בעיות מציקות בחיבור AX4 למסך פיוניר.
שלום לכולם,
לאחרונה שידרגתי את עצמי בפיוניר AX4 החדש והמומלץ. אני לא יחזור פה על כל השבחים ששפכתי פה על המגבר הזה, אבל ללא ספק, בהחלט השתדרגתי. אבל , כמובן שבכל פלוס תמיד יש מינוס.... ולצערי יש משהו שממש מציק לי :
ה- DVD (פיוניר 490)מחובר למגבר דרך ה -HDMI, הממיר (MAX) מחובר דרך טרנסקודר לכניסת קומפוננט במגבר. שניהם עוברים לפלאזמה (פיוניר 435) דרך יציאת HDMI במגבר שעושה להם UPSCALE משובח ל- 720P. ועכשיו לבעיות :
1. בצפייה במשחקי כדורגל, מידיי פעם, מתחיל ריצוד מרגיז במסך שנמשך כמה שניות ומפסיק. התופעה הזאת חוזרת על עצמה כמה פעמים. יש לציין, שקיים ריצוד גם כאשר הממיר מחובר ישירות למסך, אבל אז הוא ממש פחות משמעותי ואפשר לחיות איתו.
2.התופעה הזאת מתרחשת, בתדירות נמוכה יותר גם כאשר צופים ב- DVD. הבעיה שב-DVD הריצוד לא מפסיק עד שעוצרים את הסרט או מכבים את המגבר. כאשר ה- DVD מחובר ישירות למסך התופעה הזאת לא קיימת
3. ומשהו פחות מציק - כשמדליקים את המגבר והמסך,מידיי פעם המסך מתקנפג ל -625P, למרות שהמגבר מוגדר להוציא רזולוצייה של 720P.
האם יכול להיות שיש בעייה במגבר ? או אולי במסך ?
מישהו חווה את התופעות האלה ?
לאחרונה שידרגתי את עצמי בפיוניר AX4 החדש והמומלץ. אני לא יחזור פה על כל השבחים ששפכתי פה על המגבר הזה, אבל ללא ספק, בהחלט השתדרגתי. אבל , כמובן שבכל פלוס תמיד יש מינוס.... ולצערי יש משהו שממש מציק לי :
ה- DVD (פיוניר 490)מחובר למגבר דרך ה -HDMI, הממיר (MAX) מחובר דרך טרנסקודר לכניסת קומפוננט במגבר. שניהם עוברים לפלאזמה (פיוניר 435) דרך יציאת HDMI במגבר שעושה להם UPSCALE משובח ל- 720P. ועכשיו לבעיות :
1. בצפייה במשחקי כדורגל, מידיי פעם, מתחיל ריצוד מרגיז במסך שנמשך כמה שניות ומפסיק. התופעה הזאת חוזרת על עצמה כמה פעמים. יש לציין, שקיים ריצוד גם כאשר הממיר מחובר ישירות למסך, אבל אז הוא ממש פחות משמעותי ואפשר לחיות איתו.
2.התופעה הזאת מתרחשת, בתדירות נמוכה יותר גם כאשר צופים ב- DVD. הבעיה שב-DVD הריצוד לא מפסיק עד שעוצרים את הסרט או מכבים את המגבר. כאשר ה- DVD מחובר ישירות למסך התופעה הזאת לא קיימת
3. ומשהו פחות מציק - כשמדליקים את המגבר והמסך,מידיי פעם המסך מתקנפג ל -625P, למרות שהמגבר מוגדר להוציא רזולוצייה של 720P.
האם יכול להיות שיש בעייה במגבר ? או אולי במסך ?
מישהו חווה את התופעות האלה ?
אופיר היי!
אצלי יש את אותו סידור בדיוק
מסך פיוניר 435
DVD פיוניר 575
רסיבר AX-4 מהדור החדש
לא נתקלתי בבעיות כאלו
אני יכול להמליץ
1- את הDVD תשים ברזולוציה רגילה ותעשה אפסקייליג ברסיבר -הוא יעשה זאת טוב יותר
אפילו אם תיכנס אליו בקומפוננט מה490 ו...כן אני יודע שה490 עושה אפסקיילינג-מיותר במקרה שלך...
2- את הלווין תחבר בטראנסקודר ישירות למסך -אם ממשיכה הבעיה אז יש לך בעיה בטראנסקודר והרסיבר רק מחריף אותה כי הוא עושה אפסקיילינג...
3- לגבי הרזולוציה בהדלקה -הוא תמיד ב625 אבל כשאני עובר לכניסה השלישית שהיא HDMI מהרסיבר הוא מתעדכן שניה ומציג 750 שהם ה720 של הרסיבר
בהצלחה
אצלי יש את אותו סידור בדיוק
מסך פיוניר 435
DVD פיוניר 575
רסיבר AX-4 מהדור החדש
לא נתקלתי בבעיות כאלו
אני יכול להמליץ
1- את הDVD תשים ברזולוציה רגילה ותעשה אפסקייליג ברסיבר -הוא יעשה זאת טוב יותר
אפילו אם תיכנס אליו בקומפוננט מה490 ו...כן אני יודע שה490 עושה אפסקיילינג-מיותר במקרה שלך...
2- את הלווין תחבר בטראנסקודר ישירות למסך -אם ממשיכה הבעיה אז יש לך בעיה בטראנסקודר והרסיבר רק מחריף אותה כי הוא עושה אפסקיילינג...
3- לגבי הרזולוציה בהדלקה -הוא תמיד ב625 אבל כשאני עובר לכניסה השלישית שהיא HDMI מהרסיבר הוא מתעדכן שניה ומציג 750 שהם ה720 של הרסיבר
בהצלחה
052-4200610
תודה ישראל, כמובן שלא איכזבת....
לגבי הממיר- בעבר הוא היה מחובר עם כבל S-VIDEO למגבר ומשם למסך דרך ה- HDMI. גם בחיבור הזה הריצוד היה מופיע לפעמים. ככה שנראה לי שיש פה איזשהו "פאק" במסך או במגבר.
לגבי ה-DVD - הגדרתי אותו ל -720X576P. בינתיים לא ראיתי ריצודים. נקווה שימשיך ככה.
אם יש עוד רעיונות אתם מוזמנים....
לגבי הממיר- בעבר הוא היה מחובר עם כבל S-VIDEO למגבר ומשם למסך דרך ה- HDMI. גם בחיבור הזה הריצוד היה מופיע לפעמים. ככה שנראה לי שיש פה איזשהו "פאק" במסך או במגבר.
לגבי ה-DVD - הגדרתי אותו ל -720X576P. בינתיים לא ראיתי ריצודים. נקווה שימשיך ככה.
אם יש עוד רעיונות אתם מוזמנים....
- HaGingi
- חבר ותיק

- תגובות: 1675
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 71 פעמים
ישראל היי
נתקלתי בשתי תופעות ברסיבר (שאין לי מושג אם זה יתרון/חסרון) אבל אשמח אם תציע רעיונות לפתרון
1. ה-DVD שלי (דנון 1930) מחובר בכבל HDMI לרסיבר (AX4 החדש)
ניסיתי ליישם את מה שהמלצת
איך אפשר להגדיר ליציאת ה-HDMI להוציא את הוידאו ברזולוציה האורגינלית של הסרט ?
2. ניסיתי לחבר TVIX לאחד הערוצים ברסיבר
הוידאו חובר בעזרת DVI-HDMI (שכמובן מגיע בלי האודיו)
האודיו חובר באמצעות קואקס.
הקטע שיש שני מצבים
או תמונה בלבד או סאונד בלבד - אין מצב לשלב בין שניהם
ברגע שמגדירים את ה-HDMI בערוץ, הרסיבר מתעלם מכניסת הקואקס.
איך אפשר לעקוף את זה (ועדיין להישאר על ערוץ אחד ברסיבר, ומבלי להתחבר לפלזמה ישירות) ?
תודה
הג'ינג'י
נתקלתי בשתי תופעות ברסיבר (שאין לי מושג אם זה יתרון/חסרון) אבל אשמח אם תציע רעיונות לפתרון
1. ה-DVD שלי (דנון 1930) מחובר בכבל HDMI לרסיבר (AX4 החדש)
ניסיתי ליישם את מה שהמלצת
אבל ברגע שאני מעביר באופציית ה-HDMI בדנון ל-OFF .... הוא לא מוציא שום אות וידאו.את הDVD תשים ברזולוציה רגילה ותעשה אפסקייליג ברסיבר -הוא יעשה זאת טוב יותר...
איך אפשר להגדיר ליציאת ה-HDMI להוציא את הוידאו ברזולוציה האורגינלית של הסרט ?
2. ניסיתי לחבר TVIX לאחד הערוצים ברסיבר
הוידאו חובר בעזרת DVI-HDMI (שכמובן מגיע בלי האודיו)
האודיו חובר באמצעות קואקס.
הקטע שיש שני מצבים
או תמונה בלבד או סאונד בלבד - אין מצב לשלב בין שניהם
ברגע שמגדירים את ה-HDMI בערוץ, הרסיבר מתעלם מכניסת הקואקס.
איך אפשר לעקוף את זה (ועדיין להישאר על ערוץ אחד ברסיבר, ומבלי להתחבר לפלזמה ישירות) ?
תודה
הג'ינג'י
תשובות
1- אל תשים את אופצית הHDMI בדנון בOFF
תיכנס לחיבור הפיוניר כאשר הHDMI מופעל ואז תקבע רזולוצית אפסקיילינג בפיוניר
ניסיתי את זה עם דנון במקביל -כך מחובר בחנות אצלנו וזה בסדר..
2- כאשר אתה מפעיל ויש רק תמונה תלחץ מס פעמים בשלט על כפתור SIGNAL SELECT כדי שהמכשיר יקבל את האודיו מקווקס או דיגיטלי והכל יעבוד -גם בזה התנסיתי.
תבדוק ותחזור עם תשובות
ישראל
1- אל תשים את אופצית הHDMI בדנון בOFF
תיכנס לחיבור הפיוניר כאשר הHDMI מופעל ואז תקבע רזולוצית אפסקיילינג בפיוניר
ניסיתי את זה עם דנון במקביל -כך מחובר בחנות אצלנו וזה בסדר..
2- כאשר אתה מפעיל ויש רק תמונה תלחץ מס פעמים בשלט על כפתור SIGNAL SELECT כדי שהמכשיר יקבל את האודיו מקווקס או דיגיטלי והכל יעבוד -גם בזה התנסיתי.
תבדוק ותחזור עם תשובות
ישראל
052-4200610
- HaGingi
- חבר ותיק

עובד וחצי
תודה.
ועוד שאלה אחת אם אפשר (וייתכן שאני מפנטז פה
)
יש אפשרות להגדיר (או שזה כבר מוגדר כך) שיציאת ה-S-VIDEO ב-MONITOR OUT תעבוד ב-BYPASS ?
(כלומר...שיצא אות וידאו מהיציאה הזאת שמקורו מאחת מכניסות ה-COMPONENT, גם כשהרסיבר כבוי)
ומידה ולא...האם בכלל קיימת אפשרות כזאת ברסיברים (כמו במכשירי וידאו שהאנטנה עוברת דרכם) ?
תודה.
ועוד שאלה אחת אם אפשר (וייתכן שאני מפנטז פה
יש אפשרות להגדיר (או שזה כבר מוגדר כך) שיציאת ה-S-VIDEO ב-MONITOR OUT תעבוד ב-BYPASS ?
(כלומר...שיצא אות וידאו מהיציאה הזאת שמקורו מאחת מכניסות ה-COMPONENT, גם כשהרסיבר כבוי)
ומידה ולא...האם בכלל קיימת אפשרות כזאת ברסיברים (כמו במכשירי וידאו שהאנטנה עוברת דרכם) ?
בוודאי שיש אפשרות כזו
http://www.pioneerisrael.co.il/Pioneer/ ... _large.jpg
שים לב ליציאות MONITOR OUT
בהצלחה
http://www.pioneerisrael.co.il/Pioneer/ ... _large.jpg
שים לב ליציאות MONITOR OUT
בהצלחה
052-4200610
- HaGingi
- חבר ותיק

תודה.
אני אמור להגדיר משהו (בכדי שיציאת ה-S-VIDEO ב-MONITOR OUT תעבוד ב-BYPASS כשהרסיבר כבוי) ב-SETUP בכדי שזה יעבוד או שזה המצב ב-DEFAULT ?
הצורך ביציאה הזאת עלה בעקבות החלפת ממיר הכבלים לדוקסיס שהינו בעל יציאת SCART אחת (לעומת שתיים בקודם)
וניתוק ההכבל בין הממיר (SCART) לפלזמה (S-VIDEO+AUDIO) שאיפשר לצפות בכבלים מבלי להדליק את הרסיבר.
האם החיבור הנ"ל ייתן מענה לצורך הזה או שאני מפקשש משהו ?
האם עלולה להיות ירידה באיכות התמונה ביציאת המוניטור ו/או ה-HDMI (לאחר ביצוע אפסקייל של הרסיבר) ?
או שלחילופין ....
בכלל עדיף לחבר ביציאת ה-SCART בממיר, מפצל לשתי יציאות שאחת תחובר לרסיבר והשנייה לפלזמה ?
אני אמור להגדיר משהו (בכדי שיציאת ה-S-VIDEO ב-MONITOR OUT תעבוד ב-BYPASS כשהרסיבר כבוי) ב-SETUP בכדי שזה יעבוד או שזה המצב ב-DEFAULT ?
הצורך ביציאה הזאת עלה בעקבות החלפת ממיר הכבלים לדוקסיס שהינו בעל יציאת SCART אחת (לעומת שתיים בקודם)
וניתוק ההכבל בין הממיר (SCART) לפלזמה (S-VIDEO+AUDIO) שאיפשר לצפות בכבלים מבלי להדליק את הרסיבר.
האם החיבור הנ"ל ייתן מענה לצורך הזה או שאני מפקשש משהו ?
האם עלולה להיות ירידה באיכות התמונה ביציאת המוניטור ו/או ה-HDMI (לאחר ביצוע אפסקייל של הרסיבר) ?
או שלחילופין ....
בכלל עדיף לחבר ביציאת ה-SCART בממיר, מפצל לשתי יציאות שאחת תחובר לרסיבר והשנייה לפלזמה ?
- HaGingi
- חבר ותיק

צרת רבים, חצי נחמה
אם וכאשר תמצא פתרון, אשמח לקבל עדכון
ועד שיימצא פתרון, נראה לי שעדיף לחבר לרסיבר (AX4) ולנצל את האפסקיילינג.
ואגב...(בהקשר לשאלה ששאלתי ב-9/5/07 לגבי יציאת ה-HDMI בדנון)
מה הרזולוציה הטיבעית של סרט DVD מקורי : 480 או 576 ?
(על מנת לנטרל את האפסקיילינג של הדנון ולהשתמש ברסיבר)
- HaGingi
- חבר ותיק

קרוב משפחה שלי קנה את ה-AX4 עם סט סאטליטיים של קליפטש (אני מקווה שאני מאיית את השם נכון)
ברמת ווליום זהה בשני הרסיברים (AX4 החדש)
עוצמת השמע הנשמעת בקליפטש נמוכה משמעותית מעוצמת השמע ב-KEF 3005 .
על מנת להגיע לאותה עוצמת שמע בשני הסטים
בקליפטש יש לכוון את הווליום ברסיבר לעוצמה של (10+) dB
כאשר ב-KEF מספיקה עוצמה של (15-) dB
כלומר ... הפרש של 25 dB וידוע לי שזה לא לינארי אבל ההפרשים אסרונומיים.
איך ניתן לוודא שאכן הרסיבר מוציא את ההספקים הנדרשים ושלא מדובר בתקלה ?
תודה
ברמת ווליום זהה בשני הרסיברים (AX4 החדש)
עוצמת השמע הנשמעת בקליפטש נמוכה משמעותית מעוצמת השמע ב-KEF 3005 .
על מנת להגיע לאותה עוצמת שמע בשני הסטים
בקליפטש יש לכוון את הווליום ברסיבר לעוצמה של (10+) dB
כאשר ב-KEF מספיקה עוצמה של (15-) dB
כלומר ... הפרש של 25 dB וידוע לי שזה לא לינארי אבל ההפרשים אסרונומיים.
איך ניתן לוודא שאכן הרסיבר מוציא את ההספקים הנדרשים ושלא מדובר בתקלה ?
תודה