החזרת טלפון סלולרי לחו''ל וקבלת החזר מע''מ ומס קנייה - עזרתכם
שלום,
רכשתי 3 טלפונים סלולריים מחנות סינית.
מכשיר אחד הגיע עם שני פגמים שלא מאפשרים שימוש תקין ואני רוצה להחזיר אותו.
האם משהו התנסה במקרה של החזרת מוצר לחו''ל וקבלת החזר של המע''מ ומס הקנייה? אם כן איך אני מבצע זאת?
אני לא מעוניין להחליף את המוצר שכן יהיה תשלום מע''מ ומס קנייה נוסף על המוצר החדש שיישלח.
תודה לעוזרים.
רכשתי 3 טלפונים סלולריים מחנות סינית.
מכשיר אחד הגיע עם שני פגמים שלא מאפשרים שימוש תקין ואני רוצה להחזיר אותו.
האם משהו התנסה במקרה של החזרת מוצר לחו''ל וקבלת החזר של המע''מ ומס הקנייה? אם כן איך אני מבצע זאת?
אני לא מעוניין להחליף את המוצר שכן יהיה תשלום מע''מ ומס קנייה נוסף על המוצר החדש שיישלח.
תודה לעוזרים.
@shuali
·
האפשרות קיימת...רק רציתי לדעת מה צריך להביא למכס בתהליך.
החזרת פריטים מיובאים או החלפתם טובין המוחזרים לחו"ל
מי שייבא טובין, שילם את מלוא המסים החלים עליהם ולאחר מכן התגלה בטובין פגם שהיה בטובין עוד טרם היבוא או אי התאמה להזמנה, רשאי להחזירם לספק ולאחר ההחזרה לפנות בבקשה להחזר המסים ליחידת התפ"ג בבית המכס בו שוחררו הטובין ובלבד שעמד בתנאים המפורטים להלן:
הוכח כי לא נעשה שימוש בטובין למעט שימוש שגרם לגילוי הפגם או אי התאמה והיה הכרחי לצורך גילוי הפגם/ אי ההתאמה.
הטובין יוצאו לא יאוחר מ-6 חודשים לאחר ייבואם והוכח כי אכן בוצע יצוא כאמור.
הוכח כי הטובין שיובאו זהים לטובין שיוצאו.
אם ערכם של הטובין עולה על 200$ - יש להפיק רשימון ייצוא בעת ייצוא הטובין, ביחידת מכס דואר חבילות או באמצעות סוכן מכס, אשר יוצהר בו כי מדובר בייבוא מוחזר. כמו כן, יש למלא טופס מכס 87 ולפעול בהתאם לנהלים שנקבעו לגבי טופס זה ופורסמו באתר רשות המסים. אם לא יופק רשימון יצוא כאמור, לרבות הגשת טופס מכס 87 כנדרש, לא ניתן יהיה לקבל החזר מסים.
·
האפשרות קיימת...רק רציתי לדעת מה צריך להביא למכס בתהליך.
החזרת פריטים מיובאים או החלפתם טובין המוחזרים לחו"ל
מי שייבא טובין, שילם את מלוא המסים החלים עליהם ולאחר מכן התגלה בטובין פגם שהיה בטובין עוד טרם היבוא או אי התאמה להזמנה, רשאי להחזירם לספק ולאחר ההחזרה לפנות בבקשה להחזר המסים ליחידת התפ"ג בבית המכס בו שוחררו הטובין ובלבד שעמד בתנאים המפורטים להלן:
הוכח כי לא נעשה שימוש בטובין למעט שימוש שגרם לגילוי הפגם או אי התאמה והיה הכרחי לצורך גילוי הפגם/ אי ההתאמה.
הטובין יוצאו לא יאוחר מ-6 חודשים לאחר ייבואם והוכח כי אכן בוצע יצוא כאמור.
הוכח כי הטובין שיובאו זהים לטובין שיוצאו.
אם ערכם של הטובין עולה על 200$ - יש להפיק רשימון ייצוא בעת ייצוא הטובין, ביחידת מכס דואר חבילות או באמצעות סוכן מכס, אשר יוצהר בו כי מדובר בייבוא מוחזר. כמו כן, יש למלא טופס מכס 87 ולפעול בהתאם לנהלים שנקבעו לגבי טופס זה ופורסמו באתר רשות המסים. אם לא יופק רשימון יצוא כאמור, לרבות הגשת טופס מכס 87 כנדרש, לא ניתן יהיה לקבל החזר מסים.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
על פניו נשמע שאתה בעיקר צריך את התכתובת מול החנות שקיבלה את המוצר - לא משהו מעבר לכך. אלא אם המכשירים עלו יותר מ200$. כמובן תצהיר על מה שלחת על המשלוח.
אני הייתי מצלם כל שלב ושלב.
אני הייתי מצלם כל שלב ושלב.
קרה ו IPARCEL חייבו אותי במע"מ טרם יציאת הפריט מחול, שילמתי ושלחו לי חשבונית.
במידה וארצה להחזיר את הפריט לחו"ל - למי עלי לפנות להחזר המע"מ?
למכס? או לחנות ממנה רכשתי?
כי IPARCEL הודיעו לי שהם לא מתעסקים בהחזרות מע"מ.
במידה וארצה להחזיר את הפריט לחו"ל - למי עלי לפנות להחזר המע"מ?
למכס? או לחנות ממנה רכשתי?
כי IPARCEL הודיעו לי שהם לא מתעסקים בהחזרות מע"מ.
הכל מתבצע מול המכס.
תכין קופסא, אל תארוז את המוצר.
דגשים למכס:
צריך להביא מסמך המאשר החזרת הפריט וקבלה על רכישת המוצר.
עדיף ללכת למכס שצמוד/קרוב אליו דואר.
יש להצטייד בצ'ק או מסמך אישור פרטי בנק כי לאחר הגשת טופס הבקשה יעבירו את הכסף לבנק ישירות.
תחילה ללכת למכס ולהציג את הפריט והמסמכים התומכים (מסמך ההזמנה המקורי, מספר המעקב עליו שלמת מכס, טופס המכס ששלמת וכו').
לאחר מכן שלח בדואר רשום: יש לוודא כי הכתובת נכתבת בבירור גם על הקבלה.
חזור למכס עם אישור השליחה ומסור להם את מספר המעקב.
אם שילמת בפייפאל, אתה זכאי להחזר על המשלוח עם שירות ''יש דרך חזרה''.
כאן לשאלות...
תכין קופסא, אל תארוז את המוצר.
דגשים למכס:
צריך להביא מסמך המאשר החזרת הפריט וקבלה על רכישת המוצר.
עדיף ללכת למכס שצמוד/קרוב אליו דואר.
יש להצטייד בצ'ק או מסמך אישור פרטי בנק כי לאחר הגשת טופס הבקשה יעבירו את הכסף לבנק ישירות.
תחילה ללכת למכס ולהציג את הפריט והמסמכים התומכים (מסמך ההזמנה המקורי, מספר המעקב עליו שלמת מכס, טופס המכס ששלמת וכו').
לאחר מכן שלח בדואר רשום: יש לוודא כי הכתובת נכתבת בבירור גם על הקבלה.
חזור למכס עם אישור השליחה ומסור להם את מספר המעקב.
אם שילמת בפייפאל, אתה זכאי להחזר על המשלוח עם שירות ''יש דרך חזרה''.
כאן לשאלות...
- boazj
- חבר ותיק

- תגובות: 2374
- נתן תודות: 155 פעמים
- קיבל תודות: 90 פעמים
כפי שאמרו - אין ברירה לדעתי. צריך ללכת לסניף מכס הצמוד לדואר. יש ב 3 הערים הגדולות. ולהתרוצץ בינהן לקבלת האישורים וביצוע המשלוח.
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ