גובה תליה לטלוויזיה

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
GibsonLP פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 405
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים.
אני מאוד אשמח להסדיר את הנושא הזה...
תמיד ״ידעתי״ שגובה נכון למסך זה כשהעיניים בגובה של הקו העליון בשליש התחתון של המסך. אבל ״ידעתי״ את זה רק כי קראתי את זה בכמה מקומות. לא מתוך ידע מעמיק בתחום.
בקריאה פה עולה שקו חצי המסך הוא הנכון (נשמע הגיוני) למרות שיש דעות שתומכות גם בתיאוריה הראשונה.
אז איזה מהם נכון? האם יש פה ״תקן״ כלשהו?

ואם להיות ספציפי: מה הגובה הנכון לטלוויזיית 75 אינטש?
לפי החישוב שלי:
גובה העיניים: כ-מטר
גובה המסך: כ-מטר

לפי עיניים בחצי הגובה - תחתית המסך בגובה של חצי מטר
לפי עיניים בשליש גובה - תחתית המסך בגובה של 66 ס״מ.

חשבתי לשים באמצע (60 ס״מ) - זה גם ישאיר לי מקום פרקטי לרמקול סנטר וכו׳... מה דעתכם?
בקיצור - מבולבל.
תודה.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5176
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #2 

ככל שאתה רחוק יותר מהמסך יש לזה פחות משמעות.

ראיתי טענה שכתוביות הן הפוקוס, אבל לדעתי הבעיה העיקרית היא זוויות הצפיה המוגבלות של מסכי LCD שמשפיעות לרעה. כך שנראה לי שכדאי שבצורת הצפיה הרגילה המסך יהיה ממורכז בגובה העיניים. עוד רעיון, לא יודע עד כמה אנשים עושים את זה, הוא להטות את המסך קצת כלפי מטה אם הוא גבוה.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20179
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

עכשיו בדיוק בדקתי מה הגובה של הטלויזיה שלי ("55) והמסגרת נמצאת בערך 75ס"מ מהרצפה, בזמן שהעניינים בערך בגובה מטר כמו שאמרת.
בזמן שצפיה ממרחק של 3.5 מטר זה לא מפריע יותר מדי, ממרחק של כ-2.2 מטר מרגישים את זה טוב הרבה יותר. וההרגשה שלי היא שהגובה האופטימלי של המסגרת יהיה בערך 60 ס"מ מהרצפה. כמו ש-jtk רשם בסרט שראיתי הכתוביות אכן משכו יותר מדי פוקוס משאר הסרט, ולמרות שבד"כ אני אוהב לצפות בסרטים\סדרות עם כתוביות, במקרה הנ"ל כיביתי אותן כדי להנות יותר.

guys
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1253
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #4 

שני הסנטים שלי:
אני אוהב שהמסך יתחיל מגובה 70~ כזה.
משגע אותי לראות אנשים שתלו גבוה מדי -ולא חסר- ונתפס הצוואר.

אם לרדת לדקויות המדוייקות אז זה גם קצת תלוי איך אתה נוהג לצפות - בחצי שכיבה למשל?
בכל אופן אתה תמיד יכול לשים איזה קרטון על הקיר כדי לקבל מושג של הגודל.

השורה התחתונה
ברוב המתלים יש בגב מעין ווים כאלו שאפשר לקבע את הגובה רק ע״י משחק בהם.
שים בגובה נורמלי ותשאיר לך מקום לפיין
טיונינג איתם אז שים לב אתה לא תולה על הכי גבוה או על הכי נמוך.

אגב 2, המתקינים ״המקצועיים״ של חברת הטלוויזיות לא תמיד יודעים ממש מה הפעם עושים וממש צריך לשבת להם על הראש... אבל זה התקנה חינם ;)
(יכול להיות שאני נפלתי על שני ליצנים שאמרו שאי אפשר בגובה שבקשתי וכמובן שזה היה שטויות )

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14360
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #5 

GibsonLP כתב:שלום חברים.
תמיד ״ידעתי״ שגובה נכון למסך זה כשהעיניים בגובה של הקו העליון בשליש התחתון של המסך. אבל ״ידעתי״ את זה רק כי קראתי את זה בכמה מקומות. לא מתוך ידע מעמיק בתחום.
בקריאה פה עולה שקו חצי המסך הוא הנכון (נשמע הגיוני) למרות שיש דעות שתומכות גם בתיאוריה הראשונה.

לפי החישוב שלי:

חשבתי לשים באמצע (60 ס״מ) - זה גם ישאיר לי מקום פרקטי לרמקול סנטר וכו׳... מה דעתכם?
בקיצור - מבולבל.
תודה.
...
·

ראית פעם מישהו תולה מסך בגובה 50 מהרצפה? ראית איך זה נראה? טוב או לא טוב זה לא רלוונטי כי זה נראה מגוחך ומאוד לא פרקטי. מגביל בגובה המזנון וכמובן הצבת סנטר בגובה האוזן לא ניתן ליישם.
לכן ההמלצה הרווחת היא שליש מסך תחתון. גובה 65-75 מהרצפה זה אחלה וגם די פרקטי.
בנוסף לזה וכפי שנאמר כאן לפני כן, כמה שאתה יושב רחוק יותר המשמעות קטנה יותר.
ההמלצה הרווחת היא לסלון ומרחק צפיה ממוצע של 3.5 מטר.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #6 

GibsonLP כתב:שלום חברים.

לפי החישוב שלי:

בקיצור - מבולבל.
תודה.
...
·

אתה סתם מבלבל את עצמך. מה שחשבת קודם, זה די נכון, מהסיבה הכי פשוטה, צריך להשאיר מקום לסנטר. אחרת, אתה יכול לשים את המסך בדיוק בגבוה העניים. אבל אם מסך כזה גדול זה אומר שהוא יהיה יותר מדי למטה, פיזית. אני אישית אוהב שהמסך ממורכז מול העניין או 5 ס"מ מעל.
כמו שכבר אמרו, תחתוך חתיחת קרטון בגודל של המסך שלך ותנסה כמה אפשריות.

בלי קשר, אני תמיד ממליץ להתקין אותו על זרוע 3 שלבים של ברקן, כך אתה יכול להוציא את המסך מהקיר ולמקם אותו בדיוק מעל הסנטר וגם אפשר לסובבה את המסך...

GibsonLP פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

תודה רבה.
מדובר בבית שבשלבי בניה. בכל מקרה - מקבל את הדעה לגבי מיקום טוב יותר של הסנטר, יש אכן עוד אילוצים וגם הסנטר צריך להיות בגובה האוזניים (או קרוב...).
מדובר בבניה של נישה בקיר - אעשה אותה בגובה 70 ומקסימום ארד עוד קצת עם המסך אחרי זה במשחק עם המתלה עצמו.

שוב תודה.
So long and thanks for all the fish!

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5176
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #8 

אפשר לשים את הסנטר מוטה כלפי מעלה או מטה. גובה המסך נראה לי חשוב יותר.

אגב, איך הכינוי שלך מסתדר עם תמונה של Rickenbacker, ועוד בס?! :)

GibsonLP פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

סיפור ארוך... :)
בגדול - הניק הזה איתי בערך מ1993 כשקנו לי לס פול סנטדרט אמריקאית לבר-מצווה...
מאז אני אוסף גיטרות ובאסים של ריקנבייקר (יש לי 10, כולל נדירות מאוד) ושותף ב-rickresource.com.
הניק נשאר, הדיסוננס משעשע אותי.

SONYES
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3055
נתן תודות: 560 פעמים
קיבל תודות: 269 פעמים

שליחה #10 

80-90

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 440 פעמים

שליחה #11 

לדעתי זה צריך להיות מרכז המסך בקו ישר לעיניים באופטימום ומשם זה כנראה יעלה למעלה בשל אילוצים כמו מזנון, עיצוב וכו׳. סנטר כפי שנאמר אפשר להטות.

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5005
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 413 פעמים

שליחה #12 

מיקום גובה ה-TV הוא גם פונקציה של רוחב המזנון והציוד שיהיה בתוכו ומרחק הצפייה ואני אסביר:

אצלי החסרון הכי גדול בדירה שלי (דירה מדוגמת) הוא שקיר ה-TV ברוחב של כ 1.6 .
כיוון שיש לי הרבה דברים בניתי מזנון בגובה של 56 ס"מ , הסנטר יושב מעליו ותופס עוד גובה של כ-20 ס"מ
לכן תליתי את ה-TV (פלזמה 42') ככה שהיא מתחילה כמה ס"מ מעל הסנטר - הייתי מעדיף לתלות את ה-TV שלי החל מגובה 65 ס"מ .

ככל שאתה לוקח TV גדולה יותר - מומלץ להתקין אותה נמוך יותר - כדי שלא תצטרך להרים את הראש יותר מדי וכמובן בתלות במרחק..
לא ראיתי שציינת מרחק אבל אם המרחק שלך הוא 4 מ' הייתי תולה את ה-TV כך שתתחיל בגובה של כ-70 ס"מ ולא מעל.
ל- 4.5' מ' תוכל לתלות אותה החל מגובה 80 ס"מ וכך הלאה.

במידה ויש לך קיר רחב - תמיד ניתן לרכוש מזנון רחב ונמוך יותר (גובה 40-50 ס"מ) ואז יש מקום להרבה מכשירים במזנון ואפשרות לתליית TV
בגובה נמוך יותר.
זו המלצתי כמובן .

הכלל ה"ידוע" הינו - במסך TV העיניים שלך צריכות להיות בחיבור בין השליש התחתון לשליש האמצעי של ה-TV .
במסכי מחשב מומלץ כי העיניים יהיו בין השליש האמצעי לשליש העליון.

GibsonLP פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

תודה.
מרחק צפיה של כ4 מטרים (נטו טלוויזיה-> קיר אחורי 4.1 מטר, בפועל כנראה יותר לכיוון 3.5 מטרים מקו העיניים עד חזית הטלוויזיה).
אין לי מזנון, בניתי מראש גומחה בקיר בגובה של 1.6 מטרים וברוחב של כ-2.7 מטרים לטובת רמקולים וציוד אודיו, מי שיסתכל על הגומחה לפני שהטלוויזיה תותקן ואחרי סגירות הגבס יראה קיר עם 3 שקעים, אחד מימין ואחד משמאל לרמקולים (רצפתיים) ו-אחד למטה לכל הרוחב שנשאר בין הרמקולים (כנראה עם מדף באמצע) שעליו ישבו הסנטר והרסיבר (ומה שלא יהיה שם) כאשר חזית הרמקולים מקבילה לחזית הקיר (את השאר אני סוגר בגבס). הרמקולים (Tannoy Saturn) עם פורט קדמי כך שאין בעיה לכלוא אותם בתוך הקיר בהתקנה שטוחה.

נראה לי שאנסה ללכת בין הפרקטיקה (מיקום סביר לציוד) וגובה טוב לעניים ואהיה בסביבות ה65-70 ס״מ. הסנטר שלי גבוה מאוד (26 ס״מ) כך שהוא צריך לא מעט מקום.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”