שלום.
אני כרגע עם נתב משולב של TPLINK W9980 שהוא יחסית חדש , אבל מאכזב מאוד.
בעבר הייתי בתשתית של הוט עם תשתית כבלים וקיבלתי מהירות מדהימה של 90 מגה בכבל רשת !
אבל מאז שהתנתקתי מהוט והחלטתי לעבור לתשתית בזק התחילו בעיות וירדתי למהירות 40-50 מגה.
לעיתים רחוקות ניתוקים לא צפויים, אחרי ריסט לוקח הרבה זמן לDLS להדלק.
*הנתב שלי מעודכן ואני על VDSL2 ככה שאני מפיק ממנו את המקסימום (כנראה).
בנוסף אם אני צופה בסרטים דרך טורנטים או כל דבר שצורך הרבה רוחב פס , שאר המכישירים בבית סובלים מאינטרנט איטי . זה לגיטימי?
אני כרגע מתלבט אם לחכות לשוק הסיטונאי של הוט או לרכוש ראוטר משולב אחר (יותר טוב מהTPLINK שיש לי)
מה דעתכם?
אני לא רוצה סתם לרכוש נתב נוסף שיעשה את אותה העבודה כמו הTPLINK לכן אני מתלבט אם בכלל לרכוש
אשמח לקבל הצעות לנתב משולב שיתאים לארץ עם עוצמת קליטה חזקה.
מה דעתכם על ASUS RT-AC68U
שאלה נוספת לגבי רפיטר :
האם בחיבור רפיטר יש ירידה במהירות הגלישה?
אני רוצה לרכוש רפיטר שיחובר גם עם כבל רשת בכדי לכסות את כל הבית , הרפיטר ישדר אותה מהירות כמו הנתב ?
ייעוץ | המלצה על נתב משולב חזק ויציב
לגבי הבעיות שציינת:
1. הירידה במהירות במעבר לבזק היא תופעה ידועה. בזק לא מתחייבת למהירות מעל 40מ"ב ומה שקובע את המהירות שתקבל הוא המרחק מהמרכזייה של בזק ואיכות הקווים משם עד לשקע בבית. גם איכות השקעים בבית והפילטרים יכולה להשפיע טיפה על המהירות אבל לא בצורה דרמטית.
2. עניין הניתוקים יכול להיגרם להרבה גורמים אחרים ולא מהמודם/ראוטר שלך. הדרך הפשוטה לבדוק את זה היא להשתמש במודם אחר ולבדוק אם הניתוקים ממשיכים. אני מניח שאין לך עוד מודם בבית אז הדרך היחידה היא להתלונן בבזק על הניתוקים ולבקש טכנאי שיבוא לבדוק את העניין.
3. כמובן שהורדת טורנטים במהירות גבוהה משפיעה על שאר המכשירים בבית. כנראה שעכשיו כשהמהירות הכללית ירדה בחצי, ההמרווח שנותר לשאר המכשירים לא מאפשר גלישה במהירות שהיית רגיל לה.
4. אלא אם כן נפלת על ראוטר דפוק, אני לא רואה איך החלפת ראוטר תעזור לבעיות שציינת. בכל מקרה, ה ASUS שציינת הוא ראוטר מעולה אבל הוא לא כולל מודם VDSL2. אתה צריך את ה Asus DSL-AC68U הבדל קטן אבל חשוב.
1. הירידה במהירות במעבר לבזק היא תופעה ידועה. בזק לא מתחייבת למהירות מעל 40מ"ב ומה שקובע את המהירות שתקבל הוא המרחק מהמרכזייה של בזק ואיכות הקווים משם עד לשקע בבית. גם איכות השקעים בבית והפילטרים יכולה להשפיע טיפה על המהירות אבל לא בצורה דרמטית.
2. עניין הניתוקים יכול להיגרם להרבה גורמים אחרים ולא מהמודם/ראוטר שלך. הדרך הפשוטה לבדוק את זה היא להשתמש במודם אחר ולבדוק אם הניתוקים ממשיכים. אני מניח שאין לך עוד מודם בבית אז הדרך היחידה היא להתלונן בבזק על הניתוקים ולבקש טכנאי שיבוא לבדוק את העניין.
3. כמובן שהורדת טורנטים במהירות גבוהה משפיעה על שאר המכשירים בבית. כנראה שעכשיו כשהמהירות הכללית ירדה בחצי, ההמרווח שנותר לשאר המכשירים לא מאפשר גלישה במהירות שהיית רגיל לה.
4. אלא אם כן נפלת על ראוטר דפוק, אני לא רואה איך החלפת ראוטר תעזור לבעיות שציינת. בכל מקרה, ה ASUS שציינת הוא ראוטר מעולה אבל הוא לא כולל מודם VDSL2. אתה צריך את ה Asus DSL-AC68U הבדל קטן אבל חשוב.