חומרים לניקוי מחט

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
רונן-ש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 291
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 175 פעמים

שליחה #1 

מתנצל אם אני ממחזר נושא לעוס...

אתמול התקנתי אחר כבוד ראש חדש בפטיפון, ה-MC הראשון שלי בחיים (של Dynavector אגב).
בדף ההוראות הקטן המקופל, תחת הכותרת cleaning, היצרן כתב בפירוש: להשתמש בחומרים שאינם מכילים אלכוהול.

מישהו יכול להסביר?
ומה כן מומלץ לטפטף על אותה מברשת קטנה?

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1434
נתן תודות: 738 פעמים
קיבל תודות: 395 פעמים

שליחה #2 

אני מנחש שבמחירים שהם מוכרים ראשים, בוודאי ישנו גם איזה חומר יעודי לניקוי המחטים שלהם, במחיר תואם כמובן...
אני לא זז מכאן עד סוף הצד

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1093
נתן תודות: 452 פעמים
קיבל תודות: 600 פעמים

שליחה #3 

האמת ש- Dynavector ידועים לשמצה על כך שהראשים שלהם (ללא ספק נהדרים), נמכרים במחירים מפולפלים (גם די מוסכם), ועדיין כוללים Bonded Diamond בלבד, ולא Nude.

Dynavector הם גם לא היחידים - ortofon הגדולים גם הם מזהירים מקירוב כל נוזל שהו אל המחטים שלהם, ובטח יש אחרים.

אישית, נשמע לי די חוצפה, אבל בלי קשר - באמת קצת יותר רגיש לחומרים ממיסים.
עדיין, טיפונת אלכהול על מברשת רכה לא אמורים לעשות שום רע.

רונן-ש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

חשבתי ככה...
אבל לא.
הם מצרפים מברשת קטנה, בשקית עם הברגים והאלן הקטן, ומשאירים ללקוח להמשיך לבד.

vladleb
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 145
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #5 

מנצל שרשור:

מישהו מכיר את הנושא של ניקוי המחט באמצעות ספוג הפלא? יש המון יוטיובים בנושא.

כמו זה:

קניתי את הספוג וניסיתי לנקות בעזרתו. נראה שעושה עבודה טובה. יתרונות/חסרונות מול ניקוי עם מברשת רכה ואלכוהול?

כמו כן, איך כדאי לנקות? כמו שנראה בסרטון (להוריד את המחט לתוך הספוג ולהרים) או לגרור את הספוג אחורה, בכיוון התנועה של התקליט?

תודה

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

זה עובד מצויין, אבל לא מושלם:
בדיוק כפי שרואים בסרט - מורידים את המחט לתוך הספוג (הזה, ויש הרבה מוצרים מתחרים), וזה באמת שומר על המחט נקיה.
אלה מה, סבופו של דבר, לחות, שומנים ושאר חולרות שקיימות באויר, ובעיקר על התקליטים (לכן חשוב להמנע מטביעות אצבע על פני התקליטים!) סופחים ומדביקים למחט לכלוך שהספוגיות (ושאר מברשות) לא יכולות להסיר בלי חומר ממיס.

אז במקום שמחט תצבור לכלוך לאורך כ- 100 שעות נגינה אופיניות, זה יקח 150, או אולי 200 שעות, אבל אז תהיה חייב חומר ממיס כדי לנקות את הלכלוך הזה.

אישית, אני לא חושב שזו בעיה (f)

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #7 

nkorah כתב: Dynavector ידועים ... עדיין כוללים Bonded Diamond בלבד, ולא Nude.
...
אתה צוחק? אני מצרף למטה תמונות של יצירת מופת שנקראת 17D2 כדי שיהיה ברור. גם הדגמים ה'פחות' בולטים כמו ה-DV 10X5 כוללים יהלום nude ואני לא צריך בכלל לציין את ה-DV-20X2. ה-20X2 הוא אחד הראשים היותר רציניים שיש שם בחוץ. רק שהמחיר שלו... :שורק:

יש כאן בלבול בין שתי הדבקות שונות. המונח bonded מטעה. הוא מתייחס לכך שהקצה של המחט הוא גביש יהלום אמיתי שמודבק לבסיס (shank) אחר. גם הבסיס יכול להיות יהלום - אבל לא אותו גביש אחיד (nude). קשה להבחין בזאת אך זה נראה כך (שימו לב להבדל בגוון ברבע העליון המחודד. זה היהלום):

[imgbig]https://lh3.googleusercontent.com/cc4QI ... 40-h480-no[/imgbig]

בין אם מדובר בגביש אחיד, ובין עם מדובר ב-bonded - יש להדביק (או להצמיד בדרך אחרת) את כל הההתקן ל-cantilever. את זה עושים גם כן בהדבקה בדרך כלל, כך שאם מדובר ב-bonded, יש לנו בעצם שתי הדבקות. אבל גם כשמדובר ב-nude יש בד"כ לפחות הדבקה אחת. היום כבר עושים את ה'חור' ב-cant בקרן לייזר ומשחילים את ה-shank כשהוא מודבק מראש לבסיס מהצד השני. אחר כך סותמים את הקצה עם שכבה של חומר אוטם (sealler) כך שזה נראה כמו מסמרה (rivet). זה נראה כך:

[imgbig]https://lh3.googleusercontent.com/Yw4kx ... 40-h480-no[/imgbig]

Ortofon מזהירים באופן מסורתי נגד שימוש באלכוהול גם במחטי ה-nude שלהם. זה כנראה קשור לתכונות הדבק שהם או הספק שלהם (FG)משתמשים בו להדבקה של ה-shank. בכל מקרה, אני מתעלם באופן סדרתי מהאזהרות שלהם ועד היום (טפו, טפו טפו) לא נפל לי יהלום...

משהו קרה בין Fritz Gyger ל-Ortofon וספק היהלומים פשוט חדל לספק להם סחורה. אין יותר יהלומי FG והכל זה שיבטה או Fine Line או MR או איך שלא יקראו לזה. האזהרה נובעת ככל הנראה מהתקופה של FG. השמועות אומרות שספק המחטים החדש של Ortofon הוא Jico ואנחנו הרי יודעים כבר הרבה שנים שאלכוהול לא מזיז להם.
DV 17D2
 DV 17D2
DV 17D2 Stylus
 DV 17D2 Stylus

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

סליחה, טעות - התבלבלתי עם Bentz Micro -

[imgbig]http://i797.photobucket.com/albums/yy25 ... tylus1.jpg[/imgbig]

ושלא תבינו אותי לא נכון - שתי החברות מייצרות ראשים נהדרים (תמורה למחיר זו כבר שאלה של העדפה אישית), אבל במחיר הזה, אני בהחלט מצפה לחיבור המחט בדרך אלגנטית יותר (f)

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

@vladleb

לא לגרור! מה פתאום. רק 'לטבול' - או, אם להשתמש במונח יותר עכשווי, 'לדקור' שוב ושוב.

רונן-ש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

tnsilver כתב:
...
...
אתה צוחק? אני מצרף למטה תמונות של יצירת מופת שנקראת 17D2 כדי שיהיה ברור. גם הדגמים ה'פחות' בולטים כמו ה-DV 10X5 כוללים יהלום nude ואני לא צריך בכלל לציין את ה-DV-20X2. ה-20X2 הוא אחד הראשים היותר רציניים שיש שם בחוץ. רק שהמחיר שלו... :שורק:
...
זה אכן 20X2 מה שהתקנתי.
אז אני מבין שאני יכול להיות רגוע ו״לדקור״ בתוך ממס אלכוהולי מידי פעם?

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

חוקי האלכוהול בראשים כמו חוקי האלכוהול באנשים. במידה! טעימה קלה בהברשה או דיקור - חופשי. הצפה - לא!

BennyO
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 972
נתן תודות: 487 פעמים
קיבל תודות: 213 פעמים

שליחה #12 

tnsilver כתב:חוקי האלכוהול בראשים כמו חוקי האלכוהול באנשים. במידה! טעימה קלה בהברשה או דיקור - חופשי. הצפה - לא!
...
לגבי אנשים, יש דווקא ימים שהצפה עושה טוב לראש:wink:

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”