מה קורה עם DTS-X ?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
mbd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3601
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 2020 פעמים

שליחה #1 

היות ולחלק מהחברים בפורום יש כבר גם רסיברים וגם מערכות רמקולים עבור ATMOS והם מודעים

לשידרוג ב SOUND של הפורמט החדש אפילו אם זה לא בהרכב מלא. וחלקם מצפים לאפשרות לעדכן

ולשדרג את הרסיבר גם עבור DTS-X [במכשירים המתאימים] רציתי לעדכן/לידע מה קורה עם הפורמט.

לפני כ 6 חודשים הכריזה DTS על גירסה פעילה של פורמט DTS-X לקולנוע ביתי. [וגם מסחרי]

והציגה רשימת נתונים ויכולות די מרשימים. כמו כן נתנו הבטחות ליצרני המכשירים הביתיים לעדכון של

התוכנה להפעלה תוך זמן קצר. אבל כנראה שבעקבות הלחץ לצאת לשוק כמה שיותר מהר משהו השתבש

ו DTS דחו כ 4 פעמים את היציאה של פורמט ליצרנים כדי שיוכלו לעדכן את המכשירים. עד אשר לפני

כחודש DENON+MARANTZ [D&M] הודיעו על התחלת העדכונים לחלק מהמכשירים החל מסוף החודש

הזה ועד לחודש מרץ . אבל נכון להיום אף אחד מהיצרנים האחרים עדיין לא הודיע על עדכונים. וכאן נשאלת

השאלה מה בעצם קורה עם DTS-X ?

בכדי לענות צריך קצת רקע. במכשירים ישנים יותר היצרנים היו משלבים מעבדים/מפענחים [CHIPSET]

נפרדים לכל פורמט [DOLBY ו DTS] בלוח אם של המכשיר. מה שגרם למספר גדול של חיבורים זהים

וכמה מקורות חום. בנוסף לכך מכשירים עם מערכת כיול של יצרן חיצוני כמו אודסיי הוסיפו עוד CHIPSET

וכל אחד מהמעבדים היה זקוק לזכרון נפרד והחום שנוצר בחלק מהמכשירים היה גבוה מאוד והשפיע על

רכיבים אחרים . [לרעה] . כל היצרנים הבינו את זה וכולם ללא יוצא מהכלל החליטו על שינוי בעזרת יצרני

לוחות האם של המכשירים ויצרני ה CHIPSET . בכל המכשירים החדשים מותקן כיום CHIPSET אחד

ראשי עם זכרון גדול ומהיר [ע'פ הצורך] ועליו מותקנים כל המפענחים של הפורמטים השונים וגם מערכת

הכיול. וכתוצאה מכך כל המערכת עובדת ביעילות ומהירות גבוהים יותר. ובנוסף קיימת גם האפשרות

לעדכן/לשדרג את הפורמטים ללא צורך פיזי להתקנה חדשה [בתנאי שהמעבד והזיכרון מהירים וגדולים

מספיק] כיום יש 4 יצרנים עיקריים עבור ה CHIPSET המרכזי וכל יצרני המכשירים משתמשים באחת

הגרסאות שלהם. היצרנים העיקריים הם.

Silicon Image - Analog Devices - Cirrus Logic - texas instruments

בחלק מהמקרים היצור הוא בהזמנה מיוחדת של יכולות לפי הזמנת היצרן במיוחד במוצרי HI-END כאשר

קיים צורך בזכרון/מהירות גדולים יותר עבור מערכת הכיול לפורמטים החדשים ושילובם עם מערכת הכיול.

DOLBY ATMOS לקולנוע הביתי בא כמערכת פעילה מהקולנוע המסחרי ועובד במכשירים הביתיים באופן

מעולה בשילוב עם כל יצרני ה CHIPSETS . אבל DTS-X לא באמת עבד בשום מסגרת וחוץ ממספר

הדגמות מוגבלות לא נשמע באמת באופן פעיל. גם בהדגמות הושמעו תמיד אותם קטעים והמקור, ההגברה ,

ומערכת הרמקולים, הוסתרו מהנוכחים. לאחר מספר הדגמות דומות החלו שמועות שבעצם ההדגמות הם הקלטה

מהמעבדה של DTS ולא באמת מושמעת באופן חי ע'י פרוססור ונגן . [כמו שאמרתי רק שמועות] . אבל מה שכן היה

ברור זה שיש בעיה עם DTS-X . לפני כחודש כאשר DENON + MARANTZ הודיעו על תאריך שידרוג והיצרנים

האחרים לא הודיעו על שידרוג הדבר עורר סקרנות ומה שהתגלה זה של DTS-X יש בעיה להשתלב בעבודה

עם ה CHIPSET של 3 מתוך 4 היצרנים . רק עכשיו בזמן תערוכת CES הודיעו DTS שהם נותנים אישור

עבודה תקינה ל 2 יצרנים [Analog Devices - texas instruments] וזה בעקרון אמור

לאפשר לפחות לעוד מספר יצרנים לעבוד על שידרוג/עדכון הפורמט.

נכון להיום אף אחד לא באמת יודע איך DTS-X יעבוד בקולנוע ביתי כיוון שהפורמט עדיין לא פעיל במכשירים

ביתיים. ובנוסף גם בעצם לא פעיל בקולנוע מסחרי. כרגע קיימים רק 3 סרטים עם DTS-X על BD וגם הם

לא טובים במיוחד וקודדו במיוחד במימון של החברה הסינית ששותפה ל DTS במזרח הרחוק והיו חייבים לקודד

אותם כדי להציג נוכחות בענף ולאפשר בדיקה של הפורמט ברגע שיותקן במכשירים ביתיים. כרגע DTS בעצם

במילכוד מסויים . כדי לאפשר DTS-X על BD זה חייב להיות פעיל בפסקול המקורי של הסרט [כיוון שהם זהים]

ולמרות שחלק מהאולפנים הסכימו להוסיף את הקידוד לפסקול הם לא ממנים את זה DTS חייבים לממן את ה-

MIX בעצמם. אבל היות ואין להם כרגע בתי קולנוע להקרנה [ולהכנסת רווחים] זאת הוצאה עצומה רק כדי להיות

ב BD ללא מכשירים עובדים. וזאת הסיבה העיקרית ש DTS ממהרים ועובדים בלחץ. הם בפיגור עצום לעומת

DOLBY שיש להם כבר מאות סרטים בקולנוע שמכילים פסקול של ATMOS כאשר מתוכם יש כבר עשרות

סרטים על BD עם ATMOS וכמעט כל סרט חדש שיוצא כבר מכיל את הקידוד. יש להם כרגע כבר מאות בתי

קולנוע יעודיים ל ATMOS ברחבי העולם כך שאין להם בעיה עם מימון. התקווה של DTS היא סיום מהיר של

ההתאמה התקינה לכל ה CHIPSETS כדי לאפשר לכל היצרנים עדכון טוב לכל המכשירים שכבר קיימים בשוק

והתקנה של היצרן לדור השני של המכשירים. כל זה כדי לנסות ולהוכיח ש DTS-X מסוגל לעבוד טוב לפחות כמו

ATMOS . כרגע כולם חייבים להמתין לעדכון המכשירים הראשונים [DENON + MARANTZ] בשלב הראשון וכל

השאר בהמשך ואז לבדוק איך הקידוד מתפקד בקולנוע הביתי בתקווה למבחר גדול יותר של תכנים. כפי שזה נראה

כרגע יתכן מאוד שהברירה הנכונה של כל מי שעדיין לא רכש מכשיר חדש היא להמתין לדור השני כאשר DTS-X

כבר מותקן ע'י היצרן ונבדק לעבודה תקינה ולא ע'י עדכון תוכנה שלפעמים יכולה להסתבך. [במיוחד דרך הרשת דבר

שלא רצוי לעשות].

כנראה שלפחות כרגע עבור מי ש DTS-X תקין באמת חשוב שם המשחק הוא סבלנות.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17929
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #2 

תודה על המיידע העדכני .

כנראה שהכי טוב, כמו שציינת, להמשיך לשבת על הגדר עוד כמה חודשים עד שכל העסק יתבהר.

מסתדר לי בינגו עם מועד תכנוני השידרוג שלי.חחחחח

haimme
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 386
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #3 

Marantz sr7010 מגיע עם הלוח החדש? שמכיל את שני הפורמטים החדשים במעבד אחד?

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9047
נתן תודות: 1583 פעמים
קיבל תודות: 1353 פעמים

שליחה #4 

אופפפפפ....
אבל כבר התקנתי את הימהה 2050 שלי... :oops:
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

mbd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

haimme כתב:Marantz sr7010 מגיע עם הלוח החדש? שמכיל את שני הפורמטים החדשים במעבד אחד?
...
·
כן.

eyosha
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1342
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

שליחה #6 

לזה בדיוק אני מחכה זו הסיבה שעדיין לא שדרגתי ל- Marantz 6010,
אין טעם לשדרג כל שנה בגלל פורמט חדש. עדיף לחכות שתהיה תמיכה טובה וניסיון מוכח שך כל הפורמטים שיש בשוק + מספיק כותרים שאפשר להוריד ולהתרשם מהם ואז לשדרג.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #7 

לא הבנתי,
נניח ש DTS Xעובד או יעבוד, הפורמט לא קיים בקולנוע אז מאיפה יגיע המימון ?
האם הפורמט הביתי יהיה זהה לפורמט הקולנועי ? ( באטמוס הוא לא ד"א ).
האם בכלל יהיה פורמט קולנועי ?
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

mbd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

Lior_M כתב:לא הבנתי,
נניח ש DTS Xעובד או יעבוד, הפורמט לא קיים בקולנוע אז מאיפה יגיע המימון ?
האם הפורמט הביתי יהיה זהה לפורמט הקולנועי ? ( באטמוס הוא לא ד"א ).
האם בכלל יהיה פורמט קולנועי ?
...
·
אנסה להסביר .
כחלק מהחוזה ש DTS חתמו עם השותפה הסינית הם התחייבו [הסינים] להקים מספר די
גדול של בתי קולנוע יעודיים עבור DTS-X במזרח הרחוק. בנוסף יש חברת בתי קולנוע בארצות הברית
שהסכימה להכניס ציוד של DTS למספר קטן של אולמות. אבל לא נקבע תאריך מדויק מתי.
המימון זה חלק ממה שכתבתי לגבי המילכוד ש DTS נמצאת בו. כרגע מחוסר ברירה הכל
עובד לאט יותר מדי לאט עבורם. ללא מימון קשה לבצע הקלטות ו MIXING לסרטים טובים
וללא סרטים להקרנה קשה להשיג הכנסות כדי לממן. [זה מילכוד]
כרגע לא באמת קיים פורמט קולנועי [לפחות מותקן] וכל מה שקיים זה הקידוד של 3 הסרטים ב BD שעדיין
אף אחד לא בעצם שמע/בדק כך שאין אפשרות לתת חוות דעת על הביצוע של הפורמט. כשבתי הקולנוע יפעלו נדע.
פורמט קולנועי יהיה והוא אמור להיות זהה לביתי כיוון ששום דבר לא באמת מוגדר [ערוצים] ע'פ DTS .
ד'א. אני יודע בדיוק מה ההבדל בין ATMOS המסחרי והביתי [בעקרון יש רק הבדל משמעותי 1]
מקווה שעזרתי קצת עם ההסבר.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #9 

mbd כתב:
...
...
·
אנסה להסביר .
כחלק מהחוזה ש DTS חתמו עם השותפה הסינית הם התחייבו [הסינים] להקים מספר די
גדול של בתי קולנוע יעודיים עבור DTS-X במזרח הרחוק. בנוסף יש חברת בתי קולנוע בארצות הברית
שהסכימה להכניס ציוד של DTS למספר קטן של אולמות. אבל לא נקבע תאריך מדויק מתי.
המימון זה חלק ממה שכתבתי לגבי המילכוד ש DTS נמצאת בו. כרגע מחוסר ברירה הכל
עובד לאט יותר מדי לאט עבורם. ללא מימון קשה לבצע הקלטות ו MIXING לסרטים טובים
וללא סרטים להקרנה קשה להשיג הכנסות כדי לממן. [זה מילכוד]
כרגע לא באמת קיים פורמט קולנועי [לפחות מותקן] וכל מה שקיים זה הקידוד של 3 הסרטים ב BD שעדיין
אף אחד לא בעצם שמע/בדק כך שאין אפשרות לתת חוות דעת על הביצוע של הפורמט. כשבתי הקולנוע יפעלו נדע.
פורמט קולנועי יהיה והוא אמור להיות זהה לביתי כיוון ששום דבר לא באמת מוגדר [ערוצים] ע'פ DTS .
ד'א. אני יודע בדיוק מה ההבדל בין ATMOS המסחרי והביתי [בעקרון יש רק הבדל משמעותי 1]
מקווה שעזרתי קצת עם ההסבר.
...
תודה,
ההבדל באטמוס בין המסחרי לביתי זה כמות האובייקטים שניתן לטפל בהם בו זמנית.
לא זוכר את המספרים אבל נדמה לי שזה 128 במסחרי ו 32 בביתי .

ליאור
הקולנוע שלי

mbd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

128 OBJECTS ל 64 ערוצים בקולנוע לעומת 64 OBJECTS ל 34 ערוצים בבית.
אבל זאת רק מגבלה נלוות . ההבדל המשמעותי הוא שבגרסת ה ATMOS בקולנוע
כל הערוצים מפוענחים ע'י הפרוססור מה METADATA בזמן אמת . בגרסת הקולנוע
הביתי רק 10 ערוצי ה OBJECTS מפוענחים בזמן אמת. כל שאר הערוצים [24]
מפוענחים ממקור מוכתב לערוצים כמו עד היום ב THD .

slavisr
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 71
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #11 

בוקר טוב לכולם...ראשית תודה על המידע!

כולם מדברים על דולבי אטמוס ו- DTS-X , אך מה קורה עם AURO-3D ?

ממה שראיתי עד כה רק marantz מציעים כרטיס שידרוג בתמורת 200$ לפורמט הזה.
הבנתי שמבחינה כלכלית לא שווה להתקין בקולנוע ביתי.
לפי האתר הרישמי שלהם http://www.auro-3d.com
מסתבר שיצאו סרטים בטכנולוגיה הזו.

mbd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

MARANTZ הם לא היחידים . לפחות 5 יצרנים מציעים את הפורמט . חלקם בתשלום
וה HI-END כחלק מובנה במכשיר. הבעיה היא לא כמה סרטים בודדים שקיימים ב AURO 3D .
הבעיה היא שעבור המשתמש הביתי אם הפורמט לא יגיע ל BD הוא לא יגיע לקולנוע הביתי.
וכרגע אין סיכוי ש AURO 3D יגיע ל BD . דבר נוסף זה שהפורמט מחייב התקנה שונה ויעודית
של רמקולים לעומת ATMOS ו DTS-X .

motico
כתב
כתב
תגובות: 1510
נתן תודות: 99 פעמים
קיבל תודות: 114 פעמים

שליחה #13 

ועוד קצת תוספת מידע.

כדי לשמור על אחידות ותאימות בין הפורמטים השונים וכדי למנוע את הצורך להכניס למקור הצליל (שידור, BD וכו') גם פורמט DD וגם TrueHD וגם וגם, חברת Dolby בנתה את הפורמטים בשכבות. כל שיכבה מוסיפה מידע וביחד עם השכבה הקודמת משפרת את הפורמט.
1. שכבה ראשונה - אות דיגיטאלי לשני ערוצים.
2. שכבה שנייה - תוספת מידע דיגיטאלי שהופך את שני הערוצים ל 5.1 או 7.1 ערוצים דחוסים (Dolby Digital). הרעיון הוא שמכשיר שאין לו מפענח DD ומבין רק שני ערוצים, ישתמש רק ב DATA עבור שני הערוצים. מכשיר מתקדם יותר "יבין" את תפקיד המידע הנוסף וביחד עם שני הערוצים יפענח ל- 5.1 ערוצים.
3. שכבה שלישית - תוספת DATA שמחזירה את המידע שנמחק לצורך הדחיסה בערוצי ה DD, ובכך משחזרת אותו לאות מקורי לא דחוס כמו ה TrueHD.
4. שכבה רביעית – תוספת של DATA שמשחזר מ Dolby TrueHD את ה Objects שנמצאים בפורמט ה Atmos.

כלומר, מכשיר שאין לו יכולת פענוח לפורמט Atmos ומכיר רק את השכבה השלישית, לא יבין מה תפקיד ה DATA הנוספת, יתעלם מהשכבה הרביעית ויפענח את הצליל כ- TrueHD.

לא ברור לי מהיכן ההגדרה שמספר ה Objects בקולנוע ביתי הוא 64. Dolby מצהירה במפורש (ב White Paper) שגם בקולנוע הביתי כל ה 128 ה Objects של פורמט ה Atmos נמצאים ב DATA.
מוטי

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #14 

motico כתב:לא ברור לי מהיכן ההגדרה שמספר ה Objects בקולנוע ביתי הוא 64. Dolby מצהירה במפורש (ב White Paper) שגם בקולנוע הביתי כל ה 128 ה Objects של פורמט ה Atmos נמצאים ב DATA.
...
מתוך wiki

[left]
Because of limited bandwidth and lack of processing power, Atmos in home theaters is not rendered the same way as in cinemas. A spatially-coded substream is added to Dolby TrueHD or Dolby Digital Plus. This substream only represents an encoded representation of the object-based mix. This substream does not include all 128 discrete objects separated. This is not a matrix-encoded channel, but a spatially-encoded digital channel. Atmos in home theaters can support 24.1.10 channel, and uses the spatially-encoded object audio substream to mix the audio presentation to match your speaker configuration. The spatial audio coding tool is applied to the cinematic object audio mix when filmmakers remix and render the TrueHD and Dolby Digital Plus soundtracks with Dolby Media Producer. [20][/left]

וגם, DD עם 5.1 לא מכיל שום שכבה של שני ערוצים. הנגן או הרסיבר יכולים לעשות down mix מ 5.1 ל 2 ערוצים.
ה dvd's הראשונים כללו בתוכם שני פסי קול, האחד הכיל שני ערוצי pcm לטובת פרוססורים שלא ידעו לפענח dd והשני 5.1 המוכר והוותיק. מדובר בשני פסי קול ללא קשר בין אחד לשני.
הקולנוע שלי

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14357
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #15 

istarmini כתב:תודה על המיידע העדכני .

כנראה שהכי טוב, כמו שציינת, להמשיך לשבת על הגדר עוד כמה חודשים עד שכל העסק יתבהר.

מסתדר לי בינגו עם מועד תכנוני השידרוג שלי.חחחחח
...
·

עזוב יואב... זה לא יתפוס :lol:

motico
כתב
כתב

שליחה #16 

Lior_M

1. עדיין, מהיכן המספר 64?
2. ואם אנחנו בקטע של ציטוטים, זה מה שמופיע באתר הרשמי של Dolby בחלק שמתיחס לקולנוע ביתי:

Dolby Atmos for the Home Benefits
Reproduces All the Audio Objects in the Original Cinema Mix
Reproduces up to 128 simultaneous audio objects in a mix for rich, realistic, and breathtaking sound.

פרט לזה, בסרטוני שיחות על Atmos עם נצייגי חברת Dolby התוכן זהה- כל 128 ה Objects בפנים.

עכשיו תבחר למי אתה מאמין, ל WIKI או לאתר הרשמי של Dolby.
מוטי

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #17 

טלHD כתב:
...
...
·

עזוב יואב... זה לא יתפוס :lol:
...
·

:lol: :lol: :lol:
עזוב טל
היואב הזה קופץ ישר על כל אופנה

mbd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

motico כתב:Lior_M

1. עדיין, מהיכן המספר 64?
2. ואם אנחנו בקטע של ציטוטים, זה מה שמופיע באתר הרשמי של Dolby בחלק שמתיחס לקולנוע ביתי:

Dolby Atmos for the Home Benefits
Reproduces All the Audio Objects in the Original Cinema Mix
Reproduces up to 128 simultaneous audio objects in a mix for rich, realistic, and breathtaking sound.

פרט לזה, בסרטוני שיחות על Atmos עם נצייגי חברת Dolby התוכן זהה- כל 128 ה Objects בפנים.

עכשיו תבחר למי אתה מאמין, ל WIKI או לאתר הרשמי של Dolby.
...
·

1. אתה טועה ומטעה .

2. הציטוט שהביא Lior_M מ WIKI נלקח מה WHITE PAPER של DOLBY ATMOS

לקולנוע ביתי. אתה באמת חושב שבאם זאת היתה טעות או פרטים לא נכונים DOLBY

היו עוזבים את זה ללא תיקון. WIKI פשוט לא הביאו את כל הפרטים המלאים של הציטוט.

3. אתה כנראה לא שמעת על S.A.C עבור [spatial audio coding] לא נורא . הסבר קצר.

בקולנוע המסחרי 128 OBJECTS בזמן אמת מחייבים רוחב פס גדול מאוד זיכרון ויכולת

עיבוד/פענוח גדולים וחזקים. הפרוססור היעודי והמחשב של DOLBY בקולנוע עושים זאת

בלי בעיה. אבל DOLBY הבינו שזאת בעיה בקולנוע הביתי. כיוון שרוחב הפס הזיכרון והעיבוד

לא מספיקים כדי לתמוך ב 128 OBJECTS . ולכן פיתחו את ה spatial audio coding

שבהגדרה הפשוטה ביותר זאת תוכנת צימצום. אשר במעקב בזמן אמת עוקבת אחרי כל ה-

OBJECTS בכל רגע נתון ומחליטה אילו מהם קרובים וזהים מספיק אחד לשני כדי לחברם

ביחד וליצור OBJECT יחיד מבלי לפגוע בפס הקול/או ה METADATA המקוריים. מעיין דחיסה

ללא הפסד כך שניתן לקבל את כל ה OBJECTS אבל בגרסה מצומצמת שתתאים לרוחב הפס

ויכולות העיבוד בקולנוע הביתי. והמספר הגדול ביותר להעברה כיום בקולנוע הביתי באופן נכון

זה 64 אותות/OBJECTS אמיתיים בכל רגע נתון. זאת הסיבה ש WIKI כתבו שבקולנוע ביתי

לא באמת מקבלים 128 OBJECTS . והם צודקים.

ד'א. 64 זה המספר שעליו הוחלט לאחר בדיקות ושיתוף פעולה בין DOLBY לבין BDA .

דבר נוסף לתצומת לבך. היות ו ATMOS לקולנוע הביתי מבוסס על רובד 9.1 ערוצים של THD

כל מה שבעצם השתנה זה התוספת של OBJECTS והמיפוי שלהם ב METADATA שמצורף

כערוץ משני ל THD ב BD . לכן אם היתה אפשרות להוסיף ולהפעיל את גרסת ה METADATA

המקורית מהקולנוע זה היה נעשה וחוסך הרבה זמן וכסף לכל התעשיה. פשוט היו משתמשים

בפסקול אחד יחיד וזהה לקולנוע ולבית. אבל זה לא כך. והשינוי הוא ב OBJECTS ולא ברובד הרגיל.

היות ואני מניח שאתה לא תקבל את מה שכתבתי מצורף קישור ל W-P של DOLBY לקולנוע

ביתי . נסה לקרוא ולהבין את הפרק.

TRANSLATING CINEMATIC DOLBY ATMOS CONTENT TO THE HOME.

שם DOLBY מסבירים את הצורך בפיתוח והשימוש ב spatial audio coding .

http://cdn-blog.dolby.com/wp-content/up ... heater.pdf

motico
כתב
כתב

שליחה #19 

mbd

תודה על ההבהרות.

מתנצל אבל גם בלינק ששלחת וגם ב White Paper Issue 3 לא מצאתי את מה שנכתב ב WIKI. אני משוכנע שאתה יכול לכוון אותי יותר במדוייק.

אני עדיין מחפש את המידע היכן המספר 64 Objects מופיע כמידע רשמי.
קצת מצחיקה הטענה שאם Dolby לא תיקנו את הטעות ב WIKI אז כנראה שמה שכתוב שם נכון. לחלופין, אתה מקבל בהגיון את זה שיש טעות באתר שלהם כי שם כותבים במפורש שכל ה 128 Objects נמצאים במידע הקולנוע הביתי. זה מוזכר ביותר ממקום אחד.
אם עברת על התוכן בלינק שציינת עבורי, אז אני בטוח שגם קראת את מה שציתתי ושמופיע באתר Dolby תחת הכותרת:
Dolby Atmos for the Home Video Series
חבל שנמנעת מלהתייחס לזה. זה היה צריך להטריד אותך. לא צריך להתעלם ממידע רשמי שסותר את מה שאתה יודע, להיפך, צריך להבין למה זה נכתב כך.
אם במקרה דילגת על הדף, הנה הלינק:
http://www.dolby.com/us/en/technologies ... atmos.html

כל מה שכתבתי בפוסט הקודם אומר שאני לא מוצא איזכור למספר 64 וגם ציינתי שחברת Dolby באתר שלה מדגישה שגם בקולנוע ביתי מספר ה Objects הוא 128.
מזה הגעת למסקנה חד משמעית שאני טועה ומטעה.
לא בדיוק הבנתי היכן. האם אני טועה בזה שאני שאני מבקש איזכור היכן מופיע המספר 64?. האם אני מטעה בזה שכתבתי שחברת Dolby מציינת שבקולנוע ביתי נמצאים כל 128 ה Objects?

אני שמח שאתה מביא מהידע שלך, כי לי תמיד היה חשוב דיוק המידע. אם התיאוריה לא מסתדרת - זה מטריד. לא סביר שבויקיפדיה יהיה כתוב אחרת ממה שכתוב באתר Dolby. וכמו שתראה בהמשך, אין כל סתירה בייניהם.
תאמין לי שלפני כתיבת המאמר קראתי את כל הדפים של Dolby (כולל הלינק שצרפת), שמעתי הסברים בסרטונים וסרקתי פורומים בנושא. Dolby ו DTS לא משחררים מספיק מידע טכני ברור. נראה שאפילו להיפך, הם מנסים למרוח ואולי זאת הסיבה שקיים חוסר תמימות דעים בנושא. גם בפורומים נכתב מידע שסותר את עצמו מפוסט לפוסט.
מבחינתי, כל מה שלא הצלחתי לאמת ממקור רשמי - לא נכנס למאמר.
אני כותב את זה כדי שתבין את הסיבה להתעקשות שלי למספר 64. אולי המקור למספר הזה יפתח לי פתח למידע נוסף בנושא.

בוא נחזור ונצטט את החלקים הרלוונטים ממה שכתוב ב WIKI:
Atmos in home theaters is not rendered the same way as in cinemas
...
נסכים שהמשפט אומר שבקולנוע ביתי עיבוד האות לא מתבצע כמו בקולנוע.
This substream does not include all 128 discrete objects separated
...
איך אתה מפרש את האנגלית? להבנתי, המשפט אומר ש 128 ה objects לא מגיעים כל אחד בנפרד. לא כתוב שיש פחות מ 128 objects.

כלומר, ב WIKI מסבירים שאותות המידע מרובבים שונה מאשר בקולנוע, אבל עדיין מדגישים שהכמות היא 128 objects. במילים אחרות, אין סתירה בין מה שכתוב ב WIKI ובמה שכתוב באתר של Dolby. כל ה 128 ה- objects בפנים.
עוד פעם אני מטעה?
מוטי

mbd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #20 

לא מתכוון להיכנס לוויכוח חסר תכלית שלא יוביל לשום תוצאה.
דעות שונות ודרך הבנה שונה זה דבר מאוד לגיטימי. לכן נסכים שלא להסכים .[לפחות אני מסכים]
העיקר שיהיה יום טוב.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”