עלות תשתית לבית חכם
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
עלות בין ....... לבין ......
לא ניתן לענות לך על השאלה הזו מכוון ש"בית חכם" זהו מושג כללי למגוון רחב מאוד של פתרונות.
מציע לך להעזר בחברה העוסקת בתחום על מנת להבין את הצרכים שלך ולהפוך אותם להצעת מחיר ולאחר מכן לביצוע בביתך.
לא ניתן לענות לך על השאלה הזו מכוון ש"בית חכם" זהו מושג כללי למגוון רחב מאוד של פתרונות.
מציע לך להעזר בחברה העוסקת בתחום על מנת להבין את הצרכים שלך ולהפוך אותם להצעת מחיר ולאחר מכן לביצוע בביתך.
- דומיקון
- עוסק בתחום

- תגובות: 886
- נתן תודות: 50 פעמים
- קיבל תודות: 146 פעמים
אם תלך על פתרונות שמוצעים כיום על ידי החברות המסחריות בתחום, העלות מתחילה בכחמישים אלף שח וצפונה.
עם תשתית z-wave , בין חמשת אלפים לכעשרת אלפים שח לפתרון לבית בסדר גודל שלך, וגם בפחות… תלוי מה אתה רוצה וכמה אתה מוכן להשקיע, גם כספית אבל גם בלמידה וביצוע של דברים שאפשר לעשות לבד ולחסוך עלויות.
אני, נכנסתי לתחום לפני פחות משנה, בסדר גודל הזה, צעד אחרי צעד, הבית שלי נהיה חכם, יותר ויותר .
עם תשתית z-wave , בין חמשת אלפים לכעשרת אלפים שח לפתרון לבית בסדר גודל שלך, וגם בפחות… תלוי מה אתה רוצה וכמה אתה מוכן להשקיע, גם כספית אבל גם בלמידה וביצוע של דברים שאפשר לעשות לבד ולחסוך עלויות.
אני, נכנסתי לתחום לפני פחות משנה, בסדר גודל הזה, צעד אחרי צעד, הבית שלי נהיה חכם, יותר ויותר .
דומיקון - בית ישראלי חכם יותר
נציגי חברת Vera Control LTD בישראל
הפתרון המלא לבית חכם ישראלי בטכנולוגיית Z-Wave בתדר 916 MHz באישור משרד התקשורת ומכון התקנים
http://www.domicon.co.il/
נציגי חברת Vera Control LTD בישראל
הפתרון המלא לבית חכם ישראלי בטכנולוגיית Z-Wave בתדר 916 MHz באישור משרד התקשורת ומכון התקנים
http://www.domicon.co.il/
תשתיות חשמל בבית חכם
תשתיות של בית חכם הם דבר פשוט מאוד, קשה לקמט את זה לסכום אבל אני כן יכולה להסביר לך מהו תהליך העבודה.
תחילה מומלץ שלכל מנורה/תנור חימום של מקלחות/ מאווררים ותריסים שאתה רוצה לשלוט עליהם דרך הבית חכם צריכים להגיע לארון חשמל. את זה עושים לפני יציקת בטון של התקרה, מה שאומר שפשוט מריצים צינורות (רצוי עם חוט משיכה) מהארון חשמל למקום בו יותקן האביזר. עבודה קלה מאוד שלא דורשת חציבות בבטון.
נדרש להכין צינורות (רצוי עם חוט משיכה) עד למקום בו יותקן המפסק\פאנל חכם ולחבר את המפסקים איתם אתה מעוניין להשתמש. בשלב הבא נדרשת לעשות חציבה קטנה והיא נעשית מגובה הרצפה עד לגובה בו יותקן הפנל על הקיר. כמובן שעם עבודה נכונה אפשר לשרשר בין הפנלים (על הרצפה מתחת לריצוף), חיבור בין הפנלים אחד לאחד עד לחדר ארון החשמל.
אין צורך להסתבך עם חיבור מפסקים מחליפים או מצליב מה שיכול להקשות את העבודה של החשמלאי. בבית חכם זה פשוט הרבה יותר.
טיפים בנושא התקנת תשתיות חשמל בבית חכם
תחילה מומלץ שלכל מנורה/תנור חימום של מקלחות/ מאווררים ותריסים שאתה רוצה לשלוט עליהם דרך הבית חכם צריכים להגיע לארון חשמל. את זה עושים לפני יציקת בטון של התקרה, מה שאומר שפשוט מריצים צינורות (רצוי עם חוט משיכה) מהארון חשמל למקום בו יותקן האביזר. עבודה קלה מאוד שלא דורשת חציבות בבטון.
נדרש להכין צינורות (רצוי עם חוט משיכה) עד למקום בו יותקן המפסק\פאנל חכם ולחבר את המפסקים איתם אתה מעוניין להשתמש. בשלב הבא נדרשת לעשות חציבה קטנה והיא נעשית מגובה הרצפה עד לגובה בו יותקן הפנל על הקיר. כמובן שעם עבודה נכונה אפשר לשרשר בין הפנלים (על הרצפה מתחת לריצוף), חיבור בין הפנלים אחד לאחד עד לחדר ארון החשמל.
אין צורך להסתבך עם חיבור מפסקים מחליפים או מצליב מה שיכול להקשות את העבודה של החשמלאי. בבית חכם זה פשוט הרבה יותר.
טיפים בנושא התקנת תשתיות חשמל בבית חכם
- psibeast
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 1951
- קיבל תודות: 151 פעמים
עלות התשתית כמובן תלויה בבחירת הטכנולוגיה שלך, וגם בגמישות שלך בבחירת קבלן החשמל.
אם אתה בונה באופן פרטי ויכול לקחת איזה קבלן חשמל שאתה רוצה, לעשות את תשתית החשמל כך שתתאים לחשמל חכם בזמן הבניה הראשונית (כלומר לפני יציקת התקרה) היא לא יקרה משמעותית מעלות תשתית רגילה. אולי 10% הבדל.
התוספת העיקרית היא מכיוון שלוח החשמל שלך הופך להיות הרבה יותר גדול, מכיוון שהרבה נקודות הולכות ישירות ללוח החשמל במקום לנבוע מפיצול ברמת החדר.
עלות החיווט/צנרת הוא זניח, ומבחינת עבודה זה לא מקשה על עבודת החשמלאי - להפך במקרים רבים אפילו מפחית לו עבודה, ולכן פוטנציאלית זה יכול להיות לא יקר.
מה שכן מייקר את העסק זה אם אתה בונה דרך קבלן או נאלץ להכין תשתית לאחר מפתח, אז כבר קורעים אותך באמת בעשרות אלפי ש"ח.
אם אתה בונה באופן פרטי ויכול לקחת איזה קבלן חשמל שאתה רוצה, לעשות את תשתית החשמל כך שתתאים לחשמל חכם בזמן הבניה הראשונית (כלומר לפני יציקת התקרה) היא לא יקרה משמעותית מעלות תשתית רגילה. אולי 10% הבדל.
התוספת העיקרית היא מכיוון שלוח החשמל שלך הופך להיות הרבה יותר גדול, מכיוון שהרבה נקודות הולכות ישירות ללוח החשמל במקום לנבוע מפיצול ברמת החדר.
עלות החיווט/צנרת הוא זניח, ומבחינת עבודה זה לא מקשה על עבודת החשמלאי - להפך במקרים רבים אפילו מפחית לו עבודה, ולכן פוטנציאלית זה יכול להיות לא יקר.
מה שכן מייקר את העסק זה אם אתה בונה דרך קבלן או נאלץ להכין תשתית לאחר מפתח, אז כבר קורעים אותך באמת בעשרות אלפי ש"ח.
היי,
דבר ראשון אתה צריך להחליט מה רמת ההשקעה שאתה רוצה להשקיע בתשתית, באם אתה יכול ליישם את מה שכתב שרוןש בעלות נורמאלית (לדוגמא עד 10K ש"ח לדעתי שווה ביותר). בנוסף הייתי ממליץ לוודא שיש בכל המפסקים גם Live גם פאזה חוזרת וגם 0 (או N כמו שקוראים לו בחול או בקיצור חוט כחול) .
במידה והסלילה ללוח עולה יקר מידי בכל זאת מדובר בטריפלקס הייתי מקפיד על המינימום הבא:
אם אתה רוצה בית חכם חוטי כגון KNX וכדומה, אתה צריך לוודא שכל נקודה שאתה רוצה שליטה עליה תיהיה סלולה ללוח וגם לדעתי צריך לסלול לכל נקודה BUS שזה חוט נוסף - עלות גבוהה של המתגים והרכזת ולרוב מצריך חברה שתתקין וכן תבצע שינויים והתאמות - 50K צפונה (מהצעות שאני קבלתי לבית מפלס אחד 130 מטר)
אם אתה אוהב להתעסק ורוצה לשמור על גמישות יחסית אפשר ללכת על מה שהרוב פה עושים שזה z-wave (כל הבית שלי הוא בטכנולוגיה הזו) העלות לבית בסגר גודל שלך היא באזור 10K או קצת יותר אם תרצה מנעול חכם ושליטה איכותית למזגן. לי עלתה כל המערכת עד עכשיו באזור ה-9500 ויש לי שליטה על 5 תריסים, 10 נקודות מאור, 4 צרכני זרם גבוהיים כגון דוד שמש ותנור חימום באמטיה, מנעול חכם של Danalock, חישני תנועה - 5, חישני דלתות וחלונות - 4, ועוד כמובן הרבה זמן התעסקות (אבל פה כל הכיף).
תזכור שהשמיים הם הגבול - התקנת מסכים שקועים בקיר לשליטה, שליטה קולית ועוד, ברגע שאתה נידבק בחיידק ההוצאות עולות אף פעם לא יורדות.
תתחדש ותעדכן
דבר ראשון אתה צריך להחליט מה רמת ההשקעה שאתה רוצה להשקיע בתשתית, באם אתה יכול ליישם את מה שכתב שרוןש בעלות נורמאלית (לדוגמא עד 10K ש"ח לדעתי שווה ביותר). בנוסף הייתי ממליץ לוודא שיש בכל המפסקים גם Live גם פאזה חוזרת וגם 0 (או N כמו שקוראים לו בחול או בקיצור חוט כחול) .
במידה והסלילה ללוח עולה יקר מידי בכל זאת מדובר בטריפלקס הייתי מקפיד על המינימום הבא:
- נקודות של צרכני זרם גדולים כגון, תנורי חימום, מכונות כביסה, דוד שמש, טוסטר אובן וכדומה סלילה ישירות ללוח על מנת לעבוד עם מגענים ולהיות בראש שקט.
- משיכת נקודות 0 (כחול) לכל המספקים בבית - חובה
- קופסאת של גאוויס מרובעות ואו מקבילות שיותר גדולות על מנת יהיה מקום נוח למקם את המודולים בצורה נוחה.
- כמובן לא לשכוח באזור שבוא אתה רוצה למקדם Media Center ומקרן להעביר צינור כמה שיותר גדול שיהיה נוח לבצע השחלות
- נקודה חשובה - אם אתה יכול לבחור את היצרן של המזגן שלך חשוב לוודא שיש לו ממשק חכם, אני יודע שלמיצובישי ותדירן יש, לי יש אלקטרה ואני תקוע חזק !!!!!!!!!!!. יתרון גדול להתקין מזגן שיש לו מודול תמיכה בבית חכם - יכול להיות שתצטרך לתרגם בין הפרוטוקולים אבל זה עדיף מלהיות תקוע בכלל
אם אתה רוצה בית חכם חוטי כגון KNX וכדומה, אתה צריך לוודא שכל נקודה שאתה רוצה שליטה עליה תיהיה סלולה ללוח וגם לדעתי צריך לסלול לכל נקודה BUS שזה חוט נוסף - עלות גבוהה של המתגים והרכזת ולרוב מצריך חברה שתתקין וכן תבצע שינויים והתאמות - 50K צפונה (מהצעות שאני קבלתי לבית מפלס אחד 130 מטר)
אם אתה אוהב להתעסק ורוצה לשמור על גמישות יחסית אפשר ללכת על מה שהרוב פה עושים שזה z-wave (כל הבית שלי הוא בטכנולוגיה הזו) העלות לבית בסגר גודל שלך היא באזור 10K או קצת יותר אם תרצה מנעול חכם ושליטה איכותית למזגן. לי עלתה כל המערכת עד עכשיו באזור ה-9500 ויש לי שליטה על 5 תריסים, 10 נקודות מאור, 4 צרכני זרם גבוהיים כגון דוד שמש ותנור חימום באמטיה, מנעול חכם של Danalock, חישני תנועה - 5, חישני דלתות וחלונות - 4, ועוד כמובן הרבה זמן התעסקות (אבל פה כל הכיף).
תזכור שהשמיים הם הגבול - התקנת מסכים שקועים בקיר לשליטה, שליטה קולית ועוד, ברגע שאתה נידבק בחיידק ההוצאות עולות אף פעם לא יורדות.
תתחדש ותעדכן
חברת Qubino (לדעתי יש לה נציגות פה בארץ ואפילו יכול להיות תקינה) הוציאה מודול לחיבור בארון חשמל - http://qubino.com/products/din-dimmer/
ממש נוח אם אתה עושה סלילה.
ממש נוח אם אתה עושה סלילה.
ברוח חיובית,
מרגיז ש .... שנוסח התשובות כאן מדבר על עשרות אלפי שקלים וידוע שיש לא מעט פתרונות שחלקם מובילים טכנולוגית על הפתרונות ב 50 אלף ומעלה ואף אמינים יותר, המיידע שקיימים פתרונות במחירים נמוכים יותר מעניינת את הפורום לדעתי.
אורי
·
מרגיז ש .... שנוסח התשובות כאן מדבר על עשרות אלפי שקלים וידוע שיש לא מעט פתרונות שחלקם מובילים טכנולוגית על הפתרונות ב 50 אלף ומעלה ואף אמינים יותר, המיידע שקיימים פתרונות במחירים נמוכים יותר מעניינת את הפורום לדעתי.
אורי
·
- דומיקון
- עוסק בתחום

·החישובים שלך חסרים ולא מפורטים מספיק, אני לא ממליץ לחברים פה להתייחס ברצינות למה שכתבת.urij כתב:חשוב להבהיר שעלות התשתית לבית חכם היא פונקציה לא רק של סוג התשתית קווית או אלחוטית אלא לסוג פתרון הבית החכם
כדי להתייחס לעלות תשתית לבית חכם, שלמעשה משולמת לחשמלאי הלקוח בעיקרה, חשוב לקחת מודל של תכולת השליטה.
אבחר במודל שהוא הערכה שכולל שליטה על:
10 תריסים חשמליים
5 מזגנים
1 דוד חשמל
40 תאורות
בבית חכם עם תשתית אלחוטית, החישוב יהיה מבוסס על כמות בקרים הממוקמים מאחורי לחצנים/מפסקים בקיר"
במקרה זה התשתית תעלה כ - 10 + 2 + 20 = 32 בקרים X 250 ש"ח לבקר = 8000 ש"ח
בבית חכם עם תשתית קווית עם תקשורת מתח נמוך החישוב יהיה מבוסס על כמות צנרת וגודל ארון החשמל
במקרה זה התשתית תעלה כ 50 צינורות ישירים ללוח כאשר כל צינור 250 ועוד כ 10,000 ש"ח לארון עצמו וחיווטו = 22500 ש"ח
בבית חכם עם תשתית קווית בו גם הלחצנים/מפסקים הם מתח גבוה מה שיקטין את כמות הצנרת ויפשט את ארון החשמל החישוב יהיה מבוסס על כמות צנרת וגודל ארון החשמל במקרה זה התשתית תעלה כ 30 צינורות ישירים ללוח כאשר כל צינור 250 ועוד כ 8,000 ש"ח לארון עצמו וחיווטו = 15500 ש"ח
מקווה שעזרתי בהחלטה, אורי 0522-467-195
·...
מי שכן כתב פה ברצינות ובאופן מדוייק זה בריליקס למעלה… תעיינו.
- דומיקון
- עוסק בתחום

אין טעם להתכתש. אני לא מקבל את דעתך וזה לגיטימי.urij כתב:לא ברור מי אתה שתחווה כאן דיעה.
כנראה שלא הבנת וחבל מאחר שאתה כנראה לא מהתחום.
לכל המעוניינים בדעה עניינית, ממליץ להתקשר אלי.
אורי 052-2467-195...
תחום העיסוק \ ידע שלי - נושא פרטי שלי, תודה.
שיהיה לך בהצלחה, מקווה שתתרום רבות לפורום .
בברכה
אורי
שאלה טובה, העלויות שאני מדבר עליהם קרובים לעלויות שראינו בשטח בשלוש השנים האחרונות.
הערכת העלויות כוללות תשתית חשמל וחיבור הבקרים לחשמל שבד"כ מבוצעות על ידי חשמלאי לקוח בהנחיית חברת הבית החכם וכמובן לבית שנבנה.
בבית שנבנה לא נתקלתי באף מקרה שמישהוא חייב על עבודות טיח מחיר נוסף.
כמובן שאם מדובר בשיפוץ שנעשה ונוצרים "חפירות בקירות", הפיכת רצפה וכ"ו אזי מדובר בחישוב שונה שקשה להעריכו כי הוא כבר פונקציה של סוג החפירה, בבלוק ואו בבטון וכ"ו
ברוב המקרים שנתקלנו בשיפוצים הלקוחות העדיפו ללכת על פתרון אלחוטי אם היקף השיפוץ היה נמוך
תודה
אורי
·
הערכת העלויות כוללות תשתית חשמל וחיבור הבקרים לחשמל שבד"כ מבוצעות על ידי חשמלאי לקוח בהנחיית חברת הבית החכם וכמובן לבית שנבנה.
בבית שנבנה לא נתקלתי באף מקרה שמישהוא חייב על עבודות טיח מחיר נוסף.
כמובן שאם מדובר בשיפוץ שנעשה ונוצרים "חפירות בקירות", הפיכת רצפה וכ"ו אזי מדובר בחישוב שונה שקשה להעריכו כי הוא כבר פונקציה של סוג החפירה, בבלוק ואו בבטון וכ"ו
ברוב המקרים שנתקלנו בשיפוצים הלקוחות העדיפו ללכת על פתרון אלחוטי אם היקף השיפוץ היה נמוך
תודה
אורי
·
- psibeast
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 1951
- קיבל תודות: 151 פעמים
אוקי, אז אתה מדבר על תוספת עלויות לבית בבניה, כאשר החשמלאי מטעמך וממילא בונים את כל תשתית החשמל. זה כמו שאמרתי, במקרה הזה עלות התוספת לתשתית עבור בית חכם היא קטנה יחסית והעלות העיקרית היא עלות הרחבת ארון החשמל וכמובן עלות הבקרים, המפסקים וכולי.