2016 התחילה, יש חדש בנושא HD בערוצים 10 ו 22?
ערוץ 1 משדר ב HD כבר משנת 2010,
למזלי בסלקום TV יש מספר תוכניות ישראליות ב VOD שמשודרות גם ב HD (כפולים, ניו יורק וכו..)
מישהו יודע מה קורה עם ערוצים 10 ו 22? מתי יעברו כבר ל HD, או שלפחות יעבירו את עידן פלוס לאינטרנט ב HD...
תודה.
למזלי בסלקום TV יש מספר תוכניות ישראליות ב VOD שמשודרות גם ב HD (כפולים, ניו יורק וכו..)
מישהו יודע מה קורה עם ערוצים 10 ו 22? מתי יעברו כבר ל HD, או שלפחות יעבירו את עידן פלוס לאינטרנט ב HD...
תודה.
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9325
- נתן תודות: 1557 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
והכי קטע, מדברים כבר על שידורי UHD

שר התקשורת לא מעוניין לקדם את תחום התקשורת (המדיה). הוא מעוניין להשאיר את כלי התקשורת במצב ביניים, בו ענייניהם תלויים בשר ובממשלה.
כך הם "יתנהגו" יפה (יחסית) בסיקוריהם כלפיו.
לכן שום דבר לא ישתנה או יתקדם בתחום בארץ.
כל פעם מאריכים את הזיכיון של הערוצים, במקום לצאת למכרז/רשיון חדש בו גם אמורים להכתיב תנאים חדשים, למשל בנושא הטכנולוגי או אמצעי השידור - כמו מעבר לHD ושידור גם באינטרנט. וגם עניין ההפרדה בין החזקה באמצעי תקשורת מהחזקה בחברות מסחריות או פיננסיות (מה שנקרא ביזור הריכוזיות בארץ - מה שניסו לקדם לפני כמה שנים, והפסיקו עם זה).
נקודת הזמן הקרובה היא ב2017 או 2018 (לא זוכר בדיוק), אבל אני בטוח שימצאו תירוץ להאריך את הזיכיון שוב בכמה שנים, כמו שעשו גם בפעמים הקודמות.
ייתלו בתואנה כמו "המצב הקשה והלא כלכלי של כלי התקשורת המסחריים בארץ". יהיו הרבה בכיינויות ותירוצים מכל בעלי העניין בתחום.
כל כך לא כלכלי להחזיק בכלי תקשורת בארץ, כך שאף אחד מהמחזיקים לא מוכן לוותר על אחזקתו זו... (הבנתם את הציניות?). טוב, יש למחזיקים גם שיקולים אחרים, לא רק כלכליים...
כל פעם מאריכים את הזיכיון של הערוצים, במקום לצאת למכרז/רשיון חדש בו גם אמורים להכתיב תנאים חדשים, למשל בנושא הטכנולוגי או אמצעי השידור - כמו מעבר לHD ושידור גם באינטרנט. וגם עניין ההפרדה בין החזקה באמצעי תקשורת מהחזקה בחברות מסחריות או פיננסיות (מה שנקרא ביזור הריכוזיות בארץ - מה שניסו לקדם לפני כמה שנים, והפסיקו עם זה).
נקודת הזמן הקרובה היא ב2017 או 2018 (לא זוכר בדיוק), אבל אני בטוח שימצאו תירוץ להאריך את הזיכיון שוב בכמה שנים, כמו שעשו גם בפעמים הקודמות.
ייתלו בתואנה כמו "המצב הקשה והלא כלכלי של כלי התקשורת המסחריים בארץ". יהיו הרבה בכיינויות ותירוצים מכל בעלי העניין בתחום.
כל כך לא כלכלי להחזיק בכלי תקשורת בארץ, כך שאף אחד מהמחזיקים לא מוכן לוותר על אחזקתו זו... (הבנתם את הציניות?). טוב, יש למחזיקים גם שיקולים אחרים, לא רק כלכליים...
- miCkEy6772
- חבר ותיק

- תגובות: 1015
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 59 פעמים
·וכשיגיע שנה הבאה נצטרך שוב פעם לרשום לו "תחזור שוב בשנה הבאה"גיל37 כתב:תחזור שוב בשנה הבאה....
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
בוקר טוב, ערוץ 10 משדר ברשיון כבר חצי-שנה. באופן אירוני הוא היום נחשב יציב הרבה יותר מערוץ 2, שהזכיון שלו אכן מסתיים בשנה הבאה והפעם הסבירות שיוארך שוב אפסית.yaron78 כתב:שר התקשורת לא מעוניין לקדם את תחום התקשורת (המדיה). הוא מעוניין להשאיר את כלי התקשורת במצב ביניים, בו ענייניהם תלויים בשר ובממשלה.
כל כך לא כלכלי להחזיק בכלי תקשורת בארץ, כך שאף אחד מהמחזיקים לא מוכן לוותר על אחזקתו זו... (הבנתם את הציניות?). טוב, יש למחזיקים גם שיקולים אחרים, לא רק כלכליים......
לא שיש לי הרבה סימפטיה לשר התקשורת / שר הכלכלה / שר החוץ / ראש הממשלה - אבל במקרה הזה הוא באמת לא קשור. ערוץ 10, לכל הפחות, היה יכול לעלות ב-HD כבר היום אם הוא רק היה רוצה - אבל הוא לא. וגם ערוץ 2 לא. למה? כסף.
שידור HD עולה כפול משידור רגיל וכל עוד הערוצים המסחריים לא מרגישים שהם ממש מפסידים רייטינג בגלל זה אז אין להם שום אינטרס להוצאה הזאת.
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9325
- נתן תודות: 1557 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
השאלה, אם יעשו פעם סקר בין הצופים, עד כמה זה באמת חשוב להם.
לי ברור שהרוב המוחלט כאן בפורום מעוניין שכל הערוצים ישדרו HD ,UHD ,דולבי אטמוס, וכל הדברים הכי מתקדמים שיש.
הבעיה שאנחנו מהווים סך הכול נתח מאוד קטן מכלל הציבור.
לצערי, הרושם שלי הוא- תן לאנשים לצפות ב"אח הגדול" באיכות אשפה, והם יהיו מבסוטים עד השמיים...
לכן ערוץ 2 ו- 10 יכולים להמשיך בנחת לקפוא על השמרים.
אין עליהם ממש לחץ ציבורי למהפכות טכנולוגיות, שמבחינתן נחשבות כלא הכרחיות...
לי ברור שהרוב המוחלט כאן בפורום מעוניין שכל הערוצים ישדרו HD ,UHD ,דולבי אטמוס, וכל הדברים הכי מתקדמים שיש.
הבעיה שאנחנו מהווים סך הכול נתח מאוד קטן מכלל הציבור.
לצערי, הרושם שלי הוא- תן לאנשים לצפות ב"אח הגדול" באיכות אשפה, והם יהיו מבסוטים עד השמיים...
לכן ערוץ 2 ו- 10 יכולים להמשיך בנחת לקפוא על השמרים.
אין עליהם ממש לחץ ציבורי למהפכות טכנולוגיות, שמבחינתן נחשבות כלא הכרחיות...
בקשר לשידר עידן פלוס באינטרנט
הנושא הזה עדיין בדיונים של איך לעשות את זה בצורה כי טובה.
"ועדת פילבר וראש הממשלה מובילים מהלך שבו ערוצי הברודקאסט יחויבו להיות משודרים על גבי האינטרנט,"
http://www.calcalist.co.il/marketing/ar ... 84,00.html
"ועדת פילבר וראש הממשלה מובילים מהלך שבו ערוצי הברודקאסט יחויבו להיות משודרים על גבי האינטרנט,"
http://www.calcalist.co.il/marketing/ar ... 84,00.html
- בנישוורץ
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 416
- שם מלא: בני שוורץ
- נתן תודות: 22 פעמים
- קיבל תודות: 59 פעמים
@lenso
·
לא יודע עד כמה המידע יועיל לך אבל סדרות קשת מועלות לVOD של סלקום בפורמט HD
(כפולים, התסריטאי, החדש של עומרי גורדון וכ"ו )
כנראה שהכיוון ברור.. בשנת 2017 קשת ורשת אמורות להיפרד לכדי 2 ערוצים נפרדים, ההיתכנות לשידורי HD החלה מעכשיו
·
לא יודע עד כמה המידע יועיל לך אבל סדרות קשת מועלות לVOD של סלקום בפורמט HD
(כפולים, התסריטאי, החדש של עומרי גורדון וכ"ו )
כנראה שהכיוון ברור.. בשנת 2017 קשת ורשת אמורות להיפרד לכדי 2 ערוצים נפרדים, ההיתכנות לשידורי HD החלה מעכשיו
אולי כי בכל מדינה מתוקנת יש גם תכנים ראויים שמשודרים בערוצי הברודקאסט ולא רק שורד נולד, כוכב נולד, זמר נולד ותינוק נולד. בשביל זה מספיק שחור-לבן עם מחיקון (למי שזוכר מה זה).kobi_lo כתב:מצחיק שכמעט בכל מדינה מתוקנת כבר שכחו מה זה SD ורק כאןן......
גיל37 כתב:אולי כי בכל מדינה מתוקנת יש גם תכנים ראויים שמשודרים בערוצי הברודקאסט ולא רק שורד נולד, כוכב נולד, זמר נולד ותינוק נולד. בשביל זה מספיק שחור-לבן עם מחיקון (למי שזוכר מה זה)..........
מסכים איתך, אך עם כוכבית:
מידי פעם יש תכנים ראויים (כפולים מהזמן האחרון לדוג׳) והיה נחמד מאוד לראות ב hd..
אולי אם יפציצו את הרשות השנייה בדרישות ל-HD הם ייכנעו בסופו של דבר.
הם הרי טוענים (וזה הזוי לגמרי) שאין מספיק דרישה ל-HD כי לרוב הציבור אין ציוד תומך (WTF ???).
מצד שני אנחנו מדברים על אותה מדינה שבה דיברו כבר ב-1979 על הצורך בהקמת ערוץ טלויזיה נוסף לצד הערוץ הראשון
(ולא, הטלטקסט לא נחשב ערוץ טלויזיה) וכמה זמן לקח עד ההשקה הרישמית של ערוץ 2 ??
הם הרי טוענים (וזה הזוי לגמרי) שאין מספיק דרישה ל-HD כי לרוב הציבור אין ציוד תומך (WTF ???).
מצד שני אנחנו מדברים על אותה מדינה שבה דיברו כבר ב-1979 על הצורך בהקמת ערוץ טלויזיה נוסף לצד הערוץ הראשון
(ולא, הטלטקסט לא נחשב ערוץ טלויזיה) וכמה זמן לקח עד ההשקה הרישמית של ערוץ 2 ??
הכל בגלל שוק מונופוליסטי שמנוהל בחסות משרד לא מתפקד
המדינה צריכה לעשות את הדבר הפשוט, להפסיק לשלוט בשוק התקשורת, ובצורה ספציפית יותר אני מתכוון לערוצי הטלוויזיה. שהמדינה תמכור את עידן פלוס לאיזו חברה פרטית או שהערוצים המסחריים יקנו אותו ויהיו חייבים לנהל אותו בצורה מחושבת יותר מהרשות השנייה. בסופו של דבר זה אינטרס שלהם שכולם יוכלו לצפות בפרסומות שלהם. אם המדינה לא תספק להם פלטפורמה לצפייה בערוצים שלהם אני בטוח שהם יחפשו דרך אחרת. לא צריך לתת שום רישיון לערוץ, שישדרו מה שהם רוצים, כל פלטפורמה תבחר לבד אם היא רוצה לשדר את הערוצים האלה. מבטיח לכם שאחרי שזה יקרה יהיו הרבה יותר ערוצי טלוויזיה, גם בלי פרסומות בתשלום וגם עם בחינם.