צד ימין חלש ועמום
קניתי מגבר אונקיו (ישן) ורמקולים של B&O דגם S45. אחרי כמה שעות שימוש, שמתי לב שצד ימין חלש ועמום משמעותית. החלפתי מקורות, החלפתי בין הרמקולים, ובחנתי גם עם רמקולים אחרים ונשאר אותו דבר (צד ימין עמום וחלש). כלומר, להבנתי, בעיה במגבר. חיברתי את הרמקולים (B&O) למגבר אחר שלי (הפעם מרנטס 2216). שוב פעם הייתה בעיה עם צד ימין, שהסטה של הבאלאנס ימינה איזנה אותו. כשחיברתי את הרמקולים האחרים (ואוזניות) זה היה מאוזן ללא הסטה. אחרי כמה ימים של שימוש, אני חייב הסטה משמעותית של הבאלאנס ימינה כדי שזה יהיה מאוזן עם הרמקולים. עכשיו, גם עם הרמקולים השניים, נדרשת הסטה משמעותית ימינה. נראה לי מוזר שאותה תקלה תקרה בשני מגברים שונים (במיוחד כשאחד מהם היה מאוזן בהתחלה). אני חושש שיש בעיה ברמקולים שמביאה לחוסר איזון בהספקים, וגורמת להרס רכיבים.
אז השאלות שלי:
1. האם אכן בעיה באחד הרמקולים יכולה להביא לפגיעה המתוארת במגברים?
2. ספציפית עבור המרנטס, מה צריך לעשות כדי לאבחן ולתקן את הבעיה?
3. מהן העלויות הסבירות לדעתכם לתקן את הרמקולים והמרנטס (אם אכן נדרש תיקון)? אני יודע שזו שאלה בעייתית (בלי לדעת את התקלה).
תודה!
אז השאלות שלי:
3. מהן העלויות הסבירות לדעתכם לתקן את הרמקולים והמרנטס (אם אכן נדרש תיקון)? אני יודע שזו שאלה בעייתית (בלי לדעת את התקלה).
תודה!
שלום. שאלות קשות ליום שישי בצהריים.
אז השאלות שלי:
> כן . אפשר שרמקול מקוצר יגרום לתופעות שרשרת. ולא תמיד יהיה ברור למה זה קורה בחיבור אחד בניגוד לחיבור אחר.
< הכי טוב בדיקה מקצועית על ידי מקצוען בתחום עם ציוד מדידה. במקרה הבסיסי בדיקות מתחים. וקצת יותר מקצועי. הזרקת סיגנל לערוצים ובדיקה בסקופ על התנהגות מול עומס. ואם כבר אז כמובן בדיקה וכיול מתחים, מתח "אמצע" וכיוונון BIAS. ואז יהיה ברור אם יש תקלה ומה צריך לעשות.
> אכן שאלה בעייתית. בעולם המודרני בו אנו חיים ובמדינה "מערבית" שעות עבודה "שוות" יותר מחומרים ורכיבים... קח נניח 10 שעות עבודה ותכפיל במחיר שעת עבודה ויהיה לך אומדן. ( ברור לך שתקלות בציוד ווינטאג' יכולות גם "להסתבך"... לפעמים אתה יודע איפה זה מתחיל אבל לא תמיד ברור איך זה ייגמר...)
אז השאלות שלי:
> כן . אפשר שרמקול מקוצר יגרום לתופעות שרשרת. ולא תמיד יהיה ברור למה זה קורה בחיבור אחד בניגוד לחיבור אחר.
< הכי טוב בדיקה מקצועית על ידי מקצוען בתחום עם ציוד מדידה. במקרה הבסיסי בדיקות מתחים. וקצת יותר מקצועי. הזרקת סיגנל לערוצים ובדיקה בסקופ על התנהגות מול עומס. ואם כבר אז כמובן בדיקה וכיול מתחים, מתח "אמצע" וכיוונון BIAS. ואז יהיה ברור אם יש תקלה ומה צריך לעשות.
> אכן שאלה בעייתית. בעולם המודרני בו אנו חיים ובמדינה "מערבית" שעות עבודה "שוות" יותר מחומרים ורכיבים... קח נניח 10 שעות עבודה ותכפיל במחיר שעת עבודה ויהיה לך אומדן. ( ברור לך שתקלות בציוד ווינטאג' יכולות גם "להסתבך"... לפעמים אתה יודע איפה זה מתחיל אבל לא תמיד ברור איך זה ייגמר...)
וינטאג'מניה !!!
מקבל וקונה ציוד לשיפוץ.
מקבל וקונה ציוד לשיפוץ.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
איבוד ערוצים והחלשות של ערוץ אחד היא בעיה די נפוצה בציוד וינטאז'. החדשות ה'טובות' הן שזה בד"כ נובע ממגעים (פוטנציומטרים, בקרים, ובעיקר בוררים רוטאריים) מחומצנים, שקצת ספריי מגעים ותרגול פותרים. על פניו זו נשמעת מקריות נדירה, אך בפועל זה די סביר. אפשר, כדי לשלול מקריות מופלאה, להפוך את הרמקולים ולבדוק אם הפעם קיימת החלשות של הצד השמאלי. כניסת אזניות בד"כ עוברת בנתיב שונה מזה של היציאות לרמקולים, כך שהחיווי שמתקבל משמיעה באזניות עלול להיות מקרי ומטעה.
הימור די בטוח הוא משחק סיזיפי עם בורר tape monitor ובורר הפונקציות. פשוט תרגל את הכפתורים פנימה והחוצה, ימינה ושמאלה מספר רב של פעמים. עם קצת גישה טכנית ורצון טוב, תוכל להחדיר לבקרים קצת ספריי מגעים ולחזור על התרגול. להזיק - זה לא יכול (בתנאי שתזכור לנתק מהחשמל, לא לתקוע אצבעות איפה שלא צריך ולתת לחומר להתאדות לפני ההפעלה).
בהצלחה.
הימור די בטוח הוא משחק סיזיפי עם בורר tape monitor ובורר הפונקציות. פשוט תרגל את הכפתורים פנימה והחוצה, ימינה ושמאלה מספר רב של פעמים. עם קצת גישה טכנית ורצון טוב, תוכל להחדיר לבקרים קצת ספריי מגעים ולחזור על התרגול. להזיק - זה לא יכול (בתנאי שתזכור לנתק מהחשמל, לא לתקוע אצבעות איפה שלא צריך ולתת לחומר להתאדות לפני ההפעלה).
בהצלחה.
תודה!JD9002 כתב:שלום. שאלות קשות ליום שישי בצהריים.
אז השאלות שלי:
> אכן שאלה בעייתית. בעולם המודרני בו אנו חיים ובמדינה "מערבית" שעות עבודה "שוות" יותר מחומרים ורכיבים... קח נניח 10 שעות עבודה ותכפיל במחיר שעת עבודה ויהיה לך אומדן. ( ברור לך שתקלות בציוד ווינטאג' יכולות גם "להסתבך"... לפעמים אתה יודע איפה זה מתחיל אבל לא תמיד ברור איך זה ייגמר...)...
וכמה אתה מעריך שיעלה לתקן מעגל של הרמקול, אם הוא אכן מקצר?