Zwave לעומת שליטה ב RF
אני מתחיל להתעניין בנושא בית חכם לקראת דירה שאני עובר אליה ונמצאת בבנייה.
אני מבין שיש את נושא ה Zwave שכמה שהבנתי, השליטה מתבצעת ישירות על המתג עצמו
לעמות הצבת מתגים שנשלטים על ידי רדיו והצבת האב שמתחבר ל wifi ושולט על ידי רדיו בכל המתגים.
לאיזה מהכיוונים כדאי לי ללכת בהתחשב בדברים הבאים:
1. אני רוצה מינימום שינויים בקופסאות החשמל הסטנדרטיות שיש בבית
2. אין לי שום עניין בלקנות דברים שיכולים ליפול בגלל אישור משרד התקשורת
3. במידה ואני קונה מתגים עצמאית מהאינטרנט, מה אני צריך לבדוק כדי לדעת שהם יתאימו לי לקופסה הסטנדרטית בארץ?
תודה.
אני מבין שיש את נושא ה Zwave שכמה שהבנתי, השליטה מתבצעת ישירות על המתג עצמו
לעמות הצבת מתגים שנשלטים על ידי רדיו והצבת האב שמתחבר ל wifi ושולט על ידי רדיו בכל המתגים.
לאיזה מהכיוונים כדאי לי ללכת בהתחשב בדברים הבאים:
1. אני רוצה מינימום שינויים בקופסאות החשמל הסטנדרטיות שיש בבית
2. אין לי שום עניין בלקנות דברים שיכולים ליפול בגלל אישור משרד התקשורת
3. במידה ואני קונה מתגים עצמאית מהאינטרנט, מה אני צריך לבדוק כדי לדעת שהם יתאימו לי לקופסה הסטנדרטית בארץ?
תודה.
בשביל בית חכם - תצטרך לעשות שינויים - או בקופסאות החשמל הסטנדרטיות או בתיבת החשמל הראשית.
מניסיון של כמה שנים - ואחרי שבדקתי למעלה מ-7 מערכות בית חכם - אני ממליץ לך על Z-WAVE.
אתה מוזמן גם להגיע אלי (או לחברים אחרים בפורום ) ולהתרשם מהיכולות של טכנלוגיה זו .
מניסיון של כמה שנים - ואחרי שבדקתי למעלה מ-7 מערכות בית חכם - אני ממליץ לך על Z-WAVE.
אתה מוזמן גם להגיע אלי (או לחברים אחרים בפורום ) ולהתרשם מהיכולות של טכנלוגיה זו .
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
הבסיס של בית חכם הוא תרחישים, חוקים והיזון חוזר, לא שליטה על מפסקים משלט או אפליקציה. היישום באמת משתנה מבית לבית בהתאם לצרכים, אביזרים ורמת ההשקעה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
קרא קצת בשרשור מה אתם עשיתם עם הZ-Wave שלכם, בשביל להבין מה חברי הפורום עשו עם הטכנולוגיה.
גם אני דוגל בגישה שהבית החכם צריך ״לדעת״ מה צריך לבצע בשביל חברי הבית מבלי שילחצו על כפתורים.
הטכנולוגיה מאפשרת זו. קלות / יכולת היישום תלויה גם בבקר וגם כמה אתה מוכן להתאמץ / להשקיע.
גם אני דוגל בגישה שהבית החכם צריך ״לדעת״ מה צריך לבצע בשביל חברי הבית מבלי שילחצו על כפתורים.
הטכנולוגיה מאפשרת זו. קלות / יכולת היישום תלויה גם בבקר וגם כמה אתה מוכן להתאמץ / להשקיע.
נסו למצוא תשובות לשאלות הקשורות לZ-Wave בשרשור הדביק שבראש הפורום
שתפו את הרעיונות שלכם בשרשור זה
אני מבין שהבית החכם צריך להכיר תרחישים ולתת יותר מהפעלה מהטלפון,
השאלה שלי היא במה מערכת שנשלטת על ידי החשמל ודורשת שינויים בחיווט הסטנדרטי של הבית, יותר טובה ממערכת כזאת לדוגמה:
http://www.switch-point.co.il/?gclid=Cj ... work/c1hns
מתגים בגודל סטנדרטי שנשלטים על ידי RF והאב מרכזי ששולט על כל המתגים בנוסף לחיישני תנועה ואור וכל מה שאפשרי בנושא התרחישים.
אני מנסה להבין מה היתרונות של מערכת בית חכם דרך החשמל לעומת דרך RF (שנשמע לי יותר קל להתקנה, תחזוקה והחלפה)
השאלה שלי היא במה מערכת שנשלטת על ידי החשמל ודורשת שינויים בחיווט הסטנדרטי של הבית, יותר טובה ממערכת כזאת לדוגמה:
http://www.switch-point.co.il/?gclid=Cj ... work/c1hns
מתגים בגודל סטנדרטי שנשלטים על ידי RF והאב מרכזי ששולט על כל המתגים בנוסף לחיישני תנועה ואור וכל מה שאפשרי בנושא התרחישים.
אני מנסה להבין מה היתרונות של מערכת בית חכם דרך החשמל לעומת דרך RF (שנשמע לי יותר קל להתקנה, תחזוקה והחלפה)
@אזי
אתה יודע שגם ZWave עובדת בRF?
למה אתה מתכוון נשלטת באמצעות חשמל?
אין צורך בZWave להחליף את חיווט החשמל.
גם בZWave ניתן להחליף את המתג הקיים שלך במתג Zwave, אבל בנוסף, אם אתה מעוניין בכך, תוכל להשאר עם המתג הקיים, כל שיתאים לעיצוב שאר המתגים בבית, ולהפוך אותו לחכם.
אתה יודע שגם ZWave עובדת בRF?
למה אתה מתכוון נשלטת באמצעות חשמל?
אין צורך בZWave להחליף את חיווט החשמל.
גם בZWave ניתן להחליף את המתג הקיים שלך במתג Zwave, אבל בנוסף, אם אתה מעוניין בכך, תוכל להשאר עם המתג הקיים, כל שיתאים לעיצוב שאר המתגים בבית, ולהפוך אותו לחכם.
@cafri
·
אז כנראה שפיספסתי לגמרי מה זה ZWAVE
השרשור על ה zwave מתחיל מנקודה מאוד טכנית, ואם תראה את התגובה הראשונה שקיבלתי בשירשור הזה, movieman אומר שאני חייב לעשות שינוי כלשהו בחשמל.
אני הבנתי ש z wave עובד בתדר אחר, ובכל מקרה תדר שהוא בעייתי בארץ (ניתן לקנות רק בחול ויתכן שלא יעבור מכס או משרד התקשורת).
מה שאני מחפש להבין מהשרשור הזה, זה איזה סוגים שונים של שליטה בבית חכם יש, ומה היתרונות והחסרונות של כל אחד.
·
אז כנראה שפיספסתי לגמרי מה זה ZWAVE
השרשור על ה zwave מתחיל מנקודה מאוד טכנית, ואם תראה את התגובה הראשונה שקיבלתי בשירשור הזה, movieman אומר שאני חייב לעשות שינוי כלשהו בחשמל.
אני הבנתי ש z wave עובד בתדר אחר, ובכל מקרה תדר שהוא בעייתי בארץ (ניתן לקנות רק בחול ויתכן שלא יעבור מכס או משרד התקשורת).
מה שאני מחפש להבין מהשרשור הזה, זה איזה סוגים שונים של שליטה בבית חכם יש, ומה היתרונות והחסרונות של כל אחד.
@אזי
אני מניח שמה ש @movieman התכוון אליו הוא שעבור מתג תאורה רגיל (לא דימר), יש צורך ב"קו אפס" שיגיע למתג.
עבור מודולים מופעלי סוללות (כגון חיישן תנועה, חיישן פתיחת דלת, חיישן פתיחת חלון) ומודולי דימר אין צורך בכל שינוי חשמלי.
מבלי להכיר את המתגים בלינק שצרפת, אני מניח שגם שם יש צורך ב"קו אפס", משום שמדובר בצורך מבחינה חשמלית, שאינו קשור לטכנולוגיה הספציפית שבה המתג החכם משתמש.
(המתג עצמו "צריך חשמל" גם אם הנורה כבויה ולצורך כך נדרש "קו אפס").
האם בררת זאת אצל הספק?
אני מניח שמה ש @movieman התכוון אליו הוא שעבור מתג תאורה רגיל (לא דימר), יש צורך ב"קו אפס" שיגיע למתג.
עבור מודולים מופעלי סוללות (כגון חיישן תנועה, חיישן פתיחת דלת, חיישן פתיחת חלון) ומודולי דימר אין צורך בכל שינוי חשמלי.
מבלי להכיר את המתגים בלינק שצרפת, אני מניח שגם שם יש צורך ב"קו אפס", משום שמדובר בצורך מבחינה חשמלית, שאינו קשור לטכנולוגיה הספציפית שבה המתג החכם משתמש.
(המתג עצמו "צריך חשמל" גם אם הנורה כבויה ולצורך כך נדרש "קו אפס").
האם בררת זאת אצל הספק?
נערך לאחרונה על ידי cafri ב 17/01/2016 10:05, נערך פעם 1 בסך הכל.
@cafri
הרבה יותר ברור עכשיו, תודה.
אני מניח שכל מודול כזה יצרוך קו אפס.
פשוט באחת ההודעות על ה Z wave היה כתוב שצריך מספיק מקום מאחורי המפסק אז חשבתי שיש צורך בקופסאות מיוחדות.
בלינק שנתתי, המפסקים הם בגודל סטנדרטיש של גוויס.
אז בעצם, בגדול, ה Z wave הוא פשוט מימוש יותר סטנדרטי או אוניברסלי של בית חכם בשליטת RF?
הרבה יותר ברור עכשיו, תודה.
אני מניח שכל מודול כזה יצרוך קו אפס.
פשוט באחת ההודעות על ה Z wave היה כתוב שצריך מספיק מקום מאחורי המפסק אז חשבתי שיש צורך בקופסאות מיוחדות.
בלינק שנתתי, המפסקים הם בגודל סטנדרטיש של גוויס.
אז בעצם, בגדול, ה Z wave הוא פשוט מימוש יותר סטנדרטי או אוניברסלי של בית חכם בשליטת RF?
אני מתחיל להבין שכל האתרים בארץ שמשווקים בית חכם בשליטת RF, משווקים את אותם המפסקים וקוראים להם מפסקי IGH
מדובר במפסקים שמתאימים בדיוק לקופסאות גוויס, עובדים גם ללא רשת (במגע) ויודעים לתקשר עם בקר מרכזי אחד.
העניין הוא, שמצד אחד כולם משווקים את אותם מפסקי IGH, ובשום מקום אני לא מוצא חברת IGH או מידע על זה באנגלית.
מישהו יודע להסביר לי מה הסיפור שם?
כי מצד אחד זה נשמע לי כמו פתרון מושלם.
מפסק שיודע לעבוד גם כיחידה עצמאית, יש להם את כל סוגי המפסקים הנדרשים (כולל תריס גלילה שנראה בעייתי ב Z wave) וכל סוגי החיישנים וטוענים שהם יודעים לעבוד עם כמות גבוהה של תרחישים.
ומצד שני אני לא מוצא שום מידע מספק על העניין.
מדובר במפסקים שמתאימים בדיוק לקופסאות גוויס, עובדים גם ללא רשת (במגע) ויודעים לתקשר עם בקר מרכזי אחד.
העניין הוא, שמצד אחד כולם משווקים את אותם מפסקי IGH, ובשום מקום אני לא מוצא חברת IGH או מידע על זה באנגלית.
מישהו יודע להסביר לי מה הסיפור שם?
כי מצד אחד זה נשמע לי כמו פתרון מושלם.
מפסק שיודע לעבוד גם כיחידה עצמאית, יש להם את כל סוגי המפסקים הנדרשים (כולל תריס גלילה שנראה בעייתי ב Z wave) וכל סוגי החיישנים וטוענים שהם יודעים לעבוד עם כמות גבוהה של תרחישים.
ומצד שני אני לא מוצא שום מידע מספק על העניין.
בשרשור הגדול של ZWAVE ממליצים על Fibaro Roller Shutter לשליטה בתריסים.
מגוגל אני מבין שזה איזה מודול חיצוני, די גדול, שלא הבנתי בדיוק איפה שמים אותו, והוא אמור איכשהו להתחבר למפסק של התריסים.
לעומת הפתרון של להחליף את מפסק התריסים במפסק IGH, הפתרון של ZWAVE נשמע לי יותר בעייתי.
כנ"ל לגבי משדר IR, שצריך לקנות רכיב חיצוני שעובד עם plugin.
כל הפתרונות של מפסקי IGH נשמעים לי יותר פשוטים, הבעיה היחידה שלי איתם היא שאני לא מבין מי מייצר את ה IGH הזה ולמה אין על זה אף מילה באנגלית, אלא רק בעברית.
מגוגל אני מבין שזה איזה מודול חיצוני, די גדול, שלא הבנתי בדיוק איפה שמים אותו, והוא אמור איכשהו להתחבר למפסק של התריסים.
לעומת הפתרון של להחליף את מפסק התריסים במפסק IGH, הפתרון של ZWAVE נשמע לי יותר בעייתי.
כנ"ל לגבי משדר IR, שצריך לקנות רכיב חיצוני שעובד עם plugin.
כל הפתרונות של מפסקי IGH נשמעים לי יותר פשוטים, הבעיה היחידה שלי איתם היא שאני לא מבין מי מייצר את ה IGH הזה ולמה אין על זה אף מילה באנגלית, אלא רק בעברית.
המודול עצמו הוא קטן כמו כל המודולים השחורים של פיבארו .
כל מפסק של UGH עולה כ-500-600 ש"ח לעומת 200-300 של Z-WAVE .
ה-ZWAVE הרבה יותר קל לשליטה ולתכנות ואתה גם לא "נשוי" לאותה חברה כל זהמן.
תרא לך שמחר המפעל המייצר של IGH פושט רגל ??
ב-ZWAVE יש למעלה מ-75 ספקים שונים שמוכרים מודולים עבור התקן הזה .
כל מפסק של UGH עולה כ-500-600 ש"ח לעומת 200-300 של Z-WAVE .
ה-ZWAVE הרבה יותר קל לשליטה ולתכנות ואתה גם לא "נשוי" לאותה חברה כל זהמן.
תרא לך שמחר המפעל המייצר של IGH פושט רגל ??
ב-ZWAVE יש למעלה מ-75 ספקים שונים שמוכרים מודולים עבור התקן הזה .
קודם כל תודה רבה על התשובות! אני מתחיל להבין לאט לאט על מה אני מדבר.
הנה מה שאני עדיין לא מבין:
המודולים השחורים האלה, אני צריך לחבר אותם לכל מפסק (אור, דוד, תריסים) שאני רוצה בבית?
הם מתחברים לכל מפסק רגיל? ואז מה? עוקפים אותו?
ויש למודולים האלה מקום מאחורי המפסקים בקופסת גוויס?
הנה מה שאני עדיין לא מבין:
המודולים השחורים האלה, אני צריך לחבר אותם לכל מפסק (אור, דוד, תריסים) שאני רוצה בבית?
הם מתחברים לכל מפסק רגיל? ואז מה? עוקפים אותו?
ויש למודולים האלה מקום מאחורי המפסקים בקופסת גוויס?
@אזי
לא עוקפים את המתג.
למודול מתחברים גם המנורה וגם המתג.
זה מאפשר להדליק / לכבות את הנורה גם על-ידי פקודה שניתנת למודול דרך האויר וגם על-ידי פקודה שניתנת למודול על-ידי שינוי מצב המתג.
לא עוקפים את המתג.
למודול מתחברים גם המנורה וגם המתג.
זה מאפשר להדליק / לכבות את הנורה גם על-ידי פקודה שניתנת למודול דרך האויר וגם על-ידי פקודה שניתנת למודול על-ידי שינוי מצב המתג.