יעוץ בשדרוג רסיבר קולנוע ביתי כולל רמקולים 5.1
-
FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5183
- נתן תודות: 1068 פעמים
- קיבל תודות: 704 פעמים
שלום לכולם
יש לי רסיבר yamaha htr 4066 ומערכת רמקולים של חברת 5,1 JAMO דגם A402HCS5 {אפילו שבסטריאו הם טובים למי שרק מתחיל בתחביב}
קיימים אצלי דיי זמן ואני כבר מרגיש שאני ממצא לפחות את הרמקולים וברצוני לשדרג גם את הרסיבר בשביל לשפר משמעותית את איכות הסאונד קודם במוזיקה אנחנו שומעים המון מוזיקה בבית מכל הסוגים. וגם בתחום של הקולנוע הביתי ולהתקדם לרסיבר.מגבר,7.2 של חברת denon avr x4100w או תלויי בתקציב עד שהרסיבר ימכר עד אז אולי יגדל התקציב ונחשוב על דגם denon avr x4200w ובקשר לרמקולים אני כבר צריך עזרה
1}איזה רמקולים 5.1 כולל הרמקולים המסויימים של ה dolby atmos יתאימו לשתיי האופציות שציינתי הנ"ל ושהזוג הקדמים של מערכת הרמקולים יהיה אולי קצת יותר חזק מהסנטר והאחוריים בשביל לקבל סאונד יותר טוב בסטריאו.ופרט מאוד מאוד חשוב מערכת הרמקולים חייבת להיות מדפיים או אם יש רצפתיים בגודל ממוצע נמוך. בשביל שיהיה ניתן לתלות אותם על הקיר בגלל שיש עניין של ילדים קטנים בבית שאוהבים ליגוע בדברים יפים ותמימים
2}האם יש הבדל משמעותי בין שתיי הדגמים
3}האם אני צריך רסיבר\מגבר כזה בשביל סלון בבית.
אשמח מאוד מאוד אם מישהו יכול לעזור לי זה פעם ראשונה שאני פותח שרשור
אני נמצא פה מלא ושואב מלא מלא מידע מהאתר
יש לי רסיבר yamaha htr 4066 ומערכת רמקולים של חברת 5,1 JAMO דגם A402HCS5 {אפילו שבסטריאו הם טובים למי שרק מתחיל בתחביב}
קיימים אצלי דיי זמן ואני כבר מרגיש שאני ממצא לפחות את הרמקולים וברצוני לשדרג גם את הרסיבר בשביל לשפר משמעותית את איכות הסאונד קודם במוזיקה אנחנו שומעים המון מוזיקה בבית מכל הסוגים. וגם בתחום של הקולנוע הביתי ולהתקדם לרסיבר.מגבר,7.2 של חברת denon avr x4100w או תלויי בתקציב עד שהרסיבר ימכר עד אז אולי יגדל התקציב ונחשוב על דגם denon avr x4200w ובקשר לרמקולים אני כבר צריך עזרה
1}איזה רמקולים 5.1 כולל הרמקולים המסויימים של ה dolby atmos יתאימו לשתיי האופציות שציינתי הנ"ל ושהזוג הקדמים של מערכת הרמקולים יהיה אולי קצת יותר חזק מהסנטר והאחוריים בשביל לקבל סאונד יותר טוב בסטריאו.ופרט מאוד מאוד חשוב מערכת הרמקולים חייבת להיות מדפיים או אם יש רצפתיים בגודל ממוצע נמוך. בשביל שיהיה ניתן לתלות אותם על הקיר בגלל שיש עניין של ילדים קטנים בבית שאוהבים ליגוע בדברים יפים ותמימים
אני נמצא פה מלא ושואב מלא מלא מידע מהאתר
- royla
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2450
- שם מלא: רועי
- נתן תודות: 1026 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
דבר ראשון-אתה קונה רסיבר עם כיול של אודסי!! זה מצויין!!
תביא אותו הביית ותריץ כיול!! אתה תופתע מהתוצאה!!!!
תלמד קצת את הסאונד של מוזיקה שאתה אוהב....ואז תלך לחנויות מתמחות לשמוע את הרסיבר שלך עם כל מיני רמקולים ! ואז תריץ כיול ב2-3 רמקולים שאהבת..אחרי כיול אודסי בחנות!! ותהנה!!!
זה פחות או יותר מה שאני עברתי...לדעתי זה מסכם הכל...
http://www.hometheater.co.il/vt195023.html
תביא אותו הביית ותריץ כיול!! אתה תופתע מהתוצאה!!!!
תלמד קצת את הסאונד של מוזיקה שאתה אוהב....ואז תלך לחנויות מתמחות לשמוע את הרסיבר שלך עם כל מיני רמקולים ! ואז תריץ כיול ב2-3 רמקולים שאהבת..אחרי כיול אודסי בחנות!! ותהנה!!!
זה פחות או יותר מה שאני עברתי...לדעתי זה מסכם הכל...
http://www.hometheater.co.il/vt195023.html
כיף חיים.
-
FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

תודה רבה על העזרה זה ממש לא מובן מאילו.ויקטורדהן כתב:שלום לכולם
אני נמצא פה מלא ושואב מלא מלא מידע מהאתר...
הבנתי את הכתוב ונכנסתי ללינק המצורף ששלחת ואכן התרשמתי מאוד מהדרך הלא פריארית שעשית ומהציוד קצה שלך .
רציתי בבקשה אם אתה יכול להיות יותר ממוקד
בשאלות ששאלתי ולקבל מענה יותר ממוקד מה ההבדל בין שתיי הדגמים של הרסיבר שכתבתי הנ"ל
ומבחנת הרמקולים איזה נתונים יתאימו למגבר כזה..
-
FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

יש פה עוד אנשים שיכולים לתת חוות דעת מקצועית אשמח למעט עזרה בנושא...ויקטורדהן כתב:תודה רבה על העזרה זה ממש לא מובן מאילו.......
הבנתי את הכתוב ונכנסתי ללינק המצורף ששלחת ואכן התרשמתי מאוד מהדרך הלא פריארית שעשית ומהציוד קצה שלך .
בשאלות ששאלתי ולקבל מענה יותר ממוקד מה ההבדל בין שתיי הדגמים של הרסיבר שכתבתי הנ"ל
ומבחנת הרמקולים איזה נתונים יתאימו למגבר כזה.....
- royla
-
- חבר ותיק

·ויקטורדהן כתב:תודה רבה על העזרה זה ממש לא מובן מאילו.......
ומבחנת הרמקולים איזה נתונים יתאימו למגבר כזה.....
כל התאמה בין רסיבר לרמקול זה באוזניים שלך ולטעמך בלבד,אין דבר כזה נכון או מתאים....הכל טעם אישי...
כמובן שלא תקנה רסיבר ב20 אלף שח ותחבר רמקולים ב1500 שח...צריך פרופורציות
כיף חיים.
·ויקטורדהן כתב:שלום לכולם
קודם כל צריך להבין שרסיבר לא משפר את איכות הסאונד, הוא בעיקר מפענח פסקולים מדיגיטלי לאנלוגי ומגביר את האות האנלוגי בשביל הרמקולים. גם רסיברים בסיסיים ביותר מהעשור האחרון יודעים לעשות את זה טוב מאד אם אתה מודע למוגבלויותם. השאלה היא איזה פיצ'רים ואיזה הגברה אתה צריך.
לגבי השאלות הנקודתיות:
1. אי אפשר להמליץ על רמקולים, אתה צריך להסתובב ולשמוע מה מתאים לך, במיוחד אם אתה שומע הרבה מוזיקה ואיכות חשובה לך.
2. 4200 תומך בATMOS וDTS-X וHDCP 2, ה4100 לא. אז אם אתה מעוניין בATMOS או DTS-X רק המודלים האחרונים יותר יתאימו לך.
3. ממש לא בהכרח ויתכן מאד שתסתפק במשהו יותר זול, קודם תדע איזה רמקולים אתה צריך ולאיזו עוצמה מקסימלית אתה מכוון.
נערך לאחרונה על ידי evgenetic ב 27/01/2016 15:32, נערך פעם 1 בסך הכל.
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·ויקטורדהן כתב:שלום לכולם
עשיתי סלט בשאלות...
קודם כל, החלפת רסיבר, לא תשפר פלאים כלום. המקולים הם אלה שחייבים החלפה.
אתה ממש לא צריך את ה4100, 3100 זה מעל ומעבר וגם ה2100 יהיה מעולה וישמה אותו הדבר, השוני הוא בפיצרים, חיבורים וכוח. אתה לא צריך את הכוח רק אתה יכול להגיד אילו פיצ'רים אתה רוצה ולגבי החיבורים, טוב, זה עוד שאלה פתוחה כי לא הבנתי ממך מה הכוונה לרמקול אטמוס.
רמקול אטמוס- אין דבר כזה. יש רמקול תוסף לאטמוס, זה שמניחים על הרמקולים הקדמיים והוא יורה צלילים לתקרה ומשם זה אמור לחזור אליך ואתה אולי תרגיש משהו, אולי לא, הכל תלוי במיקום שלך לעומת הרמקולים, גובה וצורת/חומר התקרה שלך. אתה בכלל חושב על אטמוס?
מראש אני אומר, תוותר על כל הסטים של 5.1 זה לא הפתרון, ממש לא. תתחיל כמו שצריך:
מדפי קדמי טוב, ממש טוב ויש לא מעט וביד שניה תוכל לקבל תמורה מעולה לכסף שלך.
סאב קטן וחזק של SVS, אחד הסגורים, או הSP1000 או הSP2000, תלוי בגודל החלל שלך אבל שניהם ישפרו לך את המוזיקה ובמיוחד את הסרטים.
סנטר, מעותה הסדרה כמו הקדמיים. בסרטים הסנטר מקבל יותר מ70% מכל הסנאוד בסרט, כל מה שאתה רואה על המסך נשמנה ממנו והוא אחרי על מובנות הדיברו, לא לוותר פה.
ומפה בהתאם למה שנשאר בתקציב, אחוריים, סראונד, אטמוס דמה, מילוי קדמי, גובה קדמי, סנטר אחורי, סנטר קדמי גבוה ו8 רמקולי "אטמוס" מהתקרה. רק שתבין שכל אלה ביחד, עובדים כ10% מהזמן, כך שהם לא צריכים להיות משהו יקר או מיוחד, רק דומה בגוון לקדמיים.
וכמובן שבלי תקציב, לפחות משהו, קשה להמליץ לך...
-
FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

@evgenetic
תודה לך על העזרה .
denon avr x4100w כן תומך דולבי אטמוס בדקתי את זה באמזון
תודה לך על העזרה .
denon avr x4100w כן תומך דולבי אטמוס בדקתי את זה באמזון
-
FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

·תודה רבהBUGY כתב:·......
עשיתי סלט בשאלות...
קודם כל, החלפת רסיבר, לא תשפר פלאים כלום. המקולים הם אלה שחייבים החלפה.
אתה ממש לא צריך את ה4100, 3100 זה מעל ומעבר וגם ה2100 יהיה מעולה וישמה אותו הדבר, השוני הוא בפיצרים, חיבורים וכוח. אתה לא צריך את הכוח רק אתה יכול להגיד אילו פיצ'רים אתה רוצה ולגבי החיבורים, טוב, זה עוד שאלה פתוחה כי לא הבנתי ממך מה הכוונה לרמקול אטמוס.
רמקול אטמוס- אין דבר כזה. יש רמקול תוסף לאטמוס, זה שמניחים על הרמקולים הקדמיים והוא יורה צלילים לתקרה ומשם זה אמור לחזור אליך ואתה אולי תרגיש משהו, אולי לא, הכל תלוי במיקום שלך לעומת הרמקולים, גובה וצורת/חומר התקרה שלך. אתה בכלל חושב על אטמוס?
מראש אני אומר, תוותר על כל הסטים של 5.1 זה לא הפתרון, ממש לא. תתחיל כמו שצריך:
מדפי קדמי טוב, ממש טוב ויש לא מעט וביד שניה תוכל לקבל תמורה מעולה לכסף שלך.
סאב קטן וחזק של SVS, אחד הסגורים, או הSP1000 או הSP2000, תלוי בגודל החלל שלך אבל שניהם ישפרו לך את המוזיקה ובמיוחד את הסרטים.
סנטר, מעותה הסדרה כמו הקדמיים. בסרטים הסנטר מקבל יותר מ70% מכל הסנאוד בסרט, כל מה שאתה רואה על המסך נשמנה ממנו והוא אחרי על מובנות הדיברו, לא לוותר פה.
ומפה בהתאם למה שנשאר בתקציב, אחוריים, סראונד, אטמוס דמה, מילוי קדמי, גובה קדמי, סנטר אחורי, סנטר קדמי גבוה ו8 רמקולי "אטמוס" מהתקרה. רק שתבין שכל אלה ביחד, עובדים כ10% מהזמן, כך שהם לא צריכים להיות משהו יקר או מיוחד, רק דומה בגוון לקדמיים.
וכמובן שבלי תקציב, לפחות משהו, קשה להמליץ לך......
- royla
-
- חבר ותיק

אמרו לך פה כמה דברים-
1-רסיבר כן יכול לשפר את הסאונד,והכיול של האודסי משפר פלאים!!!! את הסאונד.נקודה!!!
2-רמקולים בהחלט הם הדבר הראשון שקונים בשביל לשפר את המערכת....
1-רסיבר כן יכול לשפר את הסאונד,והכיול של האודסי משפר פלאים!!!! את הסאונד.נקודה!!!
2-רמקולים בהחלט הם הדבר הראשון שקונים בשביל לשפר את המערכת....
כיף חיים.
-
FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

@evgenetic
תודה רבה הבנתי. יש לי בעיית תקציב אז אם ככה עדיף שאני יתחיל עם שדרוג הרמקולים וישאר עם הרסיבר שלי htr 4066 ובשלב הבה אשדרג את הרסיבר.
עכשיו עולה פה שאלה .1.האם הרמקולים שאני יקנה יתאימו למגבר שאני אשדרג בעתיד הdenon avr x4200w?
איך אני עושה שהרמקולים יתאימו גם למגבר היום וגם למגבר שאשדרג בעתיד הסתבכתי
תודה רבה הבנתי. יש לי בעיית תקציב אז אם ככה עדיף שאני יתחיל עם שדרוג הרמקולים וישאר עם הרסיבר שלי htr 4066 ובשלב הבה אשדרג את הרסיבר.
עכשיו עולה פה שאלה .1.האם הרמקולים שאני יקנה יתאימו למגבר שאני אשדרג בעתיד הdenon avr x4200w?
איך אני עושה שהרמקולים יתאימו גם למגבר היום וגם למגבר שאשדרג בעתיד הסתבכתי
- BUGY
- חבר מכור קשה

@ויקטורדהן
·
אין פה בעיה בכלל. כל עוד לא תקנה רמקול אזוטרי או מוזר, כלומר עם עכבה מאוד נמוכה, 4 ומטה, או גבוה, 16. או שיש לו נצילות נמוכה, כלומר הוא דורש מגבר כוח או תחנת חשמל, אז כל הרמקולים יתאימו ל4200 במחינה חשמלית. במחינה אקוסטית, זה כבר עניין מאוד אישי ותמיד מומלץ לשמוע את הרמקולים עם המגבר לפני הקניה.
פחות תסתקל על המספרים, אלה משקרים כי אפשר לכתוב אותם בדרכים שונות, אלה תתרכז בביקרות של אנשים חיים עם נסיון.
·
אין פה בעיה בכלל. כל עוד לא תקנה רמקול אזוטרי או מוזר, כלומר עם עכבה מאוד נמוכה, 4 ומטה, או גבוה, 16. או שיש לו נצילות נמוכה, כלומר הוא דורש מגבר כוח או תחנת חשמל, אז כל הרמקולים יתאימו ל4200 במחינה חשמלית. במחינה אקוסטית, זה כבר עניין מאוד אישי ותמיד מומלץ לשמוע את הרמקולים עם המגבר לפני הקניה.
פחות תסתקל על המספרים, אלה משקרים כי אפשר לכתוב אותם בדרכים שונות, אלה תתרכז בביקרות של אנשים חיים עם נסיון.
אם כבר ננעלת (ואני לא יודע למה, כי כאמור הוא די overkill בהרבה מקרים) על x4200 אז כל רמקול מדפי אפשרי שיש בשוק יעבוד איתו בסדר גמור.
יש רק שלושה פרמטרים חשובים ברמקולים כשמדובר בהתאמתם למגברים/רסיברים: עצמה מינימלית ממולצת (מושג די נזיל), עכבה ונצילות. אם באיזשהו פלא תיתקל ברמקולים שאהבת ושנומינלית הם פחות מ4 אום או עם נצילות סופר נמוכה (משהו באיזור 80 דציבל לוואט) אז צריך לבדוק את העניין יותר לעמוק. אבל ב99.99% מהמקרים אתה לא תראה במשהו כזה.
אופס, סורי BUGY, לא ראיתי את ההודעה שלך לפני שפרסמתי את שלי.
אני רק לא מסכים לגבי העניין השמיעה של המגבר, זה מיותר, בfrequency response כל הטרנזיסטוריים יהיו מאד, מאד דומים אם אין איזשהם בעיות עם תת-עוצמה או משהו כזה. אבל לא בא לי לעורר פה עוד ויכוח של 10 עמודים...
יש רק שלושה פרמטרים חשובים ברמקולים כשמדובר בהתאמתם למגברים/רסיברים: עצמה מינימלית ממולצת (מושג די נזיל), עכבה ונצילות. אם באיזשהו פלא תיתקל ברמקולים שאהבת ושנומינלית הם פחות מ4 אום או עם נצילות סופר נמוכה (משהו באיזור 80 דציבל לוואט) אז צריך לבדוק את העניין יותר לעמוק. אבל ב99.99% מהמקרים אתה לא תראה במשהו כזה.
אופס, סורי BUGY, לא ראיתי את ההודעה שלך לפני שפרסמתי את שלי.
אני רק לא מסכים לגבי העניין השמיעה של המגבר, זה מיותר, בfrequency response כל הטרנזיסטוריים יהיו מאד, מאד דומים אם אין איזשהם בעיות עם תת-עוצמה או משהו כזה. אבל לא בא לי לעורר פה עוד ויכוח של 10 עמודים...
- BUGY
- חבר מכור קשה

@evgenetic
·
זה בסדר, אני אוהב וויכוחים...
אבל הבעיה שאתה גם צודק ב100% וגם טועה לגמרי:
היחידת כוח ברסיבר, כל מה שקשור להגברה, אכן לא אמור לתת אופי לסאונד, אחרת משהו לא בסדר. אבל הרסיברים הללו מפוצצים אלגוריטמים, תוכנות ותוספות לשיפור הסנאוד (האודיסי לבדו משנה את הסנאוד ברמת התדרים השונים!), שיפור טווח דימני (כלומר הקטנה שלו, שלא נעיר את הילדים חחח), והשילוב בין כל אלה מניב "אופי" לרסיבר. ולא, לא ממש ניתן לנתק אותם, גם "פיור-דירק" לא מנתק הכל. לא ניתן לנחש על פי הנתונים מה יהיה האופי הזה וחברות רבות שומרות על האופי הזה כמו סבתה פולניה שומרת על מרשם למרק. לכן כשאנשים אומרים "לימהה יש צליל מתכתי" או "לדנון חסר פאנץ'" יש פה משהו, לא כל האנשים הוזים (חלקם כן, זכרון סאונד הוא משהו בעייתי).
(סתם זרקתי לגבי הדנון והימהה לא להרביץ לי).
לכן מומלץ לשלב בין רמקול לרסביר מהסיבה הפשוטה, אם יש לך רמקול שהוא קצת לכייון ה"בהיר" (מדגיש את הגבוהים יותר מדי) ואתה מחבר אותו לרסיבר שגם בהיר, זאת יכולה להיות בעיה ולא יעזור הורדת הטרבל זה רק יהורג את הבמה. יש עוד כל מני "בעיות" שיכול לצוץ ובלי לשמוע מראש לא תוכל לדעת שהם שם כי הרמקול, בניגוד למגבר הוא יצור מאוד מסובך.
אבל, רוב הזמן, לדעתי, רמקול טוב ומגבר טוב לא צריך לבדוק ביחד לפני, אלה אם כן אתה יודעה בדיוק מה אתה מחפש ורוצה את זה, חייב את זה. בכלל כל הבדיקות בחנויות זאת בעיה אחת גדולה...אקוסטיקה, אקוסטיקה, אקוסטיקה...להרחיב?
לכן, לצערי, אין פה מקום לוויכוח.
·
זה בסדר, אני אוהב וויכוחים...
אבל הבעיה שאתה גם צודק ב100% וגם טועה לגמרי:
היחידת כוח ברסיבר, כל מה שקשור להגברה, אכן לא אמור לתת אופי לסאונד, אחרת משהו לא בסדר. אבל הרסיברים הללו מפוצצים אלגוריטמים, תוכנות ותוספות לשיפור הסנאוד (האודיסי לבדו משנה את הסנאוד ברמת התדרים השונים!), שיפור טווח דימני (כלומר הקטנה שלו, שלא נעיר את הילדים חחח), והשילוב בין כל אלה מניב "אופי" לרסיבר. ולא, לא ממש ניתן לנתק אותם, גם "פיור-דירק" לא מנתק הכל. לא ניתן לנחש על פי הנתונים מה יהיה האופי הזה וחברות רבות שומרות על האופי הזה כמו סבתה פולניה שומרת על מרשם למרק. לכן כשאנשים אומרים "לימהה יש צליל מתכתי" או "לדנון חסר פאנץ'" יש פה משהו, לא כל האנשים הוזים (חלקם כן, זכרון סאונד הוא משהו בעייתי).
(סתם זרקתי לגבי הדנון והימהה לא להרביץ לי).
לכן מומלץ לשלב בין רמקול לרסביר מהסיבה הפשוטה, אם יש לך רמקול שהוא קצת לכייון ה"בהיר" (מדגיש את הגבוהים יותר מדי) ואתה מחבר אותו לרסיבר שגם בהיר, זאת יכולה להיות בעיה ולא יעזור הורדת הטרבל זה רק יהורג את הבמה. יש עוד כל מני "בעיות" שיכול לצוץ ובלי לשמוע מראש לא תוכל לדעת שהם שם כי הרמקול, בניגוד למגבר הוא יצור מאוד מסובך.
אבל, רוב הזמן, לדעתי, רמקול טוב ומגבר טוב לא צריך לבדוק ביחד לפני, אלה אם כן אתה יודעה בדיוק מה אתה מחפש ורוצה את זה, חייב את זה. בכלל כל הבדיקות בחנויות זאת בעיה אחת גדולה...אקוסטיקה, אקוסטיקה, אקוסטיקה...להרחיב?
לכן, לצערי, אין פה מקום לוויכוח.
טוב אם אתה מתכוון לכל הDSP של הרסיברים אז אין לי כאן מחלקות, ברור שבעניין הזה יש הרבה שונות בין הרסיברים. אבל בpure direct הם לפחות אמורים להישמע הרבה יותר דומה, גם בspecs לעיתים קרובות רושמים frequency response נפרד למצב pure direct והוא גם הרבה יותר ישר.
זו הטייה שלי שאני מודד את הכל לפי המוזיקה, שאותה אני תמיד שומע בpured direct (למרות שזה לא הכי רציונלי כי זה מכבה את האודייסי שאמור דווקא ליישר את הצליל שיהיה דומה יותר למקור..), מה שקורה בקולנוע פחות אכפת לי.
זו הטייה שלי שאני מודד את הכל לפי המוזיקה, שאותה אני תמיד שומע בpured direct (למרות שזה לא הכי רציונלי כי זה מכבה את האודייסי שאמור דווקא ליישר את הצליל שיהיה דומה יותר למקור..), מה שקורה בקולנוע פחות אכפת לי.
- BUGY
- חבר מכור קשה

כן, הDSP זה אחד הפרמטרים הגדולים אבל הוא לא היחיד.evgenetic כתב:טוב אם אתה מתכוון לכל הDSP של הרסיברים אז אין לי כאן מחלקות, ברור שבעניין הזה יש הרבה שונות בין הרסיברים. אבל בpure direct הם לפחות אמורים להישמע הרבה יותר דומה, גם בspecs לעיתים קרובות רושמים frequency response נפרד למצב pure direct והוא גם הרבה יותר ישר.
זו הטייה שלי שאני מודד את הכל לפי המוזיקה, שאותה אני תמיד שומע בpured direct (למרות שזה לא הכי רציונלי כי זה מכבה את האודייסי שאמור דווקא ליישר את הצליל שיהיה דומה יותר למקור..), מה שקורה בקולנוע פחות אכפת לי....
יש את הטופולוגיה של לוח ההגברה, אתה יכול להשתמש באותם הרכיבים אבל לחבר אותם בצורה שונות כדי לקבל את אותו הכוח. אבל זה יבוא לידי ביטוי בתכונות אחרות (התגנדויות שונות, זליגות, הפרעות, השריות...ממליון דברים) אז היצרן מוסיף קבל פה, נגד שם כדי ליצב/לשפר את האילוצים שהוא בחר בהם (זה נאמר בצורה מאוד פשוטה ,כן...יש מאות רכיבית שונים). לכן פה מתחיל השוני בין ההגברות להישמה וגם בpure direct הוא נשמר, פחות, הרבה פחות מאשר DSP, אבל זה כן מוסיף סוג של אופי לצליל.
זה לא אמור להיות כך ואפשר בלי זה, היצרן יכול לעשות משהו טוב שישמה "נכון" בכל מצב אבל זה יעלה כסף, לא המטרה שלו. כל זה בגלל הדרישה של השוק, פעם זה לא היה כך. טוב גם היום זה לא כך. לך למגברי כוח נפרדים ואלה שלא חוסכים נשמעים נאמנה למקור, פחות או יותר (כי עדיין יש דרכים שונות להגיע לאותו היעד, אבל הפעם זאת דרך הרבה יותר קצרה כך שהשוני קטן יותר). ואז אתה מוסיף לך פרוססור שיתן את האופי.
אני נמנה ממפרטים של היצרן ומהfrequency response שלו כי ניתן להציג אותך בצורות כאלה שהם יראו שטוחים יותר ממה שהם באמת, הכל בהגדרות ההגצה של הגרף. המפרט, חחח, הם אוהבים לשקר שם בלי למצמץ: כמה רסיברים ראיתה שכתוב אליהם, נגיד, 100 וואט לערוץ, כפולים 7 ערוצים, כלומר זה מגבר של 700 וואט, continues, אבל בצריכת זרם/הספק כתוב כחצי מזה(פה הם לא יכול לשקר, זה נגד החוק)? התשובה היא, כולם. אין פיקוח, אין צורך בהוכחה, הם יכול לרשום מה שהם רוצים וזה מה שהם עושים. זה גם מסביר איך המגברים הולכים ונהיה יותר ויותר חזקים, יותר עמוסים בפיצ'רים אבל מצד שני קטנים יותר וקלים יותר (אותה תפולוגית הגברה). ההגברה ה"חדשה" הזאת, לא עוברת אף מבחן רציני, אפילו הכי בסיסי של הכפלת כוח בהורדת התנגדות (לא מבחן כל, אבל גם יקר לעמוד בו).
מקווה שמשהו מזה יצא ברור, כי אני גמור מת...
אני חושב שאתה מגזים בקושי לייצר מגבר שיגביר כמו שצריך בזול בלי לעוות שום דבר שתוכל לקלוט עם האוזן, זו טכנולוגיה פרימיטיבית בימיניו. גם לא נראה לי שחברות רציניות משקרות לגבי היכולות של הרסיברים/מגברים שלהם, יותר מדי קל לבדוק אותם. לגבי ההספק, כל החברות הנורמליות מציינות את ההספק מירבי לשתי ערוצים, אבל כן ה "X וואט לערוץ" בדרך כלל לא מסתדר עם הספק מירבי של כל המערכת...
- BUGY
- חבר מכור קשה

·אתה מבשפט אחד סותר אותי וגם מחזק את דברי. לכתוב "מגבר 700 וואט" כשבפועל הוא חצי מזה, מבחנתי שקר. זה כמו שיצרן רכב יגיד לך " יש לרכב הזה 110 כוחות סוס!" רק בלי להוסף את המילה תיאורטית, כי בפועל הוא רק 80. לא תתעצבן, לא תרים קול?evgenetic כתב:גם לא נראה לי שחברות רציניות משקרות לגבי היכולות של הרסיברים/מגברים שלהם, יותר מדי קל לבדוק אותם. לגבי ההספק, כל החברות הנורמליות מציינות את ההספק מירבי לשתי ערוצים, אבל כן ה "X וואט לערוץ" בדרך כלל לא מסתדר עם הספק מירבי של כל המערכת......
אז נכון, הם לא ממש "משקרים לך בפנים" אלה עושים הצגת שווה, מתחכמים. זה בסדר להתחכם בפורום או עם חברים אבל לכתוב זאת על המגבר בעותיות גדולות ונוצצות ולרוב בלי כוכבית, זה שקר.
אתה קצת לא מובן פה: "מגבר שיגביר כמו שצריך בזול בלי לעוות שום". כמו שצריך זה מונח אישי. אני מדבר על ציוד אודיאו איכותי, מגברי כוח, רסיברים וכדומה.
עם זה היה כל כך זול ופשוט, אז השוק היה מוצף חברות סיניות, חיקויים וזיופים, זה קורה בכל תחום, אפילו בפלפונים, ששם צריך טכנולוגיה מינימאלית, הסינים משתלטים על השוק. למה לא כך באודיאו? יש כמה חברות סיניות שמיצרות הגברה טובה, רק שים לב, גם הם לא יכולים לתת מחירים "סיניי".
[url=]הנה, למה לדבר.