מחפש רכיב אלקטרוניקה מסויים
- udif
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2080
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
הרכיב נקרא BAV99 וזהו זוג דיודות במארז משותף.
הרכיב מסומן בעצם כ- A7 וה-w לפי ה- datasheet מסמן יצרן ספציפי.
דף נתונים:
http://www.nxp.com/documents/data_sheet/BAV99_SER.pdf
לקניה:
http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R4 ... 3&_sacat=0
הרכיב מסומן בעצם כ- A7 וה-w לפי ה- datasheet מסמן יצרן ספציפי.
דף נתונים:
http://www.nxp.com/documents/data_sheet/BAV99_SER.pdf
לקניה:
http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R4 ... 3&_sacat=0
תודה על התגובה המהירה . 2 שאלות :
1 - האם עלי לחפש רכיב ספציפי עם הכיתוב a7w 7d במדויק , או שאפשר להסתפק במוצר שהראית לי?
אני שואל כי מניסיון עבר כשניסיתי להחליף נגד פשוט לא הצלחתי למצוא את אותו דגם בדיוק אלא משהו דומה טיפה יותר גדול וזה לא עבד - פשוט חייבים להחליף במדויק.
2 - האם אפשר להשיג את הדיודה הזו בארץ?
תודה
1 - האם עלי לחפש רכיב ספציפי עם הכיתוב a7w 7d במדויק , או שאפשר להסתפק במוצר שהראית לי?
אני שואל כי מניסיון עבר כשניסיתי להחליף נגד פשוט לא הצלחתי למצוא את אותו דגם בדיוק אלא משהו דומה טיפה יותר גדול וזה לא עבד - פשוט חייבים להחליף במדויק.
2 - האם אפשר להשיג את הדיודה הזו בארץ?
תודה
למה אף אחד לא מדבר על הנדסת אקלים?
- udif
-
- חבר ותיק

@clip99
·
לפי מה שנראה לי מספיק A7. שים לב ששם הרכיב הוא BAV99 ולא A7 . A7 זה פשוט קיצור טכני מכיון שרכיבי SMT פשוט קטנים מכדי לרשום עליהם את השם המלא והאמיתי. ישנם אתרים (ואפילו אפליקציות) שמתרגמים בין הקיצורים האלה לשם המלא.
לגבי מלאי בארץ, נסה באריהב:
http://www.arihav.com/Item.php?Item=48485&lang=heb
·
לפי מה שנראה לי מספיק A7. שים לב ששם הרכיב הוא BAV99 ולא A7 . A7 זה פשוט קיצור טכני מכיון שרכיבי SMT פשוט קטנים מכדי לרשום עליהם את השם המלא והאמיתי. ישנם אתרים (ואפילו אפליקציות) שמתרגמים בין הקיצורים האלה לשם המלא.
לגבי מלאי בארץ, נסה באריהב:
http://www.arihav.com/Item.php?Item=48485&lang=heb
התייעצות נוספת
ערכתי עם מולטימטר בדיקה כשהחוגה על 2000 אוהם (רכיב עדיין מולחם , לוח מנותק מהחשמל ושאר המכשיר)
הנתונים שהתקבלו :
probe אדום ל-1 , שחור ל-3 : 1208
probeשחור ל-1 , אדום ל-3 : 1927
probeאדום ל-2 , שחור ל-3 : 1927
probeשחור ל-2 , אדום ל-3 : 1210
אמנם איני מומחה , אבל האם באמת מדובר בדיודות? אני שואל כי להבנתי דיודה אמורה לחסום לחלוטין
מעבר זרם בכיוון ההפוך , כלומר הייתי אמור לקבל ערך של 0 במולטימטר?
חרשתי את האינטרנט ובכל מקום BAV99 ו - A7W במארז SOT23 מופיעים כדיודה...
הנתונים שהתקבלו :
probe אדום ל-1 , שחור ל-3 : 1208
probeשחור ל-1 , אדום ל-3 : 1927
probeאדום ל-2 , שחור ל-3 : 1927
probeשחור ל-2 , אדום ל-3 : 1210
אמנם איני מומחה , אבל האם באמת מדובר בדיודות? אני שואל כי להבנתי דיודה אמורה לחסום לחלוטין
מעבר זרם בכיוון ההפוך , כלומר הייתי אמור לקבל ערך של 0 במולטימטר?
חרשתי את האינטרנט ובכל מקום BAV99 ו - A7W במארז SOT23 מופיעים כדיודה...
דיודות לא בודקים במצב התנגדות, אלא במצב דיודה.
במצב הזה אתה אמור לקבל את ערך המתח המתפתח על הדיודה בכיוון אחד (מאנודה לקטודה), ונתק בכיוון שני. כל זה נכון לגבי דיודה מנותקת ולא מחוברת לשום דבר אחר.
במדידה בתוך מעגל אתה יכול לקבל כל תוצאה שהיא, בהתאם למה שמחובר במקביל.
במצב הזה אתה אמור לקבל את ערך המתח המתפתח על הדיודה בכיוון אחד (מאנודה לקטודה), ונתק בכיוון שני. כל זה נכון לגבי דיודה מנותקת ולא מחוברת לשום דבר אחר.
במדידה בתוך מעגל אתה יכול לקבל כל תוצאה שהיא, בהתאם למה שמחובר במקביל.
..
- udif
-
- חבר ותיק

ובגלל שהדיודה מולחמת למעגל, ויכול להיות כל מעגל אפשרי במקביל, לא הייתי סומך על שום מדידה, למעט אחת -
אם הדיודה מראה נתק בכוון ההולכה, היא שרופה.
בוא נתחיל מההתחלה - מה המכשיר בו היא נמצאת, ולמה החלטת שהיא שרופה?
אם אתה רואה נתק בכוון ההולכה של הדיודה
אם הדיודה מראה נתק בכוון ההולכה, היא שרופה.
בוא נתחיל מההתחלה - מה המכשיר בו היא נמצאת, ולמה החלטת שהיא שרופה?
אם אתה רואה נתק בכוון ההולכה של הדיודה
·ZiggyMan כתב:דיודות לא בודקים במצב התנגדות, אלא במצב דיודה.
במדידה בתוך מעגל אתה יכול לקבל כל תוצאה שהיא, בהתאם למה שמחובר במקביל....
מדובר בבקרת תאורה אחורית במסך של מחשב נייד ישן שאינו שווה את ההשקעה בתיקון במעבדה , אני עושה זאת כפרוייקט DIY , וכדי ללמוד את התחום על קצה המזלג. המסך עובד (רואים בקושי את התחלפות האובייקטים) אך התאורה האחורית מתה לגמרי.
מצ"ב תמונה , הקו האדום הקטן באמצע מצביע על הרכיב . יש שניים כאלה , אחד ליד השני , אחד נשרף - וידאתי עם זכוכית מגדלת חזקה..
את השרוף אני צריך לזהות, להסיר ולהחליף. קיוויתי לזהות את הרכיב דרך שם הדגם בלבד, מבלי שאצטרך להסיר בנוסף את הרכיב התקין בכדי לבצע עליו מדידות לצורך זיהוי.
יש לי כמה לוחות אלקטרונים עם רכיבי SOT23 שונים . אנסה למצוא אחד המורכב מזוג דיודות כמו BAV99 , אפרק אותו במקום את הרכיב התקין במחשב הנייד , ואם אצליח אעלה לפה את תוצאות המדידה .
הנתונים שהתקבלו בהתאם לאופן המדידה שביצעתי עם רב המודד בתמונה השניה כאשר החוגה נמצאת במקום המסומן בחץ(הרכיב מוצמד ללוח , הלוח מנותק מחשמל ומשאר המכשיר) , מתוארים בתמונה השלישית:
פרוב אדום ל-1 , שחור ל-3 : 1208
שחור ל-1 , אדום ל-3 : 1927
אדום ל-2 , שחור ל-3 : 1927
שחור ל-2 , אדום ל-3 : 1210
עכשיו אני לא מבין גדול או בכלל באלקטרוניקה (רק מנסה לזהות את הרכיב, זוכרים?) אך ההדירות שמתקבלת בתוצאה מראה שלא מדובר בדיודה , שכן גם בכיוון ההפוך מתקבל ערך התנגדות , בעוד היא אמורה להיות אינסופית . אני בטוח שתתקנו אותי - זו רק השערה שלי. כמו כן כנראה שעובדת היות הרכיב מוצמד עדיין ללוח משבשת את המדידה.
אם באמת לא מדובר בדיודה אז זה מסבך את הסיפור , כי התיאור של BAV99 ו- A7W באינטרנט הוא של זוג דיודות.
כמו שאמרתי, אנסה לאתר לפי הטבלה רכיב SOT23 נוסף של דיודות מתוך האוסף שלי , אבדוק גם עליו כשהוא מחובר וגם מופרד מהלוח ונראה.
מצ"ב תמונה , הקו האדום הקטן באמצע מצביע על הרכיב . יש שניים כאלה , אחד ליד השני , אחד נשרף - וידאתי עם זכוכית מגדלת חזקה..
את השרוף אני צריך לזהות, להסיר ולהחליף. קיוויתי לזהות את הרכיב דרך שם הדגם בלבד, מבלי שאצטרך להסיר בנוסף את הרכיב התקין בכדי לבצע עליו מדידות לצורך זיהוי.
יש לי כמה לוחות אלקטרונים עם רכיבי SOT23 שונים . אנסה למצוא אחד המורכב מזוג דיודות כמו BAV99 , אפרק אותו במקום את הרכיב התקין במחשב הנייד , ואם אצליח אעלה לפה את תוצאות המדידה .
הנתונים שהתקבלו בהתאם לאופן המדידה שביצעתי עם רב המודד בתמונה השניה כאשר החוגה נמצאת במקום המסומן בחץ(הרכיב מוצמד ללוח , הלוח מנותק מחשמל ומשאר המכשיר) , מתוארים בתמונה השלישית:
פרוב אדום ל-1 , שחור ל-3 : 1208
שחור ל-1 , אדום ל-3 : 1927
אדום ל-2 , שחור ל-3 : 1927
שחור ל-2 , אדום ל-3 : 1210
עכשיו אני לא מבין גדול או בכלל באלקטרוניקה (רק מנסה לזהות את הרכיב, זוכרים?) אך ההדירות שמתקבלת בתוצאה מראה שלא מדובר בדיודה , שכן גם בכיוון ההפוך מתקבל ערך התנגדות , בעוד היא אמורה להיות אינסופית . אני בטוח שתתקנו אותי - זו רק השערה שלי. כמו כן כנראה שעובדת היות הרכיב מוצמד עדיין ללוח משבשת את המדידה.
אם באמת לא מדובר בדיודה אז זה מסבך את הסיפור , כי התיאור של BAV99 ו- A7W באינטרנט הוא של זוג דיודות.
כמו שאמרתי, אנסה לאתר לפי הטבלה רכיב SOT23 נוסף של דיודות מתוך האוסף שלי , אבדוק גם עליו כשהוא מחובר וגם מופרד מהלוח ונראה.
1. מה שיש לך זה לא בדיוק מולטימטר.. זה צעצוע לילדים בכיתת אלקטרוניקה.
2. מדידות בתוך המעגל יתנו לך תוצאות משובשות
3. ככל הנראה הדיודות לא שרופות, כי התוצאה עקבית למדי, ותואמת את הכיוון של דיודות תקינות. זה שאתה קורא התנגדות גם בכיוון ההפוך, זה בגלל רכיבים אחרים במעגל. כיוון שההתנגדות נמוכה יותר בכיוון ההולכה, אפשר להניח בזהירות שצמד הדיודות תקין. דיודות לרוב לא משנות מוליכות כשהן נשרפות, אלא הופכות לנתק או לקצר.
4. אתה לא יכול להחליף אותן בכל צמד דיודות שבא לך, כי הן דיודות עם אחזור מהיר שמשמשות לעבודה בתדר גבוה, וגם כי הסידור הטורי שלהם במארז שונה מרוב הסידורים של צמד דיודות במארז SOT23.
2. מדידות בתוך המעגל יתנו לך תוצאות משובשות
3. ככל הנראה הדיודות לא שרופות, כי התוצאה עקבית למדי, ותואמת את הכיוון של דיודות תקינות. זה שאתה קורא התנגדות גם בכיוון ההפוך, זה בגלל רכיבים אחרים במעגל. כיוון שההתנגדות נמוכה יותר בכיוון ההולכה, אפשר להניח בזהירות שצמד הדיודות תקין. דיודות לרוב לא משנות מוליכות כשהן נשרפות, אלא הופכות לנתק או לקצר.
4. אתה לא יכול להחליף אותן בכל צמד דיודות שבא לך, כי הן דיודות עם אחזור מהיר שמשמשות לעבודה בתדר גבוה, וגם כי הסידור הטורי שלהם במארז שונה מרוב הסידורים של צמד דיודות במארז SOT23.
..
1- אכן קיבלתי ממישהו שפעם השתמש בזה בקורס מחשבים כלשהו. ניחוש טוב , אך זה מה שיש לי , ועד עכשיו בדקתי איתו סוללות...
2 - לכן אני מתכוון לאתר רכיב SOT23 של זוג דיודות דומה , מלוח אחר , כדי לפרק אותו ולחזור על הבדיקה.
3 - הבדיקה בוצעה כאמור על הדיודה התקינה , השניה שרופה (ומבוקעת) ונותנת ערכים נמוכים יותר. אך דבריך נותנים לי תקווה שאכן מדובר
בדיודה ולא טרנזיסטור או משהו אחר.
4 - לכן כל הטירחה , לוודא שמדובר אכן ברכיב BAV99 ... ואז טירחה נוספת , לאתר אותו .אריהב עדיין לא החזירו תשובה למייל ששלחתי.
אגב תיקון טעות בתמונה של הרב מודד - את הבדיקה אכן ביצעתי על מצב דיודה (2000) ולא 20K כמו שמסומן.
2 - לכן אני מתכוון לאתר רכיב SOT23 של זוג דיודות דומה , מלוח אחר , כדי לפרק אותו ולחזור על הבדיקה.
3 - הבדיקה בוצעה כאמור על הדיודה התקינה , השניה שרופה (ומבוקעת) ונותנת ערכים נמוכים יותר. אך דבריך נותנים לי תקווה שאכן מדובר
בדיודה ולא טרנזיסטור או משהו אחר.
4 - לכן כל הטירחה , לוודא שמדובר אכן ברכיב BAV99 ... ואז טירחה נוספת , לאתר אותו .אריהב עדיין לא החזירו תשובה למייל ששלחתי.
אגב תיקון טעות בתמונה של הרב מודד - את הבדיקה אכן ביצעתי על מצב דיודה (2000) ולא 20K כמו שמסומן.
- udif
-
- חבר ותיק

@clip99
·
אם זה פרויקט DIY הכי פשוט זה להזמין BAV99 באיביי (10 יחידות ב-0.99 דולר) להמתין חודש שזה יגיע ולהחליף.
אם הרכיב שרוף, הדרך היחידה שלך לזהותו היא :
1. לאתר service manual באינטרנט של אותו מודל
2. למצוא יחידה אחרת תקינה ולפרק אותה רק כדי להסתכל.
3. כמו (2) רק למצוא תמונות קיימות באינטרנט.
וכדי שזה יהיה מעניין - מה המודל המדויק?
·
אם זה פרויקט DIY הכי פשוט זה להזמין BAV99 באיביי (10 יחידות ב-0.99 דולר) להמתין חודש שזה יגיע ולהחליף.
אם הרכיב שרוף, הדרך היחידה שלך לזהותו היא :
1. לאתר service manual באינטרנט של אותו מודל
2. למצוא יחידה אחרת תקינה ולפרק אותה רק כדי להסתכל.
3. כמו (2) רק למצוא תמונות קיימות באינטרנט.
וכדי שזה יהיה מעניין - מה המודל המדויק?
- udif
-
- חבר ותיק

·clip99 כתב:DELL C400
כנראה שאהמר על האופציה של איביי בסוף , תודה לכולם...
http://www.elhvb.com/mobokive/edwin/lap ... 0/C400.PDF
לא יאמן. גם service manual זה כבר לא מה שהיה פעם.
לוח אינוורטר שלם ובדוק עולה בערך $4, הבעיה היא המשלוח...
מס' הפריט של הלוח הוא T62I190.05, ותמצא אותו בהמון מקומות בגוגל כולל אליאקספרס.