רמקולים מדפיים למגבר NAD7220PE

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
דן4 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 39
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,
ברשותי מגבר ישן מסוג NAD7220PE שאותו אני מאוד אוהב. אני מחפש רמקולים מדפיים להאזנה למוסיקה. יצא לי לשמוע ואהבתי רמקולים מסוג KEF Q300 ורציתי לדעת האם המגבר שלי יתאים להם מבחינת העוצמה והאופי (אני יודע שמדובר במגבר ישן שנותן רק 20W לכל ערוץ שזה חלש אבל שבפועל הוא מגיע ל- 40W).
מבחינת ההעדפה המוסיקלית שלי, אני חובב רוק קלאסי ובלוז ואוהב סאונד וינטגי', כלומר עגול וחם שאינו מעיק על האוזניים אבל מפורט ורחב וכמה שיותר טבעי.
כרגע אגב, המגבר משודך לצמד מדפיים מסוג Technics SB-88 עם הספק של 30W מקס והסאונד מבחינתי סביר בהחלט.
תודה, דן

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #2 

שאלה מאוד אישית. למה שלא תנסה?

דן4 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

אני בהחלט מתכוון לנסות.
כרגע זה השלב המקדים שבו אני רוצה להיעזר ולקבל קצת מידע מחברי הפורום כדי להתבשל, לבחון עוד אופציות וכו'. סה"כ זו הוצאה לא קטנה.

omricon12
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 32
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #4 

כמובן שהכי טוב זה לנסות.
אני בסוף הלכתי על b&w 685 אחרי שמיעה די אינטנסיבית מול כמה רמקולים שונים.
אגב, אם אני זוכר נכון במפעל של אומגה אודיו הרמקולים מחוברים לאותו רסיבר בדיוק. מאוד כדאי לשמוע.

PolarBear
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 313
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #5 

אם אתה מעוניין יש לי מדפיים של אומגה אודיו - L-7 שאני יכול למכור. רציתי לשלוח לך הודעה פרטית אבל משום מה אני לא מצליח.

pacific100
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 592
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

לא חידשת בזה כלום.

שליחה #6 

@omricon12
בוקר חמים ונעים. הרי הרוב פה מחזיק .b&w
כאילו אין משהו אחר. עשית שמיעה אינטנסיבית. אל תיפגע אבל לי לא ניראה.
ופה זה ניגמר. שמע עצה . תמשיך להאזין. :wink:

omricon12
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

Re: לא חידשת בזה כלום.

שליחה #7 

@pacific100
·לא נפגעתי, אבל אני לא מבין איך התגובה שלך עוזרת לפותח השרשור יותר מהתגובה שלי.
האמת היא שהתלבטתי מאוד אם לכתוב אותה או לא, ובסוף החלטתי שכן, פשוט בגלל שההתלבטות שלי היתה דומה להתלבטות של פותח השרשור. כנראה שהגרסה הרזה של הפוסט שלי היתה קצת לא מובנת ולכן ארחיב:
התכוונתי לקנות רמקולים בתקציב של 2000 ש"ח, שמעתי כמה נחמדים (מוניטור אודיו, וורפידל. טאנוי). במקרה שמעתי את ה-B&W למרות שלא היו בתקציב שלי, הבנתי שמדובר בשיפור משמעותי על האחרים שכבר שמעתי.
אח"כ גם נסעתי לאומגה אודיו, ואז שמעתי עוד כמה אחרים כשכבר השלמתי עם העובדה שאני מתכוון להעלות את התקציב (אקוסטיק אנרג'י, דאלי משתי סדרות, גם כמה יד 2). בסופו של דבר בחרתי את הבחירה שלי.
אני מקווה שהפירוט הנ"ל מזכה אותי בכוכב הנכסף של מי ששמע איזה רמקול ולא הלך על הבחירה האוטומטית. אגב, תוך כדי התהליך שמעתי גם רמקולים יקרים פי כמה וכמה מהתקציב שלי ונהניתי מאוד, למרות שזה היה מייסר כי מי יודע אם ומתי אגיע.

הנה העצה המועילה באמת לעניות דעתי: בסופו של דבר ההיצע הוא בתכלס בלתי נגמר, גם כשהתקציב לא גבוה. אפשר להתלבט ולהמשיך להתלבט, אבל זה מסע שאף פעם לא נגמר. אפשר להישאר בפורומים ובחדרי האזנה ולחכות לעוד קצת תקציב כדי אולי לעלות לרמה יותר גבוהה של רמקולים. אבל בסוף אתה נשאר עם שתי ציפורים על העץ.
בחרתי את הבחירה שלי, כי הבנתי שבסופו של דבר המסע (שהוא כיפי בזכות עצמו) צריך להסתיים. כי בסוף המטרה שלי היא לשמוע את הדיסקים והתקליטים שלי ברמה שהיא good enough ביחס לתקציב שלי. אולי יש רמקולים איפשהו באיזה חור שלא שמעתי ואולי בעוד חודש תהיה הזדמנות ביד 2 שתהיה זולה וטובה יותר, ואולי החנויות ששמעתי בהן עובדים עם ספקים מסוימים ולא היו להם דגמים מסוימים ואולי ואולי. בסוף, צריך לקחת החלטה, ומוטב שהיא תהיה בין מעט חלופות טובות ששמעת מאשר בין אלפי חלופות מצוינות שקראת עליהן במגזינים או בפורום. אז אולי בחרתי את הבחירה המקדונלדסית בעיני שומעים ותיקים ומנוסים ממני, אבל אני עדיין מבסוט ממנה.
לפותח השרשור - אני משאיר לוותיקי הפורום את המלאכה של להמליץ על כיוונים טובים ברמת המחיר שלך. הכוונה שלי לא היתה להמליץ דווקא על הבחירה שלי. כמו שכתבו פה, פשוט תלך לשמוע. יש מקומות שנעים יותר לשבת ולשמוע בהם, ולמוכר תהיה סבלנות אליך גם כאשר אתה "דג קטן".

pacific100
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 592
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #8 

חבר יקר
הסברת זאת היטב. אבל יש עוד שמות בלקסיקון. נכון קצת מתיחה . לא הרבה . תלוי גם אם זה מתאים . וזה הדבר היעקרי.
לא להיות פזיז. לקפוץ לעוד פורומים. לשמוע עוד דעות ורמקולים. כי אנשים לא בכוונה חס ושלום. פשוט. בגלל אי ידיעה.מפספסים. מתחת לאף דברים מדהימים. וטוב לא להיות מקובע. כי ממה שאני רואה. הם שומעים. b&w. וחושבים שהגיעו לנחלה. ומהר מאוד עם הזמן זה נימצא בלוחות.

PolarBear
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

הכרתי הרבה מומחים גדולים ממני בתחום, למרות שגם לי כבר יצא לשמוע כמה רמקולים בימיי, שמאוד לא אהבו את הסאונד של B&W בכלל, ובמיוחד של הדגמים היותר פשוטים שלהם. יש עוד מיליון חברות רמקולים עם סאונד יותר טוב ויחס עלות/תועלת הרבה יותר גבוה.

omricon12
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

אחלה, באמת. ממש אין לי כוונה לטעון (וגם בשום שלב לא אמרתי את זה) שB&W הם הרמקולים הכי טובים או הכי מומלצים ברמת מחיר הזאת, ובוודאי שאין לי כוונה להגן על הסאונד שלהם. זה לא בארסה נגד ריאל פה.
כל אחד וטעמו הוא, ובסופו של דבר מתברר שאפשר להיות מומחה יותר או פחות ועדיין להעדיף סאונד מסוים. כלומר, לא מדובר רק בתקציב, ידע ונסיון אלא גם בעניין של טעם אישי. ועל טעם וריח וכו'.
נשמע שמישהו פה מעוניין להציב אלטרנטיבה למה ש"רוב הפורום מחזיק" ותוך כדי מניח כל מיני הנחות שהן גם לא נכונות וגם *קצת* מתנשאות.
ממש ממש לא מעניין אותי מה הרוב חושבים, ממש לא מעניין אותי אם אני חלק מהעדר או לא (אין לי מאזדה). אני גם לא מתיימר להיות מומחה, ולכן לא הכנסתי שורטליסט של הרמקולים ששמעתי - שומר את הזכות הזאת לחברים פעילים מאוד בפורום ומעלה.
אבל מצד שני, להגיד "שמע עצה, תמשיך להאזין" זאת אמירה מאוד מתנשאת שבאה משום מקום כי לבנאדם אין מושג האם וכמה רמקולים אחרים שמעתי. הוא (כנראה) מניח שבחרתי בבחירה הטריוויאלית כי אני "חבר שרק התחיל". (אבל מאז 2009! כבוד).
האמינו לי שאני יודע טוב מאוד איזה סאונד אני אוהב, ששמעתי מספיק רמקולים ורכיבי מערכת ושגם למדתי מטעויות עבר. בסופו של דבר, את השיקולים שלי עשיתי בעצמי ובעזרת האוזן העדיפה של בת זוגי, ובחרתי בחירה מסוימת מתוך מאגר ידע רחב מספיק בשביל לקבל החלטה. רחב מספיק יכול להיות שניים ויכול להיות 20. זה שאתה מניח שחלילה בגלל חוסר ידיעה או בגלל חוסר נסיון או בגלל שאתה *מניח* שאני טירון, לא אומר שאתה יודע כמה רמקולים שמעתי באמת בחיי או בסשן הנוכחי, ולכמה פורומים נכנסתי. חבר יקר, קבל עצה - אנשים פחות אוהבים שאומרים להם להמשיך להאזין.
מבטיח לכם שכשאעשה רפלקציה על האופן שבו אני מקבל החלטות ואבקש מאנשים חוות דעת על זה - אתם תהיו הראשונים שאפנה אליהם.
בינתיים, מציע לכם להפסיק לחפש להנמיך אחרים בשם מאבק בעד או נגד מותג מסוים. אלא אם כן אנחנו בעניין של טוקבקים של ריאל נגד בארסה ולא אמרו לי.

בכל מקרה, חבל שהשרשור הזה יצא קצת מההקשר המקורי שלו. מאחר שאנשים לפעמים מדברים עם עצמם ולא מנסים להבין או לקרוא עד הסוף אני אדגיש שוב: *לא* ממליץ לקנות דווקא B&W, ציינתי שזאת הבחירה שאני עשיתי מכיוון שמדובר ברמת מחיר דומה לKEF שהוזכרו. אמנם לא הוסמכתי, אבל נראה לי שזה הופך את זה לרלבנטי.
מכיוון שאני מקווה שעדיין מותר למישהו להגיד משהו גם אם הוא לא זקן השבט, אני ממש ממליץ לפותח השרשור ללכת למפעל של אומגה אודיו בחולון, הרמקולים שלהם מחוברים למגבר זהה לשלך, הם ידועים ככאלה שנותנים תמורה מעולה לכסף והאופי של הצליל אמור לקלוע בול לטעם שלך. וגם כיף להיות שם, גם עבור הדיוטות חסרי נסיון כמוני.

PolarBear
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

אני לא חושב שאתה מתכוון אליי, והוויכוח כאן לא בינך לביני, אבל בכל מקרה אני רוצה להתנצל אם לא הובנתי כראוי.
אני מאחל לכל אחד שייהנה מהרמקולים שהוא בחר ושהוא אוהב אותם. לא רוצה להגיד שום דבר שיישמע בתור איזה חוק כללי ותקף לכולם.
אם אתה נהנה מהרמקולים שלך, אז אשריך, ואני מברך אותך ומאחל לך עוד הרבה שנים של שמיעה מהנה. כל אחד שיבחר מה שמתאים לו. אי-אפשר להוכיח לבן אדם שהוא לא נהנה ממה שהוא נהנה.

דן4 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

קפצתי לשמוע את ה- 685 בבית פרטי של מוכר ולא כ"כ התרשמתי. אני יודע שזה לא אומר הרבה אבל הרמקול נראה לי כמו צעצוע קטנטן (פיזיקה היא דבר נתון) ובתוספת העובדה שהמוכר לא ממש שש להגביר את הווליום קבלתי רושם לא מספק. בהמשך התחלתי לחפש מדפיים וינטג'ים עם קצת יותר נפח ובשר (מצאתי קפים מעניינים - C30 במצב טוב ו- 102.3 שהוא ישן יותר ואיכותי יותר אבל במצב מוזנח). גם ה- BX2 נראה מעניין...בקיצור, אני עדיין בתהליך של בירור וחיפוש. בסוף יקפוץ משהו...

דן4 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

האזנה למדפיים בפיוז

שליחה #13 

קפצתי לחבר'ה בפיוז עם המגבר וכמה דיסקים (שלום חנוך - אדם בתוך עצמו, רד הוט צ'ילי פפרס, ג'ק ג'ונסון, דייר סטרייטס וכו'). האזנתי למספר רמקולים, אני לא זוכר את כל השמות והדגמים, רק חלק.
זו התרשמותי:
ה- 685 S2 הוא רמקול "בוגר" כזה, יש לו באס טוב וסאונד טבעי, נעים וחם, אולי אפילו חם מדי מכיוון שעם ה- NAD הרגשתי צורך להגביר את הגבוהים בכפתור הטרבל ואחרי שעשיתי את זה בהחלט התקבל סאונד טוב, מאוזן ומפורט.
שמעתי רמקול של אינדיאנה ליין, גם סאונד חם ומלטף אבל קצת רגוע מדי בשבילי (משהו בסגנון "החיים זה לא סרנגה, לא הכל חלק").
פולק אודיו מוניטור 40, מדפי גדול עם שני וופרים 5.25", השאיר עליי את הרושם הכי גדול, השילוב של הבאסים המעולים והעוצמתיים עם גבוהים טובים יצר תחושה שאני ממש בהופעה חיה. המינוס: יכול להיות שהאזנה לרמקול הזה לזמן ממושך יותר תהיה קצת מעייפת.
מוניטור אודיו ברונז 2 היה רמקול שסקרן אותי מאוד להאזין לו בגלל שילוב של ביקורות טובות בחו"ל, מחיר נוח ועיצוב נאה לעין. למרות זאת, חווית ההאזנה הותירה אותי קצת מאוכזב. בדיוק כשאמרתי לעצמי שזה מדהים איך רמקולים מדפיים קטנים מצליחים לעשות סאונד כמו גדולים, הגיע הברונז 2 והחזיר אותי אחורה עם סאונד שנשמע קופסאתי ולא מספיק טבעי. 5 כוכבים בווט הייפיי לא אמורים ליפול כך סתם מהשמיים אבל מבחינתי הוא לא ברמה של ה- B&W או הפולק.
לסיכום, מהתרשמות אישית שלי, פולק אודיו מוניטור 40 לקח את הקופה בגלל שילוב של באס עוצמתי ומדויק, איזון, גבוהים מצויינים ומחיר: הוא היה הכי זול מכל השאר...
עכשיו צריך לשמוע את הפולק Rtia3. אם הוא נשמע יותר טוב מהמוניטור 40 הזול ממנו, אליו כנראה צריך לשאוף.
ומילה על האנשים בפיוז - הם היו סבלניים ולא פושיים ולמרות שלא יצאתי משם עם רמקול חדש ביד, הם הותירו תחושה טובה.

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5183
נתן תודות: 1068 פעמים
קיבל תודות: 704 פעמים

Re: לא חידשת בזה כלום.

שליחה #14 

@pacific100
כמה שנאה כמה שנאה יש לך לB&W
ואתה גם לא מקבל את זה שהאוזן של האנשים מקבלת את הרמקול הזה אחריי מבחן של כמה רמקולים,דיי תשתחרר תפרגן הכל בסדר,אתה אחלה חבר פה בפורום,אבל תבין שיש אנשים שאוהבים את הרמקול ושבאמת האוזן שלהם מתחברת לצליל.
Perlisten R7T
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra

Nir547
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 723
שם מלא: nir547
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #15 

אם תחזור לפיוז, ממליץ לך להאזין ל-ELAC BS73.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”