פונו סטייג פנימי או חיצוני ?

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
לירן_ב פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 470
נתן תודות: 96 פעמים
קיבל תודות: 68 פעמים

שליחה #1 

הי
יש לי התלבטות בין שני מגברים של musical fidelity
אחד מהם m3si מכיל פונו סטייג פנימי והשני m3i זול יותר בערך ב 1500 ש״ח אבל לא מכיל פונו סטייג בכלל כך שאחרי הוספת פונו סטייג המחיר קרוב
השאלה היא מה עדיף ועל אילו פרמטרים חשוב להסתכל אם בוחרים פונו סטייג חיצוני
יש לי TD160 super עם זרוע sme וראש DL110
תודה

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1093
נתן תודות: 452 פעמים
קיבל תודות: 600 פעמים

שליחה #2 

הי,

ראשית, לסטאפ שלך הקדם שמובנה ב- M3si בהחלט מספיק, ואם לא תחליט לרכוש ראש LOMC - הקדם הזה יספק אותך לנצח. ניסיתי להתחקות אחר המפרט, ואני לא בטוח, אבל נדמה לי שמדובר בחלק ה- MM של אחד הקדמים הפשוטים יחסית של החברה, מהדור הקודם. זה מצויין, כי הם נשמעו טוב מאוד ונתנו תמורה מעולה לכסף.

אבל, 1500 ש"ח...

קדם מגבר פטיפון עדכני של Musical Fidelity, מדגם V-90LP, שכולל גם MM וגם MC (ומיתוג בינהם למי שצריך) עולה 230 דולר באמזון, שזה משמעותית פחות מ- 1500 השקלים שיעלו לך לרכוש "חצי" קדם מובנה. 400$ (בחו"ל) או בערך 2000 ש"ח בישראל כבר קונים עבורך את ה- iPhono שהוא צעד משמעותי קדימה. ועוד לא הבאנו בחשבון את שוק המשומשים.

אבל אז תהיה לך עוד "קופסא" במגדל...

בקיצור - אלו הפרמטרים - קבל החלטה בעצמך (f)

לירן_ב פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

עוד קופסא במגדל לא קריטי. יש מקום
הבנתי מהתשובה שלך שפונו סטייג חיצוני יתן לי אפשרות לשדרג את הראש בעתיד. כמו שאני מכיר את עצמי זה יקרה בכל מקרה ואז הפונו סטייג יצטרף למגדל בגלל שהפנימי הוא רק MM
הקיצר אלך על החיצוני
סתם שאלה תיאורטית: אם מחברים לפונו חיצוני ואז לכניסה אנלוגית רגילה מול חיבור לפונו סטייג פנימי בהנחה שהראש MM האם יהיה הבדל באיכות השמע בהנחה שהחיצוני איכותי?
תודה

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #4 

סתם שאלה תיאורטית: אם מחברים לפונו חיצוני ואז לכניסה אנלוגית רגילה מול חיבור לפונו סטייג פנימי בהנחה שהראש MM האם יהיה הבדל באיכות השמע בהנחה שהחיצוני איכותי?
...
שאלות כאלה - אנא נסח בנוסחה מתמטית או בקוד C.

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1093
נתן תודות: 452 פעמים
קיבל תודות: 600 פעמים

שליחה #5 

לא - תשמע יותר טוב בקדם שהוא יותר טוב.
יש משמעות לכבילה בין הזרוע (ובתוך הזרוע) ועד לקדם המגבר. לכבילה בין קדם המגבר להגברה עצמה (גם כבילה פנימית היא כבילה) אין שום השפעה על איכות הצליל.

לירן_ב פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

tnsilver כתב:
...
...
שאלות כאלה - אנא נסח בנוסחה מתמטית או בקוד C.
...
עליך אני מתפלא - בתור אחד שכל פוסט שלו צריך לקרוא 3 פעמים לפחות ובין לבין להשלים את המושגים עם ויקיפדיה היית אמור להבין את השאלה :)
אני אנסח שוב -
השאלה היא האם קדם משפיע על איכות השמע ואז בתור דוגמא נניח שיש רסיבר עם כניסת פונו ומחברים שתי צורות:
פטיפון --- רסיבר לכניסת פונו
פטיפון --- קדם איכותי --- כניסה אנלוגית רגילה ברסיבר (נניח cd)

אני למשל לא שומע הבדל בכבילה - כבל rca של 50 ש״ח ישמע לי בדיוק אותו דבר כמו כבל של 3000 ש״ח
·

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #7 

ברצינות? השאלה המקורית נראית כמו מבוא לשערים לוגיים. זה לא כל כך משנה איך אתה מחבר - משנה יותר מה אתה מחבר. כבל ב-3000 ש"ח נשמע כמו כבל ב-3000 ש"ח. זאת עובדה! אם אתה לא יודע כמה הוא עולה - הוא נשמע כמו כבל ב-50 ש"ח, וגם זאת עובדה. עולם מוזר.

אין תשובה החלטית לשאלה שלך. זה תלוי איזה רסיבר עם איזו דרגת פונו (לרסיברים אין בדרך כלל דרגת פונו יוצאת מהכלל), ואיזו יחידה חיצונית אתה מחבר לאיזו הגברה. @nkorah ענה יפה!

היחידות הסיניות האלה שכולם קונים באמזון ו-eBay או אצל עלי-באבא - שוות בדרך כלל לת*ת. חלקן, כמו ה-CA אזור למיניהן, ברמות הכניסה, הן סבירות. זה יותר טוב מרוב כניסות ה-MM של רוב הרסיברים הישנים. חלקן כמו ה-NADים הזולים - פחות. יש מגברים משולבים, אפילו ברמות של AKAI עם דרגות פונו מעולות. ל-LUX יש את סדרת ה-Dou Beta עם דרגת פונו MM\MC פנומנלית. יש - ויש. ל-Nelson Pass DIY יש יצור שנקרא Pearl II ששם ללעג כמעט את כל מה שיצא באופן מסחרי, אבל צריך לבנות אותו לבד. ל-Dynavector יש יחידות הגברה מעולות. למק'טוש - כנ"ל. לא חסרים יצרנים מעולים - אבל זה לא נגמר ב-1500 ש"ח. אפילו לא קרוב.

DL-110 ראש חמוד מאוד. הוא לא מפונק והוא נשמע טוב גם בכניסת MM של יחידות פחות מפונפנות. יש כאן המון עניין של טעם אישי וגם יותר מידי נעלמים. פשוט אין תשובה החלטית. ככלל אצבע? בחר יחידות ייעודיות שמתרכזות בפונקציונליות אחת - ואחת בלבד. פטפון -> דרגת פונו -> פרה-אמפ -> מגבר כוח. המזל הוא שיש לנו עשר אצבעות (20 למעשה - לא כולל נגרים) וכללי אצבע באודיו נועדו כדי שיהיה מעניין לשבור אותם.

לירן_ב פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

תודה
אהבתי את הטענה לגבי הכבלים - כל כך נכון

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”