חומרים לניקוי מחט
מתנצל אם אני ממחזר נושא לעוס...
אתמול התקנתי אחר כבוד ראש חדש בפטיפון, ה-MC הראשון שלי בחיים (של Dynavector אגב).
בדף ההוראות הקטן המקופל, תחת הכותרת cleaning, היצרן כתב בפירוש: להשתמש בחומרים שאינם מכילים אלכוהול.
מישהו יכול להסביר?
ומה כן מומלץ לטפטף על אותה מברשת קטנה?
אתמול התקנתי אחר כבוד ראש חדש בפטיפון, ה-MC הראשון שלי בחיים (של Dynavector אגב).
בדף ההוראות הקטן המקופל, תחת הכותרת cleaning, היצרן כתב בפירוש: להשתמש בחומרים שאינם מכילים אלכוהול.
מישהו יכול להסביר?
ומה כן מומלץ לטפטף על אותה מברשת קטנה?
האמת ש- Dynavector ידועים לשמצה על כך שהראשים שלהם (ללא ספק נהדרים), נמכרים במחירים מפולפלים (גם די מוסכם), ועדיין כוללים Bonded Diamond בלבד, ולא Nude.
Dynavector הם גם לא היחידים - ortofon הגדולים גם הם מזהירים מקירוב כל נוזל שהו אל המחטים שלהם, ובטח יש אחרים.
אישית, נשמע לי די חוצפה, אבל בלי קשר - באמת קצת יותר רגיש לחומרים ממיסים.
עדיין, טיפונת אלכהול על מברשת רכה לא אמורים לעשות שום רע.
Dynavector הם גם לא היחידים - ortofon הגדולים גם הם מזהירים מקירוב כל נוזל שהו אל המחטים שלהם, ובטח יש אחרים.
אישית, נשמע לי די חוצפה, אבל בלי קשר - באמת קצת יותר רגיש לחומרים ממיסים.
עדיין, טיפונת אלכהול על מברשת רכה לא אמורים לעשות שום רע.
מנצל שרשור:
מישהו מכיר את הנושא של ניקוי המחט באמצעות ספוג הפלא? יש המון יוטיובים בנושא.
כמו זה:
קניתי את הספוג וניסיתי לנקות בעזרתו. נראה שעושה עבודה טובה. יתרונות/חסרונות מול ניקוי עם מברשת רכה ואלכוהול?
כמו כן, איך כדאי לנקות? כמו שנראה בסרטון (להוריד את המחט לתוך הספוג ולהרים) או לגרור את הספוג אחורה, בכיוון התנועה של התקליט?
תודה
מישהו מכיר את הנושא של ניקוי המחט באמצעות ספוג הפלא? יש המון יוטיובים בנושא.
כמו זה:
קניתי את הספוג וניסיתי לנקות בעזרתו. נראה שעושה עבודה טובה. יתרונות/חסרונות מול ניקוי עם מברשת רכה ואלכוהול?
כמו כן, איך כדאי לנקות? כמו שנראה בסרטון (להוריד את המחט לתוך הספוג ולהרים) או לגרור את הספוג אחורה, בכיוון התנועה של התקליט?
תודה
זה עובד מצויין, אבל לא מושלם:
בדיוק כפי שרואים בסרט - מורידים את המחט לתוך הספוג (הזה, ויש הרבה מוצרים מתחרים), וזה באמת שומר על המחט נקיה.
אלה מה, סבופו של דבר, לחות, שומנים ושאר חולרות שקיימות באויר, ובעיקר על התקליטים (לכן חשוב להמנע מטביעות אצבע על פני התקליטים!) סופחים ומדביקים למחט לכלוך שהספוגיות (ושאר מברשות) לא יכולות להסיר בלי חומר ממיס.
אז במקום שמחט תצבור לכלוך לאורך כ- 100 שעות נגינה אופיניות, זה יקח 150, או אולי 200 שעות, אבל אז תהיה חייב חומר ממיס כדי לנקות את הלכלוך הזה.
אישית, אני לא חושב שזו בעיה
בדיוק כפי שרואים בסרט - מורידים את המחט לתוך הספוג (הזה, ויש הרבה מוצרים מתחרים), וזה באמת שומר על המחט נקיה.
אלה מה, סבופו של דבר, לחות, שומנים ושאר חולרות שקיימות באויר, ובעיקר על התקליטים (לכן חשוב להמנע מטביעות אצבע על פני התקליטים!) סופחים ומדביקים למחט לכלוך שהספוגיות (ושאר מברשות) לא יכולות להסיר בלי חומר ממיס.
אז במקום שמחט תצבור לכלוך לאורך כ- 100 שעות נגינה אופיניות, זה יקח 150, או אולי 200 שעות, אבל אז תהיה חייב חומר ממיס כדי לנקות את הלכלוך הזה.
אישית, אני לא חושב שזו בעיה
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
אתה צוחק? אני מצרף למטה תמונות של יצירת מופת שנקראת 17D2 כדי שיהיה ברור. גם הדגמים ה'פחות' בולטים כמו ה-DV 10X5 כוללים יהלום nude ואני לא צריך בכלל לציין את ה-DV-20X2. ה-20X2 הוא אחד הראשים היותר רציניים שיש שם בחוץ. רק שהמחיר שלו...nkorah כתב: Dynavector ידועים ... עדיין כוללים Bonded Diamond בלבד, ולא Nude....
יש כאן בלבול בין שתי הדבקות שונות. המונח bonded מטעה. הוא מתייחס לכך שהקצה של המחט הוא גביש יהלום אמיתי שמודבק לבסיס (shank) אחר. גם הבסיס יכול להיות יהלום - אבל לא אותו גביש אחיד (nude). קשה להבחין בזאת אך זה נראה כך (שימו לב להבדל בגוון ברבע העליון המחודד. זה היהלום):
[imgbig]https://lh3.googleusercontent.com/cc4QI ... 40-h480-no[/imgbig]
בין אם מדובר בגביש אחיד, ובין עם מדובר ב-bonded - יש להדביק (או להצמיד בדרך אחרת) את כל הההתקן ל-cantilever. את זה עושים גם כן בהדבקה בדרך כלל, כך שאם מדובר ב-bonded, יש לנו בעצם שתי הדבקות. אבל גם כשמדובר ב-nude יש בד"כ לפחות הדבקה אחת. היום כבר עושים את ה'חור' ב-cant בקרן לייזר ומשחילים את ה-shank כשהוא מודבק מראש לבסיס מהצד השני. אחר כך סותמים את הקצה עם שכבה של חומר אוטם (sealler) כך שזה נראה כמו מסמרה (rivet). זה נראה כך:
[imgbig]https://lh3.googleusercontent.com/Yw4kx ... 40-h480-no[/imgbig]
Ortofon מזהירים באופן מסורתי נגד שימוש באלכוהול גם במחטי ה-nude שלהם. זה כנראה קשור לתכונות הדבק שהם או הספק שלהם (FG)משתמשים בו להדבקה של ה-shank. בכל מקרה, אני מתעלם באופן סדרתי מהאזהרות שלהם ועד היום (טפו, טפו טפו) לא נפל לי יהלום...
משהו קרה בין Fritz Gyger ל-Ortofon וספק היהלומים פשוט חדל לספק להם סחורה. אין יותר יהלומי FG והכל זה שיבטה או Fine Line או MR או איך שלא יקראו לזה. האזהרה נובעת ככל הנראה מהתקופה של FG. השמועות אומרות שספק המחטים החדש של Ortofon הוא Jico ואנחנו הרי יודעים כבר הרבה שנים שאלכוהול לא מזיז להם.
-
- DV 17D2
-
- DV 17D2 Stylus
סליחה, טעות - התבלבלתי עם Bentz Micro -
[imgbig]http://i797.photobucket.com/albums/yy25 ... tylus1.jpg[/imgbig]
ושלא תבינו אותי לא נכון - שתי החברות מייצרות ראשים נהדרים (תמורה למחיר זו כבר שאלה של העדפה אישית), אבל במחיר הזה, אני בהחלט מצפה לחיבור המחט בדרך אלגנטית יותר
[imgbig]http://i797.photobucket.com/albums/yy25 ... tylus1.jpg[/imgbig]
ושלא תבינו אותי לא נכון - שתי החברות מייצרות ראשים נהדרים (תמורה למחיר זו כבר שאלה של העדפה אישית), אבל במחיר הזה, אני בהחלט מצפה לחיבור המחט בדרך אלגנטית יותר
- tnsilver
- חבר מביא חבר

@vladleb
לא לגרור! מה פתאום. רק 'לטבול' - או, אם להשתמש במונח יותר עכשווי, 'לדקור' שוב ושוב.
לא לגרור! מה פתאום. רק 'לטבול' - או, אם להשתמש במונח יותר עכשווי, 'לדקור' שוב ושוב.
זה אכן 20X2 מה שהתקנתי.tnsilver כתב:אתה צוחק? אני מצרף למטה תמונות של יצירת מופת שנקראת 17D2 כדי שיהיה ברור. גם הדגמים ה'פחות' בולטים כמו ה-DV 10X5 כוללים יהלום nude ואני לא צריך בכלל לציין את ה-DV-20X2. ה-20X2 הוא אחד הראשים היותר רציניים שיש שם בחוץ. רק שהמחיר שלו.........
...
אז אני מבין שאני יכול להיות רגוע ו״לדקור״ בתוך ממס אלכוהולי מידי פעם?
- tnsilver
- חבר מביא חבר

חוקי האלכוהול בראשים כמו חוקי האלכוהול באנשים. במידה! טעימה קלה בהברשה או דיקור - חופשי. הצפה - לא!