ייעוץ במעבר למערכת קודי ביתית

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
avi326 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16

שליחה

שלום לכולם.
אחרי שנתיים של התנסויות בRP, Cubox ובמחשב שלי בקודי, אני מרגיש שצברתי מספיק ניסיון וידע שנתנו את הבטחון והאומץ להתנתק מיס. למדתי הרבה כאן בפורום המדהים הזה, ועכשיו הגיע רגע האמת - אני צריך את עזרתכם הישירה:

כחלק מהמעבר לקודי, התכנון הוא להפוך את חוויות השימוש לכמה שיותר איכותית שאני יכול. ישתמשו בו אנשים שלא יודעים מה זה קודי, ולכן חשוב שיהיה כמה שיותר יציב, ונוח לשימוש. פירקתי את הצרכים שלי, לשלוש הנקודות הבאות:
  • 3 מכשירים איכותיים וחזקים לקודי.
  • אינטרנט כמה שיותר יציב ובעל פס רחב שיגיע למכשיר.
  • נוחות תפעול.
כרגע אני במצב הזה:
מבחינת מכשירים - כדי שיהיו בידיי מכשירים חזקים, אני מוכן להוציא סכומים נאים. ראיתי שהרבה ממליצים ומרוצים מהמחשבים של Eglobal, נכנסתי לחנות שלהם וקצת אבדתי במבחר הענק. אשמח לייעוץ בעניין.
מבחינת אינטרנט - כרגע אני עם ראוטר של בזק 15 מגה, וקולט קודי דרך WIFI. האם מעבר לכבלי רשת ישפיעו באופן דרסטי על היציבות?
מבחינת חווית שימוש - תוכלו להמליץ על שלטים/מקלדות שיהיו כמה שיותר פשוטים לשימוש? אני מזכיר שזה הופך להיות שימוש משפחתי ואין לי אנרגיות להסביר כל פעם מחדש כיצד מתפעלים את השלט.

כמובן שאשמח לכל עצה נוספות שעולה לכם.
תודה, אבי.

xAyx
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 60

שליחה

מבחינת אינטרנט - כן מאוד! תמיד מומלץ כבל רשת במידה ויש לך את האפשרות.
הייתי מציע לך גם לשדרג את מהירות האינטרנט מ 15 מגה במיוחד אם אתה מתכוון להשתמש בשלושה מכשירים + מחשב וכ"ו..

מבחינת חווית שימוש - אני הזמנתי את שלט ה MeLE F10 Deluxe כי רציתי שלט אחד במקום 4.
להסבר מפורט יותר על השלט המדובר voguemaster עשה עבודה נהדרת:
http://www.hometheater.co.il/vt233620.html

בהצלחה
Avia Yefet.

avi326 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

מקפיץ...

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20197
שם מלא: ארתור ליברמן

שליחה

מה התקציב לכל מכשיר?
האם יש צורך בתמיכה ב4K?
וב-3D ISO?
האם תוכל להסתפק בקודי בלבד (ללא וינדוס\לינוקס מלא מאחוריה)?

חיבור רשת קווי עדיף בהרבה מונים מחיבור אלחוטי, גם עם אינטרנט של 15מגה.
הזרמת תכנים כמו סרטים\סדרות עלולים לא לרוץ חלק דרך WIFI.

לאחר השוואה בין הMELE F10 ל RII I25, הזמנתי את הI25. מחיר דומה עד זהה, איכות הרכבה טובה יותר, השלט דק יותר, מאפשר לחיצה של יותר ממקש אחד במקלדת (טוב למשחקים), והיא נוחה יותר מבחינת מיקום המקשים וההתאמה שלהם ל-PC. הוא לא כולל את יכולות הסקייפ, כי אני לא צריך את זה.

מחשבים של EGLOBAL אחלה, יש לי אחד כזה מבוסס על I3 5005U. אישית אני ממליץ עליו מאד. יש אופציות זולות יותר, הכל תלוי בשימושים והדרישות הספציפיות שלך מהמכשיר.
למשל אצלי הEGLOBAL ישמש כמחשב משרדי בסיסי, למרות שכרגע אני משתמש בו גם כמחשב מדיה עם קודי והוא פועל מצויין.
חסרון במחשבים האלה הוא שאין להם עינית IR מובנית. זה אומר שאתה נדרש לקנות אחת בפנרד, וזה מוסיף לך עוד חוט ועוד קופסא קטנה זרוקה ליד ה-TV.
לצורך מדיה, הזמנתי M8S+, זה סטרימר מבוסס אנדרויד שמסוגל לנגן כל תוכן שזמין היום, כולל 4K בקלות. התוכנית היא להתקין עליו OpenELEC שזאת מערכת לינוקס מיוחדת אשר נועדה למטרה אחת ויחידה, והיא להריץ קודי. אין לה ממשק משתמש בכלל למעט קודי עצמו. המכשיר זול ופועל במהירות. מאחר ועדיין אין לי אותו, אני לא יודע אילו תוספים הוא יריץ כמו שצריך ואילו לא.
אפשרות נוספת היא לקנות מחשב מדיה מוכן, בד"כ הם מבוססים על מעבדי אטום. סדרת ה Z8300 או Z8500 הם המומלצים (הדגמים הקודמים לא תומכים ברזולוציות 4K).
יש המון אפשרויות, אבל הכל תלוי במה הצפי שלך מהמערכת ומה התקציב שלך.

avi326 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

TheCoolest כתב:מה התקציב לכל מכשיר?
האם יש צורך בתמיכה ב4K?
וב-3D ISO?
האם תוכל להסתפק בקודי בלבד (ללא וינדוס\לינוקס מלא מאחוריה)?

חיבור רשת קווי עדיף בהרבה מונים מחיבור אלחוטי, גם עם אינטרנט של 15מגה.
הזרמת תכנים כמו סרטים\סדרות עלולים לא לרוץ חלק דרך WIFI.

לאחר השוואה בין הMELE F10 ל RII I25, הזמנתי את הI25. מחיר דומה עד זהה, איכות הרכבה טובה יותר, השלט דק יותר, מאפשר לחיצה של יותר ממקש אחד במקלדת (טוב למשחקים), והיא נוחה יותר מבחינת מיקום המקשים וההתאמה שלהם ל-PC. הוא לא כולל את יכולות הסקייפ, כי אני לא צריך את זה.

מחשבים של EGLOBAL אחלה, יש לי אחד כזה מבוסס על I3 5005U. אישית אני ממליץ עליו מאד. יש אופציות זולות יותר, הכל תלוי בשימושים והדרישות הספציפיות שלך מהמכשיר.
למשל אצלי הEGLOBAL ישמש כמחשב משרדי בסיסי, למרות שכרגע אני משתמש בו גם כמחשב מדיה עם קודי והוא פועל מצויין.
חסרון במחשבים האלה הוא שאין להם עינית IR מובנית. זה אומר שאתה נדרש לקנות אחת בפנרד, וזה מוסיף לך עוד חוט ועוד קופסא קטנה זרוקה ליד ה-TV.
לצורך מדיה, הזמנתי M8S+, זה סטרימר מבוסס אנדרויד שמסוגל לנגן כל תוכן שזמין היום, כולל 4K בקלות. התוכנית היא להתקין עליו OpenELEC שזאת מערכת לינוקס מיוחדת אשר נועדה למטרה אחת ויחידה, והיא להריץ קודי. אין לה ממשק משתמש בכלל למעט קודי עצמו. המכשיר זול ופועל במהירות. מאחר ועדיין אין לי אותו, אני לא יודע אילו תוספים הוא יריץ כמו שצריך ואילו לא.
אפשרות נוספת היא לקנות מחשב מדיה מוכן, בד"כ הם מבוססים על מעבדי אטום. סדרת ה Z8300 או Z8500 הם המומלצים (הדגמים הקודמים לא תומכים ברזולוציות 4K).
יש המון אפשרויות, אבל הכל תלוי במה הצפי שלך מהמערכת ומה התקציב שלך.
...
קודם כל תודה!
בעיקרון איכות 1080P מספיקה לי, והיום המכשירים שלי היו על בסיס OpenELEC. הם עובדים מהר ומצוין.
אבל אני מעדיף שהמכשירים החדשים יהיו מבוססים ווינדוס כדי שתהיה אפשרות לגלישה באינטרנט, השאלה היא האם הKODI יעבוד מהר כמו OpenELEC?

אני מוכן להשקיע כ800-1500 שקל על כל מכשיר, העיקר שיתן מענה מתאים. אפילו במכשיר מבוסס אנדרואיד חזק שהממשק שלו מוכר לכולם ולכן נוח...
הנטייה שלי היא להזמין מכשיר מEglobal, כי שמתי לב שהרבה בפורום עובדים עם המכשירים שלהם וממש מרוצים.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

קודי רץ מצויין על המחשב שלי עם וינדוס10. אני לא יודע אם זה יעבוד באותה מהירות, אבל כל עוד אין לך כל מני שטויות שרצות ברקע, אני לא חושב שיהיה הבדל גדול במהירות העבודה של המחשב.
אם תסתפק ב1080P הייתי לוקח את הI3 5005U. (ל-4K הייתי לוקח את הסלרון\פנטיום כי הם תומכים בH265 4K).

היום קיבלתי את הקוספה +M8S והתקנתי עליה את OE. עלה לי $55. בינתיים היא פועלת יפה מאד, מנגנת כל תוכן שזרקתי עליה (חוץ מHEVC 10BIT).
וקודי רצה מצויין ומהר עליה.

למחשבי איגלובל תצטרך לרכוש גם עינית IR לצורך שליטה מרחוק עם שלט.

מצאתי לפני כמה ימים אופציה חדשה, זול בצורה משמעותית מאיגלובל, אבל לא ידוע לי האם באמת יש ביניהם הבדל באיכות.
http://www.aliexpress.com/store/product ... 13856.html

זה המחיר הנמוך ביותר שמצאתי בינתיים למחשב איגלובל:
http://www.aliexpress.com/item/New-5Th- ... 78649.html

avi326 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

אני בידיוק לקראת הזמנה, אז קראתי קצת מה אומרים בפורום על המחשבים של איגלובל.
שמתי לב שיש בעיות עם מעבדים מסוימים ושיש דגמים הפולטים חום רב מידי ולא מתאימים לקיץ הישראלי...
איזה מעבד הכי כדאי לקחת?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

המנע ממעבדי 28W. כל מעבדי ה15W יהיו בסדר.
בד"כ מעבדים עם הליבות הגראפיות החזקות 5257U ו5557U הם הבעיתיים ביותר.
יש לי את ה5005U והוא עובד בסדר גמור ולא מתחמם.

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”