dac או כרטיס קול?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
itamargs פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 27
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,
אני רוצה לשפר את הצליל של הרמקולים שלי Solo 6 של microlab

בהתחלה ממש אהבתי את הצליל שלהם (עדיין) אבל האזניים שלי התרגלו ובא לי לשפר אותו במידת האפשר.

א. האם לרמקולים האלה יש פוטנציאל מעבר למה שאני מקבל עם הכרטיס קול המובנה של הלפטופ (חדש יחסית)?
ב. במידה וכן, האם DAC או כרטיס קול.

עד לאחרונה לא הכרתי את המושג הזה של ממיר DAC. האם הוא בעצם עושה את כל העיבוד של האודיו?

יש גם אפשרות לקנות מכל חנות בארה"ב..

תודה!

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #2 

רמקולים הללו לא ירוויח הרבה מDAC חיצוני, הכרטיס קול שלך אמור להספיק.

itamargs פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

:-(

תודה

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 303 פעמים

שליחה #4 

מה התוכניות שלך לעתיד? האם אתה צופה לקנות רסיבר או להשאר במסגרת סטריאו עם רמקולים מוגברים/מגבר דו ערוצי+רמקולים פסיביים? אם זה המקרה השני אז לא יזיק לך DAC נומרלי, כי בניגוד ללוחות אם של מחשבים נייחים בהם שמים כרטיסי קול נורמליים לאחרונה, במחשבים ניידים עדיין מתפשרים על זה מאד ממה שקראתי.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #5 

evgenetic כתב:מה התוכניות שלך לעתיד? האם אתה צופה לקנות רסיבר או להשאר במסגרת סטריאו עם רמקולים מוגברים/מגבר דו ערוצי+רמקולים פסיביים? אם זה המקרה השני אז לא יזיק לך DAC נומרלי, כי בניגוד ללוחות אם של מחשבים נייחים בהם שמים כרטיסי קול נורמליים לאחרונה, במחשבים ניידים עדיין מתפשרים על זה מאד ממה שקראתי.
...
·
הכרטיס קול במחשב נייד ובמחשב נייח הוא אותו הדבר = רכיב פשוט בדגש על מחיר זול ליצרן. אבל זאת אמירה כללית מדי, יש מחשבים שונים ומשונים והכל תלוי במפרט של המחשב, כמה הכרטיס קול מבודד מהלוח אם מבחינת רעשים, מה שבב הDAC ומה ההגברה (הכל דרך אגב, צריך להיות גלוי וידוע, כך שניתן להשוות מחשב אחד לשני) אבל בגדול הם לא משהו.

אני בדעה שלא צריך לקנות עכשיו שום דבר כי "אולי בעתיד תשתמש בזה". במיוחד בטחום של הDAC כי כל הזמן יוצא משהו טוב יותר וזול יותר. אם וכאשר יגיע זמן השדרוג, אז צריך להתחיל מהבסיס...

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

בתחום של DACים לא יכול לצאת שום דבר טוב יותר כי כבר מזמן הגיעו לשלמות ובמחיר של כמה עשרות דולרים. אבל בניידים שמים צ'יפים יותר מדי נחותים אפילו מנתונים על הנייר. הרילטקים בלוחות אם נייחים מאד טובים ואי אפשר להבדיל אותם בשמיעה עיוורת מול DACים במאות ואף אלפי דולרים.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #7 

@evgenetic
·
אני לא מדבר על מחירי הציפים עצמם אלה על מכשיר מלא, מורכב. אלה משום מה עדיין עולים כמה מאות ויש גם בכמה אלפים. אבל המחירים רק יורדים.
אולי בנייח הרילטקים מאוד טובים, אבל התוצא ***, יש זליגה מלוח עם, שומעים רעשים מספק כוח, מאוורים ומהרדדיסק. כך שבפועל DAC חיצוני, אפילו הפשוט ביותר, יניב תוצא טובה יותר, אבל אני לא ראיתי אחד בכמה עשרות דולרים, אולי תן קישור?

בלי קשר, איך, ועוד אתה, יכול להגיד "בתחום של DACים לא יכול לצאת שום דבר טוב יותר כי כבר מזמן הגיעו לשלמות" אתה רואה את העתיד? תמיד, אבל תמיד יש מה לשפר.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

משום שאנשים עדיין קונים אותם ומישהו מרוויח מזה. התופעה של הפרעות שאתה מדבר עליה כבר מאד לא מפוצה.

ולגבי תחום הדאקים - גם הדקים הפשוטים ביותר של היום משחזרים גל אודיו בצורה מושלמת, כלומר בדיוק כפי שהוא היה לפני ההקלטה והמרה לדיגיטלי. עד שהשמיע האנושית תעבור איזושהי אבולוציה אין מה לשפר בטכנולוגיות של הדאקים.

ובעניין הדוגמאות - תסתכל על התוצרת של FIIO.
נערך לאחרונה על ידי evgenetic ב 11/01/2016 0:40, נערך פעם 1 בסך הכל.

itamargs פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

אם מישהו יוכל לתת קישור לdac זול ששווה לקנות אשמח.

אני לא מתכנן שיפור למערכת. מדובר רק על סטריאו לשירים סרטים מהלפטופ. אם אני ארצה לשפר אני באמת אתחיל מאפס.

מה לגבי הכרומקאסט אודיו החדש?
דרכו הסאונד לא עובר דרך היציאה של האזניות.
אולי אפשר לקבל שיפור בסאונד ובנוסף מקבלים את הערך מוסף של האודיו אלחוטי.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #10 

@evgenetic
·
לא יודע, יש לי מחשב טוב, עם דגש על רכיבים טובים (המחשב זה מרכז הק"ב, זה המקור היחיד בבית) ועדיין, שומעים את ההרדיסק מסתובב בכל פעם שיש רגע של שקט בסרט וזה לוח עם כרטיס קול טוב של רלטק (כמובן שאני מזמן לא משתמש ברכטיס הקול של המחשב).

"ולגבי תחום הדאקים - גם הדקים הפשוטים ביותר של היום משחזרים גל אודיו בצורה מושלמת, כלומר בדיוק כפי שהוא היה לפני ההקלטה והמרה לדיגיטלי. עד שהשמיע האנושית תעבור איזושהי אבולוציה אין מה לשפר בטכנולוגיות של הדאקים. "

לא חשבתי על זה כך, יש בזה משהו. אבל עדיין, תמיד יש מקום לשיפור (הורדת גודל, ירידת צריכת חשמל, פחות חום, ייצור פשוט יותר, פיצ'רים נוספים לשיפור הצליל...) והכי חשוב, להורדת מחירים. זה שאנשים טמבלים וקונים דאקים ב1000$ ויותר, זאת בעיה שלהם, אבל איפה הדקים הזולים מסין, איפה החיקויים הרי אם השבב עצמו זול ועלות הרכבה סינית זולה, אמורים לראות מוצרים ב10-30$ שנותנים תחרות לכל הדאקים של כל החברות הקטנות, כמ השיט, MF...כך זה בכל התחומים, הכל, פלפונים, פנסים, מגברים, רמקולים, מסכים...

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

@itamargs
·
יש כאלה...זה בשלוף, נמשיך מחר...

itamargs פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

אז מסתבר שהלפטופ תומך בS/PDIF דרך יציאת האזניות הרגילה. אפילו לא ידעתי שיש כזה דבר.

@BUGY הכוונה שלך היתה לקנות מתאם כמו שצירפת ולחבר אותו ליציאת S/PDIF של המחשב?

מה היתרונות של שימוש בS/PDIF על פני אנאלוגי? (למטרות סטריאו)

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #13 

זה לא מתאם, זה DAC קטן. זה יתחבר ללפטופ שלך עם כבל אופטי או קואקסיאלי ומשם אתה מחבר בינו לבין הרמקולים עם כבל RCA רגיל, בננות אדום/לבן, משני הצדדים.

itamargs פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

אז כדאי להזמין אותו או שזה כסף לפח?

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #15 

את דעתי כבר אמרתי, רק יוסיף:
אם יש לך בעיה, נגיד כל מני רעשים, זמזומים או חסר לך משהו ספציפי, כמו ווליאום או חיבורים, אז כן, DAC קטן כזה יכול לעזור, אבל אני לא חושב שתקבל הרבה שיפור לעומת מה שיש לך בלפטופ, יהיה שיפור, כן, אבל לא יהיה "וואו"...

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”