ייעוץ לרכישת מצלמה טיול

קומפקטיות, Prosumer, DSLR, עדשות ומה שבינהם.
שלח תגובה
ItayPoliti פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי,
אני טס לטיול בדרום אמריקה ל-7 חודשים.
אני לוקח איתי את הפלאפון שלי - Galaxy S5. למרות שבפלאפון המצלמה די טובה ביחס לפלאפונים אחרים בשוק, אני מרגיש שהיא לא מספיק טובה ומעדיף לקנות מצלמה דיגיטלית קומפקטית. אני בדרך כלל אוהב לצלם תמונות בטיולים, אומנם מצלמה דיגיטלית תספיק בשבילי.

התקציב שלי הוא 800 ש"ח וחשוב לי שיהיה WiFi ולפחות מעל 16 מגה-פיקסל (זה מה שקיים ב-Galaxy S5).

1. פה אני כבר שואל את דעתכם המקצועית - עד כמה מצלמה בתקציב 800 ש"ח תהיה יותר טובה מהמצלמה של ה-Galaxy S5? איכות צבעים, חשיפה אוטומטית טובה יותר, צילום באור מועט ועוד...
2. בינתיים הסתכלתי על המצלמות Canon SX610 HS, Canon IXUS 275 HS, Nikon S3700. מה דעתכם על המצלמות האלה?
3. לאור הבדל של 150-200 ש"ח, לא ממש הבנתי מה ההבדל בין ה-Canon SX610 HS ל-Canon IXUS 275 HS. יכולים לעזור לי?

תודה מראש :)

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #2 

פלפון בטיול כמצלמה זה אסון. קודם כל, יש בעיה של סוללה, הפלפון רגיש, שביר ואין לו אפטיקה. אין זום. לכן כל התמונות תמיד באותו סגנון, אותו רוחב ולכן גם לא מעניין ואחרי כמה תמונות כבר לא רוצים לראות יותר. תמיד מומלץ מצלמה נפרדת.
בעיקרון, אין חשיבות לפיקסלים, כלומר יש אבל זה ממש לא פקטור לאיכות הפלט או יכולת המצלמה. בפלפונים זה עדיין כן משנה כי כל מה שיש שם זה החיישן ולכן חשוב מה האיכות שלו. אבל במצלמות זה כבר מזמן לא פקטור (יש מצלמות מיקצועיות באלפי דולרים אבל עם פחות פיקסלים ממה שיש לך בפלפון).

למה אתה חייב WIFI?
בתקציב שלך, רק יד שתיים. כל הדגמים שראית הם לא משהו בכלל, ישנים, חלשים ולא ממש שדרוג רציני לאיכות לעומת הפלפון (הS5 הוא אחד הטובים בצילום, גם לי יש אותו, אפשר לצלם איתו אחלה תמונות לכן אתה צריך מצלמה סבירה פלוס כדי לעלות מעליו).
אופציה טובה זה ה Canon PowerShot S110.

tamirl
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 351
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #3 

למה שלא תלך על Canon PowerShot SX710 HS ? זה דגם חדש וסה"כ זו מצלמה נחמדה. אמנם זה טיפה מעל התקציב שלך, אבל כדאי להשקיע קצת יותר. סה"כ אתה לא קונה מצלמה כל יום.
קניתי לבן זוגי את המצלמה לפני הנסיעה האחרונה שלנו (חודש בקוסטה ריקה וגואטמאלה) והוא מאוד נהנה.
יש לה זום ענק X30 - ממש כיף כשיש כזה זום, במיוחד כשרוצים לצלם אנשים מעניינים מרחוק בלי שהם ישימו לב. זה גם טוב לצילומים של בעלי חיים ובעיקר ציפורים.
יש למצלמה WIFI כך שאפשר מייד להעביר את התמונות לטלפון / טאבלט ולהפיץ למי שרוצים.
איכות התמונה נחמדה, זו לא מצלמה מקצועית והתוצאות בהתאם - אבל זה בהחלט מספיק לצלם חובב שמעוניין במצלמה קומפקטית.

ItayPoliti פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

tamirl כתב:למה שלא תלך על Canon PowerShot SX710 HS ? זה דגם חדש וסה"כ זו מצלמה נחמדה. אמנם זה טיפה מעל התקציב שלך, אבל כדאי להשקיע קצת יותר. סה"כ אתה לא קונה מצלמה כל יום.
קניתי לבן זוגי את המצלמה לפני הנסיעה האחרונה שלנו (חודש בקוסטה ריקה וגואטמאלה) והוא מאוד נהנה.
יש לה זום ענק X30 - ממש כיף כשיש כזה זום, במיוחד כשרוצים לצלם אנשים מעניינים מרחוק בלי שהם ישימו לב. זה גם טוב לצילומים של בעלי חיים ובעיקר ציפורים.
יש למצלמה WIFI כך שאפשר מייד להעביר את התמונות לטלפון / טאבלט ולהפיץ למי שרוצים.
איכות התמונה נחמדה, זו לא מצלמה מקצועית והתוצאות בהתאם - אבל זה בהחלט מספיק לצלם חובב שמעוניין במצלמה קומפקטית.
...
עכשיו השוותי בין המצלמות וההבדלים העיקריים הם של-SX710 זום ענק של X30, מיקרופון, רמקול ופחות זמן חיים עם הבטריה.
ל-SX610 גם יש WiFi וזום לא קטן של X18. הזום פחות קריטי לי במצלמה ובכל מקרה X18 זה בהחלט מספק. מיקרופון ורמקול גם לא קריטיים לי.
אז אם זה בין השתיים האלה, אני מעדיף את ה-SX610 אבל בכל מקרה תודה על ההמלצה :)

tamirl
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

אכן מנסיון זמן הסוללה של ה-sx710 הוא קצר, קרו מספר פעמים במהלך הטיול שהסוללה נגמרה באמצע היום אם שכחנו לטעון אותה בסוף היום הקודם.
לנו היה ממש כיף להשתמש בזום הגדול, זה פותח המון אופציות לצילום שלא היו אפשריות בלי זום שכזה.

בכל מקרה - תתחדש ותהנה מהטיול ! דרום אמריקה מדהימה ובטוח יהיו לך חוויות שישארו לכל החיים ! שבעה חודשים, ואוו איזה כיף :D

tamirl
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

בנוסף - בדקתי עוד קצת ונראה שאכן יש ל-sx610 מיקרופון, למרות שבאתר DpReview כתוב בטעות שאין.
אם לא היה מיקרופון לא היה טעם לקנות את המצלמה הזו, וידאו בלי סאונד לא שווה הרבה...
אבל שים לב שהיא יכולה לצלם FULL HD רק ב-30p ולא ב-60p.
ממליץ לקנות כרטיס זכרון גדול כמה שיותר ומהיר.
לא פחות חשוב - לגבות את התמונות במהלך הטיול למקרה של אובדן / גניבה. לאבד תמונות מטיול זה באסה מאוד גדולה.

ItayPoliti פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

tamirl כתב:בנוסף - בדקתי עוד קצת ונראה שאכן יש ל-sx610 מיקרופון, למרות שבאתר DpReview כתוב בטעות שאין.
אם לא היה מיקרופון לא היה טעם לקנות את המצלמה הזו, וידאו בלי סאונד לא שווה הרבה...
אבל שים לב שהיא יכולה לצלם FULL HD רק ב-30p ולא ב-60p.
ממליץ לקנות כרטיס זכרון גדול כמה שיותר ומהיר.
לא פחות חשוב - לגבות את התמונות במהלך הטיול למקרה של אובדן / גניבה. לאבד תמונות מטיול זה באסה מאוד גדולה.
...
באמת לאחר כמה חיפושים נוספים על המצלמה ראיתי שיש לה מיקרופון.
תודה רבה על שהסבת את תשומת ליבי ועל האיחולים :)

שלח תגובה

חזור אל “מצלמות ועדשות”