שאלה לגבי אודסי,מראנץ ומחשב.

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
ngold7 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 843
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 133 פעמים

שליחה #1 

שלום.
המקור שלי זה מחשב, ולרוב אני רואה סרטים וטלויזיה דרך סטריימינג (חוקי, לא KODI)
עכשיו, הרסיבר שלי(MARANTZ SR7005) נותן לי לבחור בין כמה ערוצי שמע, וכאשר אני לוחץ על האפשרות של בחירה אוטומט תמיד הוא בוחר סטאריו. ואז אני משנה את זה לDOLBY PLII MOVIE אז אני מקבל 5.1 סביר מינוס. וכאשר אני רואה סרט שמקודד DTS דרך VLC עדיין האוטו בוחר סטאריו אבל כשאני משנה בVLC ליציאה SPDIF (אני מחובר בHDMI) הרסיבר קופץ לDTS, אין לי שליטה על הווליום והכל נשמע פי 15 יותר טוב.
במחשב אני מוגדר כסטאריו. כי כשאני משנה את זה ל5.1 אין לי אפשרות להגדיר ברסיבר DOLBY ומה שיש זה רק אופציות כמו DOLBY VS או ALL CH IN שממש לא נותנים 5.1. במצב הזה האוטו של הרסיבר מזהה רק ALL CH IN

מה שקורה בפועל, זה שכשאני רואה סרט בDOLBY דרך האינטרנט, אין לי דרך לשמוע בקידוד הנכון. רק דרך VLC זה עובד. ואגב הזיהוי האוטומטי עובד בVLC רק כאשר הוא מוגדר SPDIF.

אני יודע שזה מסובך להבין, אבל בגדול הייתי רוצה שהזיהוי האוטומטי יזהה שאני רואה סרט שמקודד ב5.1 מאמזון השאלה היא איך?

תודה

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 303 פעמים

שליחה #2 

dolby PLII זו סימולציה של סראונד מתוך אות סטריאו, וזה כמובן אף פעם לא יישמע כמו סראונד אמיתי. אם במצב אוטומטי הרסיבר עובר לסטריאו זה סימן שהוא מקבל אות סטריאו ולא שום דבר אחר, אתה רק יכול להפוך אותו לסראונד מלאכותי עם כל מיני DSP כגון אותו dolby pl.

כשהרסיבר עובר לDTS זה כמובן אומר שהוא מקבל אות DTS במה שנקרא passthrough, המחשב שולח לרסיבר את האות הזה כמו שהוא ורק הרסיבר עושה פיענוח, שליטה בווליום וכו'. הSPDIF זה רק שם של סטנדרט, אפשר לומר, גם דרך HDMI אפשר להעביר אותו.

כשאתה מוגדר בווינדוס על 5.1, ALL CH IN גם יכול לתת לך סראונד אמיתי אם תגדיר את הנגן שלך נכון, כלומר באופן כזה שלא יעשה downmix של אודיו שהוא במקור בסראונד לסטריאו.

אתה צריך לצאת מנקודת הנחה שהרסיבר שלך יודע לקבל ולעבוד עם כל אות אפשרי חוץ מATMOS וDTS X, אתה רק צריך לדאוג לספק לו את האודיו המיטבי וזה אומר:1. לדאוג שהאודיו שאתה מצפה לו באמת קיים בסרט. 2. שהמערכת/נגן מוגדרים להעביר אותו לרסיבר כמו שהוא - ברוב המקרים זה יהיה hdmi passthrough.

ngold7 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 843
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 133 פעמים

שליחה #3 

הבעיה היא באינטרנט, ולא מצאתי איך להגיע למצב passthrough אני עם win10 וראה נטפליקס בכרום. לא רק אבל בעיקר. אני אחפש במחשב איפה להגדיר את זה. אתה יודע איך?
.He who knows the past controls the future
.He who controls the future conquers the past

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 303 פעמים

שליחה #4 

לא חושב שניתן להוציא סראונד מדפדפן ללא כל מיני תוספים.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”