אוסמוזה הפוכה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
sharirh פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 99
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #1 

הי, האם שימוש במים שעברו סינון אוסמוזה הפוכה רצוי? האם המים נקראים רכים? קשים?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

אני משתמש במים מפילטר אוסמוזה הפוכה אמריקאי במקינטה בריקה והקפה יוצא מצויין.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #3 

אוסמוזה מיצרת מיים רכים במיוחד , אני גם מישתמש באוסמוזה למכונה שלי , אבל שים לב , המיים של האוסמוזה הם אפילו לעיתים רכים מידי , וחלקי ברזל שונים עלולים להיפגע ביגלל ניקיון המיים האלה , כלומר במיים האלה של האוסמוזה יותר תוקפניים וגורמים לחלודה יותר משמעותית ממים של מרכך על בסיס מלח שהוא פחות תוקפני כלפי חלקי מתכת כמו ברזל.
נחושת למשל לא ניפגעת כמעט מהמיים של האוסמוזה , אבל היא משולבת באופן טבעי במכונות יותר יקרות בדרך כלל .

עוד חיסרון של האוסמוזה זה ביזבוז המיים היחסית גדול , היא זורקת לביוב בערך 4 ליטר על כול ליטר שאתה מקבל מימנה.

אחד היתרונות שלה שהיא בגדול מערכת מאוד אמינה וזולה להתקנה ושימוש, ואין בה צורך לבצע ריענון כמו במרכך סטנדרטי , לדעתי מי שזקוק לכמיות קטנות מאוד של מיים , יכול בהחלט להנות ממערכת כזו .

לבתי קפה למשל היא פחות שימושית ביגל תיצרכות המיים הגדולה שלהם אפילו רק מהכנת קפה בילבד .

גונן .

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
תגובות: 2096
נתן תודות: 179 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #4 

חיפוש קל, היה מעלה לך כמה וכמה פוסטים בנושא

הינה אחד מהם,
בבקשה
http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... sc&start=0
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

zvibl
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 648
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 80 פעמים

שליחה #5 

אוסמוזה הפוכה עשויה להפוך את המים ללא מוליכים חשמלית .
מה שישבש את מדידת הגובה במכונות מסוימות.
לא רצוי ממש.

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #6 

אצלי המכונה מחוברת לאוסמוזה כבר מיספר שנים לא מבוטל, וכמובן שאוסמוזה לא מעלימה לגמרי את מוליכות המיים ,מעולם לא היתה לי בעיה עם מד הגובה , אם כי במוליכות נמוכה וצרוף של הארקה לא מוצלחת במיוחד, עלולה להיות בעיה , אולם מספיק כמובן הארקה לא תקינה ומיים שמוליכים מצויין כדי לקבל בעיה עם מד הגובה .(הכל תלוי כמובן בתיכנון המעגל החשמלי ומידת ההשקע של היצרן ברכיבים השונים )
המסר הוא שמוכנת קפה חייבת הארקה טובה !

האוסמוזה היא מערכת בזבזנית בימיוחד וזה נכון ! , זו בעייתה העיקרית לדעתי, (כמובן שעם אני "מבזבז" פחות מ מליטר ביום במכונה אז זה דיי זניח ) היא בעיקר עדיפה למי שלא בראש שלו כל עיניין הריענון ,אם כי אפשרי גם פילטר בריטה שעם אני זוכר נכון, נותן שנה של שקט , שזה מעולה כמובן.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #7 

מים מאוסמוזה הפוכה יכולים להגיע ל 16 מגה אוהם. שזה יותר נתק מנתק... האויר מוליך יותר טוב כבר.
זה יכול להפריע להרבה בקרי גובה מים (רובם מבוססים על הולכה של DC במתח נמוך). הארקה חשובה אבל פה פחות כי מזרימים מתח דרך הדוד המוארק - בגלל שזה בזרם אפסי אז למרות ההארקה הפחת לא קופץ.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”