אהלן,
הגדרתי את הפלזמה שלי לפי דיסק AVS HD 709. לא השתמשתי בהכל בדיסק הזה, אלא רק בסרטון שמסביר איך להגיר את ה-BRIGHTNESS (כלומר BLACK LEVEL) ואת ה-CONTRAST (כלומר WHITE LEVEL).
בנוסף הגדרתי את הטלויזיה לפי המלצות של אנשים בפורום AVSFORUM, ואז יצרתי 3DLUT עם dispcalGUI בעזרת מכשיר ColorMunki Display. הבעיה היא שאני מרגיש שהשחורים אליהם הגעתי רחוקים מהטוב ביותר שהמסך שלי מסוגל להפיק. במקרים מסויימים הם נראים פחות שחורים מהשחורים במסך המחשב שלי, שהוא בכלל עם פאנל IPS.
הבנתי שעם תוכנת ChromePure אפשר למדוד BLACK LEVEL, אבל איך עושים את זה עם התוכנות החינמיות, למשל dispcalGUI או HCFR?
בנוסף, אשמח לקבל הסבר או קישור להסבר על הגדרות 2 point או 10 point.
איך מודדים BLACK LEVEL?
·yonyz כתב:הגודל האופטימלי יהיה 70-75 אינץ'. אם אתה הולך על 75" אז יש עדיפות קטנה ל-4K.
יש את ה-hisense 75k700uwd ב-16790. אם תוותר על עשר אינץ' (כלומר 65), תחסוך חצי מהמחיר ותשלם רק 8400.
יש את הסמסונג 6400 בכ-13 אלף ש"ח אבל היא לא 4K, והבנתי שהיבואן הרשמי של סמסונג לא נותן שירות טוב.
אם אתה מוכן לקנות מחו"ל, יש את ה-vizio m70-c3. היא עולה 14000 עד הבית, כולל מיסים והכל. השורה התחתונה היא שהדגם הזה יותר טוב מכל מה שתמצא בארץ במחיר דומה. רק צריך לקחת בחשבון את עניין האחריות. אם קיבלת מסך סדוק (קרה לי ולעוד מישהו פה), הם יחליפו לך אותו וישלמו על המשלוח והכל, ככה שזה לא נורא. אבל אם המסך מתקלקל תוך שנה לדוגמה, אני לא בטוח שיש אחריות על זה. מעבר לכך, יש צורך בשנאי שממיר מתח אמריקאי למתח של הארץ, שיעלה להערכתי 300 ש"ח לטלויזיה בגודל הזה....
YONYZ - שאלת שאלה לגבי מדידת שחורים ב-TV אבל התגובה השנייה שלך - נראה לי שהתכוונת לענות למישהו אחר בדיון אחר ?
·movieman כתב:·......
YONYZ - שאלת שאלה לגבי מדידת שחורים ב-TV אבל התגובה השנייה שלך - נראה לי שהתכוונת לענות למישהו אחר בדיון אחר ?...
אכן. בכל מקרה, נראה לי שמצאתי פתרון. כשמתחילים כיול ב-dispcalGUI יש את הממשק הזה שמראה את האיזון בין RGB וגם מודד את ה-WHITEPOINT. תוך כדי הוא מציג חלון לבן על המסך. אוכל פשוט לשים חלון שחור ולמקם עליו את הסנסור, ולראות אם השחור שמתקבל הוא אכן הטוב ביותר שהפלזמה הזאת מסוגלת להוציא.
עריכה: זה לא ממש עובד, כי התוכנה מצפה לראות תמונה של 100% אפור, ולא שחור (0% אפור). בכל מקרה, הבנתי איך עושים את זה עם HCFR.