ייעוץ לגבי מיקום רמקולים לקולנוע בייתי

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
damura פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 61
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום חברים,

אני בונה בית ורוצה לעשות הכנה לרמקולים באחד החללים במקומות הנכונים כדי ליצור אווירת קולנוע.

שאלתי היא האם אפשר להתייעץ כאן כמובן במידה ואני שולח כאן את השרטוט של החדר.

אני תמיד יכול ללכת לחברות שמתעסקות עם זה אבל אני מניח שבלי התחייבות לקנות אצלם מערכות סאונד הם יקחו כסף על ייעוץ.

אודה לכם אם אוכל להתייעץ כאן בפורום,

אמיר

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #2 

אתה לא צריך יעוץ כדי לקבל יעוץ, פשוט תשאל, זה פורום פתוח.
בלי שקר, אתה כן יכול לקבל יעוץ בחרבה מתמחה, בלי שתדרש לקנות מהם ציוד, הפוך, חברה מתמחה לא אמורה להתעסק עם ציוד ספציפי. שים לב, אחד הפרמטרים החשובים זה אקוסטיקה, אבל מי שמתכנן מראש את המיקום של הרמקולים יכול למזער חלק גדול מהבעיות ועם קצת השקע בציוד אקוסטי, יכול לשפר בצורה ניכרת את איכות הצליל מאותה המערכת.

עכשיו, אם אתה רוצה לשאול פה, תשאל, אבל, תן כמה שיותר פרטים, גדלים, מידות, מיקום של הדברים, מה אתה חושב ורוצה. לא צריך לעלות לפה סרטוט אדריכלי שהרוב לא יבינו ממנו כלום. תעלה סקיצה יפה או הדמיה או סרטוט מאוד פשוט (של מעצב פנים למשל). תכתוב, התשלום פה הוא לפי מחירון קבוע, לא לפני כמות המלל...

damura פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

@BUGY
·אהבתי את התגובה :D

בכל מקרה צריך כאן שרטוט כדי להבין מגבלות. אין יותר מדי קירות לתלות עליהם רמקולים בצדדים(מימין זה חלון לחצר אנגלית), אז השאלה היא איפה אני מוריד מהתקרה רמקולים ואיך. אולי להתקין על העמודים שישנם בחלק העליון של השרטוט?

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

אתה באמת לא חייב לפנות לחברות בכדי לקבל ייעוץ אך מכאן אתה תקבל דעות שונות מגופים שונים שלא בהכרח מבינים את התוכנית ויודעים לקרוא מפרט טכני.

לפי השרטוט אני מבין שזה בית פרטי ואכן יש בעיה של מיקום הרמקולים ולכן אני פועל בשיטה שונה, אולי זה לא המקום האידיאלי עבור קולנוע ביתי... אך בכדי לבדוק זאת צריך לראות את כל התוכנית כולל חתך צד..
לפי השרטוט אני מבין שהבית עדיין בבנייה (ואולי טרם התחילו ביציקות) ולכן אני כן ממליץ להעזר בחברה העוסקת בתחום תשתיות אודיו בכדי קודם כל להבין את הצרכים ולראות האם הם מתאימים למה שיש בתוכנית, ואם לא, למצוא פתרון חלופי העונה לדרישות ומקובל ללקוח.

בהצלחה בבחירה
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #5 

יש הרבה נכון במה שJEXY כתב. ממש קשה להבין מה האפשריות רק לפני הקטע הקטן הזה מהסרטוט.

damura פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

@BUGY
·איזה חברה תיתן לי ייעוץ ללא תשלום או תשלום יחסית קטן?

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 440 פעמים

שליחה #7 

בוא נתחיל הפוך - האם יש לך חלל שבאמת מתאים לקל״ב ששווה את ההשקעה? מה התקציב שלך לכל הפרויקט?
לא חושב שיש דבר כזה יעוץ חינם. מה האינטרס שלהם להשקיע בך מזמנם ללא כל תמורה?
בכל מקרה, תן לנו שרטוטים עם טיפה יותר בשר. כשה להבין מה הולך שם מהפיסה הקטנה שנתת...

damura פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

במקרה כזה אני מעדיף לחכות עד שיהיה תכנון סופי ומדויק ואז אוכל להוסיף אותו כאן. נאמר כאן שאנשים לא אוהבים שרטוטים.

אני לא בניתי את החלל כדי לשמש קולנוע ביתי, אני רוצה למקסם את החלל שקיים בלי לשנות אותו, כלומר למקם רמקולים לפי המגבלות הקיימות ולא לשנות את התכנון כדי שיצור לי קולנוע ביתי

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 440 פעמים

שליחה #9 

זה שמישהו קבע כאן בשבילנו שרובנו לא נבין שרטוט בגדר הפוסל במומו פוסל.
מי שלא יכול להבין שרטוטים, יתקשה לתת לך ייעוץ במסגרת הפורום כי זה בעצם הדבר הכי מדויק וקרוב שאתה יכול לתת לנו למציאות. לכן אל תבהל ואל תחשוב שאנחנו ניבהל משרטוט. מה שכן חשוב זה לא לחתוך קטע קטן אלא לתת קטע רחב יותר שנבין מה הולך שם.
בכל מקרה, אם אתה לא מוכן לבצע שינוי לטובת שיפור חווית הקולנוע הביתי, אני לא חושב שאתה צריך חברת ייעוץ כי מראש פסלת את האפשרות להתחשב בהמלצות שלהם. בטח ובטח אם כל השאלה שלך מסתכמת במיקומים רמקולים בהינתן חלל נתון.
אם לדעתך כדאי להמתין לתכנון הסופי, אנחנו בינתיים כאן ולא בורחים.
תחליט גם מראש מה כמות הרמקולים שאתה רוצה ומה גודל הרמקולים שאתה רוצה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”