למי שלא מכיר, סנסיבו היא מערכת שליטה על כל מזגן מודרני באמצעות דימוי פקודות משלט רחוק.
קיבלתי את היחידה ביוני שנה שעברה (6/2015) לאחר מימון המונים מוצלח באתר indiegogo .
התקנה והגדרות לקחו כ 10 דקות: הורדת האפליקציה, חיבור יחידת הבסיס (hub) לראוטר בכבל רשת, תיכנות יחידת השליטה על המזגן (pod) מול השלט רחוק של המזגן, רישום משתמש באפליקציה ומיקום יחידת השליטה מול העינית של המזגן.
קצת להפתעתי, ההגדרה הראשונית עברה בצורה חלקה לגמרי - האפליקציה זיהתה ישר את השלט רחוק שלי ומיד יכולתי לשלוט במזגן דרכה.
יתרונות:
התקנה חיצונית לגמרי, את הפוד לא התקנתי כפי שמופיע בתמונה, אלא מיקמתי אותו כ 90 סמ מתחת לעינית IR של היחידת שליטה במזגן מרכזי.
שליטה כמעט מלאה על המזגן בעזרת האפליקציה: שינוי קור/חום, טמפ' מזגן, עוצמת מאוורר, טיימרים כיבוי והדלקה לפי שעה או לפי דקות.
תמיכה ב geo location - אפשרות לתת לאפ' להפעיל את המזגן בהתאם למיקום הטלפון , עם קרבה למיקום נבחר *האפשרות קיימת, בפועל עוד לא הצלחתי להפעיל אותה על אייפון5 ios 7.1
הפוד מהווה גם חיישן טמפ' ולחות . הנתונים ממנו נשלחים לשרת של סנסיבו כל חצי דקה, וניתן לראות את הנתונים באפ'.
ניתן לשלוט מהאפ' על מספר מזגנים בבית - כל מזגן דורש פוד נפרד.
API & IFTTT:
ניתן לתכנת סיטואציות להפעלה וכיבוי של המזגן באתר IFTTT . עדיין לא ניתן לתכנת כללים עפ"י החיישן טמפ' על הפוד ובפועל לפי דיווחי משתמשים, IFTTT יודע לשלוח רק פעולת כיבוי והדלקה - לא שינוי טמפ' או עוצמת מאוורר.
סנסיבו פתחו את השרת שלהם לפקודות חיצוניות עבור אינטגרציה מול אפליקציות אחרות, במטרה לקדם פיתוחים של משתמשים במערכות בית חכם שונות, באמצעות ה API. המשמעות של כך, ניתן לשלוט במזגן ע"י פקודות ישירות לשרת.
תמיכה ושרות: סנסיבו נותנים תמיכה למוצר דרך האתר שלהם וגם בקבוצת משתמשים סגורה בפייסבוק בה פעילים גם מנכ"ל החברה ומפתחי האפליקציות . בפועל, כל תקלה שהייתה לי נפתרה בצורה מהירה
חסרונות:
הפוד מופעל באמצעות 2 בטריות 123A 3V שאמורות להחזיק כשנה.
אחת התקלות הנפוצות של פקודות שלא עוברות למזגן מהפוד (בפרק זמן של חצי שנה האחרונה) הייתה קשורה למתח נמוך מידי על הבטריות. לסנסיבו יש בקרה אוטומטית ברמת השרת על עוצמת הסוללות, כולל שליחת מיילים למשתמשים עם סוללות חלשות ובקשה להכנסת כתובת דואר למשלוח סוללות חדשות. כמו כן, לאחרונה נוספה אפשרות לקבל את עוצמת הסוללות מה API .
המערכת אינה יודעת להבחין מתי בפועל המזגן דולק או מכובה , מעצם השליטה דרך יחידה חיצונית (הפוד) שמדמה שלט רחוק. כך לדוגמא, פקודת הדלקה שיצאה מהפוד אך לא נקלטה במזגן - תראה את המזגן דולק באפ' .
כמו כן, שינוי מצב המזגן ישירות מהשלט רחוק שלו (טמפ', כיבוי/הדלקה וכו' ) לא מתעדכן באפ' .
עדיין אין שליטה על תריס מזגן דרך האפ' . למיטב הבנתי זה כרגע בפיתוח.
שליטה על המזגן דרך האפ' תלויה באופן מוחלט בחיבור האינטרנט אליו מחובר ההאב (יחידת השליטה): כלומר, במידה ונופל האינטרנט בבית, לא ניתן לשלוט במזגן גם מתוך הבית באמצעות האפ' .
האפליקציה עדיין כולה באנגלית בלבד
שיווק בארץ: לאחרונה סנסיבו החלה בשיתוף פעולה עם אלקטרה ולכן לא ניתן יותר לרכוש את המערכת ישירות מהחברה אלא רק דרך אלקטרה. ערכת בסיס של פוד+האב עולה 800 ש"ח
סך הכל, אני מאוד מרוצה ועושה רושם שהחברה כל הזמן בפיתוח פיצ'רים חדשים ושיפור האפליקציות
נערך לאחרונה על ידי tomerR ב 14/01/2016 17:02, נערך פעם 1 בסך הכל.
גם אני עם סנסיבו כבר חצי שנה ומחכה לרגע שיהיה פלאג ל VERA, ה API פתוח למי שרוצה לפתח.
מישהוא כתב איפה שהוא שב פוד יש חישן תנועה שאמור לחוש את רעידות המזגן כאמצעי לזיהוי מזגן מופעל.
כשקיבלתי את הסנסיבו לא הצלחתי להגדיר את המזגן שמותקן אצלי (טורנדו) באמצעות האפליקציה רק לאחר פניה אליהם וכמה ימים הם הגדירו את המזגן מרחוק.
האפליקציה באיפון (לא ניסיתי טלפון אחר) עובדת מעולה.
לדעתי הפונקציונאליות של העיצוב הגראפי והממשק לוקה בחסר (מחלה ישראלית ידועה) ביחס לשלט פשוט של מזגן, אין כל סיבה שפעולות הנעשות בשלט הפשוט של המזגן בלחיצה אחת דורשות 2 לחיצות באפליקציה כולל החיוי הלא ברור של סטוטוסים שונים.
לא יזיק להם להשקיע קצת כסף בחברת עיצוב טובה.
ראיתי אצל לקוח והבנתי שהיחידה מבוססת ir...
אם כך אז איזה בדיוק פידבק אתה מחפש??? אתה לא יכול לדעת מרחוק האם המזגן אכן דלוק ולא ניתן לדעת האם פעולה מסויימת נקלטה.
לא יודע מה עוד אתה אומר שסנסיבו משאירים למפתחים לבית חכם כאשר הכל מבוסס ir... אין בזה שום הגיון להשקיע וקיימים בשוק יוצרים שמתחברים למזגנים עם יכולת דיבור עם מערכות בית חכם.
מי שמתכנן בית חכם לא יכול לסמוך על ir... היום מרבית המוצרים עוברים לip ולחלקם עדיין יש rs232
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT
JEXY כתב:ראיתי אצל לקוח והבנתי שהיחידה מבוססת ir...
אם כך אז איזה בדיוק פידבק אתה מחפש??? אתה לא יכול לדעת מרחוק האם המזגן אכן דלוק ולא ניתן לדעת האם פעולה מסויימת נקלטה.
לא יודע מה עוד אתה אומר שסנסיבו משאירים למפתחים לבית חכם כאשר הכל מבוסס ir... אין בזה שום הגיון להשקיע וקיימים בשוק יוצרים שמתחברים למזגנים עם יכולת דיבור עם מערכות בית חכם.
מי שמתכנן בית חכם לא יכול לסמוך על ir... היום מרבית המוצרים עוברים לip ולחלקם עדיין יש rs232
...
ומי שגר בדירה בת 10-20 שנים אמור להחליף מזגן כי שלו יודע לדבר רק עם השלט רחוק שמגיע איתו...?
הרעיון בסנסיבו, הוא להפוך מזגן ישן "טיפש" ליותר "חכם" ונשלט מאפליקציה. לכן לדעתי המפתחים שלהם לא עובדים כרגע על אינטגרציות למערכות בית חכם קיימות אלא על שיפור את המוצר הקיים . אני מניח שבגלל זה היה חשוב להם לפתוח את ה API כמה שיותר מהר.
Catskinner כתב:גם לי יש ומבחינתי זה הגדג'ט הזוכה בתואר הרכישה המיותרת ביותר שלי ב 2015
...
כן. מבאס. הוידאו שהם עשו מאוד שונה מהמוצר שקיבלנו, וזה לא הוגן.
מאוד נתפס לי בראש כל העניין הזה שאתה לא צריך יותר להתעסק עם טמפרטורות, כי המוצר כ"כ חכם שהוא יודע להתאים את עצמו לבד... בפועל? כלום. והלכו 400 ש"ח. לא ככה?
זה הגיע עכשיו במיל
חצי שנה והבטריה נגמרת???
אין אינדיקציה באף מקום באפליקציה שהבטריה נגמרת והמידע מגיע מ"האח הגדול" סנסיבו.
לפחות הם שולחים בטריה על חשבונם.
We noticed your "Home" pod's batteries are running low and would probably run out within a few weeks.
We're working on a firmware update to extend the lifetime of the batteries.
In the meantime, we want to send you some fresh batteries so you could enjoy your Sensibo non-stop.
Please click here and fill an address we can send the batteries to.