קודם כל תודה רבה לזיו על הכתבה המאוד מרשימה של ציוד מאוד יקר ויוקרתי.
שימו לב איך כולם מתייחסים למחיר ולא לכדאיות, משמע להבדלים בשמע.
חושבתני שהציוד הזה יתאים מבחינה אקוסטית לאלפית מהאלפיון העליון. כל השאר לא יוכל להבדיל בצליל בין מערכת בסדר גודל של מליון דולר למערכת בסדר גודל של עשרים עד שלושים אלף דולר.
אז מי שהולך לכוון היוקרתי שיבושם לו, לכל אחד מותר לבזבז כסף בשביל הפוזה
והרבה מאיתנו עושים זאת ללא ספק, במותגים של בגדים, מכוניות, שעונים, משקפי שמש ומה לא. לדעתי וזה בסדר גמור ואני אומר את זה בלי אף טיפה של ציניות.
מי שבאמת שומע הבדלים ברמות כאלה של ציוד ...... אני מקנא בו.
אני מאמין שמי שקונה ציוד בסכומים כאלו, לא ממש משנה לו אם שומעים הבדל או לא.
כל החוויה של האזנה לציוד ברמה כזו, הנוכחות שלו בחדר, הגאווה המותגית - יש להם ערך רב מאוד. ולמי שמתעניין, אז כן, בהחלט יש הבדלים שמיעים בין החדרים שהציגו "רק" מערכת של $50K לעומת אלו שהציגו מערכת של $700K וכל שאר סכומי הביניים באמצע, הכל כפי שהמציג כיוון.
ואין כמו להסתובב עם המוזיקה האהובה מעל Thumb Drive ולשמוע את אותו Track מעל כל כך הרבה תצורות במחירים שונים.
את התגובה הזאת רשמתי גם בפייסבוק:
מעניינים הרמקולים סראונד של SVS..נציג החברה אומר שיגיע לארץ בתוך מספר חודשים..מעניין יהיה ליזום מפגש של הפורום, ואולי הדגמה של מגוון האפשרויות..
מעניין ועצוב משהוא שחלק נכבד מהמציגים כמו ELAC מדברים על חיבוריות וקלות האזנה. לגבי האיכות, זיו, מה הכי אהבת? (אני בונה על הלוטו השבוע, 1.5מילירד דולר)
.He who knows the past controls the future
.He who controls the future conquers the past
החדר של REL היה מיוחד למדי, בשל השימוש ב- 6 סאבים שהשתלבו בצורה מיוחדת עם המוזיקה. כל סאב קיבל תדר חיתוך אחר (בין 30-24Hz), כאשר גם ה- Gain שונה והשילוב עם המוזיקה היה מעולה, בלי שום הרגשה שהסאבים משתלטים על החדר, אלא מלווים אותו בנוחות.
החדר של Burmester נראה מיליון דולר (כמדומני גם עולה ככה), אבל לא נשמע בהתאם.
הרמקולים האקטיבים החדשים של Audioengine שהתרשמתי מהם בתערוכה, כבר בארץ ובשאיפה נוכל לקרוא עליהם כתבת עומק.
Nagra סוף סוף יישרו מעט את העיצוב שלהם והפכו אותו ליותר Mainstream. הם אוהדים את ישראל וכרגע בחיפוש אחר נציגות מתאימה בארץ.
SVS כמובן מכירים אותנו היטב, כולל קבוצות הרכישה כאן, הנציגות החדשה בדמות Future והרמקול החדש שלהם נראה כמו רכישה חובה עם מחיר סביר.
החדר שהכי השאיר עבורי חותם היה זה של YG Acoustics עם ה- Sonja 1.3, רמקולים שלא רק עם חזות מרשימה - גם נשמעים כך. היה חדר צדדי בו גבע הציג אב טיפוס אשר יחשף בחודשים הקרובים (נאסר לצלם), הלסת של כולנו תיפול כאשר תראו מה יחשף (רמקולים רצפתיים חדשים יחד עם שני Tower-Subwoofers תואמים).
תסלחו לי על הרשמים הקצרים, קשה מאוד לתאר חוויות שמע מרשימות שכאלו, פשוט חובה לבקר.
ronensud,
הוא מעט איטי, אבל שים לב לשם המשפחה שלו - זה מייסד החברה, בשנות ה- 70' שלו ועדיין עובד קרוב למחלקת הפיתוח של החברה ודואג להציג אישית את המוצרים שלו. הוא גם יהודי ומגיע לישראל 3 פעמים בשנה.
ziv_r כתב:ronensud,
הוא מעט איטי, אבל שים לב לשם המשפחה שלו - זה מייסד החברה, בשנות ה- 70' שלו ועדיין עובד קרוב למחלקת הפיתוח של החברה ודואג להציג אישית את המוצרים שלו. הוא גם יהודי ומגיע לישראל 3 פעמים בשנה.
...
וואלה?
יש לו מבטא רוסי כבד.
אז LAAM חברה אמריקאית עם בעלים רוסי יהודי?
·