מחפש לקנות טלוויזיה חדשה 49'-55' מתלבט איזו וגם לגבי חשיבות ה4K. תקציב 5000

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
Shtupel פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 99
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום.

אני מחפש לקנות טלווזיה חדשה לסלון, חשוב לי שהטלווזיה תהיה עם איכות תמונה טובה מאוד.

הגודל נע בין 49 ל55 אינצ'.

אני מאוד מתלהב מה4K ורוצה לקנות טלוויזיה עם יכולת שידור כזאת אבל לרוב זה מקפיץ את בתקציב מעבר לגבול שלו.

אשמח מאוד לעזרה, תודה

tomernoy
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 724
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 41 פעמים

שליחה #2 

http://www.wallashops.co.il/%D7%98%D7%9 ... VB55K720UW

תבדוק אותה תמורה מעולה למחיר

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

מה יהיה מרחק הצפיה?
למעלה מ2 מטר כבר לא תראה שום הבדל בין 1080P ל-4K.

iSolt
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 637
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #4 

TheCoolest כתב:מה יהיה מרחק הצפיה?
למעלה מ2 מטר כבר לא תראה שום הבדל בין 1080P ל-4K.
...
קשקוש מוחלט. מי קונה מסך של יותר מ50 למרחק קטן יותר מ2 מטר?

ממליץ להמנע מhisens גם אם זה מותג, זו חברה שידועה באיכות פאנלים נמוכה. (מותג סיני אחרי הכל)
אם אין לך תקציב ל4K של 55" ומעלה אז תוותר על הגודל וקנה עד 50" הם זולים משמעותית
המסך שלי
LG OLED 65 CX

תמונה

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #5 

@iSolt לא צריך לספר לי סיפורים. יש לי "55 4K, וממרחק של 2 מטר ומעלה לא רואים בכלל הבדל בין 1080P איכותי לכל מני סרטוני הדגמה של 4K.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5173
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #6 

iSolt כתב:קשקוש מוחלט. מי קונה מסך של יותר מ50 למרחק קטן יותר מ2 מטר?
...
אני, אם לא היו בעיות תקציב, ובעיות בשחורים בגלל זוויות הצפיה המוגבלות של LCD, ואולי קצת בעיות מקום. אז בינתיים אני מסתפק ב-50" ל-1.5-1.8 מטר.

iSolt
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

TheCoolest כתב:@iSolt לא צריך לספר לי סיפורים. יש לי "55 4K, וממרחק של 2 מטר ומעלה לא רואים בכלל הבדל בין 1080P איכותי לכל מני סרטוני הדגמה של 4K.
...
כנראה אין לך מסך איכותי.
הרי 4K סינית איכותית פחות מ1080P איכותית של מותג טוב
המסך שלי
LG OLED 65 CX

תמונה

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #8 

קודם כל התכוונתי שממרחק של 2 מטר עם מסך של "55 כבר לא תוכל להבחין בהבדל בין תוכן 1080P איכותי לבין תוכן 4K, על גבי אותו מסך. לא דיברתי על איכות של מסך זה או אחר.
במסך 4K נכנסים 4 פיקסלים בשטח שבו נכנס פיקסל אחד במסך 1080P.
מסך 4K + תוכן 4K נותנים לך ביחד חדות תמונה ורמת פירוט מדהימים, אבל מקרוב. כאשר צופים ממרחק גדול (יחסית) אתה כבר לא יכול להבחין באותה רמת פירוט שהמסך מאפשר, ולכן תוכן 1080P ו-4K יראו זהה החל ממרחק מסויים.
ברמת העיקרון, המרחק שבו נהיה בלתי אפשרי להבדיל בין סוגי התכנים משתנה מאדם לאדם, כי זה תלוי בחדות הראיה שלך. יש טבלה שאני נוהג לפרסם כאן בפורום לא מעט, מניסיוני האישי והסובייקטיבי היא דיי מדוייקת. אבל שוב, אם יש לך ראיה כמו של נשר אז אולי תוכל לשים לב להבדלים גם ממרחק של 3 מטרים.
תמונה

j-v-n
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #9 

אשמח להמלצה זהה אני גם מחפש להחליף את הטלויזיה הקיימת שלי הייתה לי התלבטות בין 4k בגדול 55 אינץ רגיל לבין משהו שמריץ Android TV
אשמח לשמוע את דעתכם מה מומלץ לרכוש

micool
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 76
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #10 

תודה על המידע שכתבתם כאן.

מרחק הצפייה הוא בערך 3 מטר.

כרגע יש לנו LG 42 אינצ' ואנחנו מאוד מאוד מרוצים ממנה (היא עוברת לחדר שינה) ורוצים לשדרג למשהו גדול יותר.

ממה שקראתי כאן לא משתלם לקנות 4K, למרות שאי בטוח שאני כן אשים לב בהדלים גם ממרחק של 3 מטר.

לגבי ה HISENSE אני מעדיף שלא, אני מחפש חברות גדולות וחזקות כמו sony, panasonic, lg, samsung, philips.

אשמח לקבל הצעה לטלוויזית FHD עם איכות מסך מעולה.

עריכה:

אני לא מפסיק לראות כאן המלצות על ה UE50H6400 על שלל הגדלים שלה.

הבעיה היא שהטלווזיה דגם 2014 וגם היא 3D, שזה משהו שממש אין לנו צורך בו.

אין תחליף ראוי לה?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #11 

@micool
אתה רואה הרבה המלצות ל H6400 בגלל שהיא נותנת (או לפחות נתנה) תמורה מצויינת למחיר שלה.
לא ראיתי משהו ברמה זהה ללא 3D במחיר דומה או נמוך יותר. העובדה שיש פיצ'ר זה או אחר לא מכריחה אותך להשתמש בו.
ל-3 מטרים לפי דעתי עדיף "55, בגלל שלאחר צפיה של כמה שעות זה כבר לא נראה ענק כמו שנראה לך בהתחלה. למרות שכמובן שהכל עניין של תקציב והעדפה אישית.
ל-"50-55 ומרחק של 3 מטרים בהחלט אין טעם ב-4K, אלא אם כן זה כבר מגיע במסך שבחרת עבור שאר המאפיינים שלו.

micool
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 76
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #12 

המאפיין העיקרי שאני מחפש הוא איכות תצוגה.
עד כמה שידוע לי פאנל ips הוא האיכותי ביותר ונותן את התמונה הטובה ביותר.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #13 

לפאנל IPS יש חסרון מובהק מאד, וזה ברמת השחורים החלשים שלו. בהרבה מסכים כאלה יש גם אחידות שחורים לא טובה, עם זליגות אור, עננות ומה לא.
מצד שני הוא נותן זוויות צפיה רחבות יותר. אישית, אני מעדיף פאנל VA בגלל השחורים העמוקים שהוא מציע, אך ההגבלה על זוויות הצפיה, לפחות אצלי היא דיי מורגשת.

iSolt
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

TheCoolest כתב:קודם כל התכוונתי שממרחק של 2 מטר עם מסך של "55 כבר לא תוכל להבחין בהבדל בין תוכן 1080P איכותי לבין תוכן 4K, על גבי אותו מסך. לא דיברתי על איכות של מסך זה או אחר.
במסך 4K נכנסים 4 פיקסלים בשטח שבו נכנס פיקסל אחד במסך 1080P.
מסך 4K + תוכן 4K נותנים לך ביחד חדות תמונה ורמת פירוט מדהימים, אבל מקרוב. כאשר צופים ממרחק גדול (יחסית) אתה כבר לא יכול להבחין באותה רמת פירוט שהמסך מאפשר, ולכן תוכן 1080P ו-4K יראו זהה החל ממרחק מסויים.
ברמת העיקרון, המרחק שבו נהיה בלתי אפשרי להבדיל בין סוגי התכנים משתנה מאדם לאדם, כי זה תלוי בחדות הראיה שלך. יש טבלה שאני נוהג לפרסם כאן בפורום לא מעט, מניסיוני האישי והסובייקטיבי היא דיי מדוייקת. אבל שוב, אם יש לך ראיה כמו של נשר אז אולי תוכל לשים לב להבדלים גם ממרחק של 3 מטרים.
תמונה
...
הנקודה היא שגם מ4 מטר הDPI משפיע דרסטית על צפייה של תוכן 1080P במסך 4K, קריאת טקסט ותמונות מהאינטרנט גם (כשמחברים תמחשב או סטרימר עם ממשק ווב)
המסך שלי
LG OLED 65 CX

תמונה

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5173
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #15 

אם אין לבני אדם מספיק חדות ראיה כדי להבחין במשהו, אין. למשל, אנשים לא יכולים לקרוא ספרים ממרחק כמה מטרים כי מה שרואים זה סימנים אפורים לא ברורים, ולא אותיות.

וספציפית לגבי 1920x1080 על 4K, זה לא יראה טוב יותר. על רוב המסכים שיש היום הוא יראה אותו דבר, או קצת מטושטש יותר מקרוב בגלל שיטת ההגדלה שהם משתמשים בה.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #16 

אין לי מה להוסיף מעבר למה שאמר jtk. תוכן 1080P נראה מעט מטושטש אם מסתכלים ממש מקרוב. לרוב הטלויזיות אין את האופציה לבצע מיפוי של 1:1 לתוכן 1080P. (ז"א כל פיקסל במקור מוצג ע"י 4 פיקסלים על המסך) הן פשוט עושות לו upscale.

ה-DPI הגבוה יותר מועיל כשמסתכלים על מסך מקרוב. לדוגמה, מסכי הרטינה באייפון. לפני הרטינה, בשימוש רגיל או במבט מקרוב היה אפשר להבחין בפיקסלים נפרדים יחסית בקלות. ברגע שהגדילו את הרזולוציה של המסך, נהיה הרבה יותר קשה להבחין בפיקסלים נפרדים מאותו מרחק.
מצד שני אם תקח שני מכשירים, אחד עם רטינה ואחד ללא, החל ממרחק מסויים כבר לא תראה הבדל בחדות המסך. אותו דבר קורה גם כאן, רק שיש לזכור שתוכן 1080P בנוסף להכל עובר גם upscale, וזה פוגע מעט בחדות התמונה.

בכל מקרה, אם לא השתכנעת, זאת זכותך המלאה.

iSolt
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

jtk כתב:אם אין לבני אדם מספיק חדות ראיה כדי להבחין במשהו, אין. למשל, אנשים לא יכולים לקרוא ספרים ממרחק כמה מטרים כי מה שרואים זה סימנים אפורים לא ברורים, ולא אותיות.

וספציפית לגבי 1920x1080 על 4K, זה לא יראה טוב יותר. על רוב המסכים שיש היום הוא יראה אותו דבר, או קצת מטושטש יותר מקרוב בגלל שיטת ההגדלה שהם משתמשים בה.
...
מתקשים להבין אה? תוכן ווב כמו חיבור מחשב מוצג ברזלוציה מקורית של 4K (למעשה בזו של המסך)
המסך שלי
LG OLED 65 CX

תמונה

voguemaster
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 173 פעמים

נראה לי שהפוך

שליחה #18 

iSolt כתב:
...
...
מתקשים להבין אה? תוכן ווב כמו חיבור מחשב מוצג ברזלוציה מקורית של 4K (למעשה בזו של המסך)
...
·

אתה מנסה לגונן על עמדה לא אפשרית. אם נתייחס ספציפית לתוכן של מחשב אז יש איתו כמה בעיות -

1. מחשב צריך להוציא 4K קודם כל בשביל שזה יהיה אפקטיבי. בהנחה שהוא כן מוציא 4K אז אין UPSCALE, אתה צודק, יחד עם זאת אין לך שום סיכוי להבחין באותיות הקטנות של 4K במרחק של 3 מטר, שלא לדבר על 4 מטר.
2. אם לא כיוונת את המסך לא לבצע עיבודי תמונה אז התוכן שלך יהיה מטושטש - בהגדרה. בשביל זה יש כניסות ייעודיות של PC או פרופילים של PC. המסך בד"כ מבצע עיבודי תמונה שנועדו לטשטש פיקסליזציה ועוד כל מיני דברים.

לראות על מסך טלוויזיה יותר יפה בעיניים מאשר על מסך מחשב, בד"כ.

לגבי היכולת להבחין ב-DPI של 4K מ-4 מטר - זה פשוט לא אפשרי, לא יעזור כלום. ואתה עוד מנסה לטעון ש-DPI ישפיע על צפיה בתוכן 1080P על מסך 4K. למה? אין יותר מידע בתמונה אם המחשב מוציא 1080P אמיתי.

אתה קצת מפתיע אותי בהתעקשות שלך על מה אפשרי במסך 4K. כמעט בכל המקרים לא תבחין בחדות הנוספת, אלא אם כן כמובן תשב מאוד קרוב...

Shtupel פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 99
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #19 

אז איזה המלצות לטלוויזיות נבחרותת שלא 4K בתקציב של עד 5000ש"ח יש לכם להמליץ?

ראיתי שיש דגם חדש לSamsung UNH6400ת ה- Samsung J6300.

מה דעתכם על ה Samsung J6300?

עריכה:

מסתבר שבלי לשים לב יש לי כאן שני משתמשים shtupel ו- micool, ה-shtupel נפתח בטעות עם הפייסבוק.

Eardrum
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 91
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #20 

Shtupel כתב:אז איזה המלצות לטלוויזיות נבחרותת שלא 4K בתקציב של עד 5000ש"ח יש לכם להמליץ?

ראיתי שיש דגם חדש לSamsung UNH6400ת ה- Samsung J6300.

מה דעתכם על ה Samsung J6300?

עריכה:

מסתבר שבלי לשים לב יש לי כאן שני משתמשים shtupel ו- micool, ה-shtupel נפתח בטעות עם הפייסבוק.
...
http://m.zap.co.il/model.aspx?modelid=905825

זה הדגם החדש של הH6400.
קיבל ביקורת טובות בהרבה אתרים.
אין תלת ממד.
שים לב שאתה קונה את הדגם בקישור ששמתי למעלה, זה שמתחיל בUA ולא את הדגם שמתחיל בUE.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”