חיבור קווי לא קיים-האם תיתכן בעיית חומרה במחשב עצמו ?
שלום חברים
חברתי שני שקעי קינסטון לכבל רשת .
צד אחד חובר לנתב והצד השני ל MINI PC דגם PIPO X7
גליתי שישנה בעיית חיבור בדרך הכי טריוויאלית-האייקון לא השתנה ,האייקון שמעיד על חיבור קווי פשוט לא הופיע .
בMINI PC קיימים שני כרטיסי רשת, אחד לחיבור קווי והשני לאלחוטי.
החיבור האלחוטי תקין לחלוטין .
כיביתי את החיבור האלחוטי (תמונה מצורפת) והאייקון לא השתנה (מצורפת תמונה עם האייקון שמופיע )
בדקתי מספר פעמים שחברתי את השקעים נכון, הגידים חוברו על פי תקן B , לא השתמשתי בקרונה .
מהשקע יוצא כבל רשת מוכן שנרכש בנוסף ,הכבל המוכן מתחבר לציוד הקצה (ראוטר+MINI PC )
אשמח לעזרה בנושא
תודה רבה
חברתי שני שקעי קינסטון לכבל רשת .
צד אחד חובר לנתב והצד השני ל MINI PC דגם PIPO X7
גליתי שישנה בעיית חיבור בדרך הכי טריוויאלית-האייקון לא השתנה ,האייקון שמעיד על חיבור קווי פשוט לא הופיע .
בMINI PC קיימים שני כרטיסי רשת, אחד לחיבור קווי והשני לאלחוטי.
החיבור האלחוטי תקין לחלוטין .
כיביתי את החיבור האלחוטי (תמונה מצורפת) והאייקון לא השתנה (מצורפת תמונה עם האייקון שמופיע )
בדקתי מספר פעמים שחברתי את השקעים נכון, הגידים חוברו על פי תקן B , לא השתמשתי בקרונה .
מהשקע יוצא כבל רשת מוכן שנרכש בנוסף ,הכבל המוכן מתחבר לציוד הקצה (ראוטר+MINI PC )
אשמח לעזרה בנושא
תודה רבה
בדיקה לגילוי הבעיה (טראבלשוטינג בתוך windows) מצביעה על בעיה כלשהי בכרטיס הרשת הקווי -Ethernet adapter is not working properly
האם ניתן לתקן תקלה זו ?
אין לי מכשיר אחר אותו ניתן לחבר .
התקנתי מחדש את כרטיס הרשת הקווי ,הבעיה לא נפתרה.
משהו ששמתי אליו לב- יש לי מחשב סטנדרטי וכאשר כבל הרשת מחובר לכרטיס הרשת במחשב, ישנם הבהובים ייתכן שמטרתם להצביע על כך שהכרטיס וכבל הרשת תקינים. לעומת זאת, כאשר כבל רשת מחובר למיני פיסי, אין הבהובים.
האם ניתן לתקן תקלה זו ?
אין לי מכשיר אחר אותו ניתן לחבר .
התקנתי מחדש את כרטיס הרשת הקווי ,הבעיה לא נפתרה.
משהו ששמתי אליו לב- יש לי מחשב סטנדרטי וכאשר כבל הרשת מחובר לכרטיס הרשת במחשב, ישנם הבהובים ייתכן שמטרתם להצביע על כך שהכרטיס וכבל הרשת תקינים. לעומת זאת, כאשר כבל רשת מחובר למיני פיסי, אין הבהובים.
- Ymac
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 574
- שם מלא: יואב
- נתן תודות: 24 פעמים
- קיבל תודות: 44 פעמים
קצת בעיה לאבחן את הבעיה אם אי אפשר לשלול בעיה בשקע.
תחפש מכשיר אחר \ תבקש מחבר \ בן משפחה להביא לפטופ או מכשיר אחר כדי לבדוק איתו.
ניתן גם להשתמש בבודק כבלי רשת (כמה דולרים בודדים באיביי, פשוט בודק שכל הגידים מחווטים כמו שצריך)
תחפש מכשיר אחר \ תבקש מחבר \ בן משפחה להביא לפטופ או מכשיר אחר כדי לבדוק איתו.
ניתן גם להשתמש בבודק כבלי רשת (כמה דולרים בודדים באיביי, פשוט בודק שכל הגידים מחווטים כמו שצריך)
ארכוש בודק כבלי רשת כדי לשלול בעיה בחיבור השקע, ייתכן ובכל זאת ישנה טעות או שיש נתק כי כאמור לא השתמשתי בלוחץ קרונה .
מצאתי שניים שנראים זהים, מעניין מה ההבדל (חוץ מהבדל זניח בעלות)
הראשון , השני
שחכתי לציין שהעברתי כבל רשת קשיח מסוג cat 6 ושקע cat 6a
הדרך לבדוק את השקע היא לחבר בין השקע לבודק באמצעות כבל רשת מוכן שיש ברשותי, נכון ?
מצאתי שניים שנראים זהים, מעניין מה ההבדל (חוץ מהבדל זניח בעלות)
הראשון , השני
שחכתי לציין שהעברתי כבל רשת קשיח מסוג cat 6 ושקע cat 6a
הדרך לבדוק את השקע היא לחבר בין השקע לבודק באמצעות כבל רשת מוכן שיש ברשותי, נכון ?
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3632
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
בדרך כלל הבעיה היא בחיווט.
הרבה יותר נדיר שהבעיה היא חומרתית בכרטיס אבל לא ניתן לשלול את זה לחלוטין במיוחד מהתיאור שלך.
קח כבל קצר ומוכן וחבר את היחידה שלך ישירות לראוטר כשהיא לידו ותראה מה קורה
זה לפחות יתן לך עוד מידע או כיון לפיתרון
העובדה שאתה מקבל הודעת שגיאה בחלונות ביחס לחומרה מעלה את החשד שמדובר בתקלת חומרה ולא רק חיווט
הרבה יותר נדיר שהבעיה היא חומרתית בכרטיס אבל לא ניתן לשלול את זה לחלוטין במיוחד מהתיאור שלך.
קח כבל קצר ומוכן וחבר את היחידה שלך ישירות לראוטר כשהיא לידו ותראה מה קורה
זה לפחות יתן לך עוד מידע או כיון לפיתרון
העובדה שאתה מקבל הודעת שגיאה בחלונות ביחס לחומרה מעלה את החשד שמדובר בתקלת חומרה ולא רק חיווט
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3632
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
זה לא משנה לפי איזה תקן אתה מחווט כל זמן שאם בחרת תקן אחד אתה צריך להיות עקבי איתו ולא להחליף באמצע לאחר
עבר חודש וקבלתי את בודק הכבל שהזמנתי 
על מנת לבדוק את השקעים פעלתי כך :
1.לקחתי שני כבלי רשת מוכנים
2.חברתי כבל מוכן מצד אחד לשקע ומצד שני לטסטר (חזרתי פעמיים על הפעולה על מנת לחבר את שני השקעים לשני חלקי הטסטר)
3.הפעלתי את הטסטר .
בשני חלקי הטסטר דלקו בצבע ירוק כל 8 הנורות אחת אחרי השנייה , גם נורת ה-ground היתה ירוקה.
אני כבר אובד עיצות , כי על פניו החיבור תקין אבל התקלה לא נפתרה
עזרתכם בבקשה
על מנת לבדוק את השקעים פעלתי כך :
1.לקחתי שני כבלי רשת מוכנים
2.חברתי כבל מוכן מצד אחד לשקע ומצד שני לטסטר (חזרתי פעמיים על הפעולה על מנת לחבר את שני השקעים לשני חלקי הטסטר)
3.הפעלתי את הטסטר .
בשני חלקי הטסטר דלקו בצבע ירוק כל 8 הנורות אחת אחרי השנייה , גם נורת ה-ground היתה ירוקה.
אני כבר אובד עיצות , כי על פניו החיבור תקין אבל התקלה לא נפתרה
עזרתכם בבקשה
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
לבודק שלך יש רק מד רציפות עבור כל נקודה או שיש אפשרות לראות FULL MAP?
אם הבודק שלך בודק רק גיד אחד כל פעם ייתכן ויש לך קצר בין הגידים והבודק שלך פשוט לא מגלה את זה.
תשתמש בבודק מקצועי שיש לו אפשרות לFULL MAP כולל קצר, בדיקת מרחק, חיבור נכון ללא קרוסאובר...
אם אין בידיך בודק כזה אולי תעזר באנשי מקצוע שיוכלו לבדוק את הרשת שלך...
אם הבודק שלך בודק רק גיד אחד כל פעם ייתכן ויש לך קצר בין הגידים והבודק שלך פשוט לא מגלה את זה.
תשתמש בבודק מקצועי שיש לו אפשרות לFULL MAP כולל קצר, בדיקת מרחק, חיבור נכון ללא קרוסאובר...
אם אין בידיך בודק כזה אולי תעזר באנשי מקצוע שיוכלו לבדוק את הרשת שלך...
- זורו44
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
- נתן תודות: 411 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
בעיה של מגע לדעתי,או בשקעים או בכבלי הרשת המוכנים
לחצת את השקעים עם לןחץ קורנה יעודי ,או מברג?תקנה 2 שקעים חדשים ותחבר שוב.
לדעתי יש בעיה של מגע,למרות שהטסטר מדליק את 8 הנוריות לפי סדר, ולא פוסח או קופץ חזרה.
הייתי מתקין 2 שקעים חדשים בקצוות,לאחר שוידאתיי ש2 כבלי הרשת המוכנים תקינים.
http://www.daganm.co.il/rec/658-%D7%A0% ... 7%A0%D7%94
לדעתי יש בעיה של מגע,למרות שהטסטר מדליק את 8 הנוריות לפי סדר, ולא פוסח או קופץ חזרה.
הייתי מתקין 2 שקעים חדשים בקצוות,לאחר שוידאתיי ש2 כבלי הרשת המוכנים תקינים.
http://www.daganm.co.il/rec/658-%D7%A0% ... 7%A0%D7%94
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד