האם סאבוופר סגור גורם לויברציות יותר מסאבוופר פתוח?
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
מבדיקות שאני ערכתי .סאב סגור גורם לויברציות .(G) כתב:[img2=352x249]http://i66.tinypic.com/2h3pt2p.jpg[/img2]
קראתי כשסאבוופר סגור הבית רועד יותר מאשר כשהוא פתוח(PORTED) ויכול לנתב את האוויר החוצה זה גורם לפחות וברציות.
האם זה נכון? (מניסיונכם)...
·
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
אם מדובר בשני סאבוופרים שיורדים נמוך באותה המידה ומסוגלים לספק את אותו מקסימום SPL, אז התשובה היא לא.האם סאבוופר סגור גורם לויברציות יותר מסאבוופר פתוח?...
אני מחזיר אותך לשאלה המקורית של פותח השרשור: "האם סאבוופר סגור גורם לויברציות יותר מסאבוופר פתוח?" התשובה היא שוב פעם, כל מקרה לגופו, ללא קשר לסוג התיבה. אתה כאילו שואל אותי מה יותר מהיר, מאזדה 3 דגם 2 ליטר או מאזדה 3 דגם 1.6 ליטר.vic1234 כתב:@HazooM
אבל השאלה היא בין תיבה פתוחה לתיבה סגורה
בתיבה פתוחה הSPL יותר גבוהה
וזה הקשר הישיר לתיבה...
@HazooM
מה זה כל מקרה לגופו
תקח 2 סאבים זהים אחד תכניס לתיבה פתוחה ואחד לסגורה ה SPL בפתוחה יהיה יותר גבוה
אז איך בדיוק אין קשר לתיבה??
כמובן שסאב מסויים יכול להגיע לאותו תדר ואותו SPL בתיבה סגורה
שסאב אחר מציב בתיבה פתוחה
אבל השאלה כאן היא לא על האלמנט אלה על ההשפעה של התיבה
מה זה כל מקרה לגופו
תקח 2 סאבים זהים אחד תכניס לתיבה פתוחה ואחד לסגורה ה SPL בפתוחה יהיה יותר גבוה
אז איך בדיוק אין קשר לתיבה??
כמובן שסאב מסויים יכול להגיע לאותו תדר ואותו SPL בתיבה סגורה
שסאב אחר מציב בתיבה פתוחה
אבל השאלה כאן היא לא על האלמנט אלה על ההשפעה של התיבה
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
"הויברציות" קשורות לתדר ועוצמה (spl),
סגור / פתוח, שחור או לבן זה לא משנה.
באותו תדר ובאותה עוצמה באותו חלל יהיו אותם "ויברציות".
בלי קשר, סאב עם תיבה פתוחה יכול לתת יותר spl אבל ההשוואה צריכה להיות זהה.
במקרה שלהלן סגירת הפירים בסאב משנה לא רק העוצמה אלא גם את עקומת התדר ולכן השוני. יכול להיות שהחדר מגיב יותר לתדר שעכשיו בולט יותר ולפני כן כאשר הפירים היו פתוחים היה חלש יותר.
סגור / פתוח, שחור או לבן זה לא משנה.
באותו תדר ובאותה עוצמה באותו חלל יהיו אותם "ויברציות".
בלי קשר, סאב עם תיבה פתוחה יכול לתת יותר spl אבל ההשוואה צריכה להיות זהה.
במקרה שלהלן סגירת הפירים בסאב משנה לא רק העוצמה אלא גם את עקומת התדר ולכן השוני. יכול להיות שהחדר מגיב יותר לתדר שעכשיו בולט יותר ולפני כן כאשר הפירים היו פתוחים היה חלש יותר.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
אבל ברוב המקרים תיבה פתוחה תנגן יותר חזק בתדרים מעל 20HZ מאשר תיבה סגורה
לכן אין בדיוק תדר בלוט בתיבה סגורה אלה תיבה סגורה אמורה לתת כמה שיותר איזון בין התדרים אך היא יכולה לרדת נמוך יותר מאשר תיבה פתוחה ורק שם יכול להיות הבדל לטובת תיבה סגורה אך רוב הזמן זה תדרים מתחת 20HZ
[imgbig]http://i.imgur.com/547utNy.png[/imgbig]
לכן אין בדיוק תדר בלוט בתיבה סגורה אלה תיבה סגורה אמורה לתת כמה שיותר איזון בין התדרים אך היא יכולה לרדת נמוך יותר מאשר תיבה פתוחה ורק שם יכול להיות הבדל לטובת תיבה סגורה אך רוב הזמן זה תדרים מתחת 20HZ
[imgbig]http://i.imgur.com/547utNy.png[/imgbig]
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
יש פה אי הבנה...מה הכוונה לויברציות? אתה מתכוון שרהיטים מתחילים לזוז, כוסות רוקדות? או פנלים, משטחים ישירים, ארונות וכדומה, מתחילים לזמזם? שני דברים שונים. הרי לכל חפץ יש תדר רזוננס משלו וגם עוצמה מינמאלית כדי לגרום לחפץ להתחיל לרעוד. במקרה של רזוננס, זה מאוד תלוי בסאב, כי כל אחד מדגיש תדרים שונים בעוצמה שונה ולכן האפקט שונה, לא משנה אם הסאב פתוח או סגור. ממליץ לך [url=?t=42s]להריץ את זה בווליאום טוב ותקשיב לאיך חפצים שונים מתחילים לזמזם בתדרים שונים.
מצד שני, אם אתה מדבר על הזזה של דברים, רעשים בגלל לחץ אוויר מוגזם, כל מני תיקים הצלילים מוזרים, אז בטח שסאב פתוח לוקח ובגדול, כמות האוויר שהוא מזיז גדולה יותר וגם ישנם הפרעות מרובות בגלל ה"בלגן" שהוא מייצר בחלל החדר.
מצד שני, אם אתה מדבר על הזזה של דברים, רעשים בגלל לחץ אוויר מוגזם, כל מני תיקים הצלילים מוזרים, אז בטח שסאב פתוח לוקח ובגדול, כמות האוויר שהוא מזיז גדולה יותר וגם ישנם הפרעות מרובות בגלל ה"בלגן" שהוא מייצר בחלל החדר.