התלבטות בין 2 מפרטים
-
newusernow
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 5
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
המפרט זהה וטוב, ההתלבטות היא בין 2 הרכיבים המרכזיים:
מעבד Intel 6thGen SkyLake i5-6600K 3.5 GHz 6M LGA1151
לוח Gigabyte GA-H110M-S2H HDMI
- או -
מעבד Intel Core i7-4790 3.60GHz 8M LGA1150
לוח GIGABYTE GA-B85M-DS3H
מצד אחד, האופציה הראשונה היא מסדרה עדכנית הרבה יותר וכן מדובר במעבד K
מצד שני, האופציה השניה היא על הנייר חזקה יותר, בתדר, בקאש ובסדרה.
על מה ללכת? אודה לתשובה מלומדת ומנומקת.
תודה רבה!
מעבד Intel 6thGen SkyLake i5-6600K 3.5 GHz 6M LGA1151
לוח Gigabyte GA-H110M-S2H HDMI
- או -
מעבד Intel Core i7-4790 3.60GHz 8M LGA1150
לוח GIGABYTE GA-B85M-DS3H
מצד אחד, האופציה הראשונה היא מסדרה עדכנית הרבה יותר וכן מדובר במעבד K
מצד שני, האופציה השניה היא על הנייר חזקה יותר, בתדר, בקאש ובסדרה.
על מה ללכת? אודה לתשובה מלומדת ומנומקת.
תודה רבה!
-
newusernow
-
- חבר שרק התחיל

שימושים רגילים (לא גיימינג) אבל במסות גדולות מאוד בו זמנית.
הכיוון הוא שהמחשב לא יתקע בשום משימה אפשרית ב-5 השנים הקרובות.
התקציב הוא 3.5 בערך.
הכיוון הוא שהמחשב לא יתקע בשום משימה אפשרית ב-5 השנים הקרובות.
התקציב הוא 3.5 בערך.
- NetCHEIF
- גורו רשתות

- תגובות: 2678
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 595 פעמים
- יצירת קשר:
השאלה היא מה כרטיס המסך, אם בכלל שאתה עומד לרכוש. המעבד הגרפי של ה-6600K הרבה יותר משמעותי מזה של ה-4790 אבל אם אתה קונה כרטיס גרפי עצמאי, החשיבות של הפרמטר הזה יורדת.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.
-
newusernow
-
- חבר שרק התחיל

@NetCHEIF
·לא מתוכננת רכישת כרטיס מסך, כאמור המחשב לא מיועד לגיימינג.
מה שכן, ההתלבטות כעת היא האם גם ה6600K הוא לא יותר מדי בשביל השימושים שהצגתי.
·לא מתוכננת רכישת כרטיס מסך, כאמור המחשב לא מיועד לגיימינג.
מה שכן, ההתלבטות כעת היא האם גם ה6600K הוא לא יותר מדי בשביל השימושים שהצגתי.
- NetCHEIF
- גורו רשתות

- יצירת קשר:
אם אתה לא מתכנן OC מעבד סיומת K מיותר עבורך, במיוחדשלוחות האם שאתה רוכש אינם מתוכננים ל-OC. לשימושים שאתה מתאר ה-6600 יספיק בהחלט ומצד שני הוא גם זול מה-I7 בכ-400 שקל. התקציב שציינת (3.5K) הוא לכל המחשב? מה המפרט הכולל שחשבת עליו? כשאתה כותב "לא יתקע בשום משימה אפשרית ב-5 השנים הקרובות" לאיזה תוכנות אתה מתכוון?
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.
-
newusernow
-
- חבר שרק התחיל

@NetCHEIF
המפרט לא כולל כרטיס מסך, אך כולל 8 גיגה ראם וכונן SSD לצד כונן רגיל.
לא מתוכנן OC, הסיבה שהמעבד הזה נכנס לשיקול הוא מפני שגם בלי OC הוא חזק יותר מאלה שלפניו.
השאלה שלי אם בעוד שנה וחצי אני לא אצטער ש'חסכתי' 400 ש"ח.
ואם כבר אתה בעד מעבד חלש יותר - ה6500 לא יספיק?
המפרט לא כולל כרטיס מסך, אך כולל 8 גיגה ראם וכונן SSD לצד כונן רגיל.
לא מתוכנן OC, הסיבה שהמעבד הזה נכנס לשיקול הוא מפני שגם בלי OC הוא חזק יותר מאלה שלפניו.
השאלה שלי אם בעוד שנה וחצי אני לא אצטער ש'חסכתי' 400 ש"ח.
ואם כבר אתה בעד מעבד חלש יותר - ה6500 לא יספיק?
בחלק מהמקרים ה-6600 יכול להיות מהיר יותר:
http://www.anandtech.com/bench/product/1544?vs=1199
חוץ מזה, השאלה היא מה השימושים. למה אתה צריך כוח עיבוד? לרוב השימושים לא יהיה הבדל מהותי גם עם i3. עוד נקודה: מעבד אפשר להחליף בקלות. אתה יכול לקנות עכשיו משהו זול יותר, לעדכן בעוד שנתיים, וייתכן שהתוצאה תהיה מעבד מהיר מה-6600 וסה"כ פחות הוצאה כספית.
שאלה נוספת היא אם יש תכונות ששימושיות לך ב-chipset החדש יותר (H110 לעומת B85).
http://www.anandtech.com/bench/product/1544?vs=1199
חוץ מזה, השאלה היא מה השימושים. למה אתה צריך כוח עיבוד? לרוב השימושים לא יהיה הבדל מהותי גם עם i3. עוד נקודה: מעבד אפשר להחליף בקלות. אתה יכול לקנות עכשיו משהו זול יותר, לעדכן בעוד שנתיים, וייתכן שהתוצאה תהיה מעבד מהיר מה-6600 וסה"כ פחות הוצאה כספית.
שאלה נוספת היא אם יש תכונות ששימושיות לך ב-chipset החדש יותר (H110 לעומת B85).
- NetCHEIF
- גורו רשתות

- יצירת קשר:
מה נפח כונן ה-SSD והכונן הרגיל שאתה מתכוון לרכוש?
-
newusernow
-
- חבר שרק התחיל

@jtk
הלוחות משתנים בין סדרה לסדרה, זה לא ממש מדוייק.
ככה או ככה, זה לזרוק עכשיו כסף על מעבד זול.
בהנחה שאני לא עורך רנדורי ענק על המחשב והשימושים הם בגבול תוכנות האופיס, טיפה גרפיקה ועריכת סרטים לא מקצועית (כמובן, פה ושם תוכנות נוספות אבל לא על בסיס יום יומי). רק שאת כל השימושים האלה אני אוהב לעשות ביחד, בו זמנית ועם 15 לשוניות דפדפן פתוחות. האם יש לי צורך מעבר ל6500? נראה לי שכרגע זו השאלה.
אני לא רוצה לחסוך, אבל אם אין לי צורך אז גם אין לי עניין לזרוק כסף לפח.
@NetCHEIF
256/1000
הלוחות משתנים בין סדרה לסדרה, זה לא ממש מדוייק.
ככה או ככה, זה לזרוק עכשיו כסף על מעבד זול.
בהנחה שאני לא עורך רנדורי ענק על המחשב והשימושים הם בגבול תוכנות האופיס, טיפה גרפיקה ועריכת סרטים לא מקצועית (כמובן, פה ושם תוכנות נוספות אבל לא על בסיס יום יומי). רק שאת כל השימושים האלה אני אוהב לעשות ביחד, בו זמנית ועם 15 לשוניות דפדפן פתוחות. האם יש לי צורך מעבר ל6500? נראה לי שכרגע זו השאלה.
אני לא רוצה לחסוך, אבל אם אין לי צורך אז גם אין לי עניין לזרוק כסף לפח.
@NetCHEIF
256/1000
תוכנות במקביל לא דורשות יותר מעבד. מעבד צריך כשאתה עושה עיבוד כבד שלוקח הרבה זמן. אופיס ודפדפן לא נופלים להגדרה. ממה שאמרת הדבר היחיד שיכול להיות כבד הוא עריכת וידאו, אבל זה תלוי במה בדיוק אתה רוצה לעשות. לגבי גרפיקה, זה יכול לעזור, למשל, אם אתה עובד על תמונות ברזולוציה גבוהה, משתמש בהרבה פילטרים בפוטושופ ודומיו, ועושה את זה הרבה.
בכל מקרה ההבדל בין 6600 ל-6500 הוא מינורי. כמה אחוזים במקרה הטוב. מה שיהיה משמעותי יותר הוא ה-6700, שמוגדר i7 כי הוא כולל 8 ליבות לוגיות, בניגוד ל-4 ב-i5. זה ישפיע בתוכנות שיכולות להשתמש ביותר threads במקביל. בתוכנות שלא, כמעט ולא תהיה השפעה.
לא הבנתי למה אתה מתכוון לגבי לוח האם. אם יש תכונות שאתה רוצה או צריך בחדש יותר, זה עוד שיקול.
גם לא הבנתי את האמירה לגבי זריקת כסף על מעבד זול. אם השימושים שלך לא דורשים את זה, קניית מעבד בינוני מינוס היום, ועוד בינוני מינוס בעוד שנתיים, יכולה להיות גם זולה יותר ביחס למעבד יקר היום, וגם לתת לך בסופו של דבר מעבד מהיר יותר.
בכל מקרה ההבדל בין 6600 ל-6500 הוא מינורי. כמה אחוזים במקרה הטוב. מה שיהיה משמעותי יותר הוא ה-6700, שמוגדר i7 כי הוא כולל 8 ליבות לוגיות, בניגוד ל-4 ב-i5. זה ישפיע בתוכנות שיכולות להשתמש ביותר threads במקביל. בתוכנות שלא, כמעט ולא תהיה השפעה.
לא הבנתי למה אתה מתכוון לגבי לוח האם. אם יש תכונות שאתה רוצה או צריך בחדש יותר, זה עוד שיקול.
גם לא הבנתי את האמירה לגבי זריקת כסף על מעבד זול. אם השימושים שלך לא דורשים את זה, קניית מעבד בינוני מינוס היום, ועוד בינוני מינוס בעוד שנתיים, יכולה להיות גם זולה יותר ביחס למעבד יקר היום, וגם לתת לך בסופו של דבר מעבד מהיר יותר.