הגנת העתקה נכשלה (2), לא מה שחשבתם, בממיר yes Quattro

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2759
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים, אתמול קיבלתי את הממיר, באמת הכל מצויין, עובד, טס ממש :), אך לא הכל וורוד, אז הנה המצב:
גרסת תוכנה 454
הגדרת HD על מצב Auto

התופעה מתרחשת רק כאשר מוגדר מצב Auto, על 720 ו1080 זה לא קורה.
זה גם לא קורה בכל ערוץ, בערוצים אינטרקטיבים, או ערוצים בהם יש תוכן אינטרקטיב לדוגמה ערוץ הילדים או ניקלודיון (90, 91, יש סמל אם כיתוב שמפנה לספריית VOD דרך הכפתור הירוק בשלט). אם נגיד אתם עוברים מ 1080 ל Auto, ועוברים כמה ערוצי SD, הכל תקין, ברגע שיש מעבר מערוץ HD ל SD, זה מתחיל. בשורת HDCP Status לא מופיע שום דבר, לפעמים רשום Disabled. ושוב התופעה מתרחשת רק בערוץ בו שיש תוכן אינטקטיבי. ניסיתי 3 כבלי HDMI שונים. וכל כניסת HDMI בטלוויזיה, ללא שינוי, די בטוח שזה בעיה לא בטלווזיה, לפני כן היה לי ממיר yes Max Total מדור שני (1TB כתום), ולא היו בעיות כלל.

למי שאין כוח לקרוא, ורוצה לעזור לי, הנה השלבים להגעה לבעיה:
1. תדליקו את הממיר והטלווזיה על ערוץ yes HD1, כלומר ערוץ 001.
2. כנסו להגדרות HD בממיר, ותגדירו אותו למצב Auto.
3. תעברו לערוץ הילדים, כלומר ערוץ 090, וכנסו משם לVOD או סתם לתפריט, ותחזרו חזרה לערוץ עצמו.
4. תראו את הבעיה ממנה אני סובל :(
PS. להגדיר את הממיר ל720 זה יפתור לי את הבעיה, כי האיכות בערוצי SD יורדת הרבה..מעוד הרבה,
הייתי אפילו אומר שב TOTAL הSD היה יותר איכותי, פה יש פסים מוזרים כאלה, אבל אני מוכן לחיות אם זה.
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "

denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #2 

אה ושככתי לרשום איך נפתרים מהבעיה (זמנית), פשוט לעבור מערוץ לערוץ אחר, ובחזרה, וכל עוד לא מעלים את התפריט של הממיר, או נכנסים לVOD, השקופית לא מופיע, ושוב זה קורה אך ורק איפו שיש תוכן אינטקטיבי כלשהו. אני יחושב ש 99.9 אחוז, הבעיה היא בתוכנה, כי לא ברור איך קשור תוכן אינטרקטיבי לבעיה? או שיש תקלה במנגנון HDCP בממיר, בשידור ברזולוציה נמוכה מ HD 720.

*עדכון נוסף, התקלה מסדרת אחרי כיבוי והדלקה חוזרת של הטלווזיה, והמסך הדיגנוסטיקה, תחת שורה HDCP רשום Disabled, והכל עובד כרגיל, גם בכניסה לתפריט, אך שוב ברגע שאתם עוברים לערוץ HD, וחזרה, זה שוב קורה, כלומר תוך כדי מעבר בין רזלוציות שידור שונות, התופעה קוראת.
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "

denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

מצטער על ההקפצה, אבל מה, בעיה רק עצלי?

זורו44
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5453
נתן תודות: 411 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שליחה #4 

הכל בסדר,גם אצלי הגנת העתקה 2

אבל מי שם על auto רק 720P

זה באג בתוכנה לא קשור לכבל או לטלויזיה.

בקרוב התוכנה של הקוואטרו תהיה בכל הממירים וכולם יחוו את הגנת העתקה 2 ואת הגלים השחורים המרצדים
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד

denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

בעניין גלים שחורים מרצדים, זה לא קיים בערוצי HD, כלומר כאשר מוצג פס מידע, יש מעבר חלק בין הגוונים, בSD ..זה בדיוק איך שרשמת.
שאתה אומר שזה באכ בתוכנה, והממירים האחרים יקבלו את אותה גרסה כמו שלו Quattro, תהיה את אותה הבעיה, מה יס לא מודעים לבעיה בעצם?
ועוד דבר, לא יודע אם יצה לך להשוות איכות תצוגה בSD בין ממיר Total ל Quattro, אבל יש מין פסים כאלה מוזרים, כאילו יש שורות חסרות. בtotal הכל היה יותר נעים לעין, זה כאילו שהממיר לא יודע להתמודד טוב אם רזולוציה נמוכה מ720P, העניין באמת שכמו ב quattro או כל ממיר אחר של יס/הוט, ברגע שאתה עובד על 720/1080, זה עוד יותר גרוע, יש רעש דיגיטאלי בערוצי SD, ורואים את זה בבירור, עולי במסכי פלסמה זה פחות בולט, אבל זה קיים, לא כזה קריטי לי, כי אני רואה לרוב HD או משהו מהVOD, אבל יש ערוצי SD שעוד אפשר לסבול את האיכות, כמו נגיד ערוץ ההיסטוריה, ויש כאלה שהרבה יותר גרועים, כמו "אגו" למשל שבמקור גם כך לא משדר באיכות מי יודע מה. יש בכלל סיכוי שעדכון תוכנה יכול לשפר את העניין? לא יגיד שהייתי מעוד מורצה מ total, הוא ריסט הרבה, הגיב יחסית לעט, אבל אם SD הוא התמודד בצורה יפה מעוד יש להגיד, וחבל שממיר יותר מתקדם לא מסתדר אם זה יותר טוב.

denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

יש לקחת בחשבון שאני לא משתמש בשום "משפרי תמונה" בטלווזיה שלי, זה זה רק הורס עוד יותר, הטלוויזיה שלי היא פלסמה ז"א.
ובעניין המלצה לעבוד על 720P, אני אנסה, עולי יצליח להתרגל, אבל הרעש הדיגיטלי שמצב כזה יוצר, באמת מעצבן :(
כי אם אתה רואה ערוץ SD במצב 720P, הממיר מבצע את ה upscale, זאת הסיבה שאני תמיד מעדיף auto, וכלנו יודעים של ה1080 של יס לא שווה כלום :), אז אין הבדל גדול בערוצי HD בין אם מוגדר על 720 או 1080 בממיר. במקרים רבים, אם לא תמיד, הטלוויזיה מבצעת upscale יותר טוב מאשר בממיר, אבל זה לא 100% כך, די בטוח שכל מקרה לגופו.

זורו44
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5453
נתן תודות: 411 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שליחה #7 

צודק,

סך הכל יש לי 3 קווטארו,וזה מופיע בכולם, אבל אני מרוצה מהתמונה בטלויזיות לד סמסונג ושארפ גם בSD

בערוצים המקומיים, התמונה חדה ונעימה לדעתי.יחסית לטוטאל זה נראה מעולה למעט הגלים במידע אינטראקטיב
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד

moked
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 165
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #8 

קצת מאוחר לשרשור הזה אבל עדיין תקף גם בסוף 2017 .עדיין יש את אותם ממירי יס מ 2013 בשוק. חיפשתי תשובות בגוגל לבעיה עם טלויזיה חדשה של סמסונג והגעתי לפורום ועדיין תשובה אין. השקעתי זמן וחקרתי והנה מה שמצאתי בתקווה שמישהו שיחפש בעתיד בגוגל יוכל למצוא את התשובה מהר יותר.
כל הניסיונות שניסו פה לפני : שינוי יצרן של כבל HDMI, שינוי כניסת HDMI , חיבור ישיר,שינוי הגדרות רזולוציה בממיר של יס או בטלויזיה, התקנת קושחה חדשה... לא עזרו. יס וסמסונג זרקו את האשמה אחד על השני כמובן.
כל פעם שהממיר עבר לערוץ מוצפן HDCP התקלה הופיעה.

היום גליתי שהבעיה המקורית של הגנת העתקה נכשלה (3) קשורה לאחסון מפתחות הצפנה hdcp במכשיר .
בסמסונג הוא מאד מוגבל ואז כשהממיר מחליף מפתחות בטלויזיה כבר אין מקום למפתח החדש . השיטה לפתרון אצלי היתה לאפס את ה ram ואת ה keystore בעזרת ניתוק הטלויזיה מהחשמל לדקה. אחכ להדליק אותה כשהממיר מוכוון לערוץ HD מוצפן.
צריך לזכור שhdcp פועל דיי בדומה ל SSL בדפדפן שאתה מסתכל כרגע ,עם מפתחות RSA ואופציה ליישון מפתחות מדי פעם revoking .
המפתח הראשי כבר נפרץ לראשונה ב 2010 ואח"כ שוב שנה שעברה והמנגנון עצמו דיי מיותר אבל חברות ממשיכות להשתמש בו להצפנת התוכן כי אין משהו אחר (לאינטל אין משהו אחר. נטפליקס בחרו מנגנון DRM של גוגל)
לדעתי כל הבלגן נובע עכשיו מהחלפת המפתחות (שגם אותם יפרצו בוודאי).
בכל מקרה איפוס המטמון פתר את הבעיה עבורי.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”