שאלת הבהרה לגבי תמיכה בפורמטים
-
niguy
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 304
- שם מלא: גיא
- נתן תודות: 117 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
בוקר טוב
לעיתים קרובות אני שומע על סטרימרים/HTPC שתומכים או לא תומכים בפורמטי סאונד מתקדמים וזה מעורר אצלי שאלה לגבי אלו שמחוברים לרסיבר ק"ב:
בהנחה שהרסיבר מפענח את כל פורמטי הסאונד המתקדמים, ובהנחה שהסטרימר מחובר ב hdmi וכל תפקידו הוא להעביר הלאה את האות הדיגיטלי כדי שיפוענח ע"י הרסיבר(passthrugh), האם יש משמעות לתמיכה או לאי התמיכה של הסטרימר? האם יכול להיות מצב שסטרימר לא יכול להעביר לרסיבר dts-hd ma לדוגמא?
לעיתים קרובות אני שומע על סטרימרים/HTPC שתומכים או לא תומכים בפורמטי סאונד מתקדמים וזה מעורר אצלי שאלה לגבי אלו שמחוברים לרסיבר ק"ב:
בהנחה שהרסיבר מפענח את כל פורמטי הסאונד המתקדמים, ובהנחה שהסטרימר מחובר ב hdmi וכל תפקידו הוא להעביר הלאה את האות הדיגיטלי כדי שיפוענח ע"י הרסיבר(passthrugh), האם יש משמעות לתמיכה או לאי התמיכה של הסטרימר? האם יכול להיות מצב שסטרימר לא יכול להעביר לרסיבר dts-hd ma לדוגמא?
לצערך יש משמעות. חלק מהסטרימרים כמו מחשבי ה nuc החדשים של אינטל, במערכת הפעלה "חלונות", לא מעבירים דרך הhdmi את הפורמטים החדשים. לעומת זאת כשהם מריצים מערכת לינוקס של קודי( openelec) אז הם כן מעביריםniguy כתב:בוקר טוב
בהנחה שהרסיבר מפענח את כל פורמטי הסאונד המתקדמים, ובהנחה שהסטרימר מחובר ב hdmi וכל תפקידו הוא להעביר הלאה את האות הדיגיטלי כדי שיפוענח ע"י הרסיבר(passthrugh), האם יש משמעות לתמיכה או לאי התמיכה של הסטרימר? האם יכול להיות מצב שסטרימר לא יכול להעביר לרסיבר dts-hd ma לדוגמא?...
·
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
מיני PC-ים מבוססי N3050 ו-N3700 יעבירו DTS-HD בלינוקס/OpenELEC, לא יעבירו ב-Windows.
מיני PC-ים מבוססי Core i3 ומעלה יעבירו DTS-HD ב-2 מערכות ההפעלה.
רוב מכשירי האנדרואיד אינם תומכים חומרתית בהעברת DTS-HD.
רוב מכשירי האנדרואיד אינם תומכים חומרתית בהעברת DTS-HD.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
niguy
-
- חבר פעיל מאוד

·idonoach כתב:לצערך יש משמעות. חלק מהסטרימרים כמו מחשבי ה nuc החדשים של אינטל, במערכת הפעלה "חלונות", לא מעבירים דרך הhdmi את הפורמטים החדשים. לעומת זאת כשהם מריצים מערכת לינוקס של קודי( openelec) אז הם כן מעבירים......
·...
לא כל כך לצערי כי כרגע אני מזרים דרך xtreamer pro
-
niguy
-
- חבר פעיל מאוד

·pixies כתב:מיני PC-ים מבוססי N3050 ו-N3700 יעבירו DTS-HD בלינוקס/OpenELEC, לא יעבירו ב-Windows.
רוב מכשירי האנדרואיד אינם תומכים חומרתית בהעברת DTS-HD....
אני מבין שהתמיכה היא חומרתית ולא תוכנתית. בכל מקרה,ברגע שהגדרתי שהרסיבר מפענח, האם הסאונד שמתקבל תלוי באיכות הסטרימר?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לא. הסטרימר/מיני PC פשוט מעביר ביטים (0-ים ו-1-ים) אל הרסיבר, מבלי לעשות שום עיבוד.
-
niguy
-
- חבר פעיל מאוד

אגב,מה לגבי ה rasberry pi2? יודע לתמוך בפורמטי קול מתקדמים?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

מישהו כאן ציין שיש דיווחים על בעייה בדרייברים של Core i3/5/7 מהדור השישי (Skylake) תחת Windows.
להערכתי זה באג שאמור להיפתר.
להערכתי זה באג שאמור להיפתר.
- JavierChames
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 107
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
מצטרף לשאלה לגבי ה RASPBERRY PI 2
גם אני רכשתי מגבר חדש תשומך בפורמטי אודיו מתקדמים-אך לא מצליח להוציא מה PI פורמטים לדוגמא
Dolby TrueHD·
מצאת פיתרון?
Dolby TrueHD·
מצאת פיתרון?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

ה RPI הוא מוצר שאין לו קשר לאינטל והוא אינו תומך בפורמטי האודיו המתקדמים.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20188
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2612 פעמים
- יצירת קשר:
נכון להיום במחירים כאלה יש לך רק כל מני מיני פיסי מבוססים על סדרת מעבדי האטום החדשים, Z8300 ואחיו.
לדוגמה:
http://www.geekbuying.com/item/Wintel-W ... 63000.html
לא מכיר אישית את המוצר, אבל נראה ממש משתלם. אם אין לך צורך ברשת אלחוטית 5GHZ או תמיכה בגיגהביט בחיבור קווי.
לדוגמה:
http://www.geekbuying.com/item/Wintel-W ... 63000.html
לא מכיר אישית את המוצר, אבל נראה ממש משתלם. אם אין לך צורך ברשת אלחוטית 5GHZ או תמיכה בגיגהביט בחיבור קווי.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

מעבדי ה Z אינם תומכים בפורמטי האודיו הללו.
ה CuBox i2 (שתי ליבות) עולה כמאה דולר ותומך. ה CuBox TV שהוא חזק יותר (ארבע ליבות) עולה 20-30 דולר יותר.
ה CuBox i2 (שתי ליבות) עולה כמאה דולר ותומך. ה CuBox TV שהוא חזק יותר (ארבע ליבות) עולה 20-30 דולר יותר.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@pixies
מעניין. מעבדי הפנטיום\סלרון N כן תומכים למרות שאחיהם הקטנים לא?
הרי הם מבוססים על אותן ליבות עיבוד וליבות גראפיות, לא?
עם כל האופציות נכון להיום, גם לי כבר קשה לעקוב מה תומך במה.
מעניין. מעבדי הפנטיום\סלרון N כן תומכים למרות שאחיהם הקטנים לא?
הרי הם מבוססים על אותן ליבות עיבוד וליבות גראפיות, לא?
עם כל האופציות נכון להיום, גם לי כבר קשה לעקוב מה תומך במה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

יש בעייה ידועה שבה הדרייברים של אינטל לווינדוס עבור מעבדי סלרון ופנטיום לא תומכים בפורמטים הללו, אבל ב-OpenELEC זה כן עובד. ולא נראה שזה הולך להשתנות בקרוב.
על מעבדי ה-Z לא ניתן להתקין OpenELEC בגלל אי תאימות ל-UEFI שמגיע עם המחשבים הכוללים אותם, והדרייברים לווינדוס סובלים מאותה בעייה. לכן, במעבדים הללו נראה שנכון להיום, לא ניתן כלל להוציא את הפורמטים המתקדמים אלא רק DTS, DD ו-PCM 2.0.
על מעבדי ה-Z לא ניתן להתקין OpenELEC בגלל אי תאימות ל-UEFI שמגיע עם המחשבים הכוללים אותם, והדרייברים לווינדוס סובלים מאותה בעייה. לכן, במעבדים הללו נראה שנכון להיום, לא ניתן כלל להוציא את הפורמטים המתקדמים אלא רק DTS, DD ו-PCM 2.0.
- JavierChames
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 107
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@pixies
תודה על ההסבר.
שקלתי לקנות קופסה עם מעבד Z, אבל מסתבר שעשיתי חכם שוויתרתי עליהן בינתיים.
לגבי הדרייברים בוינדוס שמעתי, אבל לא הייתי מודע שאי אפשר להתקין את OE על המחשבים האלה.
נקווה שבעתיד יצליחו להתגבר על זה, או שייצרו גרסה שכן תעבוד.
אבל מה לגבי גרסאות שונות של לינוקס? למשל UBUNTU? הרי בלינוקס לא תהיה בעיה עם הפורמטים. השאלה היא האם גם אותן אי אפשר להתקין בשום דרך?
תודה על ההסבר.
שקלתי לקנות קופסה עם מעבד Z, אבל מסתבר שעשיתי חכם שוויתרתי עליהן בינתיים.
לגבי הדרייברים בוינדוס שמעתי, אבל לא הייתי מודע שאי אפשר להתקין את OE על המחשבים האלה.
נקווה שבעתיד יצליחו להתגבר על זה, או שייצרו גרסה שכן תעבוד.
אבל מה לגבי גרסאות שונות של לינוקס? למשל UBUNTU? הרי בלינוקס לא תהיה בעיה עם הפורמטים. השאלה היא האם גם אותן אי אפשר להתקין בשום דרך?
- voguemaster
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1500
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 173 פעמים
יש, כבר מצ'יפים מבוססי S905
·eli007 כתב:דורון אתה יכול להמליץ יכול להמליץ בבקשה על מערכת בסביבות ה100דולר שכן תיתן dts hd....
מיניקס U1 תומך בזה עם גרסת MINIX מיוחדת משלו. בעיקרון Amlogic S905 זה צ'יפ שתוך ב-PASSTHROUGH של סאונד HD.
ד"א - בעיקרון רק גרסת מרמשלו של אנדרואיד תומכת רשמית בסאונד HD אבל מיניקס לחצו על AMLOGIC בנושא הזה.
מי שרוצה יכולות כאלה באנדרואיד יכול לקבל אותן רק עם המכשיר הזה. אומנם יש עוד הרבה מכשירים אחרים מבוססי S905 אבל זו שאלה טובה אם הכל ממומש שם כמו שצריך (קרנל וכד'). וגם אם כן - זה בטח ייתמך רק ב-4K PLAYER או ב-MX PLAYER ולא בקודי. על קודי ידוע ש-16 לא תומכת בזה כרגע. המפתחים הודיעו שרק 17 תתמוך.