שלום לכולם
צריך עזרה עקב חוסר ידע בתחום
אני חדש לגמרי בתחום מכונות הקפה הידניות, מכור לאספרסו טוב וממש לא מסופק מהקפה הזמין בסביבתי,
אני מחפש לקנות מכונה ידנית, יד 2 כולל מטחנה בעיקר לשתיית אספרסו.
אחרי שקראתי וחקרתי בעיקר באינטרנט ובחנויות, הבנתי שיש "מכונות כניסה" כמו הסילביה שממחקרים הסקתי שהיא מוציאה אספרסו ברמה הכי גבוהה בקטגוריה שלה , מצד שני יש מכונות ברמה גבוהה יותר E61 שהבנתי שהכי מומלצות הן הקוויק מיל אניטה והרוקט סליני.
ההתלבטות שלי היא האם ללכת על מכונה ברמה טובה כמו הסילביה או על הרמה הגבוהה יותר E61 בתור מתחיל, ואם כן על איזה דגם כדאי לי ללכת(כל חוות דעת תתקבל בברכה, גם על מכונות אחרות). בהתחשב בזה שאני לא מוכן להתפשר על איכות האספרסו.
התקציב שלי עד 4500 ש"ח פלוס מינוס.(יד 2 כמובן)
תודה לכל העוזרים:)
בתור אחד שגם אוהב אספרסו איכותי וגם עבר את כל השלבים מאוטומטית, סילביה ועד e61 אם התקציב מאפשר לך ישר על e61
. אין צורך להתלמד על מכונת כניסה כדי להוציא שוט טוב ממכונה מקצועית יותר.
היי,
אם מעניין אותך מכונת ראש E61 של EXPOBAR עם כפתורים אוטמ' למנה בודדת / כפולה, כולל מטחנה במחיר ממש רלוונטי אתה מוזמן ליצור איתי קשר.
אני דורש עלייה 3500 ש"ח, והיא כוללת מטחנה מקצועית !
אם כן תשאיר מס' טלפון אצור קשר.
תודה
יוסי
אם אתה רציני ויודע למה אתה נכנס מבחינת התעסקות/זמן/לכלוך/מים רכים/נקיון ותחזוקת המכונה, דלג גם דלג! עקומת הלמידה מהירה יותר, התוצאה בכוס טובה בהרבה (זה משמעותי במיוחד באספרסו - מה שרלוונטי עבורך) מאשר במכונות הזולות יותר וגם החזרתיות וההנאה רבים יותר.
מי שלא בטוח שהוא מעוניין להתאמץ וחושב שהקפה האיכותי מגיע בקלות, כדאי קודם שישקיע בקטן ואחר כך יתקדם על מנת שההשקעה (הגדולה במכונה איכותית ראשונה ומטחנה) לא תרד לטמיון. בהקשר לאסטרטגיה הזאת, של התקדמות בקפיצות קטנות -אליה וקוץ בה, מי שקונה מכונה ומטחנה פשוטות צריך להתאמץ הרבה יותר להוציא שוטים טובים ויש פחות חזרתיות במכונות/מטחנות זולות, בנוסף, התוצאה בדרך כלל פחות טובה אז רק זה יכול לשבור אותו ולא לעודד אותו להתקדם למכונה/מטחנה מהליגה של "הגדולים".
באופן אישי, אני קפצתי קפיצה גדולה ממכונת מגביר קרמה (שאין לי מושג היום כיצד נהנתי ממנה בשעתו) למכונת מחליף חום שנמצאת בשורה ראשונה עם E61 ואני שמח על כל השלבים שלא עברתי.
במאמר מוסגר נוסף, יש מכונות מחליף חום, או מכונות של דוד אחד, טובות מאוד שאין להן ראש E61. אני כלל לא בטוח שראש E61 הוא טוב יותר בהכרח מכל ראש אחר, מכונת מנוף טובה עם ראש מסחרי וכו', אם יש לך אפשרות להתעניין, לבזרה, צימבלי, לה ספציאלה, אלקטרה וכו' יש מכונות לא רעות עם ראש שאיננו E61. בקיצור לא כדאי להנעל על E61 לפני שבודקים...
יד 2 ממש לא בעייה, כדאי לקנות ממוכר פרטי ששמר על המכונה, במטחנות זו גם לא בעייה, שם אפילו אפשר למצוא לעיתים מציאות בהקשר למטחנות מבתי קפה ולהחליף להם סכינים במידת הצורך. יש לי ידיד שקנה K6 ב 500 ש"ח מבית קפה שנסגר.
תודה רבה לכל העונים וכמובן למיץ פטל על התשובה המפורטת
עשיתם לי סדר בראש
הייתי יותר בכיוון של מכונות מהליגה הגבוהה יותר ועכשיו זה כבר סגור רק נשאר לקנות
אם אפשר בבקשה המלצות על דגמים ספציפים שמומלצים למכונה שיודעת להוציא אספרסו בלי פשרות אני מאד אשמח לשמוע
ממה שיצא לי לקרוא כאן בפורום הרוקט סליני והקוויקמיל אניטה הן מכונות כאלה,תקנו אותי אם אני טועה
שוב תודה לכולם
שיהיה שבוע נהדר