שתי שאלות של מתחילים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
יעלכהן פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 11
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם!

אז לפני כבר שנתיים קיבלתי מגיסי רמקולים, לטענתו באיכות מאוד גבוהה (אני לא הכרתי את החברה ובסך הכל מבינה דיי מעט בסאונד). הוא הביא לי סט של שני רמקולים רצפתיים, שני רמקולים מדפיים וסאב של חברת Infinity. בזמנו לא מצאתי את הדגם באתר שלהם, ככה שהם אולי טובים אבל כנראה לא חדשים.

לא ידעתי יותר מידי מה לעשות איתם ולא היה לי למה לחבר אותם אז קניתי ביד 2, רסיבר גדול ועצום עם מיליון אופציות שהיום, בחלקו לפחות הוא לא עובד. שתי השאלות הן כדלקמן:

1. אני צריכה המלצה לרסיבר טוב שהקריטריונים יהיו:

א. מתאים לרמקולים (הבנתי שיש עניינים מבחינת ההספק, אבל כאמור אני לא באמת מבינה יותר מידי, אז אשמח להסבר)

ב. כמה שיותר פשוט ונוח לתפעול והפעלה. לרסיבר הנוכחי שלי יש מיליון יציאות, מיליון אופציות, אפשרויות של A/B וזה הרבה יותר ממה שאני צריכה ורק מסבך אותי. אני צריכה יציאה לכבל aux וגם חיבור של HDMI יהיה נחמד.... כל המיליון אפשרויות הנוספות לא יעילות לי ורק מסרבלות את העניין מבחינתי.

ג. כמובן, מחיר... אם יש חנויות שמוכרות גם יד2, אתרים בחו"ל שמוכרים בזול..

2. זו שאלה יותר קונקרטית- באיזשהו שלב, התחלתי להרגיש שאחד הרמקולים הרצפתיים לא עובד. השאלה היא האם יש משהו שאפשר לעשות על מנת לתקן אותו. (צאו מנקודת הנחה שבדקתי את הכבלים ואת החיבור...)

תודה רבה לכל העוזרים!!

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10914
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #2 

1.א. הפרמטרים החשובים יותר ברמקולים הם העכבה (נתון ב- ohm), והנצילות (נתון ב-db)
ההספק פחות חשוב.
הם כתובים על הרמקול מאחור.

1.ב. סביר שבכל רסיבר יהיו יותר חיבורים ויותר תכונות שונות מאשר את צריכה, אם את לא מחפשת תמיכה בפורמטי האודיו החדשים,
והנתונים בסעיף א הם סטנדרטיים ולא קיצוניים כל רסיבר יתאים.

2. האם ניסית לחבר את הרמקול שלא עובד ליציאה ברסיבר של הרמקול שכן עובד?
כך תדעי אם הבעיה ברמקול או ברסיבר

יעלכהן פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 11
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

רסיבר ורמקול שאיננו עובד

שליחה #3 

@Amir64
·
היי! תודה על התגובה...

באשר לרסיבר- אם כל רסיבר אמור להתאים האם יש לך המלצה על חברה/דגם מסויימים, שהתפעול שלו יחסית פשוט (או שאפשר להסתמך ולהעזר במי שמספק את האחריות במידת הצורך)

באשר לרמקול- זכור לי שעשיתי את זה אבל אני צריכה לעשות את זה שוב על מנת לוודא סופית שהבעיה אכן ברמקול. במידה והבעיה באמת בו, למי פונים- מי אמור להיות מסוגל לבדוק מה הבעיה ואולי לתקן אותה?

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”