כמה HZ הרץ מומלץ לקחת
אהלן אנשים,
אחרי הרבה קריאות בפורום נראה לי שקיבלתי כיוון לטלויזה
כנראה שאני אלך על ה 50 אינץ H6400
מה שלא מסתדר לי זה ה HZ במסך, כמובן שכמה שיותר יותר טוב,
אבל מה מומלץ\מספיק לצפיה נורמלית, לא איזה מכור או משהו כזה..
טנקס...
אחרי הרבה קריאות בפורום נראה לי שקיבלתי כיוון לטלויזה
כנראה שאני אלך על ה 50 אינץ H6400
מה שלא מסתדר לי זה ה HZ במסך, כמובן שכמה שיותר יותר טוב,
אבל מה מומלץ\מספיק לצפיה נורמלית, לא איזה מכור או משהו כזה..
טנקס...
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 440 פעמים
אם זאת השאלה שלך, כנראה שאתה לא אחרי הרבה קריאה כפי שאתה מעיד
בכל מקרה, יש קטע כזה שלא ניתן לנטרל פרמטר אחד ולשפר רק אותו. דגמים גבוהים יותר, כוללים יותר פיצ׳רים ובעלי פרמטרים גבוהים יותר ועולים בהתאם. אין שום בעיה במסך שציינת.
בכל מקרה, יש קטע כזה שלא ניתן לנטרל פרמטר אחד ולשפר רק אותו. דגמים גבוהים יותר, כוללים יותר פיצ׳רים ובעלי פרמטרים גבוהים יותר ועולים בהתאם. אין שום בעיה במסך שציינת.
כל הטלוויזיות כולן מוציאות 60HZ שזה 60FPS.
משם מדובר מניפולציה של מנגנוני החלקת תמונה, כל אלו עם ה400HZ זה דחיפת פריימים מיותרים כדי שהתנועה תראה חלקה.
אם אתה חושב על משחקים אז לא תקבל תצוגה של יותר מ60FPS אמיתיים, אין טלוויזיה כזו (מלבד OLED שעדיין לא נמצאת בצורה מסחרית ביותר מ60HZ)
משם מדובר מניפולציה של מנגנוני החלקת תמונה, כל אלו עם ה400HZ זה דחיפת פריימים מיותרים כדי שהתנועה תראה חלקה.
אם אתה חושב על משחקים אז לא תקבל תצוגה של יותר מ60FPS אמיתיים, אין טלוויזיה כזו (מלבד OLED שעדיין לא נמצאת בצורה מסחרית ביותר מ60HZ)
המסך שלי
LG OLED 65 CX

LG OLED 65 CX

- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
לא מדוייק. יש טלויזיות עם פאנל 120HZ, שזה עד 120FPS.
בכל אופן לרוב הגדול של הטלויזיות יש מנגנון החלקה כלשהו ומשם כל המספרים החל מ120HZ (למסכים עם פאנל 60HZ) ועד מספרים הזויים כגון 1200HZ.
אישית, אני לא אהבתי את האפקט שמנגנונים אלה יוצרים, לפחות מניסיון בטלויזיה שלי. יכול להיות שבחלק מהמקרים זה עובד יותר טוב, לא יודע.
בכל אופן, ההמלצה בד"כ היא לצפות בתוכן בקצב ריענון שתואם למקור. הכוונה לצפות בסרטים למשל, שהם בד"כ באים ב-24HZ, ב-24HZ או כפולות שלו.
ככל שקצב הריענון שבו תומך המסך באמת גבוה יותר, כמות קצבי המקורות שאפשר לשדר בו בתאימות מוחלטת גבוה יותר.
לדוגמה במסך של 60HZ אפשר לראות בצורה חלקה תוכן של 30 ו60 הרץ. לכן הרבה פעמים מחפשים טלויזיה שמסוגלת לקבל תדרים כגון 24HZ.
מצד שני, במסך של 120HZ נכנס גם תוכן של 24HZ לרשימה (5 = 120/24). לכן טלויזיה כזו, אשר לא תומכת ב24P עדיין תציג את הסרט באותה צורה.
בכל אופן לרוב הגדול של הטלויזיות יש מנגנון החלקה כלשהו ומשם כל המספרים החל מ120HZ (למסכים עם פאנל 60HZ) ועד מספרים הזויים כגון 1200HZ.
אישית, אני לא אהבתי את האפקט שמנגנונים אלה יוצרים, לפחות מניסיון בטלויזיה שלי. יכול להיות שבחלק מהמקרים זה עובד יותר טוב, לא יודע.
בכל אופן, ההמלצה בד"כ היא לצפות בתוכן בקצב ריענון שתואם למקור. הכוונה לצפות בסרטים למשל, שהם בד"כ באים ב-24HZ, ב-24HZ או כפולות שלו.
ככל שקצב הריענון שבו תומך המסך באמת גבוה יותר, כמות קצבי המקורות שאפשר לשדר בו בתאימות מוחלטת גבוה יותר.
לדוגמה במסך של 60HZ אפשר לראות בצורה חלקה תוכן של 30 ו60 הרץ. לכן הרבה פעמים מחפשים טלויזיה שמסוגלת לקבל תדרים כגון 24HZ.
מצד שני, במסך של 120HZ נכנס גם תוכן של 24HZ לרשימה (5 = 120/24). לכן טלויזיה כזו, אשר לא תומכת ב24P עדיין תציג את הסרט באותה צורה.
תמצא לי בבקשה טלוויזיה שמספקת 120FPSTheCoolest כתב:לא מדוייק. יש טלויזיות עם פאנל 120HZ, שזה עד 120FPS.
מצד שני, במסך של 120HZ נכנס גם תוכן של 24HZ לרשימה (5 = 120/24). לכן טלויזיה כזו, אשר לא תומכת ב24P עדיין תציג את הסרט באותה צורה....
·
המסך שלי
LG OLED 65 CX

LG OLED 65 CX

- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
הנה רשימה של מסכים עם פירוט לגבי קצבי הריענון של הפאנלים שלהם:
http://www.rtings.com/tv/reviews/by-tes ... era-effect
http://www.rtings.com/tv/reviews/by-tes ... era-effect
חוץ מהOLED לא הגיוני לי שהסוני שם מוציאה 120FPS כשכתוב במפורש שיש לה מנגנון החלקת תמונהTheCoolest כתב:הנה רשימה של מסכים עם פירוט לגבי קצבי הריענון של הפאנלים שלהם:
http://www.rtings.com/tv/reviews/by-tes ... era-effect...
המסך שלי
LG OLED 65 CX

LG OLED 65 CX

- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
אין קשר בין אחד לשני. לרובן הגדול של הטלויזיות היום יש החלקת תמונה כלשהי. (אולי חוץ מדגמים ממש ממש זולים)
ממליץ פשוט לקרוא את כל העמוד שקישרתי אליו. הכל מוסבר שם, גם אופן הבדיקה שלהם.
ויש גם טלויזיות שמקבלות אות 1080P @ 120.
לדוגמה טלויזיות ויזיו מסדרת M בגודל "60 ומעלה ומסדרת E בגודל "65 ומעלה.
אני בטוח שיש גם מסכים אחרים שתומכים בזה.
ממליץ פשוט לקרוא את כל העמוד שקישרתי אליו. הכל מוסבר שם, גם אופן הבדיקה שלהם.
ויש גם טלויזיות שמקבלות אות 1080P @ 120.
לדוגמה טלויזיות ויזיו מסדרת M בגודל "60 ומעלה ומסדרת E בגודל "65 ומעלה.
אני בטוח שיש גם מסכים אחרים שתומכים בזה.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
חלקן יודעות, אבל לא על זה הדיון.