HD600 vs HD650 vs Philips fidelio x2 מתלבט בין שלושת הדגמים הללו

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
NoahDalal פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 90
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

לאחר שקניתי את הHD598 והתאכזבתי אני ככל הנראה אמכור אותם ואקנה משהו משלושת הדגמים שציינתי בכותרת.
רוצה לדעת מה ההבדל בין שלושתם לאיזה סגנונות מוסיקה כל אחד מהם מתאים יותר ולאיזה מתאים פחות.
באופן כללי אני שומע את כל סגנונות המוסיקה, כמו כן ההעדפה שלי היא לאוזניות שטובות עם קולות גבוהים כמו וויטני יוסטון, אדל וכו', חשוב לי שהם יתאימו לדיפ האוס, האוס (armin van buuren) בנוסף אני שומע היפ הופ מידי פעם, מיין סטרים, מוסיקה קלאסית (thepianoguys) נעימות ומוסיקה אלטרניטיבית.
לבנתיים שמעתי רק את הHD600 שממש אהבתי, לא יצא לי לשמוע את הפיליפס והHD650.
כרגע אני עם הSTX בתור מגבר וDAC הם לא יהוו סוג של צוואר בקבוק לדגמים הללו? אני מאמין שאשדרג את הAMP בעתיד הקרוב ואשמח גם לדעת איך אפשר לשלב בין הDAC של הכרטיס קול הפנימי לAMP חיצוני.

שבת שלום :)

ChesterYonany
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 446
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #2 

אמרת שאתה שומע אלקטרונית, ה600 נותנות לך מספיק באס?

בגדול:
600- נורא נטראליות אם כי חסר להן באס.
650- יותר באס ופחות בהירות. (לפי סיקורים, לא שמעתי אותן)
X2- די באסיות אבל לא ברמה של ממש "להפריע" לשאר התדרים. גם כן יחסית נטראליות בשאר התדרים למרות שלדעתי חסר להן טיפה פירוט ועם זאת טיפה צווחניות (אבל זה רק כי אני רגיש).
היתרון הגדול של הX2 זה הבמה אבל לפעמים זה טיפה הורס כי הן גורמות לבמה להישמע רחבה מדי ולא טבעית.

אני הולך לסבך אותך עוד קצת:
HiFiMan HE400i

פירוט מעולה בלי צווחנות, נטראליות, שקופות, IMAGING ברמה ממש גבוהה והבאס מעולה- לא רק בכמות שהיא בדיוק במינון הנכון אלא גם ב"מהירות" שלו וכמה נמוך הוא יורד.
מציע לך לנסות אותן, כי אם אהבת את הHD600 אין סיבה שלא תאהב את ה400i, לדעתי אפילו יותר.

מבחינת הגברה:
רק הX2 לא צריכות הגברה.
הSTX אמור "להספיק" לשאר האוזניות שציינתי אבל אולי תרצה להקציב לעצמך סכום להגברה+ממיר.
אישית אני משתמש בSchiit Magni2\Modi2 בשילוב עם ה400i.

אני לא חושב שתתבאס על אף אחת מהאוזניות האלו, אין להן איזשהו חסרון בולט, כולן נוחות ומספיק נטראליות כדי לעבוד טוב עם כל ז'אנר.

עריכה: לדעתי חבל שאתה מוותר כל כך מהר על ה598.
תן להן זמן.

NoahDalal פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

אכן קצת סיבכת אותי לא לקחתי אותן בחשבון.
באשכול הקודם ציינתי שיש המון תלונות על HD 598 SE לעומת ה598 בצבע בייג' חום וששמעתי אותם בקילומבו הם היו רכות ונעימות ועכשיו שקיבלתי אותם בגרסא השחורה הם צורמות, לא נעימות לאוזניים ברוב הז'אנרים, קול נשי בכלל לא בא בחשבון הם מעוותות את הקול לגמרי בצורה מוזרה, הסגנון היחיד שכיף לי לשמוע איתן זה מוסיקה קלאסית וגם שם שאני מגביר את הווליום אני שומע את הכלים בצורה צורמת.
בשורה התחתונה זה מוזר לחלוטין שיש הבדלים בסאונד בין שתי גרסאות שאמורות להיות זהות לחלוטין.

עריכה: לגבי הHD600 שמעתי בהם שיר אחד של דיפ האוס והבאס שלהם נשמע רך ונעים ובכללי הם נשמעו לי יותר וואו מה598 אך המחיר אילץ אותי ללכת על ה598

ChesterYonany
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

@NoahDalal
·

לאיזה ציוד הן היו מחוברות בקילומבו? מגבר וממיר יכולים לעשות הבדל של שמים וארץ לפעמים.

אני בנתיים אשאר בדעה שפשוט עוד לא התרגלת אליהן :)

NoahDalal פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

אמממ את האמת שאין לי מושג לאיזה ציוד הם היו מחוברות אבל המגבר היה נראה קטן ופשוט.
ולא נראלי שזה קשור להרגל, הסאונד פשוט לא נעים לי כמו סוג של רעש לבן ברקע שזה מגיע לגבהים או לשירים עם המון פרטים.
כמו שאמרתי אנשים בhead fi שיש להם את שתי הגרסאות השחורות והביג' טוענים שהם נשמעים שונים בעיקר בטרייבל שהוא חד וצורם, הזכרון שלי לא הטעה אותי אני זוכר שהם היו נשמעות ממש טוב ופתאום הם נשמעו לי צורמות ודוקרות.

Deicide
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 235
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #6 

650 הגרסא הכי חדשה זהה לחלוטין ל600
הגרסא האחרונה מגיעה בקופסא כזאת [imgbig]http://www.kenrockwell.com/audio/sennhe ... 73-box.jpg[/imgbig]
הגרסא הישנה הגיעה בקופסא [imgbig]http://ecx.images-amazon.com/images/I/8 ... L1500_.jpg[/imgbig]

Pet4a
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 180
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #7 

יש לי את ה HD598 בצבע בז'.
הטרבל שלהם מאוד חד וצורם. משתמש ב EQ כדי לחתוך.

NoahDalal פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

יש הבדל בין הגרסא הישנה לחדשה? במידה ואזמין איך אני יכול לדעת בוודאות שאני מקבל את הגרסא החדשה?

Deicide
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

אתה שואל אם הם מוכרים בקופסא אפורה או שחורה
thomman מוכרים קוספא שחורה

NoahDalal פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #10 

מעולה. המחיר גם די זול ביחס לאמזון.
יש כל הבדל מעבר לקופסא עצמה למיטב ידיעתך? איכות הסאונד, מבנה האוזניות וכו'

NoahDalal פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #11 

טוב לאחר שהלכתי להאזין לHD 600 ולHD 650 בקילומבו עם מגבר של alfon (משהו כזה), הזמנתי לבסוף את הHD 650.
למען האמת, הם די זהים בסאונד שלהם, ה650 קצת יותר באסי וה600 יש לו סאונד אוורירי ומרגיע, היה קשה להחליט בניהם.

FOXY
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1043
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 42 פעמים

שליחה #12 

תתחדש.

ChesterYonany
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

קודם כל תתחדש.

אני חושב שהיית טיפה פזיז, לא ניסית את הX2 וה400i שיכול להיות שתאהב הרבה יותר.

למרות זאת, בהינתן ההגברה שיש לך כרגע הHD600\650 הן הבחירה הכי טובה בגלל העכבה ביציאה של הSTX.
זה כמובן בהנחה שאתה לא מתכוון לקנות DAC\AMP חדשים, כי הSTX אומנם טוב אבל אני חושב שאפשר להוציא יותר מה600\650 עם מגבר\ממיר של 200$.

NoahDalal פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #14 

ChesterYonany כתב:קודם כל תתחדש.

אני חושב שהיית טיפה פזיז, לא ניסית את הX2 וה400i שיכול להיות שתאהב הרבה יותר.

למרות זאת, בהינתן ההגברה שיש לך כרגע הHD600\650 הן הבחירה הכי טובה בגלל העכבה ביציאה של הSTX.
זה כמובן בהנחה שאתה לא מתכוון לקנות DAC\AMP חדשים, כי הSTX אומנם טוב אבל אני חושב שאפשר להוציא יותר מה600\650 עם מגבר\ממיר של 200$.
...
·תודה.

הייתי מאוד רוצה לשמוע את הX2 ואת ה400i ויכול להיות שבאמת הייתי מעדיף אותן, אבל לצערי בקילומבו לא היה אותם ולא מצאתי עוד מקומות שנותנים האזנה לאוזניות הללו.

מה שכן, שברגע שארצה להחליף את האוזניות לטובת אוזניות אחרות, אני מאמין שאוכל למכור אותן.
ולגבי הSTX, הבנתי שהוא עומד באותו רף עם ה modi+magni או עם ה O2+ODAC גם בהגברה וגם בDAC ושדווקא מגבר tube יכול מאוד לשפר ה HD650 בצורה ניכרת.

FOXY
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1043
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 42 פעמים

שליחה #15 

הצעד החשוב הבא שלך כאשר תרצה לשדרג משהו, זה למצוא מגבר טוב לאוזניות. [לא בהכרח מנורתי]

Deicide
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

NoahDalal כתב:טוב לאחר שהלכתי להאזין לHD 600 ולHD 650 בקילומבו עם מגבר של alfon (משהו כזה), הזמנתי לבסוף את הHD 650.
למען האמת, הם די זהים בסאונד שלהם, ה650 קצת יותר באסי וה600 יש לו סאונד אוורירי ומרגיע, היה קשה להחליט בניהם.
...
·יכול להיות שהאזנת לגרסא הישנה(קופסא כסף\אפור)

NoahDalal פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #17 

לא, האזנתי לקופסא השחורה.
בכל מקרה חברים אני מוכר את הHD 598 למי שמעוניין.

ChesterYonany
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

NoahDalal כתב:
...
...
·תודה.

הייתי מאוד רוצה לשמוע את הX2 ואת ה400i ויכול להיות שבאמת הייתי מעדיף אותן, אבל לצערי בקילומבו לא היה אותם ולא מצאתי עוד מקומות שנותנים האזנה לאוזניות הללו.

מה שכן, שברגע שארצה להחליף את האוזניות לטובת אוזניות אחרות, אני מאמין שאוכל למכור אותן.
ולגבי הSTX, הבנתי שהוא עומד באותו רף עם ה modi+magni או עם ה O2+ODAC גם בהגברה וגם בDAC ושדווקא מגבר tube יכול מאוד לשפר ה HD650 בצורה ניכרת.
...
·

כן ולא.
למשל באוזניות עם עכבה גבוהה אז כן.
אוזניות עם עכבה נמוכה- פחות.

בגדול אתה רוצה שהעכבה ביציאה של המגבר תהיה הכי נמוכה שאפשר.
לSTX יש 10 OHM וזה בסדר אם מחברים אליו אוזניות עם 300 OHM כמו ה600\650.
אבל אוזניות כמו הX2 או ה400i שהן בעלות עכבה של סביב ה32-35 OHM וזה בעייתי.
למשל לMAGNI2 יש עכבה של פחות מ0.2 OHM וזה מתאים גם לאוזניות נצילות.

לגבי איפה לשמוע אוזניות- יש חנויות אחרות ויש גם אנשים נורא נחמדים בפורום שאתה יכול לשמוע אצלם.
(אני שמעתי את הX2 אצל חבר פורום, אוזניות אחרות שמעתי במפגש שהיה למשל)

NoahDalal פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #19 

יכול להיות שבגלל זה ה HD 598 לא כלכך מסתדרות עם הSTX?

ChesterYonany
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

@NoahDalal
·
יכול להיות, לפי המספרים לפחות, לא יצא לי לשמוע את הסטאפ הזה.

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”