נורות ובית חכם
-
Huvenster
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1031
- שם מלא: huvenster
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 36 פעמים
הנושא הוא חצי אוף טופיק...
כשרכשתי את גופי התאורה (סה"כ 15 נורות) בסלון המוכר הציע לי נורת LED G9 ב-30 ש"ח/יח' במקום ב-45 ש"ח/יח'. הסתכלתי על הנורה, קופסא לבנה ג'נרית MADE IN CHINA.
הזמנתי מ-eBay חבילה של 20 יח' ב-200 ש"ח, הגיעו באותן קופסאות ג'נריות כמו בחנות.
לפני שבועיים, נשרפו 4 ועוד אחת עובדת בעוצמה חלשה, כנראה גוססת. אחרי שהנורות עבדו שנה וחצי ובהגזמה פראית 5000 שעות כאשר מובטח לנורות האלו 20,000-50,000 שעות עם אחריות לשלוש שנים (לך תתפוס את המוכר).
העניין הוא לא בהזמנת הנורות הסיניות הרי מה שנמכר בארץ סיני גם כן וסתם יותר יקר, כשמסתכלים בפורומים מחו"ל מדברים על נורות של: Philips, GE, CREE
אצלנו יש לקנות מוצרי מדבקה Hyundai, Eurolux, Nisko ומהנסיון שלי מי שלא מתהדר "מיוצר בגרמניה" וכו' כנראה מיוצר בסין.
אז מה אתם עושים? מחברים מודולים של 200-300 ש"ח לנורות סיניות? מאמינים לסינים בלב שלם כאשר רשום dimmable על נורה שתחובר למודול דימר?
מתייעץ לפני שאני מרכיב את הרכיבים שהזמנתי.
כשרכשתי את גופי התאורה (סה"כ 15 נורות) בסלון המוכר הציע לי נורת LED G9 ב-30 ש"ח/יח' במקום ב-45 ש"ח/יח'. הסתכלתי על הנורה, קופסא לבנה ג'נרית MADE IN CHINA.
הזמנתי מ-eBay חבילה של 20 יח' ב-200 ש"ח, הגיעו באותן קופסאות ג'נריות כמו בחנות.
לפני שבועיים, נשרפו 4 ועוד אחת עובדת בעוצמה חלשה, כנראה גוססת. אחרי שהנורות עבדו שנה וחצי ובהגזמה פראית 5000 שעות כאשר מובטח לנורות האלו 20,000-50,000 שעות עם אחריות לשלוש שנים (לך תתפוס את המוכר).
העניין הוא לא בהזמנת הנורות הסיניות הרי מה שנמכר בארץ סיני גם כן וסתם יותר יקר, כשמסתכלים בפורומים מחו"ל מדברים על נורות של: Philips, GE, CREE
אצלנו יש לקנות מוצרי מדבקה Hyundai, Eurolux, Nisko ומהנסיון שלי מי שלא מתהדר "מיוצר בגרמניה" וכו' כנראה מיוצר בסין.
אז מה אתם עושים? מחברים מודולים של 200-300 ש"ח לנורות סיניות? מאמינים לסינים בלב שלם כאשר רשום dimmable על נורה שתחובר למודול דימר?
מתייעץ לפני שאני מרכיב את הרכיבים שהזמנתי.
@Huvenster
כל החברות שציינת (Philips, GE, CREE) הם חברות מהשורה ראשונה בכל הנוגע ללדים.
כמובן שהמחירים שלהן גם בהתאם ובנוסף צריך להוסיף את עלויות השילוח (את הרוב לא ניתן למצוא בארץ).
אני מצאתי פתרון ביניים בדמות נורות לד מאיקאה. אומנם מדובר במוצר סיני אבל עם גב של חברה גדולה ואמינה, במחירים שפויים, קנייה מקומית ואחריות.
כל החברות שציינת (Philips, GE, CREE) הם חברות מהשורה ראשונה בכל הנוגע ללדים.
כמובן שהמחירים שלהן גם בהתאם ובנוסף צריך להוסיף את עלויות השילוח (את הרוב לא ניתן למצוא בארץ).
אני מצאתי פתרון ביניים בדמות נורות לד מאיקאה. אומנם מדובר במוצר סיני אבל עם גב של חברה גדולה ואמינה, במחירים שפויים, קנייה מקומית ואחריות.
- דומיקון
- עוסק בתחום

- תגובות: 886
- נתן תודות: 50 פעמים
- קיבל תודות: 146 פעמים
יש חנות שנקראת סמיקום בצומת הדסים. מיבאים הרבה נורות לדים מכל מיני סוגים, מחירים שפויים ואחריות טובה. מציע לנסות…
דומיקון - בית ישראלי חכם יותר
נציגי חברת Vera Control LTD בישראל
הפתרון המלא לבית חכם ישראלי בטכנולוגיית Z-Wave בתדר 916 MHz באישור משרד התקשורת ומכון התקנים
http://www.domicon.co.il/
נציגי חברת Vera Control LTD בישראל
הפתרון המלא לבית חכם ישראלי בטכנולוגיית Z-Wave בתדר 916 MHz באישור משרד התקשורת ומכון התקנים
http://www.domicon.co.il/
-
Huvenster
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1031
- שם מלא: huvenster
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 36 פעמים
@morgi23
הסתכלתי באתר והייתי אתמול, יש עכשיו בסייל מבצע של 2 נורות E27 לד ללא עמעום שוו"ע ל-60W - ב-20 ש"ח, 10 לנורה - שווה לדעתי.
יש להם רק מוצר אחד של G9 והוא לא ניתן לעמעום, אז זה לא פתר את הבעיה שלי...
דרך אגב הנורת לד היחידה שלהם שכן ניתנת לעמעום היא 100W ועולה 65 ש"ח.
@urini
זה אחרי נתניה ואני חיפאי, יש לך דוגמאות למה קנית שם?
הסתכלתי באתר והייתי אתמול, יש עכשיו בסייל מבצע של 2 נורות E27 לד ללא עמעום שוו"ע ל-60W - ב-20 ש"ח, 10 לנורה - שווה לדעתי.
יש להם רק מוצר אחד של G9 והוא לא ניתן לעמעום, אז זה לא פתר את הבעיה שלי...
דרך אגב הנורת לד היחידה שלהם שכן ניתנת לעמעום היא 100W ועולה 65 ש"ח.
@urini
זה אחרי נתניה ואני חיפאי, יש לך דוגמאות למה קנית שם?
@Huvenster
בלדים כדאי לדבר בלומן ולא בוואט כשהמפתח הוא כמאה לומן לוואט בנורות בעלות הניצולת הטובה.
לצורך ההשוואה, נורת ליבון 100 וואט שוות ערך לכ-1300 לומן (ניצולת של 13 לומן לוואט).
אתה יכול למצוא באיקאה גם נורות 600 לומן ו400 לומן שניתנות לעמעום במחירים של 45 ו35 שח ליח׳, על פי מה שמופיע באתר שלהם:
http://m.ikea.co.il/default.asp?catid={ ... 09B4DD0854}
בלדים כדאי לדבר בלומן ולא בוואט כשהמפתח הוא כמאה לומן לוואט בנורות בעלות הניצולת הטובה.
לצורך ההשוואה, נורת ליבון 100 וואט שוות ערך לכ-1300 לומן (ניצולת של 13 לומן לוואט).
אתה יכול למצוא באיקאה גם נורות 600 לומן ו400 לומן שניתנות לעמעום במחירים של 45 ו35 שח ליח׳, על פי מה שמופיע באתר שלהם:
http://m.ikea.co.il/default.asp?catid={ ... 09B4DD0854}