sme3009 - הזרוע הגיעה כמה שאלות
שלום לכולם
קיבלתי את הזרוע היום - נראה שהגרסה היא 3009 ser 2
ה - headshell נראה כמו 3009 R
בנוסף יש על הזרוע dumper שבתוכו אמור להיות נוזל סיכה כלשהו ונראה שנקנה והורכב בנפרד
שאלות:
1. האם להשאיר את ה dumper kit או להורידו ואם להשאירו איזה נוזל אני אמור להכניס לתוכו ומאיפה קונים אותו
2. האם הדגם הוא כמו שזה נראה או לפי ה headshell (בדף ההוראות שהגיע הסדרה היא ser 2 וגם צילום ה headshell שונה)
תודה
לירן
קיבלתי את הזרוע היום - נראה שהגרסה היא 3009 ser 2
ה - headshell נראה כמו 3009 R
בנוסף יש על הזרוע dumper שבתוכו אמור להיות נוזל סיכה כלשהו ונראה שנקנה והורכב בנפרד
שאלות:
1. האם להשאיר את ה dumper kit או להורידו ואם להשאירו איזה נוזל אני אמור להכניס לתוכו ומאיפה קונים אותו
2. האם הדגם הוא כמו שזה נראה או לפי ה headshell (בדף ההוראות שהגיע הסדרה היא ser 2 וגם צילום ה headshell שונה)
תודה
לירן
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
הגרסה הזו נקראת 3009 S2 שהיא None Improved (מוקדמת יותר). גרסת ה-Imp מגיעה עם שלה קבועה ומשקולת שונה. ציר הסכין בזרוע הזו עדיף ועשוי מתכת בניגוד לפלסטיק בגרסאות ה'משופרות'. המכל הוא תוספת. יש כאלה של SME והם לא זולים בכלל. הייתי משאיר אותו במקומו. ל-SME יש שמן סיליקון FD-200 למילוי המכל הזה. SME שומרים על רמת הסמיכות של החומר בסוד כדי לא לחבל לעצמם במכירות אבל השמועות אומרות שמדובר ב-200,000cSt. אפשר להשיג שמן סיליקון ב-eBay. בד"כ זה נמכר כשמן גיר ודיפרנציאל למכוניות שלט רחוק בחנויות צעצועים ותחביבים. אפשר גם לרכוש מהדילרים השונים שמן OEM אבל ההפרש במחיר ניכר. מאוד! השלה אגב נראית מקורית. את המדריכים של ה-None Imp הדפיסו בשנות ה-60' וה-70' לפני הפוטושופ. לא טרחו לעדכן איורים עבור כל דגם ודגם באותה סדרה.
אגב כאן יש אתר מעניין שעוסק בסוגים השונים של ה-3009 וההבדלים בינהם.
אגב כאן יש אתר מעניין שעוסק בסוגים השונים של ה-3009 וההבדלים בינהם.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

אני לא בטוח שזה נכון. ייתכן שזה 9.5. נראה שגם VE לא סגורים על זה. מאגר המידע שלהם די מבלבל, לפחות מבחינת תמונות, כשמדובר ב-SME 3009. אבל ה'סוד' הגדול כאן הוא לא המסה האפקט' של SME אלא מדידות ה-cu של ה-110. מכיוון שדנון מפרסמים בתקן יפני של 100 הרץ כל ההערכות של רמת הקפיציות ב-10 הרץ הן בגדר ניחושים. אין נוסחת המרה מהתקן היפני למערבי - וכל החישובים של תדר תהודה נעשים ביחידות cu בעשרה הרץ. מקובל שב-DL-110 זה משהו קצת מתחת ל-20 cu. יותר קרוב ל-18. עם משקל של 4.8 גרם + 0.5 של הברגים, אפשר לחשב את תדר התהודה עבור כל טווח המסות האפקט' שבין 6.5 ל-12.5 גרם - כאן.
השתמשתי בטור השמאלי למעלה. רציתי לבדוק אם תדר התהודה נשמר בטווח הזהב של בין 8 - 10 הרץ. עבור 6.5 גרם של מסה אפט' מקבלים תדר של 10.91 הרץ בשוליים הגבוהים. זה בסדר. VE לדוגמה מחשיבים כל מה שבין 8-12 כתקין. ב-9.5 גרם של מסה אפק', מתקבלת תוצאה של 9.74 הרץ. אידאלי. ב-12.5 מתקבלים 8.88 הרץ שהם עדיין בטווח הזהב. מכיוון שאף אחד לא באמת יודע את ה-cu של ה-DL-110 בדקתי גם עם 20cu והתוצאות נופלות בטווח עם תדרים מעט יותר גבוהים.
בקיצור, איך שלא תסובב את זה, אתה מסודר.
השתמשתי בטור השמאלי למעלה. רציתי לבדוק אם תדר התהודה נשמר בטווח הזהב של בין 8 - 10 הרץ. עבור 6.5 גרם של מסה אפט' מקבלים תדר של 10.91 הרץ בשוליים הגבוהים. זה בסדר. VE לדוגמה מחשיבים כל מה שבין 8-12 כתקין. ב-9.5 גרם של מסה אפק', מתקבלת תוצאה של 9.74 הרץ. אידאלי. ב-12.5 מתקבלים 8.88 הרץ שהם עדיין בטווח הזהב. מכיוון שאף אחד לא באמת יודע את ה-cu של ה-DL-110 בדקתי גם עם 20cu והתוצאות נופלות בטווח עם תדרים מעט יותר גבוהים.
בקיצור, איך שלא תסובב את זה, אתה מסודר.
שאלה מעניינת, טומי -
למיטב הבנתי יש לך dl110?
תתקין אותה על ה- tp16, שאתה יודע בדיוק את המסה האפקטיבית שלה. בדוק עם תקליט כיוון מה תדר הרזוננס, ואז המתמטיקה תיתן לך את ערך הקומפלינס ה׳נכון׳ של הראש?
בלי קשר, הדיון מתאימה מעולה לכל הדגמים פרט לקלים מאוד, כך שאין בעיה
למיטב הבנתי יש לך dl110?
תתקין אותה על ה- tp16, שאתה יודע בדיוק את המסה האפקטיבית שלה. בדוק עם תקליט כיוון מה תדר הרזוננס, ואז המתמטיקה תיתן לך את ערך הקומפלינס ה׳נכון׳ של הראש?
בלי קשר, הדיון מתאימה מעולה לכל הדגמים פרט לקלים מאוד, כך שאין בעיה
- tnsilver
- חבר מביא חבר

כן. יש לי יותר מאחד ועשיתי את הניסוי הזה. התוצאה די מפתיעה. משהו שלהערכתי הוא קצת מעל 8 הרץ. די קשה לדעת. תקליט הטסט שלי נע במרווחים של שני הרץ כך שקשה לתפוס את הנקודה המדויקת שהמחט מתחילה לרעוד ולקבל חיווי באיזה תדר במדויק זה קורה. זה יכול להיות גם קרוב ל-9 הרץ באותה מידה. זה הוביל אותי לחשוד שרמת ההיענות של ה-DL-110 אפילו יותר גבוהה ממה שנהוג לחשוב.
לא התאפקתי. עשיתי גם את הניסוי הזה:
[imgbig]https://lh3.googleusercontent.com/lYCzP ... 34-h550-no[/imgbig]
מדובר במסה אפקט' שהיא בעשרה גרם נמוכה יותר מזו של ה-TP-16. ועדיין - 8 - 9 הרץ בשעה שצריך להיות למעלה מ-10 ויותר בכיוון של 11. המסקנה היא שהשיטה הזו של רוורס אנג'ינירינג עובדת רק אם משתמשים בכלי מדידה של אנג'יניר. תקליט טסט נותן חיווי של 'בערך'. אין לזה מספיק רזולוציה כדי להגיע למספר אמפירי.
לא התאפקתי. עשיתי גם את הניסוי הזה:
[imgbig]https://lh3.googleusercontent.com/lYCzP ... 34-h550-no[/imgbig]
מדובר במסה אפקט' שהיא בעשרה גרם נמוכה יותר מזו של ה-TP-16. ועדיין - 8 - 9 הרץ בשעה שצריך להיות למעלה מ-10 ויותר בכיוון של 11. המסקנה היא שהשיטה הזו של רוורס אנג'ינירינג עובדת רק אם משתמשים בכלי מדידה של אנג'יניר. תקליט טסט נותן חיווי של 'בערך'. אין לזה מספיק רזולוציה כדי להגיע למספר אמפירי.