אוסמוזה הפוכה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
אני משתמש במים מפילטר אוסמוזה הפוכה אמריקאי במקינטה בריקה והקפה יוצא מצויין.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 109 פעמים
אוסמוזה מיצרת מיים רכים במיוחד , אני גם מישתמש באוסמוזה למכונה שלי , אבל שים לב , המיים של האוסמוזה הם אפילו לעיתים רכים מידי , וחלקי ברזל שונים עלולים להיפגע ביגלל ניקיון המיים האלה , כלומר במיים האלה של האוסמוזה יותר תוקפניים וגורמים לחלודה יותר משמעותית ממים של מרכך על בסיס מלח שהוא פחות תוקפני כלפי חלקי מתכת כמו ברזל.
נחושת למשל לא ניפגעת כמעט מהמיים של האוסמוזה , אבל היא משולבת באופן טבעי במכונות יותר יקרות בדרך כלל .
עוד חיסרון של האוסמוזה זה ביזבוז המיים היחסית גדול , היא זורקת לביוב בערך 4 ליטר על כול ליטר שאתה מקבל מימנה.
אחד היתרונות שלה שהיא בגדול מערכת מאוד אמינה וזולה להתקנה ושימוש, ואין בה צורך לבצע ריענון כמו במרכך סטנדרטי , לדעתי מי שזקוק לכמיות קטנות מאוד של מיים , יכול בהחלט להנות ממערכת כזו .
לבתי קפה למשל היא פחות שימושית ביגל תיצרכות המיים הגדולה שלהם אפילו רק מהכנת קפה בילבד .
גונן .
נחושת למשל לא ניפגעת כמעט מהמיים של האוסמוזה , אבל היא משולבת באופן טבעי במכונות יותר יקרות בדרך כלל .
עוד חיסרון של האוסמוזה זה ביזבוז המיים היחסית גדול , היא זורקת לביוב בערך 4 ליטר על כול ליטר שאתה מקבל מימנה.
אחד היתרונות שלה שהיא בגדול מערכת מאוד אמינה וזולה להתקנה ושימוש, ואין בה צורך לבצע ריענון כמו במרכך סטנדרטי , לדעתי מי שזקוק לכמיות קטנות מאוד של מיים , יכול בהחלט להנות ממערכת כזו .
לבתי קפה למשל היא פחות שימושית ביגל תיצרכות המיים הגדולה שלהם אפילו רק מהכנת קפה בילבד .
גונן .
- TsurTriger
- כתב צילום

- תגובות: 2096
- נתן תודות: 179 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
חיפוש קל, היה מעלה לך כמה וכמה פוסטים בנושא
הינה אחד מהם,
בבקשה
http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... sc&start=0
הינה אחד מהם,
בבקשה
http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... sc&start=0
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
- גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 109 פעמים
אצלי המכונה מחוברת לאוסמוזה כבר מיספר שנים לא מבוטל, וכמובן שאוסמוזה לא מעלימה לגמרי את מוליכות המיים ,מעולם לא היתה לי בעיה עם מד הגובה , אם כי במוליכות נמוכה וצרוף של הארקה לא מוצלחת במיוחד, עלולה להיות בעיה , אולם מספיק כמובן הארקה לא תקינה ומיים שמוליכים מצויין כדי לקבל בעיה עם מד הגובה .(הכל תלוי כמובן בתיכנון המעגל החשמלי ומידת ההשקע של היצרן ברכיבים השונים )
המסר הוא שמוכנת קפה חייבת הארקה טובה !
האוסמוזה היא מערכת בזבזנית בימיוחד וזה נכון ! , זו בעייתה העיקרית לדעתי, (כמובן שעם אני "מבזבז" פחות מ מליטר ביום במכונה אז זה דיי זניח ) היא בעיקר עדיפה למי שלא בראש שלו כל עיניין הריענון ,אם כי אפשרי גם פילטר בריטה שעם אני זוכר נכון, נותן שנה של שקט , שזה מעולה כמובן.
המסר הוא שמוכנת קפה חייבת הארקה טובה !
האוסמוזה היא מערכת בזבזנית בימיוחד וזה נכון ! , זו בעייתה העיקרית לדעתי, (כמובן שעם אני "מבזבז" פחות מ מליטר ביום במכונה אז זה דיי זניח ) היא בעיקר עדיפה למי שלא בראש שלו כל עיניין הריענון ,אם כי אפשרי גם פילטר בריטה שעם אני זוכר נכון, נותן שנה של שקט , שזה מעולה כמובן.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
מים מאוסמוזה הפוכה יכולים להגיע ל 16 מגה אוהם. שזה יותר נתק מנתק... האויר מוליך יותר טוב כבר.
זה יכול להפריע להרבה בקרי גובה מים (רובם מבוססים על הולכה של DC במתח נמוך). הארקה חשובה אבל פה פחות כי מזרימים מתח דרך הדוד המוארק - בגלל שזה בזרם אפסי אז למרות ההארקה הפחת לא קופץ.
זה יכול להפריע להרבה בקרי גובה מים (רובם מבוססים על הולכה של DC במתח נמוך). הארקה חשובה אבל פה פחות כי מזרימים מתח דרך הדוד המוארק - בגלל שזה בזרם אפסי אז למרות ההארקה הפחת לא קופץ.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)