מחפש המלצה למסך הקרנה קבוע, 120"

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
wegabi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 590
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 94 פעמים

שליחה #1 

אהלן,
במסגרת המחשבות על שיפור חוויית הצפיה בסלון (פלזמה חביבה של סמסונג 50") ולאור מחירי הטלויזיות מ-65" צפונה, החלטתי ללכת על מקרן.
מבחינת לוגיסטיקה והכנות תשתית המעבר למקרן יחייב להחליף את המיקום של קיר הטלויזיה (הקיר הנוכחי מוגבל ל-65") ולכן מסך קבוע יכול להיות פתרון טוב (אין צורך במסך נגלל, מאחר ואני אוותר על טלויזיה רגילה בסלון).

כמה נתונים:
הגודל האידאלי הוא כ-120" (רוחב קיר הקרנה ~3.50 ונדרש עוד מקום לרמקולים)
פורמט 16:9 (90% מהתכנים זה ספורט וסדרות, אולי 10% סרטים, וגם אז הכתוביות לרוב מתחת למסך)
מרחק הצפיה כ-3.80
מקרן - כנראה Benq w1070
ההקרנה תתבצע בשעות הערב, בסלון מואר יחסית (אין האפלה מוחלטת, הקירות בהירים)

האלטרנטיבות:
1. יש בארץ מספר יבואנים שמשווקים מסכים בגודל הזה באזור ה-4,000 ש"ח (Grandview, Avline, BSM, Jeason)
2. Carada (בערך 800$ לפני משלוחה ומסים), בערך 5000 ש"ח אחרי
3. Elte screens מאמאזון (350-450 יורו + משלוחה וקצת מיסים), סיפור של 2000 ש"ח

פינת התכלס:
  • מי מהאלטרנטיבות מומלצת? האם מישהו התנסה עם מסכים קבועים בשיווק מקומי? (היתרון הוא סוג של אחריות מקומית)
  • מישהו מחזיק בבית מסך של Elite ויכול לחלוק את הרשמים שלו על המוצר? הוא זול משמעותית מהאלטרנטיבות, והביקורות ברשת בסדר גמור
  • או שפשוט לרדת מהאלטרנטיבות, לשלם מה שנדרש וללכת על Carada?

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17929
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #2 

אז ככה

קארדה היה לי והם אחלה אבל מחירי המשלוח שלהם עברו את גבול הטעם הטוב .

אני רכשתי מסך קבוע של http://www.seymourav.com/

בדוק מחיר שלהם.

מה שבטוח :
1.המשלוח משמעותית זול מקארדה.
2.השרות מעולה .
3.האיכות ליגה לאומית
4.יש להם אופציה לרכישת פאנלי מיסוך אופקיים עבור מסך 16X9 . הפאנלים הללו נצמדים עם מגנטים למסגרת. מה שזה מאפשר הוא כיסוי הפסים האופקיים בזמן הקרנת תכנים של 1:2.35 על מסך 16X9 . מדובר בשידרוג חווית הצפיה, בצורה משמעותית.

psibeast
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1951
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 151 פעמים

שליחה #3 

מכיוון שמדובר בסלון לא מטופל ולא מוחשך, לא עדיף ללכת על משהו בסגנון Black diamond? אחרת נראה לי שהקונטרסט יהיה ממש גרוע, לא?

לא יודע לגבי המחירים שלהם או הזמינות בארץ, אבל אם לי היו תנאים כפי שאתה מתאר כנראה שהייתי מברר את זה קודם.

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9455
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1140 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #4 

אגב - יש פה כמה חברה שעשו מסך הקרנה DIY בגרושים... שווה לבדוק אם אתה לא וידאופיל...

wegabi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

תודה על התגובות, אגיב בסדר כרונולוגי הפוך:

oris74

מסך ההקרנה שיש לי כיום הוא DIY (לוח פורמייקה מודבק לפלטת עץ דקה עם מסגרת של סרט הדבקה שחור) - עלה גרושים, אבל מוגבל ל-96" (מותקן בכבוד בעליית הגג). לסלון אני מחפש פתרון אסתטי ומקצועי יותר, ובעיקר גדול יותר.

אני מעדיף שלא להתעסק בנגרות, הזמנת בדים, הידוק באקדח סיכות ושאר האלמנטים של פרויקט ביתי (למרות שיש לי קצת ניסיון בפרויקטים דומים - בניתי סט של פלטות אקוסטיות בזמנו).
מאחר ומדובר בסלון, אני מחפש פתרון מוכן ואסתטי, לא כל מה שעובר בעליית הגג ייתקבל בברכה ע"י אשתי על קיר הסלון שלה. גם הגיין של המסך ייצטרך להיות גבוה יותר בגלל סביבת הצפיה.

psibeast
לא מצאתי הרבה מידע על black diamond, זה הדגם של חברת screen innovations? אתה יודע מה טווח המחירים?

istarmini
נראה כמו אחלה פתרון.
מהצצה במחירים שלהם עושה רושם שהם יקרים יותר מאשר Carada בגודל מקביל. ($1000-$1400 למסך 120" לפני משלוח, תלוי במסגרת). איזה דגם הזמנת מהם?

psibeast
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #6 

הנה, אם אתה לא מכיר, בדיוק יש הדגמה עם המקרן שלך

אין לי מושג לגבי מחירים.

psibeast
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #7 

הרעיון של Black Diamond היא שהוא יודע להחזיר אור באופן כיווני, כלומר הוא יודע להחזיר אור שמגיע ישירות מלפניו, ולא להחזיר אור שמגיע מהצדדים, וכך הוא יודע להתמודד עם תנאי תאורה לא אופטימליים להקרנה.

wegabi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

ִִִ$5000
נמשיך לפנטז ונתמקד בהיצע הנגיש יותר

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4589
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #9 

זה ה- Zero Edge. הרגיל אני מעריך בסביבות ה- 3,000.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #10 

wegabi כתב:תודה על התגובות, אגיב בסדר כרונולוגי הפוך:

oris74

מסך ההקרנה שיש לי כיום הוא DIY (לוח פורמייקה מודבק לפלטת עץ דקה עם מסגרת של סרט הדבקה שחור) - עלה גרושים, אבל מוגבל ל-96" (מותקן בכבוד בעליית הגג). לסלון אני מחפש פתרון אסתטי ומקצועי יותר, ובעיקר גדול יותר.

אני מעדיף שלא להתעסק בנגרות, הזמנת בדים, הידוק באקדח סיכות ושאר האלמנטים של פרויקט ביתי (למרות שיש לי קצת ניסיון בפרויקטים דומים - בניתי סט של פלטות אקוסטיות בזמנו).
מאחר ומדובר בסלון, אני מחפש פתרון מוכן ואסתטי, לא כל מה שעובר בעליית הגג ייתקבל בברכה ע"י אשתי על קיר הסלון שלה. גם הגיין של המסך ייצטרך להיות גבוה יותר בגלל סביבת הצפיה.

psibeast
לא מצאתי הרבה מידע על black diamond, זה הדגם של חברת screen innovations? אתה יודע מה טווח המחירים?

istarmini
נראה כמו אחלה פתרון.
מהצצה במחירים שלהם עושה רושם שהם יקרים יותר מאשר Carada בגודל מקביל. ($1000-$1400 למסך 120" לפני משלוח, תלוי במסגרת). איזה דגם הזמנת מהם?
...
·

אני הזמנתי 130 אינץ בפורמט 1:2.35 כולל פאנלי מיסוך אנכיים עבור צפיה בתכני 16X9 .
הלכתי על המסגרת היקרה יותר.
אצלי היה עלות משלוח של 200$ לעומת כ 650$ מקארדה אז הנה יש לך עוד 400$ הבדל שאולי יקזז קצת את ההפרש.

תראה מסך , להבדיל ממקרן, קונים להרבה זמן ולכן, לדעתי ,במידה ואתה יכול אז תשקיע ,לא תצטער.

http://www.hometheater.co.il/vt222629.html

wegabi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

istarmini כתב:
...
...
·

אני הזמנתי 130 אינץ בפורמט 1:2.35 כולל פאנלי מיסוך אנכיים עבור צפיה בתכני 16X9 .
הלכתי על המסגרת היקרה יותר.
אצלי היה עלות משלוח של 200$ לעומת כ 650$ מקארדה אז הנה יש לך עוד 400$ הבדל שאולי יקזז קצת את ההפרש.

תראה מסך , להבדיל ממקרן, קונים להרבה זמן ולכן, לדעתי ,במידה ואתה יכול אז תשקיע ,לא תצטער.

http://www.hometheater.co.il/vt222629.html
...
·תודה, עושה בהחלט רושם של אופציה ראויה.
כמה שאלות ברשותך:
  • האם המשלוח היה מהיר?
  • האם ידעת מראש מה תהיה העלות מסביב?
  • איפה אני מגלה מה הבד שמתאים לי? (יש מחשבונים ברשת כמו לגודל צפיה וכו'?)
  • עד כמה מורכבת ההרכבה וההתקנה?
  • מה ההבדל בין המסגרות מלבד עובי המסגרת? (זו תוספת של 40%)

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #12 

wegabi כתב:
...
...
·תודה, עושה בהחלט רושם של אופציה ראויה.
כמה שאלות ברשותך:
  • האם המשלוח היה מהיר?
  • האם ידעת מראש מה תהיה העלות מסביב?
  • איפה אני מגלה מה הבד שמתאים לי? (יש מחשבונים ברשת כמו לגודל צפיה וכו'?)
  • עד כמה מורכבת ההרכבה וההתקנה?
  • מה ההבדל בין המסגרות מלבד עובי המסגרת? (זו תוספת של 40%)
...
·

1. משלוח די מהיר, כשבוע.
2.ידעתי שיש מע"מ על מחיר המוצר+המשלוח. בנוסף UPS השחילו לי כ 500 ש"ח לא ברורים ולא עזר לי כלום.
3.בעקרון יש ערך שנקרא פוט לאמברט . תעשה חיפוש בפורום יש הסבר לערך הרצוי ואיך מחשבים. אני לקחתי את הבד עם גיין 1.3 שהוא מקביל לקראדה 1.4 (שבתכלס הוא 1.2) אבל לי יש חדר ייעודי עם קירות כהים. יש להם מספר סוגי בדים גם עם גיין גבוה יותר רק שחלקם מסוג בדים שמעבירים קול(להתקנת רמקולים מאחורי המסך). לא כל בד מתאים לכל גודל ופורמט מסך רצוי ,את זה תצטרך לשאול אותם פרטני.
4. הרכבה פשוטה ביותר. מרכיבים המסגרת עם ברגים ומותחים הבד עם גומיות שמסופקות.
5.הגימור של המסגרת היקרה יותר ,איכותי יותר. בנוסף, נדמה לי שעבור המסגרת הזולה, לא ניתן לרכוש פאנלי מיסוך.

במידה ותחליט לרכוש מהם צור איתי קשר בפרטי ואתן לך טיפ נוסף להוזלת עלויות.

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”