בעיה עם התאמת ראש ל sme3009
הי
בהמשך לבעיות הקודמות שנפתרו באדיבותם של חברי הפורום יש לי כרגע בעיה חדשה
הרכבתי על הפטיפון (td 160 super) את הזרוע sme3009 ser 2 עם שלה ניתקת
בגלל שהראש שהזמנתי dl110 עדיין לא הגיע - הרכבתי ראש שהיה לי על הזרוע המקורית - ortofon 2M red
עשיתי את כל כיווני המשקל והאיזון שרשומים כאן ושומעים על הפנים
הצליל שבור - צרוד
בזרוע המקורית הראש הזה נשמע נהדר
מה יכולה להיות הבעיה
תודה
בהמשך לבעיות הקודמות שנפתרו באדיבותם של חברי הפורום יש לי כרגע בעיה חדשה
הרכבתי על הפטיפון (td 160 super) את הזרוע sme3009 ser 2 עם שלה ניתקת
בגלל שהראש שהזמנתי dl110 עדיין לא הגיע - הרכבתי ראש שהיה לי על הזרוע המקורית - ortofon 2M red
עשיתי את כל כיווני המשקל והאיזון שרשומים כאן ושומעים על הפנים
הצליל שבור - צרוד
בזרוע המקורית הראש הזה נשמע נהדר
מה יכולה להיות הבעיה
תודה
או,
כל כך הרבה אפשרויות מרגשות
ראשית, תמיד יכול להיות שגרמת נזק לראש בפירוק וההרכבה. הסתכלת על הקנטיליבר, המחט, בזכוכית מגדלת? הכל נראה ישר ובמקומו?
אפשרות נוספת היא פשוט לכלוך על המחט
עוד אפשרות סבירה מאוד היא שהראש לא מכוון. בכיוון ראש יש הרבה יותר מאיזון ומשקל עקיבה. יישרת אותו נכון? ראש לא מיושר ישמע כמו שאתה מתאר.
האפשרות האחרונה, וכרגע הכי פחות סבירה היא בעיית מגעים כלשהי בחיווט של הזרוע. אם כל שאר הנושאים ובדקו ויפסלו - צריך יהיה לבדוק.
בכל מקרה - שום דבר לא פתיר
כל כך הרבה אפשרויות מרגשות
ראשית, תמיד יכול להיות שגרמת נזק לראש בפירוק וההרכבה. הסתכלת על הקנטיליבר, המחט, בזכוכית מגדלת? הכל נראה ישר ובמקומו?
אפשרות נוספת היא פשוט לכלוך על המחט
עוד אפשרות סבירה מאוד היא שהראש לא מכוון. בכיוון ראש יש הרבה יותר מאיזון ומשקל עקיבה. יישרת אותו נכון? ראש לא מיושר ישמע כמו שאתה מתאר.
האפשרות האחרונה, וכרגע הכי פחות סבירה היא בעיית מגעים כלשהי בחיווט של הזרוע. אם כל שאר הנושאים ובדקו ויפסלו - צריך יהיה לבדוק.
בכל מקרה - שום דבר לא פתיר
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
זה נשמע כמו בעיה חריפה של cart alignment רק שב-3009 זה דורש יישור של הזרוע - לא של הראש. מרווח P2S חייב להיות תקין והזרוע חייבת לשבת ישר על התושבת שלה. יש כמה אפשרויות יותר סבירות - בהנחה שאתה יודע לבצע כיוונים כפי שנדרש:
מכל שמן הסיכוך מלא - ובמה?
ה'משוט' שט במכל ללא נגיעה בדפנות?
מסב הסכין של הזרוע תקין? (אפשר לדעת אם היא לא 'מתקתקת' יותר מידי כשמסובבים אותה בין האצבעות).
לי זה 'מריח' כמו בעיה של גאומטריה - לא כבעיה של ראש.
מכל שמן הסיכוך מלא - ובמה?
ה'משוט' שט במכל ללא נגיעה בדפנות?
מסב הסכין של הזרוע תקין? (אפשר לדעת אם היא לא 'מתקתקת' יותר מידי כשמסובבים אותה בין האצבעות).
לי זה 'מריח' כמו בעיה של גאומטריה - לא כבעיה של ראש.
pivot to spindle - מרחק ההתקנה: המרחק בין מרכז ציר הזרוע למרכז ציר צלחת הפטיפון.
זהו הבסיס לכל כיוון הפטיפון - כשהמרחק הזה אינו מדוייק, זוית השילה של הזרוע (Offset) לא מתאימה לגאומטריה הכללית, ובד"כ לא ניתן ליישר את הראש מול התקליט, כיוון שהזרוע לא מתארת קשת נכונה לרוחב התקליט.
זהו הבסיס לכל כיוון הפטיפון - כשהמרחק הזה אינו מדוייק, זוית השילה של הזרוע (Offset) לא מתאימה לגאומטריה הכללית, ובד"כ לא ניתן ליישר את הראש מול התקליט, כיוון שהזרוע לא מתארת קשת נכונה לרוחב התקליט.
עם הפטיפון הגיעו שני דפי מדידה. אחד למרחק ההתקנה והשני עם הקווים ליישור השלה. כאשר שמתי מרחק התקנה מדוייק השלה לא התיישרה במדוייק לקווים אז הזזתי מעט את מיקום ההתקנה
השאלה מה חשוב יותר מרחק ההתקנה או יישור השלה לפי הקווים
השאלה מה חשוב יותר מרחק ההתקנה או יישור השלה לפי הקווים
אהה!
לא השילה צריכה להיות מיושרת, אלא הראש שמותקן עליה.
אנא קרא את המדריך לכיוון הזרוע - מוסבר שם הכל בפירוט(f)
לא השילה צריכה להיות מיושרת, אלא הראש שמותקן עליה.
אנא קרא את המדריך לכיוון הזרוע - מוסבר שם הכל בפירוט(f)
כיוונתי שוב את הזרוע שתהיה במרחק המדוייק אבל הראש לא מתיישר במקביל לקווים בדיוק
אין לי שום משחק נוסף עם הכיוון של הראש כי יש שם שני ברגים בלי מסילה או משהו דומה
האם זה קריטי שזה לא בדיוק מקביל?
האם יש מה לעשות?
תודה
אין לי שום משחק נוסף עם הכיוון של הראש כי יש שם שני ברגים בלי מסילה או משהו דומה
האם יש מה לעשות?
תודה
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
קריטי מאוד! בלי משקפיים אני יכול לראות שהכל עקום שם. ב-SME אין כיוון ראש! יש כיוון אחורה וקדימה של הזרוע - כפי שמוסבר במדריך. מכיוון שיש לך כרגע בעיה של מרווח תזוזה בתוך התושבת - אתה מוגבל במרווח הזה ואין מה לעשות עד שתפתור בעיה א'. החדשות הטובות הן שאם זו הסיבה לפלט הצורם שתארת - היא מובנת מאליה. ככה זה כשיש שגיאת עקיבה אסטרונומית. עזוב את זה כרגע. פתור את עניין התושבת.לירן_ב כתב:האם זה קריטי שזה לא בדיוק מקביל?
האם יש מה לעשות?...
- ngold7
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 843
- נתן תודות: 201 פעמים
- קיבל תודות: 133 פעמים
·טיפ קטן לכיוון הראש: תדביק עם סלוטייפ משהוא יש וקל משקל, כמו עופרת של עיפרון מכני, זה מאוד עוזר לראות שהראש אכן ישר..לירן_ב כתב:כיוונתי שוב את הזרוע שתהיה במרחק המדוייק אבל הראש לא מתיישר במקביל לקווים בדיוק
האם יש מה לעשות?
תודה...
כמובן שאחרי שתפתור את הבעיה המקורית.
בהצלחה!