האם ניתן להכתיב בנתב של בזק קושחה מקורית?
-
netanalyzer
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 3
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
נמעס לי מהניתוקים של הנתב ואני רוצה לעדכן בו קושחה מקורית.
שמעתי שהיו נתבים שקרסו.
האם זה נכון ואם כן איך למנוע?
אשמח לעזרה
שמעתי שהיו נתבים שקרסו.
אשמח לעזרה
-
netanalyzer
-
- חבר שרק התחיל

לא שאלתי על ״מותר״ או לאו.
וכן ניתן להשיג קושחה מתאימה. למשל נטגיר נמכר גם לא דרך בזק, כך שתגובתך בכלל לא רלונטית
וכן ניתן להשיג קושחה מתאימה. למשל נטגיר נמכר גם לא דרך בזק, כך שתגובתך בכלל לא רלונטית
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
סביר להניח שאפשר רק באמצעות חיבור סריאלי.
-
netanalyzer
-
- חבר שרק התחיל

@Ymac
·אם הייתי יודע לא היתי שאול. ד-לינקים נכון לא מצאתי את הדגם באתר היצרן, אבל נטגיר - לא רק בזק משווקת וגם לפני מספר שנים ראיתי אותו דגם באי-ביי
·אם הייתי יודע לא היתי שאול. ד-לינקים נכון לא מצאתי את הדגם באתר היצרן, אבל נטגיר - לא רק בזק משווקת וגם לפני מספר שנים ראיתי אותו דגם באי-ביי
- Ymac
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 574
- שם מלא: יואב
- נתן תודות: 24 פעמים
- קיבל תודות: 44 פעמים
אתה מוזמן לחקור את הנושא.
אלו דגמים או תת דגמים שמיוצרים במיוחד בשביל בזק.
אם אני לא טועה הדגמים האלה גם מסופקים לחנויות וספקיות קטנות בארץ, אבל אלו מתאימים את הקושחה לרצונותיהם.
באיביי - כנראה מוכר ישראלי מנסה להרוויח על הנתב שהוא ״הרים״ מבזק
אלו דגמים או תת דגמים שמיוצרים במיוחד בשביל בזק.
אם אני לא טועה הדגמים האלה גם מסופקים לחנויות וספקיות קטנות בארץ, אבל אלו מתאימים את הקושחה לרצונותיהם.
באיביי - כנראה מוכר ישראלי מנסה להרוויח על הנתב שהוא ״הרים״ מבזק
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4888
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
@NegativeIQ
·
אתה מניח או אומר מידיעה?
תוכל לפרט איזו קושחה בדיוק עשויה להתאים?
(סיקרנת אותי לאללה ומאחר וכבר עשיתי פרוייקט הלחמה וצריבה על 1043... נראה לי שאני מוכן לשלב הבא).
·
אתה מניח או אומר מידיעה?
(סיקרנת אותי לאללה ומאחר וכבר עשיתי פרוייקט הלחמה וצריבה על 1043... נראה לי שאני מוכן לשלב הבא).
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

בגדול, לא נראה לי שמיצרים חומרה מיוחדת בשביל בזק. זה כנראה נתב קיים שהתאימו לו את הקושחה והחליפו את המדבקה. צריך לחפור בגוגל ולנסות לאתר על איזה נתב קיים בזק ביססו את הנתב "הייחודי" שלהם ואז להוריד את הקושחה המקורית של אותו נתב. היא אמורה להתאים.ufffnick כתב:@NegativeIQ
·
אתה מניח או אומר מידיעה?
(סיקרנת אותי לאללה ומאחר וכבר עשיתי פרוייקט הלחמה וצריבה על 1043... נראה לי שאני מוכן לשלב הבא)....
* כמובן שאמור זה שם של דג - אם אתה לא מוכן לקחת את הסיכון של בריק אל תעשה את זה.
מה הדגם של הנתב?netanalyzer כתב:נמעס לי מהניתוקים של הנתב ואני רוצה לעדכן בו קושחה מקורית.
שמעתי שהיו נתבים שקרסו.
אשמח לעזרה...
(אצלי בעית ניתוקים נפתרה בהחלפת VEGNXXX של NETGEAR לDLINK 6850(
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

בהתחשב בעובדה שהוא אפילו לא רשם באיזה נתב מדובר ברור שלא תהיה לי תשובה ברורה... בוא נראה במה מדובר ואז נבין מה עושים עם זה.ufffnick כתב:@NegativeIQ
·
בקיצור - מניח.
קיוויתי שיש לך טיפ של אלופים, את הdefault בשם גוגל, מכיר....
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

אוקיי, עשיתי בירור על המוצר הזה והוא תכלס הרבה יותר בעייתי מהרגיל. נראה שמדובר בדגם מיוחד שנטגיר מייצרת רק לספקי שירות, כלומר הוא לא זמין ישירות מנטגיר בכלל אלא רק מחברות תקשורת כדוגמת בזק. באופן לא מפתיע בזק היא לא החברה היחידה בעולם שמספקת את הנתב הזה אבל כל הגרסאות שלו מותאמות לספק תקשורת כזה או אחר, ככה לכאורה אתה תוכל להחליף את הקושחה אבל אז תהיה תקוע עם התאמות של ספק תקשורת אקראי מחו"ל, וזה עלול להיות עוד יותר גרוע מבזק.ufffnick כתב:@NegativeIQ
·
המממ...
יש בזה משהו.
בכל מקרה אני מחפש עבור הvegn2610 כבר לא מעט זמן.
השלב הבא זה לפתוח אותו ולחפש על בסיס חומרה במקום דגם....
כעיקרון הנתב מריץ לינוקס באופן לא מפתיע וקיים Source code של כל החלקים ברשיון GPL באתר של NetGear ויש הוראות בכמה אתרים איך לפתוח ולבצע שינויים בקבצי ה-Firmware שלהם אז לכאורה אם מישהו יהיה מוכן ממש להשקיע כמה שבועות טובים של עבודה זה אמור להיות אפשרי... אבל בשווי שעות עבודה זה יעלה יותר מעשרה נתבים חדשים.
·כמו שרשמתי מעלה - החלפתי את הVEGN בDLINK ואיו יותר ניתוקים!ufffnick כתב:@NegativeIQ
·
המממ...
יש בזה משהו.
בכל מקרה אני מחפש עבור הvegn2610 כבר לא מעט זמן.
השלב הבא זה לפתוח אותו ולחפש על בסיס חומרה במקום דגם....
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4888
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
@alcd
·
ניטרלתי את הווייפיי ואין יותר ניתוקים. בדומה ל1043 בקושחה המקורית, גם הוא לא הכי מוצלח מהבחינה הזו והיה קופא ומתנתק. ניתוק ווייפיי ייצב אותו משמעותית.
ה1043 מכסה את הפעולה הזו טוב יותר, היום תחת openwrt.
מבחינתי המוצר עושה את המינימום המצופה ממנו, אבל... מתוך שיעמום בעיקר, מחפש לשפר בו כמה דברים (אחד מהם זה לעבוד גם עם ווייפיי).
·
ניטרלתי את הווייפיי ואין יותר ניתוקים. בדומה ל1043 בקושחה המקורית, גם הוא לא הכי מוצלח מהבחינה הזו והיה קופא ומתנתק. ניתוק ווייפיי ייצב אותו משמעותית.
מבחינתי המוצר עושה את המינימום המצופה ממנו, אבל... מתוך שיעמום בעיקר, מחפש לשפר בו כמה דברים (אחד מהם זה לעבוד גם עם ווייפיי).
במצב הזה הייתי ממליץ לך להשקיע בראוטר טוב מבחרה טובה )ufffnick כתב:@alcd
·
מבחינתי המוצר עושה את המינימום המצופה ממנו, אבל... מתוך שיעמום בעיקר, מחפש לשפר בו כמה דברים (אחד מהם זה לעבוד גם עם ווייפיי)....
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

לא מפתיע. לרוב קושחות צד ג' עושות עבודה הרבה יותר טובה מקושחת היצרן.ufffnick כתב:@alcd
·
מבחינתי המוצר עושה את המינימום המצופה ממנו, אבל... מתוך שיעמום בעיקר, מחפש לשפר בו כמה דברים (אחד מהם זה לעבוד גם עם ווייפיי)....
לרוע המזל כשמדובר במודם DSL האפשרות הזאת כמעט לא קיימת. החריג היחיד מבחינת מודמים שנמכרים בארץ הוא ה-W9980 וגם זה דורש המון עבודה.