מה הפתרון הכי טוב היום לצפייה בתכני 1080P בעלות של עד 15 דולר לחודש?
ומשהו לגבי ה1080p. לא כל קבצי וידיאו ב1080p שווים, הגודל האמיתי של סרט באורך כשעתיים עם איכות תמונה וסאונד כמו שהיה בבלו-ריי יכול לנוע מ25 עד ל40 ג'יגה. כשאתה מוריד סרט 1080p בגודל 3 ג'יגה תדע שאתה מאבד הרבה מאד איכות בגלל הדחיסה, למרות שהרזולוציה היא כמו במקור. נטפליקס גם לא מי יודע מה איכותי, אבל לא כזה גרוע כמו ריפים של YIFY ודומיהם.
- voguemaster
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1500
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 173 פעמים
כן
·evgenetic כתב:ומשהו לגבי ה1080p. לא כל הריפים של 1080p שווים, הגודל האמיתי של סרט באורך כשעתיים עם איכות תמונה וסאונד כמו שהיה בבלו-ריי יכול לנוע מ25 עד ל40 ג'יגה. כשאתה מוריד סרט 1080p בגודל 3 ג'יגה תדע שאתה מאבד הרבה מאד איכות בגלל הדחיסה, למרות שהרזולוציה היא כמו במקור. נטפליקס גם לא מי יודע מה איכותי, אבל לא כזה גרוע כמו ריפים של YIFY ודומיהם....
מצד שני סרט ב-1080P במשקל של בערך 8 או 9 גי'גה שקול לחלוטין מבחינת מידע לסרט במשקל 40 ג'יגה. אין הבדל ואין איבוד. מי שרוצה סרט איכותי ב-1080P צריך לעבור את ה-4GB זה נכון, אבל לא את ה-10
הסיבה היחידה שבגללה הסרטים האלה שוקלים 40 ג'יגה על בלוריי זה כי אפשר
אני מסכים שיש איזה סף של דחיסה שמעליו שכבר לא יהיה ניתן להבחין בין בלו-ריי מקורי לrip, כמו שבלתי אפשרי להבדיל mp3 320kbps מFLAC, אבל לדעתי הוא יותר גבוה מ10 ג'יגה. ההבדל בא לידי ביטוי במה שמכונה color banding בעיקר. מה גם שבריפים של 10 ג'יגה נוטים להסיר פסקול של DTS-HD/Dolby THD.
כשיש לי אפשרות אני תמיד מוריד blu-ray remux כדי לא להסתכן באיבוד איכות, באינטרנט 100 מגה זה עניין של שלוש שעות בטראקרים נורמליים.
בפועל גם בלו ריי מקורי מאד מקובץ מלכתחילה, וידיוא לא מקובץ של שעתיים 8bpc, ב24 fps וב1080p לוקח כ700 ג'יגה!
https://en.wikipedia.org/wiki/Uncompressed_video
כשיש לי אפשרות אני תמיד מוריד blu-ray remux כדי לא להסתכן באיבוד איכות, באינטרנט 100 מגה זה עניין של שלוש שעות בטראקרים נורמליים.
בפועל גם בלו ריי מקורי מאד מקובץ מלכתחילה, וידיוא לא מקובץ של שעתיים 8bpc, ב24 fps וב1080p לוקח כ700 ג'יגה!
https://en.wikipedia.org/wiki/Uncompressed_video
- voguemaster
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1500
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 173 פעמים
ד"א, מילה לגבי DTS-HD
DTS-HD הוא פורמט עם דחיסה ללא איבוד מידע, כאמור, אבל מה שחשוב לדעת לגביו הוא שהוא תומך אחורה ב-DTS - כלומר, אם יש לנו חומרה שיודעת לפענח DTS אז גם DTS-HD יעבוד אבל כאילו הסטרים היה DTS. הצורה שבה זה עובד היא שב-DTS-HD שומרים שני פסקולים - אחד DTS ואחד נוסף שהוא ההשלמה מ-DTS ל-LOSSLESS. רק איבוד המידע, למעשה.
עד כמה שאני מצליח להבין מקריאה בפורומים - אותו רכיב שמתקן את האיבוד הוא כ"כ קטן וזניח כשמדובר על קצב של 1.5 מגהביט ומעלה שזה גורם לך לתהות למה בכלל לטרוח עם אודיו LOSSLESS, חומרה חדישה, דרייברים וכו' כשכל מה שצריך זה להוריד סרט עם פסקול מספיק איכותי.
עד כמה שאני מצליח להבין מקריאה בפורומים - אותו רכיב שמתקן את האיבוד הוא כ"כ קטן וזניח כשמדובר על קצב של 1.5 מגהביט ומעלה שזה גורם לך לתהות למה בכלל לטרוח עם אודיו LOSSLESS, חומרה חדישה, דרייברים וכו' כשכל מה שצריך זה להוריד סרט עם פסקול מספיק איכותי.