האם כדאי "לדלג" על מכונת כניסה...?

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
מורז פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 118
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם
צריך עזרה עקב חוסר ידע בתחום
אני חדש לגמרי בתחום מכונות הקפה הידניות, מכור לאספרסו טוב וממש לא מסופק מהקפה הזמין בסביבתי,
אני מחפש לקנות מכונה ידנית, יד 2 כולל מטחנה בעיקר לשתיית אספרסו.
אחרי שקראתי וחקרתי בעיקר באינטרנט ובחנויות, הבנתי שיש "מכונות כניסה" כמו הסילביה שממחקרים הסקתי שהיא מוציאה אספרסו ברמה הכי גבוהה בקטגוריה שלה , מצד שני יש מכונות ברמה גבוהה יותר E61 שהבנתי שהכי מומלצות הן הקוויק מיל אניטה והרוקט סליני.
ההתלבטות שלי היא האם ללכת על מכונה ברמה טובה כמו הסילביה או על הרמה הגבוהה יותר E61 בתור מתחיל, ואם כן על איזה דגם כדאי לי ללכת(כל חוות דעת תתקבל בברכה, גם על מכונות אחרות). בהתחשב בזה שאני לא מוכן להתפשר על איכות האספרסו.
התקציב שלי עד 4500 ש"ח פלוס מינוס.(יד 2 כמובן)
תודה לכל העוזרים:) (Y)

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #2 

אם אתה לא בטוח אז יד שנייה זה פיתרון מצוין ללכת בשלבים.
לא תפסיד יותר מדי כאשר תמכור ותשדרג.
בתקציב של תמצא גם E61 משומשת, אבל זה גם תקציב למטחנה?
העם דורש..... כל מיני דברים

shlomyga
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1403
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 126 פעמים

שליחה #3 

בתור אחד שגם אוהב אספרסו איכותי וגם עבר את כל השלבים מאוטומטית, סילביה ועד e61 אם התקציב מאפשר לך ישר על e61
. אין צורך להתלמד על מכונת כניסה כדי להוציא שוט טוב ממכונה מקצועית יותר.

מורז פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

@sam22
·גם למטחנה

yosin10
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

היי,
אם מעניין אותך מכונת ראש E61 של EXPOBAR עם כפתורים אוטמ' למנה בודדת / כפולה, כולל מטחנה במחיר ממש רלוונטי אתה מוזמן ליצור איתי קשר.
אני דורש עלייה 3500 ש"ח, והיא כוללת מטחנה מקצועית !
אם כן תשאיר מס' טלפון אצור קשר.
תודה
יוסי

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1648
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

שליחה #6 

לדלג חופשי. אם הייתי מתחיל היום הייתי קונה e61 יד שניה, ומטחנה ראויה אם אפשר גם יד שניה למרות שפחות סביר למצוא.

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1474
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #7 

אם אתה רציני ויודע למה אתה נכנס מבחינת התעסקות/זמן/לכלוך/מים רכים/נקיון ותחזוקת המכונה, דלג גם דלג! עקומת הלמידה מהירה יותר, התוצאה בכוס טובה בהרבה (זה משמעותי במיוחד באספרסו - מה שרלוונטי עבורך) מאשר במכונות הזולות יותר וגם החזרתיות וההנאה רבים יותר.

מי שלא בטוח שהוא מעוניין להתאמץ וחושב שהקפה האיכותי מגיע בקלות, כדאי קודם שישקיע בקטן ואחר כך יתקדם על מנת שההשקעה (הגדולה במכונה איכותית ראשונה ומטחנה) לא תרד לטמיון. בהקשר לאסטרטגיה הזאת, של התקדמות בקפיצות קטנות -אליה וקוץ בה, מי שקונה מכונה ומטחנה פשוטות צריך להתאמץ הרבה יותר להוציא שוטים טובים ויש פחות חזרתיות במכונות/מטחנות זולות, בנוסף, התוצאה בדרך כלל פחות טובה אז רק זה יכול לשבור אותו ולא לעודד אותו להתקדם למכונה/מטחנה מהליגה של "הגדולים".
באופן אישי, אני קפצתי קפיצה גדולה ממכונת מגביר קרמה (שאין לי מושג היום כיצד נהנתי ממנה בשעתו) למכונת מחליף חום שנמצאת בשורה ראשונה עם E61 ואני שמח על כל השלבים שלא עברתי.

במאמר מוסגר נוסף, יש מכונות מחליף חום, או מכונות של דוד אחד, טובות מאוד שאין להן ראש E61. אני כלל לא בטוח שראש E61 הוא טוב יותר בהכרח מכל ראש אחר, מכונת מנוף טובה עם ראש מסחרי וכו', אם יש לך אפשרות להתעניין, לבזרה, צימבלי, לה ספציאלה, אלקטרה וכו' יש מכונות לא רעות עם ראש שאיננו E61. בקיצור לא כדאי להנעל על E61 לפני שבודקים...

יד 2 ממש לא בעייה, כדאי לקנות ממוכר פרטי ששמר על המכונה, במטחנות זו גם לא בעייה, שם אפילו אפשר למצוא לעיתים מציאות בהקשר למטחנות מבתי קפה ולהחליף להם סכינים במידת הצורך. יש לי ידיד שקנה K6 ב 500 ש"ח מבית קפה שנסגר.

ymg
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 820
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #8 

אני גם בעד לדלג, ללא ספק
במיוחד שאתה לא נשמע כמו אחד שכבר מספיק עמוק והסוף כבר ידוע :D

מורז פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

תודה רבה לכל העונים וכמובן למיץ פטל על התשובה המפורטת
עשיתם לי סדר בראש
הייתי יותר בכיוון של מכונות מהליגה הגבוהה יותר ועכשיו זה כבר סגור רק נשאר לקנות
אם אפשר בבקשה המלצות על דגמים ספציפים שמומלצים למכונה שיודעת להוציא אספרסו בלי פשרות אני מאד אשמח לשמוע
ממה שיצא לי לקרוא כאן בפורום הרוקט סליני והקוויקמיל אניטה הן מכונות כאלה,תקנו אותי אם אני טועה
שוב תודה לכולם
שיהיה שבוע נהדר

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #10 

רוקט, קוויקמיל, בזרה, ecm, אקספובר
כולן מעולות