התאמת sme3009 ל td160 super

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
לירן_ב פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 470

שליחה

הי
בהמשך לשיפוץ td 160 super הגיעה סוף סוף המתאם והרכבתי את הזרוע החדשה
הבעיה היא שהרוע מעט ארוכה ויחד עם הידית הקטנה של השלה היא חורגת מגבולות הפטיפון והמכסה לא נסגר
מצורף בתמונה הראשונה במבט על

ניסיתי לדחוף את הזרוע קצת פנימה ולפי הכיוון היא היתה אמורה להיות קצת יותר קדימה שכנראה היה פותר את הבעיה אבל כאן יש בעיה אחרת שצילמתי בתמונה השנייה שהגוף שלה הפנימי נתקע בברזל - כלומר החור להכנסת הזרוע לא ישר אלא הולך קצת בשיפוע ולכן אי אפשר להזיז אותה פנימה יותר

השאלה היא אם יש מה לעשות עם זה
תודה
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166

שליחה

סובב את העמוד.

לירן_ב פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

תודה
האמת למרות שהייתי סקפטי לגבי התשובה, ניסיתי - סובבתי הכל 180 מעלות אבל אותה בעיה - זה גליל שנתקע בשיפוע בשלדה
אולי לא הבנתי נכון?

לירן_ב פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

בנתיים כיוונתי את הזרוע לא במקביל לפלינט ואין בעיה למכסה להסגר
השאלה היא האם יש לזה איזו השפעה מלבד המראה הלא סימטרי

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1093

שליחה

אם מרחק ההתקנה נכון ומדוייק, והזרוע חפשית לנוע לכל רוחב התקליט - אין לזה משמעות.
יש לי בעיה אחרת עם התיאור שלך: לא יכול להיות שגם במצב הנוכחי המצולם, וגם במצב אליו אתה שואף, שבו הזרוע מותקנת אחורה יותר ומקבילה לצד פלינט - בשניהם מרחק ההתקנה נכון...

לירן_ב פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@nkorah
·אני לא יכול להגיע למיקום הרצוי של הזרוע לפי הסימון - חסרים לי 2-3 מ״מ שאני צריך עוד לדחוף אותה לכיוון האחורי שאני לא יכול בגלל השיפוע שיש בשלדה
מיקמתי אותה הכי קרוב שאפשר ושיחקתי רק עם המיקום הראשוני של הזרוע שעכשיו קרוב לתקליט יותר
הזרוע מגיעה לכל מקום בתקליט בלי בעיה
בעיה נוספת ששמתי לב היא שאם הייתי דוחף אותה עוד אחורה היא היתה מתנגשת במכסה בשיר האחרון בתקליט
אולי הזרוע הזו לא כל כך מותאמת ל td160 super ?

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1434

שליחה

עיה נוספת ששמתי לב היא שאם הייתי דוחף אותה עוד אחורה היא היתה מתנגשת במכסה בשיר האחרון בתקליט
אולי הזרוע הזו לא כל כך מותאמת ל td160 super ?
...
בסופר המכסה נראה יותר קטן מב160 רגיל שם המכסה גולש מעל הפלינט - מה שמספק עוד כמה ממ של קלירנס

נראה לי שהכי חשוב לעמוד במרחק התקנה תקין, גם אם זה גובה מחיר כמו @חוריםעגוליםבפרספקס
אני לא זז מכאן עד סוף הצד

לירן_ב פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אני יכול לחיות עם זה - זה יתקע במכסה רק בחלק הסופי של התקליט ואני בד״כ שומע שהמכסה פתוח אז זה לא קריטי
הרבה יותר קריטי עבורי זה התנועה של הזרוע קדימה ואחרוה שהיא מאד מוגבלת כי היא נתקעת בשלדה הפנימית כמו שצילמתי למעלה ואז אני לא מצליח ליישר אותה במקביל לקווי הכיול (הדף שמסופק איתה ששמים על התקליט)
אולי הבעיה היא במתאם ש ״מזיז״ את הזרוע ימינה (גם כאן הייתי צריך לחבר את הזרוע עם הכיתוב מאחור כי הכבל עם הקונקטור מתנגש בפלינט)

Dannyp1
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 64

שליחה

הזרוע הזו לא מתאימה לטורנס עם פלינט סטנדרטי, היא ארוכה יותר מה 3009 improved ושבד"כ מתקינים על הסדרה הזו, היא תתנגש במכסה מקדימה ואחורה, לגבי המרווח תעיף את הכוסית השחורה

לירן_ב פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@Dannyp1
·האם אתה היית מציע להחליף את הזרוע?

לירן_ב פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

תודה
הורדתי את הכוסית השחורה והכל מסתדר פיקס מבחינת כיוונים
עכשיו יש בעיה אחרת אבל היא לא קשורה לנושא אז אפתח שירשור חדש

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

זה לא רעיון טוב. זה לא 'כוסית' זה מסכך שנועד למנוע הפרעות RF בחיווט העדין של הזרוע. ה-TD-160 Super לא שונה בשלדה שלו משום TD-160 אחר. בסה"כ פלינת' מדופן, עם צירי מתכת. זה הכל. זרועות SME נכנסות לשם מאז תחילת שנות ה-70' ללא כירורגיה. אם זה לא מסתדר - בדוק את תושבת האלומיניום. בתמונות זה נראה שהיא לא בדיוק יושבת מעל המרווח בתת-השלדה. זה לא מסובך. אם תוציא את הזרוע ותצלם תמונות של התושבת על המרווח - אני אוכל לדעת אם התושבת 'אשמה'. אם היא לא מתאימה אולי (יכול להיות שיש לי) אמצא אחת 'עודפת' ואשלח לך.

לירן_ב פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@tnsilver
·תודה
אני אפרק בערב ואצלם את התושבת מותקנת

לירן_ב פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

צילום התושבת המורכבת
תודה

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

יופי. אפשר עוד תמונה? בדיוק בפוזה הזו - רק הפעם ללא התושבת בכלל?

לירן_ב פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

זה בלי התושבת
תודה רבה!!!

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1093

שליחה

לא מומחה טורנס, אבל נראה לי שהתושבת לא מתאימה - היא חורגת ממסגרת הפתח במשטח הפטיפון.

בלי קשר לכך שאתה לא מצליח למקם את הזרוע נכון, הזרוע גם לא מבודדת מהרעידות של פני הפטיפון (והבסיס עליו הפטיפון עומד), על-ידי תת השלדה התלויה.

חברה, אני צודק?

לירן_ב פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

זה המתאם שמצאתי. גם ראיתי בכמה מקומות שהמליצו עליו
לגבי הבידוד של הזרוע אין בעיה. הכל מחובר לשלשה הפנימית שצפה יחד עם הפלטה לתקליט
בזה הכל בסדר. אני יכול לטרוק את הארונית שעליה הפטיפון יושב ולא קופץ כלום.

לירן_ב פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

מצאתי את זה:
http://www.smetonearms.com/index.php?ma ... ucts_id=25

המתאם הזה נראה טוב יותר כי הוא ממרכז את הזרוע כמו הזרוע המקורית אבל הוא עשוי פלסטיק
זה קריטי?

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

קשה לי להחליט. ההברזות נראות במקומן (השלוש שמחזיקות את התושבת המקורית) אבל כל תת השלדה נראית לי נוטה שמאלה מידי. זה כנראה בגלל כיוון קפיצים. אם אתה מכניס אצבע דרך הפתח העליון ומושך את תת השלדה ימינה - כמה מרווח יש לך? כלומר, כמה בערך ובאיזו מידה של חופשיות היא זזה ימינה?

אם יש מרווח גדול מידי - תפוס את הקפיצים (בתנועת חליבת עטין פרה) וסובב אותם, אחד אחד אם צריך, עד שתת השלדה מגיעה למקום הנכון ונשארת בו, כלומר שיותר מהחור של הזרוע גלוי דרך החור שבשלדה.

לגבי תושבת האלומיניום - אני מכיר אותה היטב. זוהי תושבת של soundsupport מאנגליה והיא בסדר. לאחר כיוון תת השלדה - צלם תמונה נוספת באותה זווית ללא התושבת. ייתכן שתצטרך לקדוח שלושה חורים חדשים.

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”