מחפש המלצה למחשב נייד, לא יקר ובלי לוותר על ביצועים יותר מידי

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2759
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #1 

לא יודע אם זה זה המקום הנכון, אבל עלתה שאלה, לקנות מחשב נייד לאמא, עשיתי סקר שוק, והדגמים הבסיסים מתחלקים בין Intel Pentium U, Intel Pentium N, Celerron, לAMD אני לא מתקרב כבר שנים, לא רוצה לדבר על זה, אבל לא רואה קניה של מחשב על AMD, אלה אם יש משהו שבאמת עדיף על Intel. אם אני הולך על Intel, אז על Celeron אני מוותר. נשער N ו U,
העניין הוא ש, דגמי N הם ליבות פיזיות, לדוגמה N3700 או N3540 היותר ישן, כאשר מעבדי U הם HT וכביכול יותר חסכונים, המתרה שלי היא לא לחסוך בסוללה, אלה לחסוך במקום אתו תופס מחשב, כלומר תחליף למחשב נייח (יש כרגע נייח על AMD ומסך 22", אך זה תופס יותר מידי מקום). היו לי רעיונות, כמו, לקנות מחשב דוגמת HP MINI ודומיו שמתלבשים על חיבור הVESA בגב המסך, אך לא מצאתי משהו משתלם, כי במחיר יותר נמוך אני יכול לקנות מחשב נייד. בנוסף יש את עניין האחריות, ופה נתכלתי בתופעה מעצבנת, לדוגמה לדגמי ASUS בחלקם לא ניתן להחרחיב בכלל את האחריות, בLENOVO קימת לכולם, אבל LENOVO לא בשבילי, לא אוהב אותם, ניידים זולים, ורק דגמים יקרים יותר שווים קניה, זולים הכוונה מבחינת איכות הרכבה וכו (אם כי אני כרגע רושם מ LENOVO S12 מ2009 והוא עוד חי ונושם :) ).

בקצרה, תוך כדי חיפוש עליתי על דגם של טושיבה:
https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=13544
המחיר שם זה לא המחיר בו אני יכול לקנות אותו, התקציב שלי הוא עד 1500 אם חריגה מעוד קטנה, וזה בערך המחיר בו אני יכול לקנות אותו אם 3 שנות אחריות.

אם יש עוד המלצות, אני אשמח לשמוע.
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

המלצה שלי היא לקנות מחשב בסגנון כזה:
www.aliexpress.com/item/Mini-PC-Windows ... 44806.html
תוסיף לו SSD ואולי RAM מקומי אם אחריות מדאיגה אותך או תזמין את הזכרון מהם. אצלי הם שמו זכרון של סמסונג, לא צריכה להיות בעיה לממש אחריות.
תבדוק איזה SSD הם מציעים. מהSSD הסינים שלהם הייתי נמנע. בכל מקרה אם תקנה אחד בארץ תצטרך מברג פיליפס ו-5 דקות גג כדי להתקין אותו.
אני קניתי את המחשב הזה עם 4 גיגה זכרון בכרטיס אחד כדי לאפשר הרחבה עתידית, ושמתי את הSSD שנשאר מהמחשב הישן. מוצר איכותי יחסית ועובד בינתיים יפה מאד.
בנוסף קניתי את הVESA MOUNT שלהם ב$5 שמגיע עם ברגים.
הנה כמה מילים שכתבתי עליו: http://www.hometheater.co.il/vp2385480#2385480
ואם אתה קורא ברוסית, הנה ביקורת מורחבת מאד, ודיי משבחת: http://www.ixbt.com/blogs/preview/mini- ... schey.html
יש לאותם מוכרים גם דגמים קטנים יותר מבוססים על סלרון N 3150, אשר בעל 4 ליבות כמו הפנטיום, בעל מהירות שעון נמוכה יותר.
המבצע לטענתם עד סוף השנה.

לדעתי מחשבים ניידים זולים מגיעים עם מסך באיכות מזעזעת וגם איכות בניה לא משהו. כמובן יכול להיות שיש מציאות, אבל לא נראה לי. חוץ מזה הI3 5005U הרבה יותר חזק מהפנטיום N.
אוסיף שבקניה של נייד אתה מתפשר גם על גודל המסך, ואם אמא שלך מבוגרת, אז זה גם שיקול חשוב.

denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

תוכל לפרט למה i3 5005n חזק מn3700? הרי יש יתרון ב4 לבות פיזיות ביחס ל 2 בi3, לגבי גודל מסך, תמיד ניתן לשחק בDPI, יש לי אומנם מסך 22 של סמסונג, אבל גם כך הוא tn. אז זה לא ישנה הרבה אם בכלל מבחינת איכות. הטושיבה שבחרתי עדיף על אחרים בקטגוריה גם כי סוללה נשלפת, יזה בכל זאת מותג יותר איכותי, ואחריות 3 שנים.
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

כי ה I3 מבוסס על ארכיטקטורת broadwell (שדרוג של haswell). ומעבדי פנטיום\סלרון N מבוססים על ליבות של מעבדי אטום, והם חלשים בהרבה.
היתרון היחיד שיש כרגע לסלרון\פנטיום N הוא במחיר הנמוך יחסית שלהם, (מחשב דומה עם סלרון N3150 מתחיל מ $120 ולא $200) ובתמיכה בפיענוח HEVC.

denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

ואם בכל זאת ילך על נייד, יש המלצות נוספות?

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”