עזרה בבחירת מכשיר
שלום,
יש ברשותי שני רמקולים גדולים ודי ישנים של YAMAHA (אני מצרף תמונה של המדבקה עם המפרט הטכני). אני מעוניין לחבר אותם לאיזשהו מכשיר שיענה על הדרישות הבאות:
*אפשר להפעיל באמצעותו דיסקים (בעיקר מוזיקה, אבל גם DVD)
*הוא יכול להתחבר לטלוויזיה, וכך לאפשר לי לשמוע טלוויזיה דרך הרמקולים של YAMAHA.
*ניתן לחבר אליו נגן מוזיקה (AUX), כך שגם המוזיקה מהנגן תושמע ברמקולים. לחלופין, אם למכשיר יש זיכרון מובנה גדול, אז אני יכול להעביר אליו את השירים שיש לי על הנגן ואז אין צורך בכניסת AUX.
הבעיה היא שאני לא יודע איזה מכשיר אני מחפש – רסיבר עם DVD, מערכת סטריאו או משהו אחר. בגדול התקציב שיש לי לכך הוא 1,000-1,500 ש"ח ומן הסתם אני מעדיף מכשיר איכותי, אבל קודם כל אני אשמח להבין מה כדאי לי לקנות ומה סדר הגודל של המחיר.
יש ברשותי שני רמקולים גדולים ודי ישנים של YAMAHA (אני מצרף תמונה של המדבקה עם המפרט הטכני). אני מעוניין לחבר אותם לאיזשהו מכשיר שיענה על הדרישות הבאות:
*אפשר להפעיל באמצעותו דיסקים (בעיקר מוזיקה, אבל גם DVD)
*הוא יכול להתחבר לטלוויזיה, וכך לאפשר לי לשמוע טלוויזיה דרך הרמקולים של YAMAHA.
*ניתן לחבר אליו נגן מוזיקה (AUX), כך שגם המוזיקה מהנגן תושמע ברמקולים. לחלופין, אם למכשיר יש זיכרון מובנה גדול, אז אני יכול להעביר אליו את השירים שיש לי על הנגן ואז אין צורך בכניסת AUX.
הבעיה היא שאני לא יודע איזה מכשיר אני מחפש – רסיבר עם DVD, מערכת סטריאו או משהו אחר. בגדול התקציב שיש לי לכך הוא 1,000-1,500 ש"ח ומן הסתם אני מעדיף מכשיר איכותי, אבל קודם כל אני אשמח להבין מה כדאי לי לקנות ומה סדר הגודל של המחיר.
- ngold7
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 843
- נתן תודות: 201 פעמים
- קיבל תודות: 133 פעמים
אתה רואה איפה שרשום 4OHM זה אומר שההתנגדות שלהם די גבוה ולא יהיה קל להגיע לווליום גבוה ונקי עם DVD משולב.
אתה צריך רסיבר. ונגן CD.נכון שאפשר לקנות נגן DVD משלוב (שכולל הגברה לרמקולים) אבל זה ממש לא מומלץ כי הם לרוב חלשים מידי והאיכות שלהם לא משהוא.
תנסה למצוא רסיבר יד שניה במחיר של פיוניר,ימההא, דנון, מראנץ, אונקיו, סוני. או שתקנה בדיוטי פרי חדש. על הרסיבר אתה תחבר את הUSB ואת הנגן CD ואת ה DVD. ומהסיבר יצא HDMI לטלויזיה.
כמו כן רצוי לקנות רסיבר 5.1 כדי שתוכל להוסיף רמקולים בעתיד.
במחירים האלו רוב ממה שתקנה יהיה באותה רמת שמע, כל עוד זה אחת מהחברות שרשמתי ולא חברה עם שם לא ידוע, זה קריטי.
אתה יכול לקנות DVD משולב, לראות(לשמוע) את התוצאה, ואז אם תרצה יותר טוב תחליף לרסיבר.
אתה צריך רסיבר. ונגן CD.נכון שאפשר לקנות נגן DVD משלוב (שכולל הגברה לרמקולים) אבל זה ממש לא מומלץ כי הם לרוב חלשים מידי והאיכות שלהם לא משהוא.
תנסה למצוא רסיבר יד שניה במחיר של פיוניר,ימההא, דנון, מראנץ, אונקיו, סוני. או שתקנה בדיוטי פרי חדש. על הרסיבר אתה תחבר את הUSB ואת הנגן CD ואת ה DVD. ומהסיבר יצא HDMI לטלויזיה.
כמו כן רצוי לקנות רסיבר 5.1 כדי שתוכל להוסיף רמקולים בעתיד.
במחירים האלו רוב ממה שתקנה יהיה באותה רמת שמע, כל עוד זה אחת מהחברות שרשמתי ולא חברה עם שם לא ידוע, זה קריטי.
אתה יכול לקנות DVD משולב, לראות(לשמוע) את התוצאה, ואז אם תרצה יותר טוב תחליף לרסיבר.
.He who knows the past controls the future
.He who controls the future conquers the past
.He who controls the future conquers the past
@ngold7
·
קודם כל, תודה רבה על התגובה!
יש לי כמה שאלות:
1. אם אני מחליט על DVD משולב (עם מגבר), איזו חברה כדאי והאם יש דברים שכדאי לשים לב אליהם במפרט הטכני כדי שזה יתאים לרמקולים?
2. בינתיים כל ה-DVD משולב שראיתי כוללים גם רמקולים שאני לא צריך (וחבל לי להוציא עליהם כסף סתם). יש בכלל כאלה בלי רמקולים?
3. אם אני הולך על רסיבר+נגן, יש בשוק נגנים טובים שמנגנים גם CD וגם DVD? אשמח להמלצות...
·
יש לי כמה שאלות:
1. אם אני מחליט על DVD משולב (עם מגבר), איזו חברה כדאי והאם יש דברים שכדאי לשים לב אליהם במפרט הטכני כדי שזה יתאים לרמקולים?
2. בינתיים כל ה-DVD משולב שראיתי כוללים גם רמקולים שאני לא צריך (וחבל לי להוציא עליהם כסף סתם). יש בכלל כאלה בלי רמקולים?
3. אם אני הולך על רסיבר+נגן, יש בשוק נגנים טובים שמנגנים גם CD וגם DVD? אשמח להמלצות...
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6304
- נתן תודות: 577 פעמים
- קיבל תודות: 932 פעמים
שוב, ואני מחזק את מה שנאמר לך (שאחרי שתרכוש, לא תגיד לא אמרו לך..)eliS36 כתב:אני אשמח לתשובות כי אני באמת לא יודע מה כדאי לי לעשות...
·...
DVD משולב לא יפעיל את הרמקולים בכלל, אני בספק אם יש נגן משולב שבכלל יכול לעמוד בהתנגדות של 4OHM.
תרכוש רסיבר או מגבר דו ערוצי, שישמשו אותך לחיבור לכל רכיב אחר כולל הטלויזיה (כלומר רסיבר עם כניסות ויציאות HDMI)
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
3: זה לא אם, זה איזה.eliS36 כתב:@ngold7
·
יש לי כמה שאלות:
3. אם אני הולך על רסיבר+נגן, יש בשוק נגנים טובים שמנגנים גם CD וגם DVD? אשמח להמלצות......
ב200 שקל אתה מקבל את שיא הטכנולוגיה בכל הקשור לDVD/CD, כך שזאת לא הבעיה בכלל. ב1500 אתה מביא רסיבר טוב, יד שניה.
תחסל, השאלה היא, האם אתה שמעת אותם? שווה לך להוציא 1500+ שקלים אליהם?
תודה לכם על התגובות!
הסיבה שאני מתייעץ אתכם זה כדי להבין מה כדאי לקנות, לכן אם כולכם אומרים שעדיף לא לקנות DVD משולב, אני בטח לא אקנה את זה.
שמעתי את הרמקולים ואני אוהב אותם (יש לי גם ערך סנטימנטלי כלפיהם), כך שאני מאוד הייתי מעדיף להתאים להם משהו מאשר להחליף אותם. זה בהחלט שווה לי 1500 ש"ח.
הבעיה היא שאין לי מושג איזה דגמים כדאי, גם מבחינת נגן CD/DVD ובעיקר מבחינת רסיבר או מגבר. ראיתי שהיו בפורום המלצות טובות על הפיוניר VSX-329K והמחיר שלו מצוין, אבל השאלה אם הוא יתאים לרמקולים (הבנתי שרמקולים עם התנגדות 4OHM יכולים להיות בעייתיים). ואם הוא לא מתאים - אז איזה דגם כן מומלץ?
כמו כן, אני מבין שנגן זה עניין הרבה פחות מסובך אבל גם פה אין לי מושג והייתי שמח לקבל המלצה על דגם או אפילו על חברה.
חשוב לציין שאני מעדיף לא לרכוש יד שנייה (אלא אם לא תהיה לי ברירה).
הסיבה שאני מתייעץ אתכם זה כדי להבין מה כדאי לקנות, לכן אם כולכם אומרים שעדיף לא לקנות DVD משולב, אני בטח לא אקנה את זה.
שמעתי את הרמקולים ואני אוהב אותם (יש לי גם ערך סנטימנטלי כלפיהם), כך שאני מאוד הייתי מעדיף להתאים להם משהו מאשר להחליף אותם. זה בהחלט שווה לי 1500 ש"ח.
הבעיה היא שאין לי מושג איזה דגמים כדאי, גם מבחינת נגן CD/DVD ובעיקר מבחינת רסיבר או מגבר. ראיתי שהיו בפורום המלצות טובות על הפיוניר VSX-329K והמחיר שלו מצוין, אבל השאלה אם הוא יתאים לרמקולים (הבנתי שרמקולים עם התנגדות 4OHM יכולים להיות בעייתיים). ואם הוא לא מתאים - אז איזה דגם כן מומלץ?
כמו כן, אני מבין שנגן זה עניין הרבה פחות מסובך אבל גם פה אין לי מושג והייתי שמח לקבל המלצה על דגם או אפילו על חברה.
חשוב לציין שאני מעדיף לא לרכוש יד שנייה (אלא אם לא תהיה לי ברירה).
- BUGY
- חבר מכור קשה

·י שניה זאת האופציא הכי טובה במחירים הללו, תמורה ענקית לכסף.eliS36 כתב:חשוב לציין שאני מעדיף לא לרכוש יד שנייה (אלא אם לא תהיה לי ברירה)....
בכל מקרה, אתה הולך לחבר רק את הרמקולים הללו?
עם כן, אז אולי לא צריך רסיבר עם מקום ל 7 רמקולים והרבה דברים שאתה לא צריך, אולי מגבר סטריאו.
כמו זה לדוגמה. או זה . לדגמם הללו אין בעיה עם 4 אוהם וגם פחות.
לגבי DVD, זה לא משנה, כולם אותו הדבר.
אני די בטוח שאסביר זה לא הפתרון כאן, במיוחד לאור העובדה ששום רסיבר בתקציב נמוך לא יצליח להזיז רמקולים 4 אום כמו שצריך.
הפתרון הוא קצת יקר יותר- מגבר דו ערוצי משולב עם פרה (מגבר=אמפלייר, פרה=פרה אמפלייר כלומר החלק ששולט במגבר. תחשוב שהמגבר בסהכ זה מוצר ״טיפש״ שדוחף וואטים לרמקולים ומגביר אותם בלבד, הפרה הוא המוצר ששולט בווליום, בכיוונים, בהחלפת מקור מסי.די לאוקס וכו. כאשר אומרים מגבר משולב בפרה הכוונה למכשיר אחד שעושה את שני התפקידים) ובנוסף לקנות נגן פשוט וטוב.
יש מישהו בפורום שמוכר מגבר משולב של קימברידג׳ סביב ה1900 ש״ח. ונגן ניתן למצוא גם ב700 שקל.
אין פתרונות קסם במחירים זולים, מדובר ברמקולים שזקוקים להגברה בריאה, לא משהו שהרסיבר גם ב4000 שקל אפילו יכול לעשות.
הפתרון הוא קצת יקר יותר- מגבר דו ערוצי משולב עם פרה (מגבר=אמפלייר, פרה=פרה אמפלייר כלומר החלק ששולט במגבר. תחשוב שהמגבר בסהכ זה מוצר ״טיפש״ שדוחף וואטים לרמקולים ומגביר אותם בלבד, הפרה הוא המוצר ששולט בווליום, בכיוונים, בהחלפת מקור מסי.די לאוקס וכו. כאשר אומרים מגבר משולב בפרה הכוונה למכשיר אחד שעושה את שני התפקידים) ובנוסף לקנות נגן פשוט וטוב.
יש מישהו בפורום שמוכר מגבר משולב של קימברידג׳ סביב ה1900 ש״ח. ונגן ניתן למצוא גם ב700 שקל.
אין פתרונות קסם במחירים זולים, מדובר ברמקולים שזקוקים להגברה בריאה, לא משהו שהרסיבר גם ב4000 שקל אפילו יכול לעשות.
- BUGY
- חבר מכור קשה

@DanielGe
·
קצת הגזמת
תסתקל בקישרו שהבאתי לו, מגבר סטריאו של NAD, נותן 70 וואט ב4 אוהם ו90 ב2 אוהם. כך גם הימהה שבקישרו השני. חוץ מזה, יש לו רמקולים רגועים יחסית, זה לא CV מפלצת, אלה יותר בסגנון "ווינטג'".
לא צריך לשלוח את הבחור למכור כליה בישבל מגבר
·
קצת הגזמת
תסתקל בקישרו שהבאתי לו, מגבר סטריאו של NAD, נותן 70 וואט ב4 אוהם ו90 ב2 אוהם. כך גם הימהה שבקישרו השני. חוץ מזה, יש לו רמקולים רגועים יחסית, זה לא CV מפלצת, אלה יותר בסגנון "ווינטג'".
לא צריך לשלוח את הבחור למכור כליה בישבל מגבר
אוקיי, אתם בהחלט עוזרים לי להתמקד.
אני מבין שאולי הכיוון שעדיף לי זה דווקא מגבר ולא רסיבר, אבל אני קצת מבולבל כי ההבדלים בין מה ששניכם מציעים מגיעים ל-1500 ש"ח במחיר.
אז אולי אני אעזוב שנייה את הנגן אם זה פחות קריטי ואתמקד במגבר כי חשוב לי להבין כמה דברים:
1. מה ההבדל בין מגבר סטריאו למגבר דו-ערוצי? (ומה עדיף במקרה שלי)
2. איך אני יודע שמגבר מסויים כולל גם פרה ומה יקרה אם אקנה מגבר ללא פרה?
3. האם בכל המגברים הללו ניתן לחבר גם את הטלוויזיה למגבר (רצוי ב-HDMI)?
אני מבין שאולי הכיוון שעדיף לי זה דווקא מגבר ולא רסיבר, אבל אני קצת מבולבל כי ההבדלים בין מה ששניכם מציעים מגיעים ל-1500 ש"ח במחיר.
אז אולי אני אעזוב שנייה את הנגן אם זה פחות קריטי ואתמקד במגבר כי חשוב לי להבין כמה דברים:
3. האם בכל המגברים הללו ניתן לחבר גם את הטלוויזיה למגבר (רצוי ב-HDMI)?
·DanielGe כתב: אין פתרונות קסם במחירים זולים, מדובר ברמקולים שזקוקים להגברה בריאה, לא משהו שהרסיבר גם ב4000 שקל אפילו יכול לעשות....
היי, אנחנו בשנות ה2010 כבר, גם רסיבר ב2500 שקל (לדוגמא: http://usa.denon.com/us/product/homethe ... /avrx2200w ) יסתדר בסדר גמור עם 4 רמקולים אום.
@eliS36
·
ללא ספק המוצרים שאתה הבאת לו עדיפים על הקימבריג שאני הצעתי, פשוט זאת המודעה היחידה שהייתה לי בראש.
אני לפחות שמח שאנחנו תמימי דעים בעניין שהוא צריך מגבר סטיראו ולא רסיבר.
evgenetic@
.
זה שהרסיבר יצליח להגביר את הרמקולים אני מסכים, האם הוא יעשה את זה כמו מגבר סטיראו? אפשר להתווכח על זה.
·
ללא ספק המוצרים שאתה הבאת לו עדיפים על הקימבריג שאני הצעתי, פשוט זאת המודעה היחידה שהייתה לי בראש.
evgenetic@
.
זה שהרסיבר יצליח להגביר את הרמקולים אני מסכים, האם הוא יעשה את זה כמו מגבר סטיראו? אפשר להתווכח על זה.
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6304
- נתן תודות: 577 פעמים
- קיבל תודות: 932 פעמים
1. מגבר סטריאו הוא מגבר דו ערוצי - זה אותו דבר בניסוח שונה.eliS36 כתב:אוקיי, אתם בהחלט עוזרים לי להתמקד.
3. האם בכל המגברים הללו ניתן לחבר גם את הטלוויזיה למגבר (רצוי ב-HDMI)?...
2. תסתכל על ההמלצות ש BUGY הציע לך, אלו המלצות טובות.
3. אתה מתכוון לחבר למסך?
זה קצת שונה, חיבור למסך זה יותר תפקיד של רסיבר.
ציינת שאתה רוצה לחבר נגן מוזיקה, ולכן המליצו לך על מגבר שלא מחייב חיבור למסך.
אם אתה רוצה לחבר למסך טלויזיה... זה כבר סיפור אחר - צריך רסיבר בשביל זה.
תתמקד בצרכים שלך, בדיוק מה אתה רוצה ומה צריך, שתוכל לקבל המלצות בהתאם.
זה לא שאפשר להתפזר בכיף עם איזה 1500 שקלים, אתה די מוגבל עם סכום כזה...
@eliS36
·
1. סטיראו=דו ערוצי. אותו דבר מינוח שונה.
2. בעיקרון אתה יכול לשאול, אבל זה דבר שגם קל לראות בעין. מגבר שלא משולב פרה נקרא פאוור. מבחינה ויזואלית מגבר משולב פרה כולל גם כפתורים בקדמת המכשיר כגון גלגלת ווליום,גלגלת בלאנס, גלגלת באס ועוד כפתורים. מאחורה אתה תראה חיבורי rca רבים בנוסף לחיבורי רמקולים לעומת פאוור שמטול כפתורים לחלוטין (מלבד כפתור הדלקה) ובגב המכשיר יש רק חיבורים לרמקולים וחיבורי rca בודדים שתפקידם להתחבר לפרה חיצוני על מנת שישלוט בפאוור.
3. מגבר זה לא רסיבר ולכן אין פה חיבורי וידאו כלל. על מנת לקבל מוצר עם חיבורי אודיו ווידאו תצטרך לרכוש רסיבר דו ערוצי.
·
1. סטיראו=דו ערוצי. אותו דבר מינוח שונה.
2. בעיקרון אתה יכול לשאול, אבל זה דבר שגם קל לראות בעין. מגבר שלא משולב פרה נקרא פאוור. מבחינה ויזואלית מגבר משולב פרה כולל גם כפתורים בקדמת המכשיר כגון גלגלת ווליום,גלגלת בלאנס, גלגלת באס ועוד כפתורים. מאחורה אתה תראה חיבורי rca רבים בנוסף לחיבורי רמקולים לעומת פאוור שמטול כפתורים לחלוטין (מלבד כפתור הדלקה) ובגב המכשיר יש רק חיבורים לרמקולים וחיבורי rca בודדים שתפקידם להתחבר לפרה חיצוני על מנת שישלוט בפאוור.
3. מגבר זה לא רסיבר ולכן אין פה חיבורי וידאו כלל. על מנת לקבל מוצר עם חיבורי אודיו ווידאו תצטרך לרכוש רסיבר דו ערוצי.
·DanielGe כתב:@eliS36
·
evgenetic@
.
זה שהרסיבר יצליח להגביר את הרמקולים אני מסכים, האם הוא יעשה את זה כמו מגבר סטיראו? אפשר להתווכח על זה....
למה שלא יעשה את זה כמו מגבר סטריאו? מה גם שלרסיבר יש הספק מירבי כללי גדול יותר מאשר למגבר סטריאו.
- BUGY
- חבר מכור קשה

@evgenetic
·
הוא לא צריך הספק מרבי גדול יותר, הוא צריך מגבר לשני רמקולים עם התנגדות יחסית נמוכה, מגב סטריאו יעודי מתוכנן לעבוד גם ב2 אוהם ואלי רסיברים לרוב לא. חוץ מזה, יש פה עניין של תקציב ובתקציב הזה מגבר נותן לו בדיוק מה שהוא צריך, בלי כל התוספות המיותרות.
כל עוד הוא לא צריך 7.1 ערוצים, WIFI, בלוטוס, 5 כניסות HDMI, עיבוד ווידיוא וכדומה, אז מגבר זאת האפשרות המתאימה יותר.
·
הוא לא צריך הספק מרבי גדול יותר, הוא צריך מגבר לשני רמקולים עם התנגדות יחסית נמוכה, מגב סטריאו יעודי מתוכנן לעבוד גם ב2 אוהם ואלי רסיברים לרוב לא. חוץ מזה, יש פה עניין של תקציב ובתקציב הזה מגבר נותן לו בדיוק מה שהוא צריך, בלי כל התוספות המיותרות.
כל עוד הוא לא צריך 7.1 ערוצים, WIFI, בלוטוס, 5 כניסות HDMI, עיבוד ווידיוא וכדומה, אז מגבר זאת האפשרות המתאימה יותר.
@evgenetic
·
מה זה הספק מירבי? וואטים?
אני יכול לתת לך מספיק דוגמאות למגברי סטיראו שנותנים ״בסך הכל״ 20 וואט לערוץ שיגבירו רמקול בצורה הרבה יותר אבסולוטית מאשר רסיבר ש״דוחף״ 150 וואט לערוץ.
להצהיר על נתונים זה טוב ויפה, אבל וואט אחד של רסיבר פיוניר(לדוגמא) ממש אינו שווה ערך לוואט אחד של מגבר MBL.
·
מה זה הספק מירבי? וואטים?
אני יכול לתת לך מספיק דוגמאות למגברי סטיראו שנותנים ״בסך הכל״ 20 וואט לערוץ שיגבירו רמקול בצורה הרבה יותר אבסולוטית מאשר רסיבר ש״דוחף״ 150 וואט לערוץ.
להצהיר על נתונים זה טוב ויפה, אבל וואט אחד של רסיבר פיוניר(לדוגמא) ממש אינו שווה ערך לוואט אחד של מגבר MBL.
וואט זה וואט, זה מושג מאד מוצק - זרם כפול מתח. השאלה היא רק אם המגבר יכול להתמודד עם דרישות זרם גבוה יותר ברמקולים עם עכבה יותר נמוכה. ויש דווקא כאלה שיכולים לא להסתדר עם הספקת מתח כמו שצריך. אז BUGY צודק בעניין הזה בגדול למרות שיש קשר בין הדברים..