ערב טוב.
לפני כשבועיים התחדשתי במסך Philips 55PFT6550.
הרסיבר שיש לי הוא Pioneer VSX-322 שנמכר לפני כשנתיים בדיוטי פרי.
הטלויזיה מחוברת לרסיבר ליציאת HDMI Out ועוד שלושה מכשירים (ממיר ייס, PS4 ומחשב סלוני שמחוברים
לכניסות IN השונות ברסיבר). הפעלתי בטלויזיה וברסיבר את אופציית ARC ואכן אני מצליח לשמוע
מהמערכת קולנוע את מה שהטלויזיה משדרת (Youtube, Kodi...) אך הבעיה שיש צורך להעביר באופן
ידני את הרסיבר לאינפוט וירטואלי TV כדי לשמוע את הסאונד שמתנגן בתוכה. אמנם הגדרתי בשלט הרמוני שיש לי
פעולת מאקרו שמעבירה את הרסיבר ל-TV ואת הטלויזיה למסך הבית של האנדרואיד, אך כשאני מנגן סרטון
מהטלפון על גבי הטלויזיה דרך Cast, אני ממשיך לשמוע את השידור מהממיר או מהמכשיר שפועל באותו רגע.
אצל אחד החברים שלי יש דגם יותר מתקדם של פיוניר ואצלו ברגע שהטלויזיה מנגנת משהו, הרסיבר אוטומטית
עובר למצב TV. האם למישהו יש מושג מה הבעיה ?
בעיית CEC בין פיוניר VSX-322 לטלויזיה פיליפס
טוב זה ממש מוזר מה שהולך פה.
אני לא מומחה גדול באודיו, אבל שיחקתי עכשיו עם ההגדרות של המכשירים וזה מה שקורה -
נקודת המוצא היא שאני צופה בשידור מהממיר כרגע, שומע ורואה מצויין.
בסמארטפון שלי (נקסוס 6) אני בוחר לצפות בסרטון מסויים ביוטיוב, לוחץ על כפתור Cast ובוחר בטלויזיה שלי מהרשימה.
אפליקציית יוטיוב בטלויזיה נדלקת, הסרטון מתחיל להתנגן על הטלויזיה אבל אני ממשיך לשמוע את האודיו
מהממיר של ייס ולא שומע את האודיו של הסרטון. הקטע המוזר הוא שאם אני משחק עם הוליום של הטלפון
בזמן שהסרטון מתנגנן על הטלויזיה, הוליום ברסיבר משתנה בהתאם, אבל עדיין כאמור אני שומע את האודיו
של הממיר ולא של הסרטון.
מה אני מפספס פה ?
אני לא מומחה גדול באודיו, אבל שיחקתי עכשיו עם ההגדרות של המכשירים וזה מה שקורה -
נקודת המוצא היא שאני צופה בשידור מהממיר כרגע, שומע ורואה מצויין.
בסמארטפון שלי (נקסוס 6) אני בוחר לצפות בסרטון מסויים ביוטיוב, לוחץ על כפתור Cast ובוחר בטלויזיה שלי מהרשימה.
אפליקציית יוטיוב בטלויזיה נדלקת, הסרטון מתחיל להתנגן על הטלויזיה אבל אני ממשיך לשמוע את האודיו
מהממיר של ייס ולא שומע את האודיו של הסרטון. הקטע המוזר הוא שאם אני משחק עם הוליום של הטלפון
בזמן שהסרטון מתנגנן על הטלויזיה, הוליום ברסיבר משתנה בהתאם, אבל עדיין כאמור אני שומע את האודיו
של הממיר ולא של הסרטון.
מה אני מפספס פה ?