.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #13 

נליפ כתב:@pixies
·
תודה על התשובה.

כן, קראתי את המדריך. הוא מאוד מקצועי מפורט, אבל, כנראה מפני שהנושא חדש לי, היו לי כמה שאלות יותר בסיסיות.

שאלה לגבי הקירור - הבסיס שלי להשוואה, הוא מחשב הדסקטופ שיש לי, שכל כמה חודשים צריך להחליף לו את המאוורר, כי הוא עושה רעש די חזק. היות וזה יהיה בסלון, חשוב לי שיהיה שקט. האם הרעש שעושה מאוורר של מחשב-מיני דומה לזה של דסקטופ? אם כן - אז כנראה שחשוב לי שזה יהיה קרור פסיבי.
...
מדובר במאוורר הרבה יותר שקט מדסקטופ. אין מה להשוות.
אגב, גם רעש מדסקטופ ניתן להחליש באופן משמעותי בעזרת מאווררים איכותיים יותר (שממש לא עולים הרבה).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

danielk
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 572
נתן תודות: 113 פעמים

שליחה #14 

כאשר אתה מנגן ממחשב אחר ברשת אלחוטית, לא מספיק הכרטיס שיש לך על המיני PC אלה חשובה גם המהירות שהמחשב שלך מסוגל לשדר.
אם מדובר בקבצי AVI או קבצי SD אחרים, סביר שלא תהיה לך בעיה.
תכנים 720 ובמיוחד 1080 יעבדו טוב יותר בחיבור קווי. יותר מסביר שבחיבור אלחוטי תהיה לך בעיה.

לדעתי, מכשיר NUC I3 ומעלה מבוסס אינטל, יפתור לך את הפינה להרבה זמן.
אם אתה מתכוון להתקין עליו חלונות אז שים בו 4GB זיכרון וכרטיס SSD של 128GB או 64GB.
בכל מקרה, את הסרטים תנגן מכונן חיצוני או מחשב אחר. עדיף שתחבר ביניהם ברשת קווית.

נליפ פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

@eliran8s

הנה כמה דוגמאות לביקורות כאלה - אני לא רואה מספר גירסה, אז אולי הם מתכוונים ל- voyo 1...
·
http://www.geekbuying.com/customer-revi ... ue-341213/

http://www.amazon.com/Media-Streaming-P ... B00SYXS6OW

בנוסף, יכול להיות שדפוסי השימוש שלהם אחרים - משחקים מאוד כבדים וכיוב'. יכול להיות שזו בכלל לא תהיה בעיה עבורי.

אני רואה שיש גם המלצות על ה- NUC. מישהו כאן יודע איך הוא בהשוואה ל- voyo?

נליפ פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

@danielk
·
תודה על האינפורמציה.

אם ה- WIFI לא מספיק טוב בשביל להעביר סרטים, אז אני בבעיה. כי להעביר כבל רשת מחדר העבודה לסלון, זה לא משהו שאני יכול לעשות.

אם אני מוריד את הסרטים לדיסק חיצוני, ומחבר אותו ב- USB ל- מיני-מחשב, זה יעבוד טוב? (אני מניח שכן, כי היום אני עושה את זה דרך DVD, משום שלטלויזיה הישנה שלי אין חיבור USB...).

eliran8s
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

@נליפ
·
הביקורות הן עבור הדגם הראשון של ה VOYO , לא עבור אחד מאלו שאני המלצתי לך עליהם .

(תוכל גם לראות שהתמונה שלו שונה לגמרי מהתמונות שבדגמים שהמלצתי לך .)

NUC זו גם אפשרות ,

רק קח בחשבון שיעלה יקר יותר וש NUC זהו מחשב "עירום" שתצטרך לרכוש ולהתקין בו בנפרד גם דיסק , זכרון ומערכת הפעלה.

זה לא מוצר שאתה יכול ישר להתחיל להשתמש בו ברגע שאתה מוציא אותו מהקופסה ומדליק.

RafalovitchTom
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 588
שם מלא: Rafalovitch Tom
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 75 פעמים

שליחה #18 

אין שום בעיה להעביר סרטים בוויפיי, אני נתקל בבעיות בבלוריי מלאים בקידוד dtsHD MA ואז אני כבר חייב חיבור קווי (אבל הביטרייט באזור ה-40 מגה לשניה !!)
בנוגע לתוכנה - אין ספק קודי זה תוכנת המדיה סנטר הטובה בעולם
בנוגע לחומרה: יש המון המלצות טובות לווינדוס ואנדרואיד.... אני אישית משתמש במערכת הפעלה ייעודית שנקראת openelec על מכשיר אינטל נוק עם מעבד סלרון (עלות של 1,000₪) וגם עם מערכת הפעלה OSMC על מכשיר רסברי פאי 2 (עלות של 280₪)
הסיבה לשימוש במערכות האלה (מבוססות לינוקס) זה בגלל שהמכשירים משמשים גם את אשתי והילדים - והמערכות הללו נותנות חווית שימוש של ״כבלים״ ללא כל הבלאגן של שולחן עבודה, תוכנות נוספות וכדומה...

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”